Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mislim da je problem kod vecine ljudi to sto svi oko njih jedu nesto. zamislite da kao ja radite sa hranom i da vam je dostupna da je jedete. drugi problem je spremanje, jer ljude mrzi da spremaju samo sebi. ja zamrzavam cesto...nije najbolja opcja, ali bolje i to nego da svaki boziji dan kuvam nesto na sitno...evo ova boranija je za danas i za sutra. necu je zamrznuti, jer je nema dovoljno, ali npr. skuvam neke corbice i potaze i zamrznem.
treci probelm je nekreativnost....ja isprobavam recepte, za vikend sigurno ide africka supa od kikirikija. plus zacini..evo pre neki dan sam jela kineski kupus i stavila na njega kari i bas je bio dobar. i ne moze sve da bude uvek strogo bareno, nekada mora da se nesto isprzi, makar na kapi ulja. ako mi se neki recept ne uklapa, gledam da ga prilagodim.
pa ja vise nit kuvam nit przim..ako pravim jela tipa bornaije sa mesom, podmazem tavu, pustim meso da se zapece-meso samo pusti svoju mast, i onda boraniju ubacim i dokuvam..to obozavam
ako pravim samo povrce, stavim pola kasicice masti u tavu-imam one nelepljive-i dinstam kratko.
ulje sam skroz izbacila osim maslinovog u salatu, ono malo..ali čak i to retko- najcece samo iscedim limun cak ni ne solim..
jeidno kupas salata bas ne moze nikako bez ulja:))
a kuvam nedeljom, sve i svasta, i pola zamrznem ..ne mogu da kuvam svaki dan nema boga.
i skroz si u pravu vezano za lovu, cesto pomislim dok kupujem hebene krastavce od 400din :roll:

pa ja vise nit kuvam nit przim..ako pravim jela tipa bornaije sa mesom, podmazem tavu, pustim meso da se zapece-meso samo pusti svoju mast, i onda boraniju ubacim i dokuvam..to obozavam
ako pravim samo povrce, stavim pola kasicice masti u tavu-imam one nelepljive-i dinstam kratko.
ulje sam skroz izbacila osim maslinovog u salatu, ono malo..ali čak i to retko- najcece samo iscedim limun cak ni ne solim..
jeidno kupas salata bas ne moze nikako bez ulja:))
a kuvam nedeljom, sve i svasta, i pola zamrznem ..ne mogu da kuvam svaki dan nema boga.
i skroz si u pravu vezano za lovu, cesto pomislim dok kupujem hebene krastavce od 400din :roll:

to sma i ja pre radila kad kuvam sa mesom, mogla bih opet....ja sam kuvala sve na vodi i na kraju dodavala kad padne temperatura maslinovo ulje, extra devicnasko naravno. toliko da ne izmeni ukus hrane i ne ulazi u vrelo.
sad koristim mast, a za salatu maslinovo i ne izbegavam ga, ja lepo zacinim slatu.

kupujem ono sto nadjem na akciji. evo u lidlu nista ne kupih mimo akcije, sem kante za djubre od 600 dinara i neke dve posudice za hranu (njihove specijalne ponude), zgodne da se nosi hrana. sve ostalo i papir za pecenje je sa akcije. i tako osmislim sta cu da jedem od onoga sto imam (zena od akcije :sad2:). sad cu do maxija po zelenu salatu, blitvu i zelje, ako nadjem i mozda jos nesto. paradajz u lidlu koji je bio 169 dinara sad je 300 i nesto, samo sto ne padoh u nesvest. ono nije da jedem sad paradajaz, ali opet....

imam neki sir iz lidla kad je bio 300 din kg, neki sumadijski zreli i navadila sma se da ga stavljam u ulje sa zacinima, ali maslinovo nije bas jeftino za tu igrariju, a suncokretovo ne dolazi u obzir. kupila sma 3 kutije koliko je bio maximum, a to je 3 kg sira. :lol:

ne znam sta mi bi pre neki dan, valjda malo jedem ribu u zadnje vreme, prijele mi se sardine iz konzerve, koje ne jedem pa ima 20 godina. i sta cu pogledam cene (bila u metrou) i aro najjeftinije (njihova robna marka), 100 dinara 1 konzerva, kupim i sve mislim bacila si pare imace ukus metala. a pise iz jadranskog mora i otvorim za veceru uz malo luka i kuvana jaja, a ono fantazija ukusa. ni traga metalnom ukusu, ko eva nekada (evu ne smem ni da pogledam zbog cene).

ma ja uvek sve kupujem na akcijama..jer akcije su redom, uvek je nesto:)))
a za lidl si u pravu , imali su najjeftinije povrce, sad budibog s nama
sir i mlecno ne jedem uopste, pecenicu kobasice i slaninu kupujem iskljucivo na pijaci jer u radnjama em je preskupo em ni na ste na lici..

ja recimo volim maxi, imaju super povrce

da, maxi ima super povrce, ali i lidlovo je bilo dobro. uglavnom sma kupovala u lidlu, jer tamo obavim i ostatak kupovine, a kupim i stavri koje nisu hrana. samo su sad podigli cene, pa cu morati za povrce u maxi. ja sireve jedem sve punomasne, a nekad i mlade. a suhomesnato kupujem u radnji, nesto ne volim po pijaci. da ne ulazimo u raspravu oko toga. :mrgreen:
inace da, kupila sma neke minjon kocke i neku cokoladu sa punjenjem oba na akciji. imam jedan ormaric i tu stavljam sve to, smao talozim. ima i javorov sirup, pa mini cokoladice, kremic, cokolade za kuvanje iz lidla 119 dinara 200 grama bilo (neke ce stradati za uskrs), pa keks kao ti ber, pa puding koji inace ne jedem osim ako mi neko ne da. znaci u ormaricu krs i lom i smao talozim. ako bude msak sveta imacu slatkisa i slatkisa. :rotf: ne znam sta mi je, jednostavno kupim i spakujem tamo. ne diram, ne jedem, nemam cak ni zelju. jedino sto sam pojela jeste ona crna cokolada iz lidla kad je bila manje od 100 dinara 85 posto akkaa i samo 22 grama uh/ 100 grama. i to sma jela po kockicu povremeno. ovu drugu sam tek nacela.

da objasnim u cemu je fora s apovrcem i zasto ne prilazim osim ako nije jeftino ili na akciji. mi zivimo u zemlji u kojoj svasta moze da rodi, nije normalno da mi placamo obicno povrce toliko. ok, sad mu vreme nije. ali ziva nisma da vidim kakve ce cene biti kad mu bude vreme. ja razumem da je avokado skup, on stize od nekuda, uvozi se, ali paprika, paradajz, tikvice, krastavci, kupus...to se bre sve gaji ovde. zivimo u zemlji koja moze da ima extra popljoprivredu, a mi od toga nista nemamo. uzas. ne podrzavam to.

idem da pretresem ormaric i vidim sta ima, vec sam i zaboravila. :zkez:

Јесте ли јели оно зелено, као вееелика артичока, али се не листа него има неке пликове :lol: величине карфиола? Ала сам објаснила:manikir:
Мислим да је то једино поврће које нисам јела... Има у Лидлу.

Ово...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    8,9 KB · Pregleda: 8
ja nekidan dobila bombonjeru, i podelila u firmi..jer znam ako je kuci donesem, do ujutro nece biti.
to kod mene ne postoji -da stoji a ja da ne diram..:ne:

Јесте ли јели оно зелено, као вееелика артичока, али се не листа него има неке пликове :lol: величине карфиола? Ала сам објаснила:manikir:
Мислим да је то једино поврће које нисам јела... Има у Лидлу.

Ово...
nisam ne znam sta bih s njim
a iz lidla obozavam one neke smrznute mesavine kao ilajansko, pa mexicko pa ovo ono..em je super ukusno em je gotovo za 20 min..juhu, savrseno:))

ja nekidan dobila bombonjeru, i podelila u firmi..jer znam ako je kuci donesem, do ujutro nece biti.
to kod mene ne postoji -da stoji a ja da ne diram..:ne:

nisam ne znam sta bih s njim
a iz lidla obozavam one neke smrznute mesavine kao ilajansko, pa mexicko pa ovo ono..em je super ukusno em je gotovo za 20 min..juhu, savrseno:))

kazem ja da nisma bas normalna. znaci sve lepo stoji kako jeste nedirnuto. to stoji u donjem delu ormarica, pa ako ocu nesto da uzmem moram da se sagnem, a stra me da me ne zaboli kicma i onda se ne saginjem tu je bezbedno je. :mrgreen:

ja nisma videla, kupila bih da probam. mislim da articoke ne volim. probala jednom, nisu mi se svidele.

nasla sam c slag pola kg u mom ormaricu. :lol:
Ја волим артичоке, али не на пици какву сам добила у Италији. Очекивала савршенство а добила тесто са трч- трч па сир и артичоке горе :rotf:

Какво је то разочарење било :lol:

Ја волим артичоке, али не на пици какву сам добила у Италији. Очекивала савршенство а добила тесто са трч- трч па сир и артичоке горе :rotf:

Какво је то разочарење било :lol:

ja sam probala articoku ovako i bila je bljak. a ono zeleno ne videh nikada. mozda je i bilo, ali ja prvo gledam cenu, pa onda proizvod. :lol: mozda je bila neka cen aubiboze, pa nisma ni zagledala sta je to.

ja sam probala articoku ovako i bila je bljak. a ono zeleno ne videh nikada. mozda je i bilo, ali ja prvo gledam cenu, pa onda proizvod. :lol: mozda je bila neka cen aubiboze, pa nisma ni zagledala sta je to.
Сво поврће највише волим гриловано, преливено маслиновим и посуто ситно сецканим белим луком. Ако уз то има добар сир, за мене савршен оброк.

И кувани кромпир тако волим. Уз кисели купус :lol:

A mene jedino trening drzi kao super lepak da se ne raspadnem potpuno.
Inace bih mogla u lazu lazarevic kad sve stavim na papir
pa kod mene je to bio jedan od okidaca, kad sam shebala nogu i nisam mogla vise nista..sad ovim vezbama drzim kicmu u koliko toliko ok stanju, ali stopala su mi katatrofa..treba da idem na operaciju za jedno, a nikad nemam vremena..a a za drugo jos ne znam ni sta je..horor.

Претерали смо...:lol:
Имам договор за кафу након посла у ресторану са добром храном и сада сам морала да одем да видим и јеловник :mrgreen:

garant nema kelerabe, tako da.....:lol:

nego, dodjoh na temu da pripuitam sve ove low carb i keto 4umusaice dal biste se udale za vegeterijanca ili nedajboze vegana? zamislite da ide za vama i zvoca vam u vezi namirnica zivotinjskog porekla i tera vas da jedete pasulj, socivo, zitarice, krompir, puuuun voca tjah sve ono sto deblja, jer je puno uh. dal biste za ljubav bile debele i srecne? :rotf:

ne, bezmesni zivot nije zivot.

i ja to mislim. ali citam neku temu o veganima i vegeterijancima i sad jedna zabranila muzu da sprema meso u kuci...to joj je kao kompromis. jedna se zali na decka nece vise da postuje kompromise, kad su u gradu sedne u obican restoran i jede covek sta mu dusa zeli. cak idu dotle da je veganska filozofija ta da nece da s eljube sa nekim ko jede meso. zato pitam...ja prva ne bih. da s ezlajubim ne znam koliko kad bi mi rekoa da je vegan ja bih bila ko ona mackica sto bezi od tvora pepea.

imaju znaiml;jivih recepata s apovrcem, ali zitarice jok to ne dolazi u obzir. msm, ako ocu da jedem skrob i secer onda cu da jedme cestitu tortu sa jajima i ostalim namirnicama bogom datih za tortu.

garant nema kelerabe, tako da.....:lol:

nego, dodjoh na temu da pripuitam sve ove low carb i keto 4umusaice dal biste se udale za vegeterijanca ili nedajboze vegana? zamislite da ide za vama i zvoca vam u vezi namirnica zivotinjskog porekla i tera vas da jedete pasulj, socivo, zitarice, krompir, puuuun voca tjah sve ono sto deblja, jer je puno uh. dal biste za ljubav bile debele i srecne? :rotf:
Ni slucajno🤣🤣🤣
Sacuvaj Boze
tenor (9).gif

Umem ja da budem debela i srecna i dok jedem meso i ostale mesozdreske djakonije. A da dodam na to i vege i vegan deo.
A nikad se ne bih udala za nekog ko se tako fundamentalno razlikuje od mene. Niti za nekog ko ce da me sili da jedem kako ne zelim.

Doduse, u ovim godinama se ne bih udala svakako, al da ne kvarim koncept 😂😂😂

Back