- Poruka
- 42.590
pa ja vise nit kuvam nit przim..ako pravim jela tipa bornaije sa mesom, podmazem tavu, pustim meso da se zapece-meso samo pusti svoju mast, i onda boraniju ubacim i dokuvam..to obozavammislim da je problem kod vecine ljudi to sto svi oko njih jedu nesto. zamislite da kao ja radite sa hranom i da vam je dostupna da je jedete. drugi problem je spremanje, jer ljude mrzi da spremaju samo sebi. ja zamrzavam cesto...nije najbolja opcja, ali bolje i to nego da svaki boziji dan kuvam nesto na sitno...evo ova boranija je za danas i za sutra. necu je zamrznuti, jer je nema dovoljno, ali npr. skuvam neke corbice i potaze i zamrznem.
treci probelm je nekreativnost....ja isprobavam recepte, za vikend sigurno ide africka supa od kikirikija. plus zacini..evo pre neki dan sam jela kineski kupus i stavila na njega kari i bas je bio dobar. i ne moze sve da bude uvek strogo bareno, nekada mora da se nesto isprzi, makar na kapi ulja. ako mi se neki recept ne uklapa, gledam da ga prilagodim.
ako pravim samo povrce, stavim pola kasicice masti u tavu-imam one nelepljive-i dinstam kratko.
ulje sam skroz izbacila osim maslinovog u salatu, ono malo..ali čak i to retko- najcece samo iscedim limun cak ni ne solim..
jeidno kupas salata bas ne moze nikako bez ulja
)a kuvam nedeljom, sve i svasta, i pola zamrznem ..ne mogu da kuvam svaki dan nema boga.
i skroz si u pravu vezano za lovu, cesto pomislim dok kupujem hebene krastavce od 400din
). sad cu do maxija po zelenu salatu, blitvu i zelje, ako nadjem i mozda jos nesto. paradajz u lidlu koji je bio 169 dinara sad je 300 i nesto, samo sto ne padoh u nesvest. ono nije da jedem sad paradajaz, ali opet....

kad sam procitala sta siroti mesojedi dozivljavaju.
)