Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma sva soja je GMO, ajd kasiku dve sosa mogu da proturim...ali inace ne upotrebljavam soju uopste

ja koristim samo soja sos kad npr pravim nesto kinesko...ali sma u lidlu kupovala onaj soja sos na japanski nacin (mislim da nije u stalnoj ponudi, a meni nestaju zalihe), on ima manje uh na 100 grama od ovog kineskog 5,9 ovako iz glave da kazem. :zkez:

imam nesrecnu oklonost da pamtim brojeve. toliko od mene u ovom javljanju.

od svih mojih dijeta ikada, najefikasija je bila kad nisam doruckovala i nisma vecerala..:)))))
imala sam fakat 25 god i 56 kila tad
25 godina posle- jedem na svaka tri sata, filozofija milion , vaga u centralnom delu kuce, i 100kg

Ja ne mogu ni da čitam sve, izgubim se ugramima I mastima i uh :lol:
Cek da uvedemo i procente...pa kad izbrkas dal treba da jedes 20 grama ili 20% od unosa kalorija a ne grama.

Pa tabele...koliko kalorija na 100 grama, pa koliko grama uh/masti na 100 grama, pa procenat UH/masti na 100 grama, Pa procenat UH od dnevnog unosa kalorija pa glikemijski indeks (GI) na 100 gr...al nije isto kao glikemisko opterecenje (glycemic load...ili GL)... ima jos al ne mogu da se setim :lol:
Ludilo :rotf:

ja ne znam kako ljudi ne mogu sve to da popamte:rotf:

inace, u rl mi je nekada neprijatno kada znam koliko godina nekome ima tasta ili koji broj cipela nosi i slicne stvari. ono dal je moguce da je to upamtila sigurno me prati...a ja jednostavno pamtim brojeve.

kad su me udarila kola, pricala sma vam, prosla sa kontuzijom kicme i abdomena, bez preloma..udario me auto u levu stranu doopeta, noga u vazduhu da koraknem i ja padnem na sake i kolena izgubim svest i tako bez svesti (valjda reakcija prezivljavanja) okrenem se na ledja i skupim kolena do brade, u tom polozaju sam s eosvestila. e vrhunac svega je bio da sma upamtila tablice. :rotf: a boju kola nisam i navalili oni u urgentom policajci sto su dosli i koja je boja i koja boja, ja reko nemam pojma. i posle isla na sud da dam izjavu i ona zapela koja je boja...ja ovako :huh: i posle par godina se jedno jutro probudim i klikne mi...auto je bio boje kajsije.

al table sam mu upamtila i tako u stanju soka.

Ja ovu prepisku ne mogu uopšte da ispratim, ništa ne razumem. :sad2:
I što kaže koto, vidim da ne mogu ni smršati. Ja ne mogu to da popamtim, šta je keto, šta je low nešto, gde ima ugljenih hidrata, gde proteina....
Ja znam da ako imam tri normalna obroka, ne grickam između i ne jedem slatko, nemam problema sa kilogramima.
Problem je što ne mogu da nađem način da to dugoročno sprovedem u delo.
I što svaki dan sebi kažem da ću od sutra da počnem da vežbam. Ne od ponedeljka, ne od sledećeg meseca, od sutra. A sutra nikako da dođe.

Morala sam da uvelicam sliku da vidim razliku :cistinaocare:
Nista ja tu dramaticno ne vidim...koliko pricas da jedes i kukas kako si se ugojila, mislila sam da je to mnogo vise.
Ide leto, povrckice, vockice...bice lakse za mrsavljenje
Ma daj, dramila si tu zbog 2 kile, pila za mokrenje tabletu, a njoj kazes nista se ne vidi....
Stvarno zene al umete biti cudna sorta.
Nije podrska nekome revi da je crno belo.
Zna zd sta joj ne ciniti nije nam okacila sliku da joj kazemo da je luda i to sto ona vidi nije istina

Ma daj, dramila si tu zbog 2 kile, pila za mokrenje tabletu, a njoj kazes nista se ne vidi....
Stvarno zene al umete biti cudna sorta.
Nije podrska nekome revi da je crno belo.
Zna zd sta joj ne ciniti nije nam okacila sliku da joj kazemo da je luda i to sto ona vidi nije istina
Ne 2 nego 5, za 5 dana.. tableta je bila neophodna jer sam se osecala lose. Ne zbog izgleda, nego fizicki, zdravstveno lose.
A ja sam samo rekla da se na slici jedva vidi i da sam morala da je uvelicam. Mozda sam se pogresno izrazila i to je sve.
Ja nikom nemam nameru da podilazim. Niti da tesim bezveze niti da kritikujem. Mogu da dam savet i to je sve. Ali i to se pogresno shvata.
Svako ima svoj problem i svoju meru sta mu smeta a sta ne. I sta zeli a sta ne.

Dosta mi je svih oko mene koji me ubedjuju da ja ne treba vise da smrsam, (a treba) ... salju me kod psihijatra jer brojim kalorije i merim ugljene hidrate. A niko ne shvata moju muku da se ne vratim ponovo na te 92 kile koje sam imala.

Kao sto sam rekla ZD... kada bude resila, smrsace. Uspela je jednom, zasto ne bi opet. I to je sve sto imam da kazem u vezi toga.

Poslednja izmena:
ja ne znam dal ovde vise sme da se da nekome savet, ali ne znam sto zd ne pokusa da na svakih 8 do 12 dana ne napravi neki kolac koji najvise voli i neko jelo koje najvise voli i to jede ili neke grickalice uz film ili sta god u cemu uziva. ostalih dana rezim. namerno 8 do 12 dana ili za pocetak prvih 14 dana rezim i onda dan za opustanje. poenta je da ne bude stalno na odredjeno vreme to varanje tjah zadovoljavanje psihe, da organizam ne stvori naviku. mi svesno znamo da cemo za toliko i toliko dana jesti nesto, ali organizam opet ne zna.

da se samo fizicki pitamo sta i koliko nam je potrebno to je strasno malo i ukus nije uopste bitan, ali psiha je ono sto ljudima ne da mira.

ja ne znam dal ovde vise sme da se da nekome savet, ali ne znam sto zd ne pokusa da na svakih 8 do 12 dana ne napravi neki kolac koji najvise voli i neko jelo koje najvise voli i to jede ili neke grickalice uz film ili sta god u cemu uziva. ostalih dana rezim. namerno 8 do 12 dana ili za pocetak prvih 14 dana rezim i onda dan za opustanje. poenta je da ne bude stalno na odredjeno vreme to varanje tjah zadovoljavanje psihe, da organizam ne stvori naviku. mi svesno znamo da cemo za toliko i toliko dana jesti nesto, ali organizam opet ne zna.

da se samo fizicki pitamo sta i koliko nam je potrebno to je strasno malo i ukus nije uopste bitan, ali psiha je ono sto ljudima ne da mira.
To je generalno dobra ideja xa bilo koga.
Tako sam ja radila tada kad sam smrsala tako mnogo. Posto sam znala da ce trajati dugo, dozvoljavala sam sebi sta god volim u tom nekom vremenskom razmaku. Nije smetalo mrsavljenju nimalo.. islo je u proseku 4 kg mesecno.... a znacilo mi je do neba.

To je generalno dobra ideja xa bilo koga.
Tako sam ja radila tada kad sam smrsala tako mnogo. Posto sam znala da ce trajati dugo, dozvoljavala sam sebi sta god volim u tom nekom vremenskom razmaku. Nije smetalo mrsavljenju nimalo.. islo je u proseku 4 kg mesecno.... a znacilo mi je do neba.

pa ja znam da je to dobra opcija, za psihu, nego ne znam dal smem da napisem to. :lol:

i to je super rezultat sto si napravila 4 kg mesecno, a vrv radis kancelarijski posao i nisi odmah zapela da vezbas, nego postepeno.

pa ja znam da je to dobra opcija, za psihu, nego ne znam dal smem da napisem to. :lol:

i to je super rezultat sto si napravila 4 kg mesecno, a vrv radis kancelarijski posao i nisi odmah zapela da vezbas, nego postepeno.
Pa tako je i bilo. Nisam se usudjivala da vezbam, nisam miga da vodim bitku na 2 fronta... i dijeta je bila previse za pocetak... posebno jer imam problem s kolenima.
Pocela sam da vezbam tek kad sam smrsala polovinu od onoga sto sam htela

Znaci kad sam skinula nekih 12 kg...i to vezbanje je krenulo polako, pa sve jace i cesce kasnije

Pa tako je i bilo. Nisam se usudjivala da vezbam, nisam miga da vodim bitku na 2 fronta... i dijeta je bila previse za pocetak... posebno jer imam problem s kolenima.
Pocela sam da vezbam tek kad sam smrsala polovinu od onoga sto sam htela

Znaci kad sam skinula nekih 12 kg...i to vezbanje je krenulo polako, pa sve jace i cesce kasnije

pa da..ne mozes svakoga da strapas u isti rezim.

????
To sam i ja rekla skoro

aj da otvorimo neki kanal na youtubu ili na inst napravim stranu o mrasvljenju i namaltimo pare. :rotf:

Да али многе ствари волимо па их не радимо прекомерно.

Ja bukv sve, i mislim da ima veze sa nekim delom koji je zadužen za bolesti zavisnosti.
Dok sam pušila - pušila sam 2 kutije i da mi tata nije umro od karcinoma pluća, ja bih.
Ista priča i sa alkoholom i hranom.
S drozama se nisam igrala preterano zbog svih alkoholičara u porodici, znam da smo skloni koječemu.
Kocka me jedina nikad nije privlačila.
Ostalo, užas.
Da mogu bez posledica da živim, živela bih na alkoholu i cigaretama, al jbga, em se dete rodilo pa ga valja nunati, em ni to ne bi bio neki preterano kvalitetan život sve i da sam sama.
Iz čiste odgovornosti prema drugima ne uništavam sebe.

Back