Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Моја јако драга другарица је баш витка. Никада је ни са најмањим вишком нисам видела. Чешће је мршавија мало. Али има јаке листове, када смрша једва да су јој бутине нешто дебље. И има јак врат. Не склоност подваљку, него сам врат дужи и јачи.
Ово што Ем каже, можемо одржавати форму, али не можемо много против природе.
Можемо, да одвојимо доста пара и направимо маскоте од себе.

Mislim da sam kao ona četvrta na prvoj slici. Da me nije blam, okačila bih vam sliku. Imam ih iz svih uglova. Postala sam sumanuto opterećena, a to mi se ne dopada.
Мислим да сви прођемо кроз ту фазу у неком моменту.
Ено, другарица само загледа зубе. Није иста нијанса доњих и горњих. Не може да се обузда ни помири са тим.
Сестра има ону бору између очију, мрштилицу. Имам је и ја али њу ужасно нервира.
Мене опет оптерећују неке друге ствари. И тако...

Mene nema na ovoj slici ,sve mi se poveća kad se udebljam,ali dupe i sesi najviše .

Ovako se i ja gojim, zato i mogu u okviru istog konfekcijskog br da budem sa gotovo 10kg razlike.

Inače, šefica mi je donela u kancelariju sobni bicikl, tako da kad nemam posla mogu da verglam. Rekla sam joj da nabavi i neki generator, mogu i struju da nam napravim, šta mi teško :lol:

Opet sam na dijeti, idem posle posla po grejp, izbacujem crnu kafu u podne, ubacujem zeleni čaj, od te kafe samo budem gladna, džaba je bilo.

Моја јако драга другарица је баш витка. Никада је ни са најмањим вишком нисам видела. Чешће је мршавија мало. Али има јаке листове, када смрша једва да су јој бутине нешто дебље. И има јак врат. Не склоност подваљку, него сам врат дужи и јачи.
Ово што Ем каже, можемо одржавати форму, али не можемо много против природе.
Можемо, да одвојимо доста пара и направимо маскоте од себе.
Problematicno je zavaravati se gradjom ali i teziti necemu sta prosto nije tebi odrzivo.
Sto sam jednom procitala na racun gradje, problem je kada Kejt Vinslet zeli da izgleda kao Kejt Mos.

Nazalost kod nas nema dovoljno zena u sportu cim se udje u neke godine. Nekako je normalno da nemaju vremena.
Znam u firmi kada se planira neko druzenje, pa muski idu na tenis, basket, rostiljanje, kafana a zene mogu na tim bilding kada firma organizuje a sve ostalo tesko. Posto ima dosta starijih, jos naidje i na kritiku ako je neka od porodicnih zena zainteresovana za aktivnosti.

Ovako se i ja gojim, zato i mogu u okviru istog konfekcijskog br da budem sa gotovo 10kg razlike.

Inače, šefica mi je donela u kancelariju sobni bicikl, tako da kad nemam posla mogu da verglam. Rekla sam joj da nabavi i neki generator, mogu i struju da nam napravim, šta mi teško :lol:

Opet sam na dijeti, idem posle posla po grejp, izbacujem crnu kafu u podne, ubacujem zeleni čaj, od te kafe samo budem gladna, džaba je bilo.
Ми имамо једну празну канцеларију и траку за трчање у њој. Сада је директору жао што и туш није тражио када се радио објекат.

А када сам радила у издавачкој кући био је ђакузи. Иде директор на одмор о каже, сада уживај :lol:

Problematicno je zavaravati se gradjom ali i teziti necemu sta prosto nije tebi odrzivo.
Sto sam jednom procitala na racun gradje, problem je kada Kejt Vinslet zeli da izgleda kao Kejt Mos.

Nazalost kod nas nema dovoljno zena u sportu cim se udje u neke godine. Nekako je normalno da nemaju vremena.
Znam u firmi kada se planira neko druzenje, pa muski idu na tenis, basket, rostiljanje, kafana a zene mogu na tim bilding kada firma organizuje a sve ostalo tesko. Posto ima dosta starijih, jos naidje i na kritiku ako je neka od porodicnih zena zainteresovana za aktivnosti.

Meni je Kejt Vinslet kao mlada i puna bila prelepa...u celini gledano, dok je bila ridjokosa sa onim nežnim tenom.

Kada se gojim ide u zadnjicu i lepi se na butine. Kako imam i sitnu glavu bas mi ružno stoji kilaža.

Mislim da žene ni kao mlade bas nisu sklone sportu ako taj sport nije fitnes.
Osim timskih drugarica i ne znam kojim sportom bi se bavile zene iz neke druge životne priče. Čak i devojčice rano napuštaju sport, do četvrtog gimnazije ostalo nas je dve od 42 djaka u razredu.
Na faksu niko nije trenirao osim održavanja kilaze.
Gledam i sada kod sina, ima par devojčica, samo jedan trener je žensko...a sto bi bilo tako, nije muški sport...ja da imam devojčicu isto bih je vodila na sport kao i dečaka, kod mene tu nema razlike.
Doduše, priznajem da volim da vidim list na ženi kao što volim da vidim one dugokose skandinavke u haljinama kako voze bajs a vire im pojaci listovi...

Joga, pilates, plivanje, tegovi, bilo sta samo da se odrzi tonus misica. Mi smo par puta nedjeljno igrali odbojku, kad je hladno u sali, ljeti na pijesku. Sa jednom drugaricom bajs na adi. I mnogo mi je to prijalo. Iskreno malo me je vise ubilo u pojam da se nalazimo na kafama. Ovako vozimo bajs, malo se dovikujemo, sjednemo i rasterecenije i pricamo.
Tokom faksa je prilicno djevojaka islo na razne aktivnosti. Razne vrste plesa, dzez balet nisam do tada ni znala da postoji, klizanje. Ali sada sa godinama sve manje. I ja se pomalo brinem kako bi kicma reagovala da sad opet ostanem trudna. Ne ophodim se bas prijateljski prema njoj

Joga, pilates, plivanje, tegovi, bilo sta samo da se odrzi tonus misica. Mi smo par puta nedjeljno igrali odbojku, kad je hladno u sali, ljeti na pijesku. Sa jednom drugaricom bajs na adi. I mnogo mi je to prijalo. Iskreno malo me je vise ubilo u pojam da se nalazimo na kafama. Ovako vozimo bajs, malo se dovikujemo, sjednemo i rasterecenije i pricamo.
Tokom faksa je prilicno djevojaka islo na razne aktivnosti. Razne vrste plesa, dzez balet nisam do tada ni znala da postoji, klizanje. Ali sada sa godinama sve manje. I ja se pomalo brinem kako bi kicma reagovala da sad opet ostanem trudna. Ne ophodim se bas prijateljski prema njoj

Zbog kicme? Moje iskustvo, baš sam skoro imala povredu, nema mesec dana, je takvo da ženska kicma voli istezanje više nego trening sa težinom.
Vidim da su tegovi veoma popularni ali lično bih preporučila za kicmeni stub plivanje i pilates. Joga je uvek dobra ali ume da bude nezgodna ako se radi kod kuće. Sa pilatesom nema greske oko kičme, akcenat je na njoj, ljudi budu "visi" po 2cm usled istezanja i pravilnog držanja a ledja jača.
Jak stomak isto pomaže kicmi.
Ja sam se žestoko povredila, pomislila sam da je hernija (tata je ima ali vidi, on ne diže ništa, izvini se i neće) ali sanirala sam istezanjem i dalje mi nije prijatno, imam strah kada radim spagu pa kada legnem na nogu napred imam baš strah da ne cviknem opet i malo po malo...nisam sklona plivanju ali mislim da je ekstra dobro i zdravo jer nemas opterećenje u vodi, imaš prirodan otpor vode ali nema soka za zglobove i mišića...sjajan sport za žene 30+ i mislim da cu se kasnije potruditi da mu se posvetim...

kad su u pitanju treninzi sa tezinom, najbrze cete da oblikujete telo kad radite trening sa bas veikim tezinama
to znaci da treba da dizete tezinu koja je 70% od maksimalne koju tom mislicnom grupom mozete da podignete jednom
znaci, jako brzo stizu rezultati, telo se za kratko vreme transformise, zateze i smanjuje obim..misici se ucvrscuju i tope se masti u tretiranoj regiji
ali, postoji i ono ali
takvim treningom povecavate obim misica, ali i skracujete misicno vlakno, skracujete pripoje sa kojima se misic vezuje za zglobove i kosti
posledicu toga oseticete kao slabiju elasticnost, manju amplitudu pokreta u zglobovima, vecu sklonost ka povredama

iz tog razloga se trening sa tezinama preporucuje maldjim osobama, a onima koje su u dobu 40+ vezbe koje su bazirane na ekscentricnoj kontrakciji misica, tj. istezanju
takvim vezbama cuvate pokretljivost svog tela i sprecavate povrede sto je kad predjete 50-u jako vazno

ja imam 45 godina i radim sa velikim tezinama 5 godina, dozirano u kombinaciji sa kardio i kruznim treninzima i do sada se nisam povredila. i nisam manje elasticna.
polako
i ja sam sa 45 radila treninge snage i kardio u bazenu i na suvom..i imala intenzivnije od toga u periodima pred takmicenje
sad iz ovog ugla, mnogo pametnije bi bilo da sam radila pilates i jogu

nismo svi isti, videcemo kako cu ja da razmisljam i napravim retrospektivu za 10 godina
nije rec o tome da li smo svi isti
ljudsko telo je podlozno istim procesima starenja kod svih i to nista ne moze da promeni
iz tog razloga su razliciti oblici fizicke aktivnosti preporucive za razlicita doba
nesto najpogubnije za ljudsko telo sto je izbacila fitnes industrija je kros fit
tu nema nikakvih benefita, samo satiranje zglobova
ali o tome ce se pisati za desetak godina
kao sto je posledica dzejn fond aerobika rezultirao kod velikog broja vezbaca srcanim udarom, pa i kod nje na kraju
zato sam i napisala, sa velikim tezinama najbrze napravis rezultat, ali i otvoris vrata koja ne zelis
smisao vezbanja za rekreativce, one koji svojim treningom ne zaradjuju novac je osim lepog tela i forme i sto duza funkcionalnost zdravog tela

nije rec o tome da li smo svi isti
ljudsko telo je podlozno istim procesima starenja kod svih i to nista ne moze da promeni
iz tog razloga su razliciti oblici fizicke aktivnosti preporucive za razlicita doba
nesto najpogubnije za ljudsko telo sto je izbacila fitnes industrija je kros fit
tu nema nikakvih benefita, samo satiranje zglobova
ali o tome ce se pisati za desetak godina
kao sto je posledica dzejn fond aerobika rezultirao kod velikog broja vezbaca srcanim udarom, pa i kod nje na kraju
zato sam i napisala, sa velikim tezinama najbrze napravis rezultat, ali i otvoris vrata koja ne zelis
smisao vezbanja za rekreativce, one koji svojim treningom ne zaradjuju novac je osim lepog tela i forme i sto duza funkcionalnost zdravog tela

Kod mene je najpre postradalo skijanje.
Ne umem da opišem osećaj, čovek koji bi dao pet letovanja za jedno skijanje pd malih nogu. Kao da mi je skliznulo sa ramena. Nikakvu želju više nemam. Jednom prilikom mi je prošlo kroz glavu "povredicu se", kada mi je dete bilo malo i nakon toga sam počela da se ustručavam. Kajala sam se u početku ali onda sam pitala sebe kome dokazujem, ako mi ne prija više crna pa i crvena staza, gotovo, ne prija mi...muž i dalje skija crnu i nije mi prijatno ni kada on divlja po njoj...jednostavno se plašim. Mozda zbog Natase Ricardson i Šumahera, ne znam.
Plivanja sam se uvek plašila. Imam urođen strah. Medjutim, tokom priprema za one spasioce u SAD-u morala sam da naučim kako se vadi cigla sa dna bazena. Za mene je to poput osvajanja K2!
Išla sam na bazen sa bivšim dečkom koji je vaterpolista onog kluba iz HN, zaboravih ime i kako je on to meni objašnjavao, kako je smirivao videla sam da ima puno mesta za napredak.
I to mi je ostalo, držim u glavi te naše "treninge" jos od '08 godine i sada mislim da aktiviram plivanje, da će mi kasnije godine biti zahvalne a da ću i ja sama biti ponosna jer sam neki strah prevazišla i ujedno je to mislim dobra pedagogija za dete da vidi.

Back