Podrška za dijetu 3

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene Sava nadgleda. Nekada se ljutim, nekada mu odbrusim, nekada ga slušam... Bude svašta.
Ono što me brine je to što ležem posle njega, i onda dok ne krenem na spavanje jedem grisine, smoki, plazma keks, šta dohvati... Krijem prazne kese, i lupam glavu kako da prestanem, jer me to nigde neće odvesti.
Ja sam ubijedjena da ti imas problem sa losim balansom hormona. Da nesto tu sa serotoninom nije kako treba i da su to tebi instant dopinzi srece. Ili sa kortizolom.
Nije to obicna glad i sto kaze Em zelja iz stomaka

i ja sam nedavno, u nekom stresu, automatski prisla fioci sa slatkisima i otvorila je. kao u nekom transu, uopste ne znam kako sam se nasla ispred fioke. i kad sam posegnula za cokoladnom bananicom, uzela je, samo sam je bacila nazad jer sam dosla sebi i rekla "e neces" :lol:
Ја сам један дан имала манијакалну жељу за Кики бомбонама. Или појести или умрети. Купила сам их. Све је боље од тога, али сам морала.
И мени је то ОК. Али не сваки дан.

Ja sam ubijedjena da ti imas problem sa losim balansom hormona. Da nesto tu sa serotoninom nije kako treba i da su to tebi instant dopinzi srece. Ili sa kortizolom.
Meni je čokolada izvor toga nečega. Sva sam srećna dok je žvaćem. :lol: Tako da je se ne odričem, pokušam, pa joj se opet vratim. Sada samo kontrolišem količinu.

Nemam pojma, ali umem da budem očajna kada imam te momente. Ja ne umem da stanem, to je problem.
Ništa strašno ne bi bilo kada bih ja mogla da pojedem red čokolade. Dva keksa. Jednu bananicu. Jedan kolač. Ali ne mogu. Ako počnem, onda dok ne pojedem sve što vidim, ne stajem. Sada sve češće imam te epizode.
A tako sam dve nedelje imala dobar ritam. Obroci od nutricioniste, dosta vode, nikakve grickalice... Stomak mi se izduvao. Obukla kupaći kostim i samoj sebi se divila kako izgledam. I onda naredne dve nedelje potop.
Nisam ja za dve nedelje nabacila 2kg sala, nego sam se opet naduvala od šećera i brašna. Jednu noć sam stajala pored otvorenog frižidera i na beli hleb, koji ne jedem godinama, istiskivala majonez iz tube, i tako jela. Užas.
Teško meni sa ovom mojom glavom.

Nemam pojma, ali umem da budem očajna kada imam te momente. Ja ne umem da stanem, to je problem.
Ništa strašno ne bi bilo kada bih ja mogla da pojedem red čokolade. Dva keksa. Jednu bananicu. Jedan kolač. Ali ne mogu. Ako počnem, onda dok ne pojedem sve što vidim, ne stajem. Sada sve češće imam te epizode.
A tako sam dve nedelje imala dobar ritam. Obroci od nutricioniste, dosta vode, nikakve grickalice... Stomak mi se izduvao. Obukla kupaći kostim i samoj sebi se divila kako izgledam. I onda naredne dve nedelje potop.
Nisam ja za dve nedelje nabacila 2kg sala, nego sam se opet naduvala od šećera i brašna. Jednu noć sam stajala pored otvorenog frižidera i na beli hleb, koji ne jedem godinama, istiskivala majonez iz tube, i tako jela. Užas.
joooj bas mi je zao kad citam koliko se mucis. to jeste muka. svesna si svega i da ne valja, i da ne treba, a bude jace od tebe. moras nekako da izadjes iz tog zacarnog kruga i da tvoja snaga volje opet pobedi :cmok2:
a mozda ne bi bilo lose iskontrolisati hormone, ako se nesto poremetilo da reagujes

Већина има те нападе с времена на време.
Ја редовно боранију коју направим за сутра поједем увече :lol:
Или сир. Исто тако узмем, стојим, сечем и једем.
Клинцу сам када је био мали увече појела Јафу па ме било срамота и слагала да је пало на под па бацила :rumenko:
Само што то није често. И брзо ми буде мука, не могу пуно.
Не знам да ли би ти се смучило на дуже да се баш отрујеш од нечег, типа 3 парчета торте и сл. да ти се смучи.

Znas sta je meni nutricionista rekla kada sam jednom otisla nakon neke proslave kod sestre. Ja joj rekla da smo slavili, pila sam i jela sve mimo plana. Kaze ona uz osmjeh ' e neka si'.
Ti nikad neces biti manekenka. Nemoj da se plasis da ces morati da odrzavas 50kg. Prihvati da imas ta pomracenja. Samo pokusaj sebi da ih najavis. Fazon oni gresni vikendi.a da ostalim danima imas kontrolu.
Previse se ispostis a onda jedes kao gladna godina

Znas sta je meni nutricionista rekla kada sam jednom otisla nakon neke proslave kod sestre. Ja joj rekla da smo slavili, pila sam i jela sve mimo plana. Kaze ona uz osmjeh ' e neka si'.
Ti nikad neces biti manekenka. Nemoj da se plasis da ces morati da odrzavas 50kg. Prihvati da imas ta pomracenja. Samo pokusaj sebi da ih najavis. Fazon oni gresni vikendi.a da ostalim danima imas kontrolu.
Previse se ispostis a onda jedes kao gladna godina
moja nutricionistkinja isto ima takve momente. kad sam prvi put postigla cilji zeljenu kilazu rekla mi je idi sad izedi burek i zalij koka kolom :lol:

joooj bas mi je zao kad citam koliko se mucis. to jeste muka. svesna si svega i da ne valja, i da ne treba, a bude jace od tebe. moras nekako da izadjes iz tog zacarnog kruga i da tvoja snaga volje opet pobedi :cmok2:
a mozda ne bi bilo lose iskontrolisati hormone, ako se nesto poremetilo da reagujes
Koje hormone, ko da mi kaže, ko da me uputi? Svuda samo korona, ne mogu više od godinu dana da zakažem kod endokrinologa. A i da mogu, svi su toliko nezainteresovani, da je to užas jedan.
Kada sam se posle operacije požalila na to da imam pojačan apetit, i da počinjem da se gojim, dr endokrinolog (vrhunski stručnjak, kako za sebe voli da kaže) mi je rekla: "Nemojte jesti, pa se nećete gojiti". Onaj kod kog sam išla posle nje je bio u fazonu "i ja sam debeo, i volim da jedem, pa šta mi fali".
Meni je problem i to što sam ja do uveče sasvim ok. Jedem normalno. Pratim plan. Ne jedem okolo šta mi padne pod ruku. Danas sam pekla mafine, stoje na stolu, ni jednom mi nije palo na pamet da pružim ruku i uzmem. Išla sam po sladoled, kupila svima sem meni, sasvim normalno. Oko 16h ću ručati. U 19h mi počinje online trening. Kada završim u 20h večeram jaja, piletinu, neku salatu...I onda u 22h kreće pakao. Sinoć sam iskulirala. Preksinoć nisam. Ili jesam, ali u subotu nisam. Svako veče mi je borba. Svako. :rida:

Ja sam tr
Koje hormone, ko da mi kaže, ko da me uputi? Svuda samo korona, ne mogu više od godinu dana da zakažem kod endokrinologa. A i da mogu, svi su toliko nezainteresovani, da je to užas jedan.
Kada sam se posle operacije požalila na to da imam pojačan apetit, i da počinjem da se gojim, dr endokrinolog (vrhunski stručnjak, kako za sebe voli da kaže) mi je rekla: "Nemojte jesti, pa se nećete gojiti". Onaj kod kog sam išla posle nje je bio u fazonu "i ja sam debeo, i volim da jedem, pa šta mi fali".
Meni je problem i to što sam ja do uveče sasvim ok. Jedem normalno. Pratim plan. Ne jedem okolo šta mi padne pod ruku. Danas sam pekla mafine, stoje na stolu, ni jednom mi nije palo na pamet da pružim ruku i uzmem. Išla sam po sladoled, kupila svima sem meni, sasvim normalno. Oko 16h ću ručati. U 19h mi počinje online trening. Kada završim u 20h večeram jaja, piletinu, neku salatu...I onda u 22h kreće pakao. Sinoć sam iskulirala. Preksinoć nisam. Ili jesam, ali u subotu nisam. Svako veče mi je borba. Svako.
Ja sam te borbe rješavala zelenim čajem, prvih par dana. Stomak se bućka al ne može u njega ništa više stati.

Bravo @Em. Bravo @zendeli
Svi ćete otići sa teme, samo ja ne mrdam. Karakter mi je nula.
Zendeli se posle mesec i po navikla na nov način ishrane, ja ne mogu godinu dana. :(
Grozna sam, znam. Proždrljivica. :sad2:
Ti pre svega treba da naucis da volis sebe, u bilo kom izdanju.... kako sebe mozes nazvati prozdrljivicom... imam utisak kao samu sebe da kaznjavas

Meni je čokolada izvor toga nečega. Sva sam srećna dok je žvaćem. :lol: Tako da je se ne odričem, pokušam, pa joj se opet vratim. Sada samo kontrolišem količinu.
Svi to radimo.
Ja sam u prolazu pored hladise i pecka uzela kolace.
Ali je poenta da to prihvatis i shvatis kao normalno. A ne sebe da kaznjavas, nazivas pogrdno i osecas krivicu jer si zaboga pojeo i nesto slasno.

Meni je problem i to što sam ja do uveče sasvim ok. Jedem normalno. Pratim plan. Ne jedem okolo šta mi padne pod ruku. Danas sam pekla mafine, stoje na stolu, ni jednom mi nije palo na pamet da pružim ruku i uzmem. Išla sam po sladoled, kupila svima sem meni, sasvim normalno. Oko 16h ću ručati. U 19h mi počinje online trening. Kada završim u 20h večeram jaja, piletinu, neku salatu...I onda u 22h kreće pakao. Sinoć sam iskulirala. Preksinoć nisam. Ili jesam, ali u subotu nisam. Svako veče mi je borba. Svako. :rida:
Trazi dr Đilas, u ns radi privatno u konzilijumu.

Meni je lakse.
Msm idem ja i uvece, kad radim ceo dan npr ili imam neke obaveze druge.
Ali mi najvise prija ujutru.
Teskonje samo ustati. Ali dan mi pocne super.
I posle imam energije za sve.
Sutra sam se zakazala za 6 ujutru, zbog vrucine hocu tako

Back