Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako hocete da smrsate, pozivam vas sve da mi pomognete da rascistim vinograd i pocupam lesnike.
Radi se rucno, od jutra do mraka, ocekivani zavrsetak radova 12 radnih dana.
Ponuda vazi do 00h :lol:

To se radi na Svetog Trifuna ( u februaru), u avgustu se neguje grozdje
jer predstoji berba. Kakav ti je pa to vinograd pun leshnika. Ubio me Bog ako
ti uopste i znas sta je vinograd.

Ja mnogo volim i cenim, postujem vinogradare a kad neko pocne pricu
o cupanju korova po vnogradu i to jospred berbu, padne mi nekako mrak na oci.
Preriralj to sve, zasadi nove leshnike ili neke druge vocke, vinograd je zeznuta
stvar, to nikako nije hobi.
Samo da ti kazem da je moj cuveni i nadasve poznati deda bio vinogradar, samo je njemu vinograd sluzio za neke vise ..ciljeve:malav:

И ми смо у винограду имали лешнике и орахе. Односно више винограда, ту се одмарало током бербе.

Mi nismo, leshnik eventualno i moze tu i tamo, ali orah nikako.
Mi smo imali recimo breskvu ( vinogradarsku), treshnju, ali ne vise
drveca jer sunce mora da dopre do svakog zrnca grozdja.

Meni je uspešno prošla prva nedelja autofagije. Kako sam mislila da ja to ne mogu, opet sam samu sebe demantovala. Mogu, i nije mi teško. Počne da me hvata kriza oko 22h, ali izdržim još sat vremena, i odem u krevet.
Za ovih osam nedelja sam promenila i odnos prema hrani. To je ono što je meni bilo potrebno. Da normalno jedem. Da na metar od mene stoji tanjir pun kolača, i da ne pružim ruku da uzmem jedan, dva, pet...Vežbanje mi je toliko dobrog donelo za ovo kratko vreme, da bih sada troju, smokvu i kvinsi izljubila da ih negde sretnem. :cmok:

Veruj mi da je meni postalo nebitno koji je. Pekla sam palačinke pre neki dan. Prošle nedelje sam pravila mađaricu. Danas sam pravila štrudlice sa cimetom i suvim grožđem. Ništa od toga nisam probala.
Pojela sam parče reform torte, koju sam pravila za mamin rođendan. I to samo zato što je meni reform torta na prvom, i svim ostalim mestima omiljenih torti, a pravim je jednom ili nijednom godišnje, jer je samo ja volim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back