Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Немој правити то тесто сваки божји дан и спашће киле. Сало на стомаку није добро.

Мој муж који је висок 182 има 78 кила па ти види.

Znaš kako je lako napisati ovo, kada te kuhinja ne zanima previše. :) Nemamo šta da pričamo, kada ti jedeš da bi živela, ja živim da bih jela. Da mogu, iz kuhinje ne bih izlazila, da možeš, u kuhinju ne bi ulazila. I to je to.

Znaš kako je lako napisati ovo, kada te kuhinja ne zanima previše. :) Nemamo šta da pričamo, kada ti jedeš da bi živela, ja živim da bih jela. Da mogu, iz kuhinje ne bih izlazila, da možeš, u kuhinju ne bi ulazila. I to je to.

Пусти ти те приче, и ја волим да једем, али нећу. Ствар воље.

Направила сам палачинке ево сад и појела сам две. Могла сам и пет, али нисам.

Мотив? Нећу да се брукам кад дође лето, на плажи.

Meni kad presecem pomaze izbor hrane, odn smanjenje prazne hrane i uvodjenje kvalitetnije. A za slatko i to, jedino da kazem ne, ili uzmem malo. Na zalost, takav mi metabolizam. Doduse, kad preseces u glavi, sve je lako

Ja isto... Uglavnom sam oko 57 kg... To kada sam morala da smrsam imala sam 64.

- - - - - - - - - -

Meni kad presecem pomaze izbor hrane, odn smanjenje prazne hrane i uvodjenje kvalitetnije. A za slatko i to, jedino da kazem ne, ili uzmem malo. Na zalost, takav mi metabolizam. Doduse, kad preseces u glavi, sve je lako

Ja imam tu srecu da nemam potrebu za slatkim. Uzmem neku kocku cokolade tu i tamo, ali to je sve. Cak mi ni ne poklanjaju cokolade jer znaju da ne jedem. Nekada mi tabla stoji nedeljama u frizideru....

Jednio sto alvu volim i nju jedem jednom u mesec - dva ali i to neko manje pakovanje jer me brzo prodje volja...

Pouzdano znam da su ljudi koji su se pridrzavali pravila nakon testa intolerancije trajno skinuli visak, cak i kad su posle uveli nazad neke namirnice. Moj problem je sto sam lenja, a za to sve treba uloziti energiju i volju, i vreme. Mogu da se tesim time sto sa svojim viskom izgledam ipak privlacno, dobro ga nosim, zdrava sam i ne urusava mi samopouzdanje, ali ipak postoji

Пусти ти те приче, и ја волим да једем, али нећу. Ствар воље.

Направила сам палачинке ево сад и појела сам две. Могла сам и пет, али нисам.

Мотив? Нећу да се брукам кад дође лето, на плажи.

Pretera ga i ti :roll:
Žena ti je lepo napisala svoje mišljenje i da nemate šta o tome da pričate, tako da ne mudroseri ako ne poštuješ ili ne želiš da makar ispoštuješ njeno mišljenje. :cao:

Što sam neprijatna? :think:
Čitam kako nemaš razumevanja, pogotovo na temi gde je podrška tema a ne nerazumevanje.
Lako je drugima da pričaju i mudruju kada nisu u tuđoj koži.

Не мудрујем него јој кажем да престане да меси сваког дана. Шта друго?

Како замишља да смрша ако настави тако?

Afro, sve ima jo - jo efekat. Nažalost. Onaj ko ima problema sa kilogramima, ne sme da se opušta uopšte. Jednostavno mora da shvati dijetalan način ishrane kao način života, tako da se ponaša i ne odstupa. Sistem, sada se hranim po dijetetskom režimu, pa ću onda jedno vreme da brljam, mora da dovede do vraćanja kilogrma, neretko i da se doda još koji. Grozno zvuči, ali tako je.

Baš zbog toga ja prva nisam neko ko može da se hrani po pravilima. Ja uopšte neću ni da razmišljam da nikada ne mogu da jedem mlevene plazme i mleka. Da ne mogu da jedem torte. Da ne mogu da jedem pogačice, kiflice, lepinjice, sva ta divna testa koja pravim. Zato jedem, jedem, jedem, usvinjim se, pa rešim da se dovedem u red. I dok se ne uvedem u red, budem disciplinovana, ali samo razmišljam šta ću sve praviti i jesti kada prestanem sa dijetom.

Užasna sam, znam, ali to sam ja.

..ajde da citiram samo tebe, da ne idem u sitna crevca...

..nije bilo jo jo efekta kad sam skinula kilazu fizickim radom, i od tad do sad nesto ne znam da sam imala ovoliko kiloglama, mada nemam ni pojma koliko ih imam
samo vidim da mi je stomak veci, a to je garant opet od stitne, a ne od mog bas toliko nekontrolisanog jela,,,ali i od toga je sigurno u velikoj meri...od kad sam dobila
ovaj Vertigo, cela dva meseca je trebalo da mirujem, ja nisam, ali sam se jako slabo ili nikako kretala, a i to kretanje je bilo kao da imam 100 godina, jer sam bial
jako nestabilna na nogama, zanosilao me i bilo me je strah da ne padnem..kako da se ne ugojis kad si obrni okreni tu u 40kv ..ma sta da sam radila opet bi se ugojila
jedino da sam bas neki teksi rezim uvela. ...sto naravno nije bio slucaj...
...kad sam otisla deca su se odusevila kako sam fino "sredila"liniju, e to nije dugo grajalo jer je ipak trebalo i fizicke ativnosti da bi se to odrzalo, plus sto kod njih
ne mogu da sprovedem rezim koji ovde sama mogu, bez obzira i sto je povrce skuplje zimi, za mene samu sto god da kupim traje prilicni broj dana..
..nema veze, oni su tu jos do kraja nedelje, a onda ja krecem puno disciplinovanije u skidanje tih viskova...ali i na kontrolu kod endokrinologa i sve ostalo sto je
potrebno da saznam da li je visak ipak od nefunkcionisanja stitne ili se ja to samo tesim...

...testo ne jedem, girckalice ne jedem, gazirano ne pijem, a ni ostale sokove...hleb i dalje jedem samo za dorucak 2 tosta i neku salatu uz to...rucak i vecra su mi
bili kriticni, e sad sam to svela na minimum...pa polako...a moram da uvedem i vise kretanja bar jedan sat dnevno bi bilo pametno...

...negde si napisala da ne bi iz kuhinje izlazila, ja ne bi usla ni kafu da skuvam da ne moram....bas smo razlicite...:)

Не мудрујем него јој кажем да престане да меси сваког дана. Шта друго?

Како замишља да смрша ако настави тако?

Pa možda joj je to zanimanje ili hobi koji joj pripomaže finansijski itd.
Možda uživa u kuvanju, pravljenju kiflica, torti itd.
Na kraju krajeva rekla je da nema snage da se pozabavi time i da je kuhinja eto zanima.
A ti ko klin u ploču.

Neće sigurno tvoja šarmantna i suptilna podrška da joj pomogne da se odluči ili ne :aha:

10959458_349989868519475_2690056554611566315_n.png

Mrs. Bi, kako tvoja hrono?

Meni je danas 15i dan i super mi je:)
Doduse ja sam krenula s tim vise da bih uspostavila neki normalni ritam ( posto tek tako ne mogu da promenim neke stvari). Svaki dan uredno tri obroka, otprilike u isto vreme, vise kuvanog manje gotove hrane. Ne pratim sto posto ali drzim se osnova.
I stvarno je sve stvar navike. Ranije se iznerviram na poslu i imam osecaj da ce mi samo slatko pomoci...a onda iskuliras par dana i shvatis da je sve u glavi.
Sad jos ovaj mesec da konacno krenem i na bazen i sve 5 :heart:

Ako jedes i volis da jedes, dovoljno je da smanjis ili nesto izbacis iz ishrane i rezultati ce se videti. Uzmi mani tanjir ili jedi sama kada svi zavrse.
Problem veci imaju ljudi koji inace manje jedu pa kada bi nesto smanjili, ispada da (skoro) nista ne bi ni jeli. Hocu reci, da bar znas razlog viska :) Samo treba biti odlucan ;)

Mrs. Bi, kako tvoja hrono?

Meni je danas 15i dan i super mi je:)
Doduse ja sam krenula s tim vise da bih uspostavila neki normalni ritam ( posto tek tako ne mogu da promenim neke stvari). Svaki dan uredno tri obroka, otprilike u isto vreme, vise kuvanog manje gotove hrane. Ne pratim sto posto ali drzim se osnova.
I stvarno je sve stvar navike. Ranije se iznerviram na poslu i imam osecaj da ce mi samo slatko pomoci...a onda iskuliras par dana i shvatis da je sve u glavi.
Sad jos ovaj mesec da konacno krenem i na bazen i sve 5 :heart:

Nikako! Danas 25. dan, nikakvih pomaka. Tačnije 200-300 grama gore-dole. Ja uvek pomalo brljam, (naročito mi je teško da se odreknem mlečnih prozvoda svaki dan) ali mislim da onaj preobiman doručak uzima svoj danak. I ne mogu da uhvatim ritam obroka, naročito kad radim pre podne. A i ne krećem se redovno. Idem na pilates, i bilo je prilično intenzivno prošle nedelje, ali oni nutricionisti kod kojih sam ranije išla su prednost davali brzoj šetnji od najmanje 45 minuta.
Prilično sam razočarana jer mislim da zaslužujem neku nagradu (u vidu manjeg broja kg) zbog toga što sam potpuno izbacila slatkiše. A i gomilu drugih namirnica (skrobnih) pa mi je ishrana postala prilično jednolična.
Neću odustati, ali ću malo modifikovati neke stvari. Moram da ubacim četvrti obrok kad radim pre podne, jer mi je mrsko da ručam na poslu. Ja volim da lepo sednem i jedem toplo, a na poslu nemam uslova za to, iako bi mi idealno bilo da ručam oko 14 h. Mada, ako u to vreme uzmem užinu ili ponovim doručak, posle pokvarim ručak. Probam ovako, onako, dok ne nadjem način koji mi odgovara.

Nikako! Danas 25. dan, nikakvih pomaka. Tačnije 200-300 grama gore-dole. Ja uvek pomalo brljam, (naročito mi je teško da se odreknem mlečnih prozvoda svaki dan) ali mislim da onaj preobiman doručak uzima svoj danak. I ne mogu da uhvatim ritam obroka, naročito kad radim pre podne. A i ne krećem se redovno. Idem na pilates, i bilo je prilično intenzivno prošle nedelje, ali oni nutricionisti kod kojih sam ranije išla su prednost davali brzoj šetnji od najmanje 45 minuta.
Prilično sam razočarana jer mislim da zaslužujem neku nagradu (u vidu manjeg broja kg) zbog toga što sam potpuno izbacila slatkiše. A i gomilu drugih namirnica (skrobnih) pa mi je ishrana postala prilično jednolična.
Neću odustati, ali ću malo modifikovati neke stvari. Moram da ubacim četvrti obrok kad radim pre podne, jer mi je mrsko da ručam na poslu. Ja volim da lepo sednem i jedem toplo, a na poslu nemam uslova za to, iako bi mi idealno bilo da ručam oko 14 h. Mada, ako u to vreme uzmem užinu ili ponovim doručak, posle pokvarim ručak. Probam ovako, onako, dok ne nadjem način koji mi odgovara.

kako ocekujes da mrsavis ako ne jedes pravilno
mnogo lakse se skidaju kg ako si disciplinovana i jedes po pravilu
meni je doktorka rekla "zapamti, jedan dan prekrsis restrikciju, ides tri dana unazad"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back