Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I muslija imas raznih.

Ja sam smrsala.

Nisu sljive univerzalni lek, ali za stomak jesu. Kao sto napisah meni su bile jake, ali mi nana vrsi posao.

..znam, nekad davno sam imala zdravu hranu i bavila sam se time...
..ti si mlada i zdrava, to je velika razlika...ja ujutro pijem vec 4 leka, i to prilicno jaka, musli ne moze da mi vrsi posao,
pritom me ne drzi sitom...vec posle 2h bi morala ponovo da jedem nesto...
..mene sljive proteraju, ne dopada mi se to jer prosto nemam zatvor da bi mi bile potrebne, necu nepotrebne efekte,
hocu lek koji ce pomoci da resim ono sto je problem...nadutost i gasovi...

..znam, nekad davno sam imala zdravu hranu i bavila sam se time...
..ti si mlada i zdrava, to je velika razlika...ja ujutro pijem vec 4 leka, i to prilicno jaka, musli ne moze da mi vrsi posao,
pritom me ne drzi sitom...vec posle 2h bi morala ponovo da jedem nesto...
..mene sljive proteraju, ne dopada mi se to jer prosto nemam zatvor da bi mi bile potrebne, necu nepotrebne efekte,
hocu lek koji ce pomoci da resim ono sto je problem...nadutost i gasovi...

Meni je ovo čest problem, dok sam se hranila po testu intolerancije bilo je sve ok, što znači da "samo" treba izbegavati hranu koja to izaziva . :) Ono što sam ja primetila je da tu ne postoji lek, već samo nešto što trenutno ublaži simptome, a meni je jedino rešenje da se odričem u najvećoj meri voća, jer mi ono pravi najviše problema.

Meni je ovo čest problem, dok sam se hranila po testu intolerancije bilo je sve ok, što znači da "samo" treba izbegavati hranu koja to izaziva . :) Ono što sam ja primetila je da tu ne postoji lek, već samo nešto što trenutno ublaži simptome, a meni je jedino rešenje da se odričem u najvećoj meri voća, jer mi ono pravi najviše problema.

...ja bih rekla da je meni mleko problem, iako ga jedva malo sipam u kafu cim popijem par gutljaja pocne da me muci, e sad danas se neisam setila da kupim ono bez
laktoze, pa da probam...ali rekla bih da je samo to problem...voce nisam ni jela ovih dana...nije od voca sigurno...
...testa ne jedem samo ujutro 2 tostirana sendvica...i malo sveze paprike...ili kiselo mleko...
...jesam ovih dana malo vise jela slatko, inace ni ne jedem sem crne cokolade nista..al dobro i tome je kraj bio danas...
...ali sve u svemu jedem kuvano, i ono sto rekoh za dorucak, plus neku salatu ako ne onda malo sveze paprike ili krastavac, pa jedna traje 3 dana...najvise volim
kad nadjem male glavice kupusa pa imam salatu 2-3 dana onako bas...a i najjefitniji je...
..peciva ne jedem, gazirano ne pijem...i da se ne ponavljam...

Meni belo brašno takođe izaziva problem, ali već neko vreme sam na ražanom, slatkiši takođe, ali njih sad uzimam samo kad "zagusti" :) Mleko isto i sa laktozom i bez , mada skoro da ga ne koristim. Jedini način je prepoznati namirnice koje najviše smetaju. Takođe i kvasac koga ima u hlebu , pa je tost dobro rešenje, bar malo neutrališe. Sad se setih i paradajz mi smeta.

Meni belo brašno takođe izaziva problem, ali već neko vreme sam na ražanom, slatkiši takođe, ali njih sad uzimam samo kad "zagusti" :) Mleko isto i sa laktozom i bez , mada skoro da ga ne koristim. Jedini način je prepoznati namirnice koje najviše smetaju. Takođe i kvasac koga ima u hlebu , pa je tost dobro rešenje, bar malo neutrališe. Sad se setih i paradajz mi smeta.

...pa nista od belog brasna ne jedem...ovaj tost hleb koji kupujem je kao crni, sa 5 zitrica...i tostiram ga obavezno....ne zaprzavam nista bas ni malo...ono sto sam jela slatko ovih dana
su bile neke kuglice sa orasima i tako suvo grozdje i ostalo sto ide, nema nikakvog brasna unutra...ajde evo sad vise ni toga nema....(e da juce sam pravila palacinke od belog) ali ovo
sto mene muci pocelo je pre...i evo traje vec 10-ak dana...creva mi se cuju na "kilometar"...nekad manje nekad vise ali se cuju...i jedva se to nekako smiri par sati se malo splasne
stomak pa opet cim nesto pojedem ista prica...tacno mislim da je do polozaja tokom jela...i eto od mleka, jedino tako bas reagujem kad pijem kafu...a pijem samo dve dnevno...
...provericu ako je do laktoze...ako ne trazicu nesto drugo sto ga moze zameniti...a da nije preskupo kao ta sad neka nova mleka...

...to je jako tesko izvesti jer mi je stocic u sobi jako nizak...a drugog nemam....pa ili jedem sa njega ili sa tacne, iz krila...kako god dok ne resim
pitanje stola, moracu da se mucim ili da jedem stojeci u kuhinji...praticu, sta mi drugo preostaje....

...to je jako tesko izvesti jer mi je stocic u sobi jako nizak...a drugog nemam....pa ili jedem sa njega ili sa tacne, iz krila...kako god dok ne resim
pitanje stola, moracu da se mucim ili da jedem stojeci u kuhinji...praticu, sta mi drugo preostaje....

Избаци млеко, то ти ствара проблем. Низак сточић није битан.

И пази да добро сажваћеш храну, многи људи се нагутају ваздуха једући у журби.

Избаци млеко, то ти ствара проблем. Низак сточић није битан.

И пази да добро сажваћеш храну, многи људи се нагутају ваздуха једући у журби.

..ne mogu bre da izbacim mleko...ja ne pijem tusku kafu, a nes ne moze bez mleka, bar kod mene to ne ide, i to bar mrvicu da promeni boju...
..to sa stocicem veruj mi ima veze, ne mozes stalno jesti savijena..ja sam to znala odavno, ali se uvek nesto ispreci, a i nisam nalazila tako
malen kakav je meni trebao...sad sam nasla..jos samo da nadjem i lovu:dash:

- - - - - - - - - -

..i da, zvacem..

..ne mogu bre da izbacim mleko...ja ne pijem tusku kafu, a nes ne moze bez mleka, bar kod mene to ne ide, i to bar mrvicu da promeni boju...
..to sa stocicem veruj mi ima veze, ne mozes stalno jesti savijena..ja sam to znala odavno, ali se uvek nesto ispreci, a i nisam nalazila tako
malen kakav je meni trebao...sad sam nasla..jos samo da nadjem i lovu:dash:

- - - - - - - - - -

..i da, zvacem..

Узми млеко без лактозе, сад га хвала богу има.

Ја не смем млеко такође. Мислим обично. Ужас како ми се претаче у цревима истог тренутка.

..ja sam smela, meni je ovo sok...pijem mleko od kad se secam sebe....inace sam smanjila, ajde kao ne treba mi, ne valja ovo/ono iako ja tvrdim
suprtono..a to su pokaali i moji snimci gustine kostiju....1% razredjenost...i onda mi je dr tamo aminovala za mleko..al ajde marketing je cudo...i samo
sad sipam u nes mrvicu...ne pravim musake i ostalo da bih ga u hrani koristila pa mmi traje litar "sto godina"..i bas mi krivo ako se pokaze kao tacno
da mi ono bas smeta...al sta cu moram to da utvrdim....
..meni se bas cuju neprijatno, a sto mi krlja u stomaku i svasta jos nesto...bas grozno...

Affro* ujutru prvo popij caj,pa doruckuj ,pa kafu.A zeleni caj da bi djelovo trebalo bi 5-10 solja caja dnevno da popijes,plus sto je dokazano da taj caj smanjuje apsorpciju zeljeza i do 70%.Pa bi trebala onda vitamin A da koristis da do tog ne dode.
Sljive nisu samo za opstipaciju, Evo tekst o suvim sljivama,a treba jest i kospe iz sjiva.
Suve šljive - štite od osteoporoze i srčanih oboljenja.
One štite srce na taj način što snižavaju holesterol i sprečavaju oksidaciju LDL holesterola. Deset do 12 suvih šljiva dnevno sprečavaju gubitak koštanog tkiva prouzrokovan opadanjem nivoa estrogena, možda na taj način što snabdevaju organizam boronom, mineralom koji olakšava apsorpciju kalcijuma. Jedite ih za užinu ili u cerealijama, koristite u kolačima ili pravite od njih pire kojim ćete da premažete jutarnji tost.
cio tekst:http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?nav_id=687490,

Affro* ujutru prvo popij caj,pa doruckuj ,pa kafu.A zeleni caj da bi djelovo trebalo bi 5-10 solja caja dnevno da popijes,plus sto je dokazano da taj caj smanjuje apsorpciju zeljeza i do 70%.Pa bi trebala onda vitamin A da koristis da do tog ne dode.
Sljive nisu samo za opstipaciju, Evo tekst o suvim sljivama,a treba jest i kospe iz sjiva.
Suve šljive - štite od osteoporoze i srčanih oboljenja.
One štite srce na taj način što snižavaju holesterol i sprečavaju oksidaciju LDL holesterola. Deset do 12 suvih šljiva dnevno sprečavaju gubitak koštanog tkiva prouzrokovan opadanjem nivoa estrogena, možda na taj način što snabdevaju organizam boronom, mineralom koji olakšava apsorpciju kalcijuma. Jedite ih za užinu ili u cerealijama, koristite u kolačima ili pravite od njih pire kojim ćete da premažete jutarnji tost.
cio tekst:http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?nav_id=687490,

Prvo pijem mlaku vodu sa liminom, pa posle pola sata doruckujem, posle toga opet pyuza pola sata pa kafa. U toku dana pijem caj od heljde i zeleni naizmenicno, bez dodavsnja ikakvog zasladjivaca umesto vode. Ipak toliko puno ne bih bas pila zbog kofrina koji mi smeta. Ako popijem vise od 3 kafe tresem se kao prut. Pokusacu to sa sljivama, mada rekoh vec snimala sam gustinu kostiju, nemam osteoporpzu ni u najavi iako sam u klimaxu odavno, bas zato sto moj organizam kalijum usmerava gde je ootrban. Dr se odusevila, gledala snimak u neverici pa u datum rodjenja i tako, posle me ispitivala sta to jedem i pijem, jer je proredjenost 1%. Videcu bas sta se preporucije kad se ponavlja snimak. Hvala u svakom slucaju.

Afrro, ja sam imala bas bas problema sa nadimanjem i gasovima
I svasta sam probala, i nanu, i mekinje, i kompot od jabuke i sljive, i mleko bez laktoze i test intolerancije...
Sredilo se kad su mi 'uboli' pravu dozu eutyroxa...mozda te to zeza,a?

Afrro, ja sam imala bas bas problema sa nadimanjem i gasovima
I svasta sam probala, i nanu, i mekinje, i kompot od jabuke i sljive, i mleko bez laktoze i test intolerancije...
Sredilo se kad su mi 'uboli' pravu dozu eutyroxa...mozda te to zeza,a?

Vidis moguce da je tu neki problem. U poslefnje vrene (ova predhodna nedelja) sam primetila cudne promene. Opet me snalaze jaki valunzi, budim se toliko mokra da moram kompletno da se presvucem :eek: onda kad ujutro popijem lek (budim se u 6h zbog njega), posle par minuta mi je sve mokro u prefelu same stitne, kao da mi je neko nasuo vodu. Grozno, bez peskira skoro da ne smem u krecet. Bas sam razmisljala da to nesto ne stima. Hvala Jexi, znaci ipak sve ima veze sa stitnom, a posle mi kazu da fantaziram.

Vidis moguce da je tu neki problem. U poslefnje vrene (ova predhodna nedelja) sam primetila cudne promene. Opet me snalaze jaki valunzi, budim se toliko mokra da moram kompletno da se presvucem :eek: onda kad ujutro popijem lek (budim se u 6h zbog njega), posle par minuta mi je sve mokro u prefelu same stitne, kao da mi je neko nasuo vodu. Grozno, bez peskira skoro da ne smem u krecet. Bas sam razmisljala da to nesto ne stima. Hvala Jexi, znaci ipak sve ima veze sa stitnom, a posle mi kazu da fantaziram.

Ja pijem 125 Mkg...ali nikada na srecu, nisam imala ni jedan jedini simptom...ili ako je i bilo nisam to povezala sa stitnom...svaka 2 meseca mi poveca dozu :(...mozda si u klimaksu pa ti sve poludelo?

Ja pijem 125 Mkg...ali nikada na srecu, nisam imala ni jedan jedini simptom...ili ako je i bilo nisam to povezala sa stitnom...svaka 2 meseca mi poveca dozu :(...mozda si u klimaksu pa ti sve poludelo?

Ja pijem 75mkg, odavno, nikad mi nije ni pomenula da menjamo dozu. Doduse ionako su konteole na 6 meseci, a jos sam ja poslefnju preskocila. Moj klimax traje evo godinama, tacno toliko sam na forumu cini mi se. Ti vslunzi su se bili skoro povukli i nekim cudom se vtatise jaki kao u pocetku, to je strasno, ajde kad sam kod kuce ali kad izadjem napolje, horor. :(

Ја не смем млеко такође. Мислим обично. Ужас како ми се претаче у цревима истог тренутка.[/QUOTE
Ja melko ne bih mogla da pijem da me ubijes, ali recimo moj muz uziva u solji mleka , uvece , pred spavanje. Men9i je to neshvatljivo
jer meni mleko pravi neku kiselinu, jednostavno ne mogu da ga podnesem.

Pre puno godina ( danas i 16) kada sam uzimala prvog psa rekla mi je odgajivacica da mu slucajno ne dajem mleko jer nije
normalno da neki sisar, a ko nije beba, pije mleko. I stvarno je tako. Jogurt, kefir, kiselo mleko ( o sirevima i slatkim i kiselim
pavlakama ) i da ne govorim, ali mleko, no way.

Pa dobro ko ne voli neka ne pije. Ja jako volim i projalo mi je. Nikad se ne uhvatim ni za vodu, ne setim se, ali mleko kad nemam to mi bas tesko pada. I ovo smanjivanje mi tesko a izbacivanje ne znam ni kako bi.

Ја не смем млеко такође. Мислим обично. Ужас како ми се претаче у цревима истог тренутка.[/QUOTE
Ja melko ne bih mogla da pijem da me ubijes, ali recimo moj muz uziva u solji mleka , uvece , pred spavanje. Men9i je to neshvatljivo

Pre puno godina ( danas i 16) kada sam uzimala prvog psa rekla mi je odgajivacica da mu slucajno ne dajem mleko jer nije
normalno da neki sisar, a ko nije beba, pije mleko. I stvarno je tako. Jogurt, kefir, kiselo mleko ( o sirevima i slatkim i kiselim

To je meni jedna doktorka rekla i za ljude. I jos je dodala da kravlje mleko jeste dobro, ali za tele...

normalno da neki sisar
, a ko nije beba, pije mleko. I stvarno je tako. Jogurt, kefir, kiselo mleko ( o sirevima i slatkim i kiselim
Козије и овчО млеко узимамо од ћалета са салаша јер држи овце и козе, али не и краве... говеда су посао за млађе, па сам узимао кравље млеко од једног сељака с периферије све док нисам у лаком разговору од њега чуо да је поклонио свог вучјака јер је исти, иако одавно одрастао дословно сисао краве... и разгодио посао Ш њиме.
Не знам јел сам поменуо мачке?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back