Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto? bolje ja da pomenem to nego neko ko se stvarno lozi na takve izjave

Zato sto nije stvar u spremanju....ja i spremam dorucak u to vreme da ponesem.....ali je suludo da doruckujem u 5 ujutru

- - - - - - - - - -

rucas u 11, veceras u 15 pa u 17 pravac na spavanje (a ujutru na njivu) :mrgreen:

Pa ono jes...sa prvim mrakom i kokoskama :lol:
Struju cu da ustedim

Ma ne moze to tako bre.
Da doruckujem u 5, a kad da rucam?
Kad vec mislis da je sve na mestu?
Разбацаш оброке с истим временским размаком само померено за пола сата.
Ко да ручак мора бити око подне, некима је у 11 пре подне, некима у 4 после подне, него што устајеш тако рано?
Мсм ја устанем око 6 и пола сата касније нараним Џивину, кад сам држао свиње исто тако(бар у ово доба године), оно да ти реЧем ни животиње не воле да их се буди пре свитања, говеда поготово.

Ко да ручак мора бити око подне, некима је у 11 пре подне, некима у 4 после подне, него што устајеш тако рано?
Мсм ја устанем око 6 и пола сата касније нараним Џивину, кад сам држао свиње исто тако(бар у ово доба године), оно да ти реЧем ни животиње не воле да их се буди пре свитања, говеда поготово.

Познаваоче ствари, ти ли си? :lol:

Pa radim od 7 a zivim daleko.... i ne mogu da imam pauzu za rucak, nego samo za dorucak oko 9.
Rucam u pet kad dodjem kuci. I zamisli sad da doruckujem u 5 ....suludo i neizdrzljivo.
Nema potrebe da objasnjavam dalje, ne mozemo sve da pravimo raspored kad nam odgovara.

Kao kad mi neko kaze...rucak je od 1 do 2.
Pa tad u srbiji mogu da rucaju neradnici, penzioneri i zaludne domacice.
Ni deca ne stignu iz skole do tad :roll:

Što se tiče te satnice... uvek volim da podsetim na reči poznatog kompozitora koji je kuburio s kilogramima i napisao kuvar Kako sam pojeo sam sebe, u kome je rekao jednu veliku istinu Dijeta je posao sa punim radnim vremenom.
Pitanje je koliko možemo da prilagodimo razna pravila svom radnom vremenu i načinu života.

Pa radim od 7 a zivim daleko.... i ne mogu da imam pauzu za rucak, nego samo za dorucak oko 9.
Rucam u pet kad dodjem kuci. I zamisli sad da doruckujem u 5 ....suludo i neizdrzljivo.
Nema potrebe da objasnjavam dalje, ne mozemo sve da pravimo raspored kad nam odgovara.

Kao kad mi neko kaze...rucak je od 1 do 2.
Pa tad u srbiji mogu da rucaju neradnici, penzioneri i zaludne domacice.
Ni deca ne stignu iz skole do tad :roll:

Ma koji je normalan covek i gladan u 5-6 ujutru, a i ima vremena da doruckuje.

Dorucak u 10, rucak u 5-6, vecera nista i to je to.

ZAŠTO SE JAPANKE NE DEBLJAJU?
Žene u Japanu žive dugo i ne debljaju se, a evo i zbog čega..
U svojoj knjizi "Japanke ne stare niti se debljaju", Naomi Morijama vodi čitaoce u svet majčine kuhinje u Japanu i otkriva tajne odgovorne za dug i zdrav život.
Morijama navodi da su namirnice koje pomažu u mršavljenju jednostavno deo svakodnevnih namirnica japanske kuhinje koje se raznovrsno konzumiraju, a to su riba, morsko bilje, povrće, soja, pirinač, voće i zeleni čaj.
Pogledajte i Kako nazdravljaju ljudi širom sveta
Inače, Japanci svakodnevno uživaju u kuvanim obrocima, pri čemu se tradicionalni obrok sastoji od ribe na žaru, činijice pirinča, kuvanog povrća, miso supe, zelenog čaja i narezanog voća.
Pri tom je važno istaći da Japanci konzumiraju oko 10 odsto sve ribe na svetu, iako čine tek 2 odsto svetske populacije.
Morijama, takođe, navodi da ih od detinjstva roditelji uče da moraju da jedu polako i cene svaki zalogaj.
Pravila kojih se moraju pridržavati podrazumevaju da nikada ne smeju potpuno da napune tanjir niti da serviraju veliku porciju, da svaka namirnica mora biti zasebno servirana...
Pogledajte i 8 neobičnih svetskih običaja u ishrani
Morijama ističe da je japanska kuhinja s namerom lagana i u njoj se kuva polako, namirnice se uglavnom kuvaju, kratko prepeku na žaru, kuvaju na pari ili brzo prepeku u voku.
Umesto s hlebom, Japanci uz sve obroke jedu pirinač i to predstavlja veliku razliku između toga kako se jede na Istoku i Zapadu.
U Japanu se doručak smatra najvažnijim i najvećim obrokom i može se sastojati od brojnih namirnica i napitaka, a koji uglavnom uključuje zeleni čaj, pirinač kuvan na pari, miso supu, tofu, mladi luk, morsku travu, omlet ili komad ribe.
Slatki deserti se u Japanu retko jedu, a kada i jesu na jelovniku obično je reč o izrazito malim porcijama, što ne znači da Japanke ne vole čokoladu, kolače, sladoled i torte, nego da shvataju koju snagu ta jela imaju i koje neželjene posledice može zbog njih da ima telo.
- Vežbanje je deo svakodnevne rutine u Japanu i svakodnevica Japanaca uključuje čitav niz nenamernog vežbanja, a izgradili su i celu "kulturu biciklizma", hodanja i planinarenja - istakla je Morijama.

:cao:
za vikend nisam bila dobra, jela sam u Meku, i pila koka kolu i upropatila trud od prosle nedelje
juce sam opet nastavial sa pridrzavanjem, s tim sto imam 3 obroka, povrce, meso, malo hleba, slatkise ne jedem niti bilo sta problematicno
sada sam na -1 umesto -2, ali opet nije sasvim izgubljen trud
videcu sutra ujutru rezultate, s obzirom da sam danas vrlo revnosna, jela sam samo voce i sardinu za rucak

...jedan nema. ali kad je neko presica kao ja onda sve ima veze....
...sve kao vodimm racuna sta cu pojesti i budem disciplinovana, pa i kafu sa steviom pijem i nije mi gadna ni malo
navikla sam...a onda kad neko pomene torta ja sam prva da isecem svima i sebi naravno, gde ce kolo bez kokana:rumenko::evil:
...sva sreca pa je jako malo torte i ostalo, jer je bila predivna, pa sumnjam da ce biti i sutra parce...srecom...

...inace ovde imam pre dorucka jednu prilicnu setnju ujutro, vodim Cupavicu u vrtic, pa dok se vratim bas imam prilicno parce
da hodam...pa onda opet dok odem za nju oko podne...sve se nadam imace to nekog efekta na moje izlete uz decu u tako neke
"avatnture" kao sto su torte ili ko zna sta ce sve smisliti da im mesim...a idu neke slave pa NG i tako...

..samo me strah da mi samo ne ostane trenerka kao odevni pedmet za donji deo tela:((((

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back