Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DSC09431.jpg
DSC00101.jpg

Ah, evo....

Čini mi se da je i meni to problem. Motiv. Volela bih da imam malo manje kilograma, ali baš i ne mora.
Uzela sam upute za laboratoriju, nisam to radila 6 godina, pa ako mi nadju nešto onda ću kao da pazim šta i koliko jedem. A pošto ovako nemam nekih zdravstvenih problema, osim konstatnog umora, što i nije neobično kako živimo i samo negde jurimo i nerviramo se zbog egzistencijalnih problema, ona ne mogu da mislim da će mi, ako budem imala manje kilograma, biti bolje.

Čitam trenutno knjigu Francuskinje se ne goje. Opisuje njihov način ishrane, poredeći ga, naravno, sa američkim. Sve se svodi na malo kvalitetne i sveže hrane. Imam ja nekoliko knjiga o tim dijetama i načinima ishrane. Sve su po 200-300 strana, a svi principi mogu da se smeste na 2 strane, i možda još 3 strane recepata, kao ideja. Ali kako prodati 5 strana i zaraditi. Nego piši knjigu, lupaj, kritikuj sve druge načine ishrane....
A ja valjda sve očekujem da ću naći neku knjigu u kojoj će pisati kako da jedem šta hoću, kad hoću i koliko hoću, a da ipak mršavim. To do sada nisam našla. :think:

A ja bih volela da meni neko kaze, koliko je meni dovoljno, da budem sita, a da ne ugrozim zdravlje i da unosim sve sto mi je potrebno.
i da ne tresnem negde usput jer mi je pao secer zbog pogresne procene.
Nutricionisti mi nisu pomogli, jer oni svi rade po jednom (njihovom) sablonu.

Meni je samo zao sto moj mozak ne radi tako da mi izgled bude motivacija.
I ja sam danas dala krv na analizu, bice rezultati u ponedeljak.
Ali vec znam, unapred secer dobar, kao i obicno, trigliceridi normalni...ne jedem ni masno ni slatko, ni belo brasno.
Holesterol 5.2-5.5...tako mi je godinama, ne mrda ni gore ni dole, sta god radila. hemoglobim blizu donje granice
Ostalo u referentnim vrednostima.
Bas cu da javim kako bude.

Bravo za tebe :klap: :super:

....znaci farke 30 siroke, nisu ono da mi spadaju, ali sa svake strane mogu da uhvatim onako rukom,
praznog materijala....e sad nemaju elastina pa su se valjda malo "razgazile"...bas sam zadovoljna,
to je to...samo da odrzavam ovo za sta sam se konacno izborila i bice super...:zskace:

Meni je samo zao sto moj mozak ne radi tako da mi izgled bude motivacija.
I ja sam danas dala krv na analizu, bice rezultati u ponedeljak.
Ali vec znam, unapred secer dobar, kao i obicno, trigliceridi normalni...ne jedem ni masno ni slatko, ni belo brasno.
Holesterol 5.2-5.5...tako mi je godinama, ne mrda ni gore ni dole, sta god radila. hemoglobim blizu donje granice
Ostalo u referentnim vrednostima
.

Evo da javim rezultate.
Sve kao sto sam rekla, holesterol 5.0, kao i uvek na granici, trigliceridi 0.83, secer 4.4, gvozdje 16.7, RBC 4.4, WBC 6.4, hemoglobin 126
Ostali parametri normalni, da ne nabrajam
Hormoni stitne u redu.
Ispade sve u redu.

Sta moze biti?
Uvek isti odgovor, na nervnoj bazi.
Sada vise nikakvih simptoma nemam.

...onda nista, prati svoj organizam, pa ako se ponovi, verovatno ces znati da otkrijes sta je to i izazvalo...
..ja znam kad se meni desi sta je u pitanju...normalnom svetu kad se dooobroo iznervira skoci pritisak, a meni padne
i to padne do kriticnog nivoa...tako da se obicno lekari pitaju kako sam ziva...moram bukvalno da mutim kasicicu soli i vodu pa da to pijem
po malo dok se ne unormalim, ili da primim infuziju...znam da ne treba da se nerviram, ali dzaba je to prica, jace je od mene...
...verovatno mi je i stitna zbog toga otisla u aut:(

Samo da kažem Bravo Jexy!!!!!
I Affro napokon zadovoljna kliažom - drago mi je svaka čast. Ti si baš karakter. Farke 30 su mogu ti reći idealan broj :ok:
Ja nemam ništa da prijavim na temu, dobra sam, mislim zadovoljna ni + ni -, al sam počela da pijem vitamin B6, i dal od njega al samo bih jela...i sve bih jela, i stalno bih jela :roll: ...al dobro izboriću se. Sva sreća po ceo dan sam na poslu, inače da sam kući...
Mada realno, sve se mi vadimo na vitamine, stres, štitnu..nema veze to, ko jede i ne vodi računa goji se i obrnuto...al dobro, bolje mi je da se malo slažem kad pojedem pola čokolade za sec, da kažem sebi - e 'bem ti ovaj B vitamin i stitna kako su se udruzili teraju me da jedem cokoladu, avaj jadna ja...al lek je lek moram sta cu...i tako...

Samo da kažem Bravo Jexy!!!!!
I Affro napokon zadovoljna kliažom - drago mi je svaka čast. Ti si baš karakter. Farke 30 su mogu ti reći idealan broj :ok:
Ja nemam ništa da prijavim na temu, dobra sam, mislim zadovoljna ni + ni -, al sam počela da pijem vitamin B6, i dal od njega al samo bih jela...i sve bih jela, i stalno bih jela :roll: ...al dobro izboriću se. Sva sreća po ceo dan sam na poslu, inače da sam kući...
Mada realno, sve se mi vadimo na vitamine, stres, štitnu..nema veze to, ko jede i ne vodi računa goji se i obrnuto...al dobro, bolje mi je da se malo slažem kad pojedem pola čokolade za sec, da kažem sebi - e 'bem ti ovaj B vitamin i stitna kako su se udruzili teraju me da jedem cokoladu, avaj jadna ja...al lek je lek moram sta cu...i tako...

....ahahaha...konacno, al do kad :lol:

....sad kad odem kod dece pa navalim da kuvam i spremam kojesta cega su se uzelele, tesko da necu jesti, i onda opet ima sve da pocne da me steze i zateze,
pa kad se vratim za jedno mesec ipo dana, opet jovonanovo, kuknjava i skidanje...pa tako u krug..:)
....danas sam bas rekla, mozda bi ja i brlajvila vise, i gojila se vise, da nije odeca skupa i nedostupna nama koji ne radimo, pa moram da nosim sta imam,
zaista ne znam sta bih radila da moram da kupim novu odecu...pu, pu daleko bilo...mislim volela bih ja ali iz drugih razloga, jer se ofucalo sve kao i sto jeste
a ne zato sto mi je malo i tesno....al od toga nema nista...nosim sto imam i sva sam sretna jer mi sve pase, mada sam jakko zadovoljna i kad mi je malo
veliko :lol:

...B vitamin otvara apetit, ne znam zasto ga pijes, ali su oni ubice za dijete i kilazu, jer se ne mozes najseti...to je strasno, pila sam nekoliko puta i znam
kako je nemoguce utoliti glad koju oni izazivaju...ali valjda ces i prestati na vreme da ga pijes :zag:

....ahahaha...konacno, al do kad :lol:

....sad kad odem kod dece pa navalim da kuvam i spremam kojesta cega su se uzelele, tesko da necu jesti, i onda opet ima sve da pocne da me steze i zateze,
pa kad se vratim za jedno mesec ipo dana, opet jovonanovo, kuknjava i skidanje...pa tako u krug..:)
....danas sam bas rekla, mozda bi ja i brlajvila vise, i gojila se vise, da nije odeca skupa i nedostupna nama koji ne radimo, pa moram da nosim sta imam,
zaista ne znam sta bih radila da moram da kupim novu odecu...pu, pu daleko bilo...mislim volela bih ja ali iz drugih razloga, jer se ofucalo sve kao i sto jeste
a ne zato sto mi je malo i tesno....al od toga nema nista...nosim sto imam i sva sam sretna jer mi sve pase, mada sam jakko zadovoljna i kad mi je malo
veliko :lol:

...B vitamin otvara apetit, ne znam zasto ga pijes, ali su oni ubice za dijete i kilazu, jer se ne mozes najseti...to je strasno, pila sam nekoliko puta i znam
kako je nemoguce utoliti glad koju oni izazivaju...ali valjda ces i prestati na vreme da ga pijes :zag:

Stvarno???:( Pa uzas. Ne znam kad cu prestati da ga pijem. Gin. mi prepisao...pa sta cu, trpecu...ne tera mene B vitamin da jedem sirovu sargarepu i bareni brokoli vec tako testa, slatkise :rumenko :rumenko:, al ne dam da me pobedi, ne, ne...

Super sto ides kod dece, tada i trebas da uzivas i da kuvaš i ispunjavaš želje i njima i sebi, sta te briga , u krug nego šta..A mislim da ti ne bi bila drugačija i da možeš da kupuješ garderobu svaki dan, takav si tip, tebi smeta višak, ne voliš jednostavno kada ga imaš i to je ok potpuno..Moja mama isto tako, večito ima 62 kg na 175, i mi je uvek je teramo malo da se poravi lepša je, zategnutija u licu, nekako zdravije deluje, ali ona čim se ugoji par kg kuka kako joj smeta u funkionalnom smislu - sve joj teže pada, ne može da se savije...jednostavno teško joj je da nosi tih par kg viška...dok sestra i ja nemamo tih problema :cool: mi nase viskove kad ih bude nosimo bez problema:whistling:

Stvarno???:( Pa uzas. Ne znam kad cu prestati da ga pijem. Gin. mi prepisao...pa sta cu, trpecu...ne tera mene B vitamin da jedem sirovu sargarepu i bareni brokoli vec tako testa, slatkise :rumenko :rumenko:, al ne dam da me pobedi, ne, ne...

Super sto ides kod dece, tada i trebas da uzivas i da kuvaš i ispunjavaš želje i njima i sebi, sta te briga , u krug nego šta..A mislim da ti ne bi bila drugačija i da možeš da kupuješ garderobu svaki dan, takav si tip, tebi smeta višak, ne voliš jednostavno kada ga imaš i to je ok potpuno..Moja mama isto tako, večito ima 62 kg na 175, i mi je uvek je teramo malo da se poravi lepša je, zategnutija u licu, nekako zdravije deluje, ali ona čim se ugoji par kg kuka kako joj smeta u funkionalnom smislu - sve joj teže pada, ne može da se savije...jednostavno teško joj je da nosi tih par kg viška...dok sestra i ja nemamo tih problema :cool: mi nase viskove kad ih bude nosimo bez problema:whistling:

..pa da meni je tako delovao taj B vit.:(

..ovo si verovatno u pravu,jeste meni kao tvojoj mami smeta tih 2-3-4kg viska, kao nekom 10, jer prosto ne mogu da se sagnem da vezem pertle i to me izbacuje iz ravnoteze,
stvara mi strasnu nervozu..ako ista mrzim, to je kad se pogledam iz profila u ogledalu, a ono stomak kao da sam 4-5mesec trudna...pa majku mu, da se ono rasporedi svuda
po malo pa ajde..doduse nije da nema i na drugim mestima, ima..al na stomaku najvise..i najteze to skinem...bas je dosadno to...

...daaa...mojoj Cupavici je rodjendanko 1.12. pa ide baka da se radujemo zajedno, i da se mazimo i uzivamo zajedno tako sve do posle Bozica..tako mi to svake
godine:heart: onda nas dve "testimo" zajedno, to je te uzivancija potpuna :D

Strasno mi se jedu palacnke s eurokremom, a to bi trebalo tek sutra :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Btw. juce sam morala da ustajem na svakih 10 minuta da menjam hladne obloge mami..(jer je uganula nogu)

neverovatno koliko se osecam lakse i pokretljivije od kad sam skinula ovih 8 -10kg ! :ok:

Сећам се да су се неке од вас жалиле на пробавни тракт и проблеме с њим.
Алтернативни лек који је толико једноставан и јефтин, а и очигледно безбедан да га је чиста пропаст не испробати, кажу да га је још Хипокрит користио, а овде по по патентираном и клинички испитаном рецепту руског травара:
http://www.krstarica.com/zdravlje/cudesni-lek-ruskog-travara-od-kore-nara/
Мислим да би само пре него што се сам нар отвори и поједе унутрашњост требало опрати га под млазом млаке воде.
sad cu da pravim ovo
alkohol no no u sledecih nedelju dana :sad2:
javljam je l vredi
kiselina mi pojede grlo,bas se mnogo nerviram u poslednje vreme,dosao neki uzasan period
bojim se da ne zapatim neki cir ili rak

sad cu da pravim ovo
alkohol no no u sledecih nedelju dana :sad2:
javljam je l vredi
kiselina mi pojede grlo,bas se mnogo nerviram u poslednje vreme,dosao neki uzasan period
bojim se da ne zapatim neki cir ili rak

Batali alkohol.
I kafu, masnu hranu (tu se i masna testa racunaju), cokoladu.
Takodje, agrume, beli luk, jela sa paradajzom, zacini (biber i aleva paprika).
Meni uzasno smeta svaka paprika sa ljuskom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back