Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je pivo melem i za stomak, dushu, srce:D
Ako popijem flashu piva ( ne onu od dva litra:zcepanje:) ja mrtva ladna uopste i nisam gladna , jednostacvno bih i za veceru mogla flashu piva.

Jedna opatica, zapravo igumanija jednog poznatog nemackog manastira, po struci ing,tehnologije ( za pivo, naravno manastir je u Bavarskoj)
pre neku godinu pred Bozicni post prica da sest nedelja pije samo pivo i tako posti. U bavarskoj se pivo ne racuna u alkohol, inace se za vreme posta ne pije
alkohol, ali u Bavarskoj je sve drugacije.
Kaze zena da za 6 nedelja uz tri flashe piva dnevno ( 1,5 litra) za tih sest nedelja posta oslabi 7-8 kg, a i pri tome se lepo oseca, a pivo je jel,
kako znamo jako zdravo.
Није се рачунало ни код нас, али сада нисам сигуран.
У Француској се и вино рачунало у храну, код нас никада.
Мада ја нпр дам деци по чашу-две шире иако у њој има до око 2% алкохола, а вина им дам по једну малу ракијску чашицу(од 0,3 децилитра).

Мада ја нпр дам деци по чашу-две шире иако у њој има до око 2% алкохола, а вина им дам по једну малу ракијску чашицу(од 0,3 децилитра).

sad se racuna

Pola case do casa crnog vina ne skode, naravno uz rucak a i pivce dobro ali umereno...od skora konzumiram i jedno i drugo,pivce bas legne kad je toplo a nekad i mm pripomogne jer ne mogu celo ako se pre toga najedem...stoga smislila pa ga popijem pre klope a od hrane kolko stane:lol:jbg.dobro za bubrezi a i za zivci:cool:a o stomacetu cu da brinem sutra:manikir:

Ja vino recimo pijem od kako znam za sebe, a znam ( nazalost ) dugo. Moj je deda imao vinograd, kasnije je i moj brat ( pa i otac neko vreme) poceo sa vinom, ali je
u mom kraju uobicajeno da svako ima neki vinograd, ili ga je imao, ili neko iz njegove prordice ima, pa smo svi pili tu shiru i jedva smo cekali da nam je daju
tako da smo od malih nogu odrasli sa vinom, a to je velika umtenost jer em nisi sklon nekakvom alkoholizmu, em je viono i umetnost pa onda polako ( kad odrastes)
pocnes imalo i da studiras vino da pijes samo dobra vina, ali i da razumes da tamo gde ima vina, kuhinja je genijalna, a i ljudi nisu alkosi, nego jako prijatni
sagovornici.

U krajevima Evrope u kojima uspeva vino nema notornih alkoholicara.

Ne, ako se uFatis dijete, alkohol je tabu, nema ti iznimka, u stilu mala casa vina, manja piiva, jedna rakijica.
Jednostavno se oprostish od alkohola. Ja zato nikada i ne drzim te dijete, ipak mi je nemoguce da kazem
da dva meseca necu okusiti alkohol. Pa onda ne moram ni leba ni s leba:hahaha:

Nemam pojma sto se cepas.
Ne pijem alkohol ali kada mi odgovara postoje flasice i male case za vino.
Popila sam skoro malu flasu piva Tuborg i ok.je.

...ja kad bi morala da popijem casu piva dnevno tacno bi se besila....meni je to nesto grozno, gorko i ne vidim svrhu ispijanja toga...ajd muske i nekako
razumem, al zene pa nikako....sta cu meni sve sto ima alkohola ili je gazirano, ili gorko, nije za pice....

...ja kad bi morala da popijem casu piva dnevno tacno bi se besila....meni je to nesto grozno, gorko i ne vidim svrhu ispijanja toga...ajd muske i nekako
razumem, al zene pa nikako
....sta cu meni sve sto ima alkohola ili je gazirano, ili gorko, nije za pice....

Cek, cek, muske alkose razumes, al zenske jok?:D
Jel ti poroci vaze samo za alkohol ili i za cigarete, recimo?;)

Cek, cek, muske alkose razumes, al zenske jok?:D
Jel ti poroci vaze samo za alkohol ili i za cigarete, recimo?;)

...pa ako u tom smislu mislis, onda mi nista nije groznije od pijane zene....al nisam ja u tom smislu mislila...vec isto ako sto vecina muskih jede faferone,
a zene redje i tako...e ako to ne razumes ja ti ni necu objasnjavati...
..svako ima pravo da nesto ne voli, je ne volim ni miris piva, i opet kazem nekako muske i da razumem kad "mirisu" na pivu, al zene nema sanse...razapinjite
slobodno pet para ne dajem....:ok:

razumem, al zene pa nikako....sta cu meni sve sto ima alkohola ili je gazirano, ili gorko, nije za pice....

Ja sam u pivu pocela istinski da uzivam kad sam pocela da radim kao frajer, da ne kazem kao gardjevinac-fizikalac. :lol:
Posle nekog fizickog napora, ne da mi legne...
Nekad tamno, nekad svetlo...i uvek zasebno, uz jelo ne.
A moj brat ga ne pije, i odvratno mu je...i isto tako se cudi sta ja to nalazim lepo u pivu kad je gorko i smrdi?
Doduse, on od sveg pica samo crno vino, i to retko...i cesce-kuvano.
Tako da...ima nas svakakvih. :)

Ja sam u pivu pocela istinski da uzivam kad sam pocela da radim kao frajer, da ne kazem kao gardjevinac-fizikalac. :lol:
A moj brat ga ne pije, i odvratno mu je...i isto tako se cudi sta ja to nalazim lepo u pivu kad je gorko i smrdi?

..da taj tvoj brat, ustvari nije moj brat...ja isto tako sve od reci do reci..:)

..da taj tvoj brat, ustvari nije moj brat...ja isto tako sve od reci do reci..:)

:) Zato me ne cudi to sto si napisala-tacno ste isti tip ljudi.
...nas dvoje po ukusima (metabolizmu, gradji...) kao da se u putu nismo sreli, a kamoli od istih roditelja.
I tako kad sednemo negde vani, ja ga zekim da necu sama da pijem, on onda naruci pivo, ja limunadu, pa se zamenimo, i svako pije svoje... :lol:

...pa kod nas vazi to, zene ne piju...
...pivo je dobro, recimo ja bih bas mogla da ga pijem ponekad zbog B vitamina jer imam u telu virus herpesa...
...vino za srce, nisam ljubitelj ali kupinovog jesam, kuvano sa orascicem, od sangrije se ni dete nije napilo a moze da sluzi i kao vocna salata:lol: a za dezinfekciju grla rakija, mada mi je cesto preporucivan pelinkovac u tu svrhu, sto je, kako sam cula, skroz prirodno pice...ne kazem da bilo sta od pobrojanog radim ali bi bilo pametno da radim umesto sto sam telo tokom deset godina nalivala kafama sa mlekom...

...najvise me zanima sta mislite o Elvita keksicima? Mnogo su mi ukusni:(

...pivo je dobro, recimo ja bih bas mogla da ga pijem ponekad zbog B vitamina jer imam u telu virus herpesa...
...vino za srce, nisam ljubitelj ali kupinovog jesam, kuvano sa orascicem, od sangrije se ni dete nije napilo a moze da sluzi i kao vocna salata:lol: a za dezinfekciju grla rakija, mada mi je cesto preporucivan pelinkovac u tu svrhu, sto je, kako sam cula, skroz prirodno pice...ne kazem da bilo sta od pobrojanog radim ali bi bilo pametno da radim umesto sto sam telo tokom deset godina nalivala kafama sa mlekom...

Eto, lepo obrazlozeno-sve za zdravlje. :lol:

Probala sam, meni nista posebno.
Nisam se udubljivala u sastav. Transmasti, kalorije...?

Ja sam vino pila jos kao dete, pijem ga i dan danas, ali onako fino, otmeno samo uz odgovarajucu klopu iz finih casha.
Pivo sami ja pocela da pijem prilicno kasno, i ja sam ranije mislila da je uzasno gorko, nisam razumela ljude koji ga piju,
medjutim vidi cuda, nekada pokapirah da je pivo jako prijatna stvar. I ja ga nikada ne pijem uz jelo. Zapravo ga pijem umesto jela.

i ja volim pivo, super je da gasi zedj kad je napolju bas toplo.
u sustini pijem samo pivo ili suvo vino. ne volim slatkasta pica pa mi je to najbolja opcija.

...u mojoj kuci je samo tata pio ponekad i to retko...spricer, pivo ne znam da li je popio gajbu za celi zivot...
...mama i ja nikad nista gazirano ni kiselu vodu ne pijem ako je gazirana, tacno bih lipsala zedna...ali to ne mogu...
...nisam probala..jos...a i pametnije mi je da ga ni ne probam....volim te integralne keksice, ali ne umem da stanem, pa bolje da ne pocinjem...

Ja sam vino pila jos kao dete, pijem ga i dan danas, ali onako fino, otmeno samo uz odgovarajucu klopu iz finih casha.
Pivo sami ja pocela da pijem prilicno kasno, i ja sam ranije mislila da je uzasno gorko, nisam razumela ljude koji ga piju,
medjutim vidi cuda, nekada pokapirah da je pivo jako prijatna stvar. I ja ga nikada ne pijem uz jelo. Zapravo ga pijem umesto jela.
Isto. :)
i ja volim pivo, super je da gasi zedj kad je napolju bas toplo.
u sustini pijem samo pivo ili suvo vino. ne volim slatkasta pica pa mi je to najbolja opcija.

Moj prag za slatko je jako nizak, muka mi od (pre)slatkog i jela i pica. :neutral:
Gorko, ljuto, tipa ren, djumbir, grejp, zrele/smrdljive sireve :rumenko:...to sve mogu, visok prag.

E, ali ako popijes litar piva, samo si lepo raspolozena, al ako popijes flashu vina, onda nastaje nezgodacija.
I ja pijem samo bas suvo vino, ali tu samo cashu, dve.
pa zavisi u kom periodu je popijes. ja sam juce popila sama flasu crnog vina u tipa 7-8 sati, kao uz rucak, mrljavila nesto jedva malo jer se nalila vina pa nisam vise bila gladna, a nisam se ni opila od toga sto sam polako srkala. ali da, ako stucem vino u par sati sledi mi momentalni spavanjac, glavobolja i dan oporavka :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back