Neo-wolf
Ističe se
- Poruka
- 2.548
evo da dodam da se ne secam kada sam poslednji put kupila ulje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Malo ga koristiš.evo da dodam da se ne secam kada sam poslednji put kupila ulje.
Malo ga koristiš.
Vjerovatno imaš i super navike kada je ishrana u pitanju
o višku kilograma govora nema.
Jbg, nisu svi takvi.

Није хладно цеђено... тј јесте хладно цеђено од печених семенки....na kuvan prokelj je mnogo fino da se stavi Filadelfija sir (meni je drazi Aufs brot, ima ga u Rodi)...mazem taj sirni namaz i na brokoli/karfiol varijantu dok su povrcke vreleeee...pored toga je skroz dobra sardina ili mix tune i crnog luka...mada moze i vedzi pizza
...ulje, znamo koja su super nego sam probala nase organsko, suncokretovo, hladno cedjeno u DM-u za, cini mi se, 270din...skroz je ok...

Što se zdrave ishrane tiče, ne dinstam skoro nikad, ulje ne stavljam kad kuvam, koristim punomasno mlijeko. Reklama koliko hoćeš o zdravoj hrani i pripremi, samo kupi obrano i odgovarajući set šerpi: )imam visak kilograma jer sam imala super izgovore prvo trudnoca, pa dojenje i ajde capni nesto malo slatko, a sad opet trudnoca pa se dodatno skuplja
trudim se da mi je kuvanje sto zdravije i trebalo mi je dosta vremena da se naviknem na to, a sada bezim od slatkisa da bas ne bude kuku lele kad se porodim, al opet poklekoh tokom praznika koji jos uvek nisu gotovi![]()
Знам, и током новосадском пољопривредног сајма 2009.-2010. или можда чак и 2011. питао сам произвођаче из Падеја......ovoooo je u pitanju pa ga zagledaj...ja se u to ne razumem, pise hladno cedjeno, kupila ga k'o takvo...za dalje, mrka kapa od mog znanja...
http://www.suncokret.rs/products-page-2/hladno_cedena_ulja/zejtin/
Hladno ceđeno maslinovo ulje ide u salate i uopšte u hranu koja se termički ne obrađuje.
Ако нешто печете онда је хладно цеђено маслиново уље непотребно јер ће се денатурисати на високој температури тако да користите или маслиново уље из комине или неко друго, нпр уље од коштица грожђа за реш печено јер оно подноси јако високе температруре, а за ниже температуре, сунцокретово, палмино, кукурузно, репичино и већ поменуто маслиново уље од комине итд.
Знам, и током новосадском пољопривредног сајма 2009.-2010. или можда чак и 2011. питао сам произвођаче из Падеја...
Прво га испеку, па хладно пресују.
Наравно не само у Падеју већ и у другим уљарама то иде на исти начин.

Kada je aflatoksin bio aktuelanE na to ne mogu da uticem...rizik koji prihvatam, nemam opciju...
Mene iskreno zanima nesto drugo. Koja je razlika izmedju suncokretovog, organskog, hladno cedjenog zejtina i ulja?
Razlika u ceni je nekih 200dinara...
Da...i jos nesto, ulje od kostica grozdja izadje 900dinara, cini mi se, za litar dok isto ulje, organske proizvodnje, dodje 600dinara za 250ml...da li je uopste vazno da bude organsko?
Kao i za jogurt...recimo Bello jogurt placam 130din za 750ml, sto je drasticno vise od 85din za 1l Kravice...ili, jos drasticniji primer, 600din za 700ml soka od borovnice (Bakina tajna), kupujem ga jer ga razblazujem sa vodom (1:3) ali mnogo je to skupo...ne znam da li nam se uopste isplati da ostavljamo tolike novce ako se organsko svodi na neku maglu?
Ljudi naviknu nepce na neke ukuse i ne mogu da jedu bljutavu hranu.
A nakon prženih kobasica, kuvan prokelj je bljutav.
I treba vremena da se to prevaziđe i usvoji drugačija navika,
Što se maslinovog ulja tiče, mnogima on ima jak miris i ukus. Ja ga jedem tek poslednjih par godina, ranije šanse nije bilo.
Guarana je njen slatki grijeh. Ono šta je nekome koka kola, slatkiši...
Gdje vi nalazite jeftino maslinovo ulje?
E na to ne mogu da uticem...rizik koji prihvatam, nemam opciju...
Mene iskreno zanima nesto drugo. Koja je razlika izmedju suncokretovog, organskog, hladno cedjenog zejtina i ulja?
...ne znam da li nam se uopste isplati da ostavljamo tolike novce ako se organsko svodi na neku maglu?
Slađana, kako je meni objasnila devojka koja je profesor na tehnologiji bilja, organsko ne znači neprskano već tretirano na način koji štiti biljku ali joj istovremeno ne ubija sve zdrave sastojke.
U NS-u postoji na pijaci tip koji drži tezgu na kojoj prodaje organsko povrće. Tako da ako je neko Novosađanin može da proba njegove proizvode.
U Bg-u u Biošpajzu na Kaleniću možeš kupiti organsko voće i povrće. Krompir je krdžav ali je ukusan. I duže mora da se kuva.

Зејтин је старији, помало архаичан назив за уље, дакле само семантика, ништа више.E na to ne mogu da uticem...rizik koji prihvatam, nemam opciju...
Razlika u ceni je nekih 200dinara...
Da...i jos nesto, ulje od kostica grozdja izadje 900dinara, cini mi se, za litar dok isto ulje, organske proizvodnje, dodje 600dinara za 250ml...da li je uopste vazno da bude organsko?
Kao i za jogurt...recimo Bello jogurt placam 130din za 750ml, sto je drasticno vise od 85din za 1l Kravice...ili, jos drasticniji primer, 600din za 700ml soka od borovnice (Bakina tajna), kupujem ga jer ga razblazujem sa vodom (1:3) ali mnogo je to skupo...ne znam da li nam se uopste isplati da ostavljamo tolike novce ako se organsko svodi na neku maglu?
jexyyyy, stigla beba!!!! izvini, nisam u toku, čestitam!!jel Bata ili Seka?
i bravo za koka kolu
Hvala lepo
Stigla seka Miljana 12.12.
Dan pre mog rodjendana!!! Super, videla sam sliku i pisala ti u repki.
@ tema: nemam ništa slatko, pa nisam ni jela. Jedino tako

Rolovanu virslu i jogurt oko 13h (jedva stigla),dosla kuci i pojela riblju pastetu,przeno mleveno meso uz sir,senf,kecap.Sjajno,uspela sam da jedem.