Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam isla na pilates i nije bas naivno ko sto izgleda, ali meni nije mnogo prijao pa sam ga kombinovala sa klasicnim aerobikom...jbg falio mi kardio...ipak cini mi se da meni na kraju najvise prija trcanje/voznja biciklom ...

- - - - - - - - - -

P.S. plivanje je naravno van konkurencije :zaljubljena:

ja sam isla na pilates i nije bas naivno ko sto izgleda, ali meni nije mnogo prijao pa sam ga kombinovala sa klasicnim aerobikom...jbg falio mi kardio...ipak cini mi se da meni na kraju najvise prija trcanje/voznja biciklom ...

- - - - - - - - - -

P.S. plivanje je naravno van konkurencije :zaljubljena:

Čuj naivno. Samo deluje, ne zvao se ja Lorimer a i ne zovem se tako. :malav:

Meni plivanje prija samo leti i to u moru. Bazen ne volim. Uz to, plivanjem se kilogrami baš i ne skidaju, samo se telo zateže. Što je takođe dobra stvar.

Istu stvar nam juče reče instruktorka pilatesa.

Kad smo kod vežbanja, sa mnom u grupi su 4 gospođe koje imaju preko 60 godina. Nemam predrasude niti mislim da čovek treb ada prestane sa vežbanjem u određenim godinama ali mi je prva pomisao bila "hm, mora da su ovi treninzi laki kad one dolaze". Kad ono, ne lezi vraže u koprive, gospođe vežbaju sve u šesnaest a ja imam upalu mišića:zcepanje:

Ono što me fascinira je da kad god sam sa jednog sistema vežbanja prešla na drugi, tipa sada sa dizanja tegova na pilates, opet sam imala upalu mišića. Valjda se svakim tipom vežbanja aktiviraju različiti mišići ili isti samo na drugačiji način.

Affro, ako si u finansijskoj prilici, toplo ti preporučujem pilates.

....hvala draga, nisam...a nemam ni blizu nista slicno....mada je najbitniji momenat sto sam vec u pripremama za cg iako je to tek za 20-ak dana..:)

ako nisi u dobroj formi, nemoj ovo da praktikujes jer ces imati vise stete nego koristi
imas ciklicne faze u treningu gde bez pauze odradjujes nekoliko propisanih vezbi i na taj nacin od anaerobnih vezbi pravis aerobni trening jer je telo u rezimu visokog pulsa
to je trening gde ti je constant puls rate od 85% do 100% vrednosti
sto znaci, ako si npr u dvadesetim god - puls mora da bude svo vreme treninga preko 160 otkucaja
sa godinama se smanjuje
ali tih 160 da ne budu posledica loseg nivoa kondicije, nego odlicnog, a da puls podignes viskim intenzitetom treninga
nadam se da sam uspela da ti priblizim, ako nisam kazi..opet cu :lol:

U pravu si- juce sam skocila na kucni orbitrek I shvatila koliko mi je losa kondicija, tako da za sad moram da poradim na podizanju iste.
Jurila sam konkretan program vezbanja I nasal sam preporuku
5 minuta zagrevanje 5 minuta hiit (na svakih 30 sekundi tokom tih 5 minuta promene ritma brzo- sporo) pa opet 5 minuta normalno, s tim da se duzina hiit povecava sa 5 minuta za jedan minut vise dok se ne dodje do 10 min hiit kako bi celokupno vreme bilo 20 min.
Moje pitanje je koliki treba da mi bude puls tokom tih 5 min zagrevanja I 5 min hiit, pogotovu u tom periodu najbrzeg vezbanja?
Meni je
Zona zdravog srca 93- 112
Zona blagog vežbanja 113- 130
Aerobna zona 131- 149
Anaerobna zona 150- 167
Crvena zona 168- 186
Kako ja sad da teram orbitrek, na kojim vrednostima da drzim puls?

U pravu si- juce sam skocila na kucni orbitrek I shvatila koliko mi je losa kondicija, tako da za sad moram da poradim na podizanju iste.
Jurila sam konkretan program vezbanja I nasal sam preporuku
5 minuta zagrevanje 5 minuta hiit (na svakih 30 sekundi tokom tih 5 minuta promene ritma brzo- sporo) pa opet 5 minuta normalno, s tim da se duzina hiit povecava sa 5 minuta za jedan minut vise dok se ne dodje do 10 min hiit kako bi celokupno vreme bilo 20 min.
Moje pitanje je koliki treba da mi bude puls tokom tih 5 min zagrevanja I 5 min hiit, pogotovu u tom periodu najbrzeg vezbanja?
Meni je
Zona zdravog srca 93- 112
Zona blagog vežbanja 113- 130
Aerobna zona 131- 149
Anaerobna zona 150- 167
Crvena zona 168- 186
Kako ja sad da teram orbitrek, na kojim vrednostima da drzim puls?

oko 130 u periodu zagrevanja, a oko 170 i hiit-u

Istu stvar nam juče reče instruktorka pilatesa.

Kad smo kod vežbanja, sa mnom u grupi su 4 gospođe koje imaju preko 60 godina. Nemam predrasude niti mislim da čovek treb ada prestane sa vežbanjem u određenim godinama ali mi je prva pomisao bila "hm, mora da su ovi treninzi laki kad one dolaze". Kad ono, ne lezi vraže u koprive, gospođe vežbaju sve u šesnaest a ja imam upalu mišića:zcepanje:

Ono što me fascinira je da kad god sam sa jednog sistema vežbanja prešla na drugi, tipa sada sa dizanja tegova na pilates, opet sam imala upalu mišića. Valjda se svakim tipom vežbanja aktiviraju različiti mišići ili isti samo na drugačiji način.

Affro, ako si u finansijskoj prilici, toplo ti preporučujem pilates.

u tome je sustina, provocirati telo na razlicite nacine kako bi probudila svaki misic i povecala elasticnost zglobova

Meni je joga ubedljivo najteži trening, toliko snage treba a opet za opuštanje duše i tela, posle joge redovno imam jake upale :D

jao, jano, da znaš kako se to razlikuje od instruktora (ili škole ili pokreta, udruženja, kako da to nazovem) do instruktora.
Tamo gde sam ja prvo krenula je bilo baš tako kako kažeš. Sve polako, misliš ništa, a upala mišića samo tako. I svašta sam mogla da uradim. Prosto se zahtevalo od tela.
A ovde gde sad idem ništa. Blago, dosadnjikavo, stalno iste vežbe, kaže instruktorka, da dostignemo savršenstvo. Daleko od toga da ja i to mogu sve da uradim, ali prosto se i ne zahteva neka raznovrsnost..... ali blizu mi je kuće i idem, ne mogu da trošim vreme da putujem na treninge. Dok bih stigla do autobuske stanice za tamo, ja sam već stigla na cilj.

Poslednja izmena:
nista se ne desava kod mene
cak mislim da sam i vratila nesto od obima

sve je ovo jedno veliko srrrranje

ustvariposteno demotivisana sam
prijateljica koju volim i cenim i koja je brutalno iskrena
i neka je ne zameram joj
kazala mi je da ce mnoooogo jos morati da prodje da ona vidi na meni neku promenu
i ja sam potonula

i utesila se
m+kk
ali malo:sad2:

Mileva naravno da ce meseci biti potrebni da bi se nesto videlo ali bitno je da ti istrajes i imas motivaciju.

Meni se i sada nista spektakularno ne vidi-tek kad i ako zaista drasticno skinem kg videce drugi.

A ja se osecam bolje i to je meni dovoljno.

Istegla sam misic zadnje loze leve noge i legla sam da odmaram da ne pogorsam stanje.

Poslednja izmena:
Ja pocela svaki dan da setam. I bas mi prija, idemo ja i komsinica, brzim tempom, cavrljamo usput i iznenadila sam se kako je brzo proslo sat vremena.
Sto se klope tice jedem sve kao i obicno ali sam pocela da pijem ujutru sok cedjen od jabuka i sargarepa ili cvekle i limuna. Imam sokovnik preko sedam godina ali zadnjih 3-4 ga ne koristim jer me mrzi - sad sam napravila oko dve litre soka pa kad potrosim napravicu opet, da ne moram svaki dan .

Inace na pilates sam isla pre 5-6 godina i zaista mi je prijao, deluje lako ali ipak treba vremena da telo postane gipko i cvrsto. Zao mi je sto vise ne mogu da idem, ostaje mi samo setnja

Inace malo pre pravila bundevaru i dve rude pojela. Ali nije bilo mnogo slatko :lol:
Zato cu sutra za rucak samo corbicu od povrca

Ja pocela svaki dan da setam. I bas mi prija, idemo ja i komsinica, brzim tempom, cavrljamo usput i iznenadila sam se kako je brzo proslo sat vremena.
Sto se klope tice jedem sve kao i obicno ali sam pocela da pijem ujutru sok cedjen od jabuka i sargarepa ili cvekle i limuna. Imam sokovnik preko sedam godina ali zadnjih 3-4 ga ne koristim jer me mrzi - sad sam napravila oko dve litre soka pa kad potrosim napravicu opet, da ne moram svaki dan .

Inace na pilates sam isla pre 5-6 godina i zaista mi je prijao, deluje lako ali ipak treba vremena da telo postane gipko i cvrsto. Zao mi je sto vise ne mogu da idem, ostaje mi samo setnja

Inace malo pre pravila bundevaru i dve rude pojela. Ali nije bilo mnogo slatko :lol:
Zato cu sutra za rucak samo corbicu od povrca
Шетња делује кад је енергична, тј брза и бар 10к корака у цугу, а то му дође 1 сат и 15 минута, јер је 15 минута око 2к корака, отуда 5*2.000 буде 10к корака јер у сат и 15 минута има 5*по 15 минута.
У сваки сок који стоји по више од пола дана додај исцеђен лимун и у флашу наспи мало уља које ће пошто је лакше од сока створити танак слој изолације од ваздуха тј од кисеоника који доводи до оксидације.

Шетња делује кад је енергична, тј брза и бар 10к корака у цугу, а то му дође 1 сат и 15 минута, јер је 15 минута око 2к корака, отуда 5*2.000 буде 10к корака јер у сат и 15 минута има 5*по 15 минута.
У сваки сок који стоји по више од пола дана додај исцеђен лимун и у флашу наспи мало уља које ће пошто је лакше од сока створити танак слој изолације од ваздуха тј од кисеоника који доводи до оксидације.

Sipacu malo maslinovog ulja preko soka. A limun mogu isto tako, svakako ceo dan kad pijem vodu nacedim malo limuna u casu.
Bas mi prija limun u vodi , jer kad ne radim tako ne popijem dnevno vise od case/dve vode a kad dodajem limuna sto vise pijem vise sam zedna

Sipacu malo maslinovog ulja preko soka. A limun mogu isto tako, svakako ceo dan kad pijem vodu nacedim malo limuna u casu.
Bas mi prija limun u vodi , jer kad ne radim tako ne popijem dnevno vise od case/dve vode a kad dodajem limuna sto vise pijem vise sam zedna

...pokusaj da pijes vodu iz flase....ja sam bila od tih koji su jedva jednu do dve case vode dnevno pili...kad popijem dve prosto se cudim sta mi se desilo,
a onda sam "otkrila" flasice...sad imam konstantno 3, koje drzim u frizideru i pijem direktno iz njih....desi se da mi to bude malo dnevno...sto je za mene
pravo otkrice...mnogo bolje se osecam, koza mi je bolja, mada nisam ni ranije imala nekih problema sa njom....ali za ceo organizam u svakom slucaju
sam u plusu....:)

jao, jano, da znaš kako se to razlikuje od instruktora (ili škole ili pokreta, udruženja, kako da to nazovem) do instruktora.
Tamo gde sam ja prvo krenula je bilo baš tako kako kažeš. Sve polako, misliš ništa, a upala mišića samo tako. I svašta sam mogla da uradim. Prosto se zahtevalo od tela.
A ovde gde sad idem ništa. Blago, dosadnjikavo, stalno iste vežbe, kaže instruktorka, da dostignemo savršenstvo. Daleko od toga da ja i to mogu sve da uradim, ali prosto se i ne zahteva neka raznovrsnost..... ali blizu mi je kuće i idem, ne mogu da trošim vreme da putujem na treninge. Dok bih stigla do autobuske stanice za tamo, ja sam već stigla na cilj.

Verovatno, mi imamo predivnu instuktorku, baš je žena zmaj :D

:
pa sa ovih 170 sigurno hoces :lol:
to na treningu rade legionari i ti

Daj nemoj da me za.ebavas :).
Zasto imam utisak da ti se hiit ne svidja?
To nije moja ideja, da ne mislis da se palim da budem legionarka :).
Savetovao mi ortoped zbog povrede zgloba da zaobidjem klasican kardio.
Koliki treba da mi je puls posle vezbanja da bih znala da sam u dobroj kondiciji?
:cmok2::heart:

:

Daj nemoj da me za.ebavas :).
Zasto imam utisak da ti se hiit ne svidja?
To nije moja ideja, da ne mislis da se palim da budem legionarka :).
Savetovao mi ortoped zbog povrede zgloba da zaobidjem klasican kardio.
Koliki treba da mi je puls posle vezbanja da bih znala da sam u dobroj kondiciji?
:cmok2::heart:

vrlo brzo treba da se spusti na normalni..za par minuta..cak ako imas transmiter, posle zavrsenog intervala mozes da pratis kako se srce smiruje
pa sad, ako postoji povreda zgloba i sa ovako kratkim, a intenzivnim ces isto da ga opterecujes
nisam protiv hiit-a, naprotiv i ja ga radim, ali za hiit moras da budes u dobroj kondiciji
naporan je
generalno, svaki trening je stres za telo
smisao je da samo posle treninga imamo vise boljeg, a manje loseg sto smo sebi napravili
:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back