Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e de je dive?
imala sam propusnicu za neku teretanu te sam danas otisla da je overim, i izmedju ostalog radila ones sto si spominjala inverzne cucnjeve (ili kako se bese zovu?), sto radis na ledjima a guras na gore....elem meni se cini da ta masina opterecenje stavlja mnogo vise na butinu, i to donju nego na zadnjicu...ili gresim? videcu kada dobijem upalu, ali cini mi se da obicni cucnjevi pod opterecenjem gadjaju razlicitu grupu misica (tj vise samu zadnjicu) nego ovaj obrnuti cucanj....svidele mi se masine za unutarnju i spoljnu butinu, odlicno se oseca sa dosta ponavljanja kako ti radi misic...videcu sutra kakva me upala ceka :zper: danas sam unstila noge, isla prvo da trcim, ovaj put i na moje "omiljene" stepenice i svaki put prokleto mislim da cu da umrem trceci uz iste :sad2: i posle teretana...imam propusnicu i za sutra, tako da cu verovatno opet da idem da isprobam i druge stvari....ako bude bolelo ovo sto mislim da bi trebalo da boli posle danas, izbili su mi pare iz novcanika bar za tri meseca :mrgreen:

A ja vecerala palacinke sa nutelom :D
Ali obzirom da nisam doruckovala a pojela samo tanjir pasulja sa paradajzom bez mesa za rucak mislim da nisam preterala danas
Sad sam na temi "sta kuvamo danas" prenela jednog etnologa kako se nekad jelo dva puta dnevno pa evo jednog interesantnog clanka o gubljenju tezine ako se jede 2x u toku dana.
http://koktel.net/portal/koliko-puta-dnevno-treba-jesti/

Ja inace ne volim da doruckujem i nikad nisam gladna pre podne ( zato bar 2x veceram i celo popodne nesto grickam) pa mi ovo godi jer ne mogu da se uobrocim da jedem 3 obroka i 2 uzine. Jednom davno sam resila da pocnem tako da se hranim,da bih smrsala, pa sam silom jela ujutru ali ostalo u toku dana nisam menjala i ukapiram kad sam nabacila neki kg - al mi je dijeta, ja ubacila dodatni obrok na silu :zcepanje:

oko 18h sam već bila na pragu suicida od glavobolje
usred najvećeg ludila od posla donesu tacnu sa bajaderama
( neko častio)
i uzeh jedno parčence...ebote..ko rukom nestade glavobolje

večeras sam napravila pastu( 70 gr) sa malo fete i belim lukom u prahu

mislim da neču uspeti i pored ovih strahota od iznurivanja i 1200 kal dnevno

Jedem od jutros malo od junecih repova malo od kuvanog govedjeg mesa malo salame a veceras ce biti i pihtije :klap: jedva cekam :srecna: .

Ne prejedam se :srecna: .To je sjajno :srecna: .Jedem po malo danas i odlicno se osecam :srecna: .

Jutros sam jela pihtije,malopre par kroasana sa kremom valjda i jedan neki kolacic,dodjem kuci i jedem pihtije i krompir.

Umorna sam,jedva na oci gledam,malo da dodjem sebi i idem pod tus i u krevet.

Dobila sam pohvalu za kilazu :srecna: 13kg manje sjajno :srecna: . Pitali su me kako ja rekla da ne jedem kad sam nervozna :srecna: .

72 kg :srecna: . S obzirom na predjasnju kilazu veeliki uspeh a pri tom sam sita :srecna: .

Ne znam da li ste primetili da se pohvale dobijaju jako retko i to uglavnom od jako pozitivnih ljudi?Negativni uvek nadju manu,zamerku i nikako im nista nije taman.

Da znas da mi se najvise svidja ova tvoja dijeta, sad cu da se vratim i sve prepisem :lol:
Samo nemam pihtije al snaci cu se nekako a i valjda ce neko da se sazali da napravi kad dodjem (pocecu da kukam unapred sta mi se sve jede od domace hrane hihi).

Jao Tolka pa ti unosis kalorija kolko treba trogodisnjem detetu :(
To igranje sa kalorijama je bas zeznuto...
Aj da se i ja malo igram. Ako uzmem da dnevno treba izmedju 1800 i 2000 cal, znaci ako oces da smrsas pravis deficit od 200-500 cal (u zavisnosti koliko koliko mozes da redukujes a da ti se ne manta po glavi). Tih 200 do 500 cal deficita je hrana + sto bi potrosila vezbanjem tj. u prevodu ne bi trebalo da ides ispod 1500-1700 cal unesenih dnevno s tim sto u racunicu ide i ono sto bi izgubila vezbanjem pa ako se taj dan trosis vise naravno uneces i vise...
Ovo je samo gruba postavka i za svakog je to individualno i uzima se u obzir mnogo stvari.
Na netu imas gomilu sajtova koji se bave time tj. mogu da ti izracunaju koliko ti dnevno treba, koliki treba da ti je deficit i sl.

ne vredi mašina za guzicu. šipka na leđa i čučnjavaj
Stepenice su zakon:rtfm:

- - - - - - - - - -

( neko častio)

A da nosish bombone sa sobom one tvrde najprostije.msm kad padne secer onda si i gladna i nervozna:)

eto vidis tenzisa kako i ti mozes ponesto pametno da kazes samo kad uspes da ucutkas tu babu koja cuci duboko u tebi! tenzisa ima pravo sto se ovoga tice, mada evo iz mog iskustva od juce, iako jos nije proslo dovoljno vremena da mi se razvije puna upala misica, sto je u mom slucaju oko 24 sata, neka od masina ili kombinacija istih mi je definitivno opteretila neki od misica u guzici...obzirom da se ne razumem u anatomiju misica bas previse ne znam kako da objasnim koji je tacno u pitanju, ali upala je vise bocna nego centralna, za razliku od cucnja pod opterecenjem koji daje upalu sa epicentrom u sred guzice tj obe polutke,a koja se posle siri ka periferiji iste. zakljucak - ne moze da se menja jedno za drugo, najbolje oba. inace poprilicno sam zadovoljna rezultatom masina nad unutarnjom i spoljnjom butinom, vidim da su radile def vredi.

hahah koji si ti meni šou! :lol:

do pre pet dana frktala na teretane kako su to zagušljive memljive rupe koje ničemu ne služe sem da se navata astma od te neke famozne prašinčine koje su pune a danas posle valjda dva treninga u teretani odjednom si kompetentna da ocenjuješ moje mišljenje iza kojeg stoji višegodišnji staž. ovo ti je ko da si sela sa isntruktorom vožnje u kola da voziš časove pa ti kao sad njemu objašnjavaš šta se dogodilo kad si pritisnula pedalu za gas. a da si lepo iskontrolisala zadrtu babu u sebi koja sve najbolje zna i kojoj je svaki oblik nečeg novog pu pu vičkraft i pitala šta i kako sad ne bi na sopstvenoj guzici morala da isprobavaš šta ti treba za koji mišić i čime to da postigneš.

i nauči da razlikuješ upalu od skoro bezverdnog istezanja mišića i upalu od opterećenja istog punom kontrakcijom.

...mogu da potvrdim da su stepenice zakon....dok sam se penjala na 8-mi sprat svakodnevno po nekoliko puta,
noge su mi bile lepse nego kad sam cura bila....i sad bi kad mi ne bi bilo bzvz isla u neku zgradu da se penjem:)

....mene taj deo bas i nije zanimao....penjala sam se sto sam morala, cesto i po 4-5x na dan...uglavnom pod nekim opterecenjima, za mesec dana
sam savladala tu visinu i bilo mi je potrebno samo 5-6 minuta da se popnem...jednostavno sam primetila da mi noge lepse izgledaju, pritom se nisam
gojila, a jela sam normalno ni vise ni manje nego pre tog perioda...

...mislim mogu ja da se penjem i u mojoj zgradi, ali sama cinjenica da nema toliko spratova, bi me malo ili nikako motivisala...ono kad moras je druga
prica skroz...:)

...mogu da potvrdim da su stepenice zakon....dok sam se penjala na 8-mi sprat svakodnevno po nekoliko puta,
noge su mi bile lepse nego kad sam cura bila....i sad bi kad mi ne bi bilo bzvz isla u neku zgradu da se penjem:)

I ja isto...mislim da su moje noge i sedalni deo:-) utrenirani jer nikada nisam koristila lift u zivotu...a odrasla sam na trecem spratu sa medjuspratovima u zgradi bez lifta...noge ti rade po par puta na dan gore-dole, gore-dole...tokom godina se pritegne salce i drzi na okupu...:-)

Jao Tolka pa ti unosis kalorija kolko treba trogodisnjem detetu :(
To igranje sa kalorijama je bas zeznuto...
Aj da se i ja malo igram. Ako uzmem da dnevno treba izmedju 1800 i 2000 cal, znaci ako oces da smrsas pravis deficit od 200-500 cal (u zavisnosti koliko koliko mozes da redukujes a da ti se ne manta po glavi). Tih 200 do 500 cal deficita je hrana + sto bi potrosila vezbanjem tj. u prevodu ne bi trebalo da ides ispod 1500-1700 cal unesenih dnevno s tim sto u racunicu ide i ono sto bi izgubila vezbanjem pa ako se taj dan trosis vise naravno uneces i vise...
Ovo je samo gruba postavka i za svakog je to individualno i uzima se u obzir mnogo stvari.
Na netu imas gomilu sajtova koji se bave time tj. mogu da ti izracunaju koliko ti dnevno treba, koliki treba da ti je deficit i sl.

nutricionista mi je dao listing i rekao 1200 cal dovoljno :(...znači izgladnjivanje :(

mada nešto ne pomaže...nikako nisam zadovoljna efektom

Stepenice su zakon:rtfm:

- - - - - - - - - -

A da nosish bombone sa sobom one tvrde najprostije.msm kad padne secer onda si i gladna i nervozna:)

stepenice su zakon?..ebote po spratu imam 52 stepenika..ne pitaj koliko puta gore-dole i koliko spratova jer liftovi
imaju nebulozan "red vožnje" i nema teorije da se dočekaju :( :aha:

mislim da je plivanje zakon..a i teretana..

bombone ne volim ni pod razno..ništa ne šećerim..čak ni čoko mi nije nešto draga :(

ne znam kada mi padne šećer..samo se srušim (naravno nije česta pojava, hvala Bogu)
..pa, kao, onda kašiku šeć i vodu popijem :(

hahah koji si ti meni šou! :lol:

do pre pet dana frktala na teretane kako su to zagušljive memljive rupe koje ničemu ne služe sem da se navata astma od te neke famozne prašinčine koje su pune a danas posle valjda dva treninga u teretani odjednom si kompetentna da ocenjuješ moje mišljenje iza kojeg stoji višegodišnji staž. ovo ti je ko da si sela sa isntruktorom vožnje u kola da voziš časove pa ti kao sad njemu objašnjavaš šta se dogodilo kad si pritisnula pedalu za gas. a da si lepo iskontrolisala zadrtu babu u sebi koja sve najbolje zna i kojoj je svaki oblik nečeg novog pu pu vičkraft i pitala šta i kako sad ne bi na sopstvenoj guzici morala da isprobavaš šta ti treba za koji mišić i čime to da postigneš.

i nauči da razlikuješ upalu od skoro bezverdnog istezanja mišića i upalu od opterećenja istog punom kontrakcijom.
teretane i dalje jesu memljive smrdljive znojave rupe tenzisa, to nikad nije bilo u pitanju :lol:
evo baba ti opet radi punom parom :lol:

I ja isto...mislim da su moje noge i sedalni deo:-) utrenirani jer nikada nisam koristila lift u zivotu...a odrasla sam na trecem spratu sa medjuspratovima u zgradi bez lifta...noge ti rade po par puta na dan gore-dole, gore-dole...tokom godina se pritegne salce i drzi na okupu...:-)

....pa da, e sad moja zgrada ima 4 sprata, a ja na prvom...nesto mi bzvz da se penjem gore dole pomislice komsiluk da sam fijuknula:)
....a znacilo bi mi itekako...ili da ih iskuliram i penjem se, m?

...sta bi ste vi?

Da znas da mi se najvise svidja ova tvoja dijeta, sad cu da se vratim i sve prepisem :lol:
Samo nemam pihtije al snaci cu se nekako a i valjda ce neko da se sazali da napravi kad dodjem (pocecu da kukam unapred sta mi se sve jede od domace hrane hihi).

Nije dijeta .U sustini jedem sto i pre od hrane samo ne kad sam nervozna i ne prejedam se kao pre.

Danas sam pojela 200 grama mini visnji :super: to je posno i jako ukusno meni-sad nije bilo jer sam pod stresom i lose mi je ceo dan zbog toga.Kuci sam jela krompir onaj skuvani od juce sa kiselom pavlakom mislim(bilo mi mrsko da uzmem sir) a posle sam nastavila da ga jedem bez nje samo dodala neki zacin za hranu(kao zacin ce slicno njemu samo drugi naziv i za nijansu drugi ukus).Uz to i neku salamu.

Treba nesto i da jedem sad ne znam sta cu.

Poslednja izmena:
nutricionista mi je dao listing i rekao 1200 cal dovoljno :(...znači izgladnjivanje :(

mada nešto ne pomaže...nikako nisam zadovoljna efektom

stepenice su zakon?..ebote po spratu imam 52 stepenika..ne pitaj koliko puta gore-dole i koliko spratova jer liftovi
imaju nebulozan "red vožnje" i nema teorije da se dočekaju :( :aha:

mislim da je plivanje zakon..a i teretana..

bombone ne volim ni pod razno..ništa ne šećerim..čak ni čoko mi nije nešto draga :(

ne znam kada mi padne šećer..samo se srušim (naravno nije česta pojava, hvala Bogu)
..pa, kao, onda kašiku šeć i vodu popijem :(
Stepenice kad ti kazem., ima doope da ti drzi sholjicu sa sve kafom:lol:plivanje je ok. za opshte razgibavanje i kichmu a teretana...pa ne znam ja sam zagovornik svih vezbi koje mozesh da uradish kuci, a ima ih zaista puno...osim ako nema neki zgodni fitnes trener:zper:..poshto si popljuvala bombone, meni tako drage:evil: a ti lepo nakrcaj torbu sa onim malim kesicama shecera i eto reshenja:manikir:

( neko častio)

Au bre Tol to ti je mnogo malo kalorija. Na stranu što izbacivanje UH ne prija svakome. Meni je takva vrsta dijete više štetila no koristila, imala sam konstantne glavobolje, drhtavicu, vrtoglavicu (jednom sam umalo pala niz stepenice) i nakon par meseci sam odustala.

Imaš onaj kalkulator potrebnog unosa kalorija, pa izračunaj koliko prosečno Kcal treba da imaš u ishrani. 1200 Kcal nije dovoljno ni detetu od par godina a kamoli odrasloj osobi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back