Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne idem na dijetu dok ne preteram, ne usvinjim se preko mere, pa mi se onda sloši od odraza u ogledalu, pa se nateram da počnem.

Nego, počinjem uz redukovanu ishranu da vežbam na orbitreku. Nije moj, ali imam priliku da ga koristim. Treba mi neki savet kako da počnem, koliko dugo, koliko dana, kada da produžim, i tako to...

Hvala...

P.S. Vaga mi se pokvarila, ne znam koliko imam kg, ali da se nije pokvarila, pokvarila bi se kada bih stala na nju. :(

...ja ne smem ni da kazem da sam na dijeti...odma mi se duplo vise jede sve sto vidim ocima prozdrala bih:rumenko:
...to mi je kao neko prokletsvo:(

...smanjila sam sve sto sam mogla...
...vrtim pedale na sobnom biciklu kod drugarice u zgradi, sreca pa mi nije daleko, inace sumnjam da bi imala snage da
se dovucem kuci....cekam da popravi ono "cudo" koje pokazuje brzinu, otkucaje srca ili sta vec sve..uglavnom podesila
je na najvece opterecenje i tako se borimo obe...njoj ide lakse, mada po meni ni ne mora da se muci, odlicna joj je
figura...a ja se mucim samo tako, srce mi se popne pod grlo..al' ne predajem se...:)

Ja ne idem na dijetu dok ne preteram, ne usvinjim se preko mere, pa mi se onda sloši od odraza u ogledalu, pa se nateram da počnem.

Nego, počinjem uz redukovanu ishranu da vežbam na orbitreku. Nije moj, ali imam priliku da ga koristim. Treba mi neki savet kako da počnem, koliko dugo, koliko dana, kada da produžim, i tako to...

Hvala...

P.S. Vaga mi se pokvarila, ne znam koliko imam kg, ali da se nije pokvarila, pokvarila bi se kada bih stala na nju. :(
Орбитрек има бројач калорија, за почетак нпр 200 кал у цугу, а доцније полако повећаваш до 500 кал у корацима од рецимо по 50 кал, оптерећење на најмањем нивоу, а гањаш га онолико енергично према осећају да не добијеш запаљење мишића.

Орбитрек има бројач калорија, за почетак нпр 200 кал у цугу, а доцније полако повећаваш до 500 кал у корацима од рецимо по 50 кал, оптерећење на најмањем нивоу, а гањаш га онолико енергично према осећају да не добијеш запаљење мишића.

cekaj bre, pa sta je uradila ako ne dobije upalu misica?
upala mora da prati trening, jer je sve ispod toga poddozirano
u tom periodu vise hidriranja da se produkti mlecne kiseline izbace sto pre
domacica nije van kondicije,jer se bavi fizickim poslovima, a i folklorom
ZD, moras prvo da pratis puls u toku aktivnosti na orbitreku
gledaj da ti tempo bude takav, da ti otkucaji budu u zoni oko 125 -130
kad budes usla u kondiciju, povecaces brzinu kojoj radis, ali nemoj da idu preko 140..za tvoje godine to je maximalna ciljna aerobna zona
to uradis tako sto dok si na masini meris otkucaje srca u periodu od 10sec, pa ih pomnozi sa 6..tako si dobila svoje otkucaje u 1min

cekaj bre, pa sta je uradila ako ne dobije upalu misica?upala mora da prati trening, jer je sve ispod toga poddozirano
kad budes usla u kondiciju, povecaces brzinu kojoj radis, ali nemoj da idu preko 140..za tvoje godine to je maximalna ciljna aerobna zona
to uradis tako sto dok si na masini meris otkucaje srca u periodu od 10sec, pa ih pomnozi sa 6..tako si dobila svoje otkucaje u 1min
Направила би одлучан искорак да се растане од идеје вежбања.
Може се кондиција набацити и без запаљења мишића постепеним уходавањем истих.

- - - - - - - - - -

cekaj bre, pa sta je uradila ako ne dobije upalu misica?
upala mora da prati trening, jer je sve ispod toga poddozirano
Орбитрек(углавном) има мерач откуцаја срца.

Poslednja izmena:
HIIT ti je tip vezbanja gde u intervalima koji idu od nekoliko sekundi do nekoliko minuta (u zavisnosti od autora) vezbas najjacim intezitetom sto mozes. Posle ide period pauze gde se znatno manje vreme ili ne vezba ili vezba smanjenim intezitetom (opet zavisi od autora do autora).
Kako to izgleda u teretani ne znam, ali npr kod trcanja ti je da tipa nekoliko minuta trcis sprint pa posle laganica i tako u krug...

HIIT ti je tip vezbanja gde u intervalima koji idu od nekoliko sekundi do nekoliko minuta (u zavisnosti od autora) vezbas najjacim intezitetom sto mozes. Posle ide period pauze gde se znatno manje vreme ili ne vezba ili vezba smanjenim intezitetom (opet zavisi od autora do autora).
Kako to izgleda u teretani ne znam, ali npr kod trcanja ti je da tipa nekoliko minuta trcis sprint pa posle laganica i tako u krug...

Hvala za tumacenje :), ali trebalo bi da vezbam u teretani. Kako mi je objasnjeno ideja je da ne opterecujem previse zglobove kardio vezbama. Samo je nemam predstavu na cemu da vezbam, koje vezbe treba tako sumanuto da radim :)? Ja kad odemu teretanu uvek sam se bazirala na kardio vezbama I sad sam zbunjena jer nemam predstavu kako da radim npr. trbusnjake na spravi a da to bude ``sprinterski``, ako me razumes.

Evo me,sve po starom,da je bolje bolje je-trudim se da nema prejedanja i nema ga.Nikako da se naspavam i znojim se samo tako :( kako dodjem kuci sve sa sebe operem jer sam bukvalno mokra :( .

A samo se vise krecem .

...danas 4 kruga kroz naselje....popodne opet...pa uvece sobni bicikl...

...dorucak parce proje
...rucak salata (rotkvice, paradajiz, krastavac) bez ulja....rizoto od povrca sa puno karija na bukvalno 2 kapi ulja...
...vecera salata isto kao za rucak samo jedno kuvano jaje u nju...

Kako HIIT funkionise u teretani nemam pojma jer u istu ne idem :rumenko: Kada vezbam to je trcanje i voznja bicikla.

...sta je ovo?

...ja sam od petka u nekom pokusaju da skinem nedavno nabacenih 3kg, sa zeljom da skinem 4...
...sve sto radim osecam da ima efekta, a upalu misica nisam imala....negde sam citala da nije dobro
dovesti sebe do upale misica i da je bolje svakog dana raditi do onda dok ne osetite da vas sve boli,
i da stanete pa sutra opet...bas nesto zbog te mlecne kiseline...
...doduse ja popijem andol pre nego sto odem na spavanje....pa me ujutro nista ne boli, ali osecam
promene u nogama, onako kao da se misici bude...

..moj cilj nije da ne znam sta uradim, niti to moze u mojim godinama, niti se ja zanosim, vec samo da
vratim kondiciju i ne dozvolim kg-ma da se gomilaju...

treći dan..izdržavam herojski :)
:ok: :super: :klap:

Hvala...

Ja sam imala 85,sada idem ka cistih 70 polako tako da slobodno stani na vagu i nemas cega da se plasis :cmok2: polako sve je resivo iako ne odmah naravno :cmok: .Mozes ti to :super: .

ako nisi u dobroj formi, nemoj ovo da praktikujes jer ces imati vise stete nego koristi
imas ciklicne faze u treningu gde bez pauze odradjujes nekoliko propisanih vezbi i na taj nacin od anaerobnih vezbi pravis aerobni trening jer je telo u rezimu visokog pulsa
to je trening gde ti je constant puls rate od 85% do 100% vrednosti
sto znaci, ako si npr u dvadesetim god - puls mora da bude svo vreme treninga preko 160 otkucaja
sa godinama se smanjuje
ali tih 160 da ne budu posledica loseg nivoa kondicije, nego odlicnog, a da puls podignes viskim intenzitetom treninga
nadam se da sam uspela da ti priblizim, ako nisam kazi..opet cu :lol:

Направила би одлучан искорак да се растане од идеје вежбања.
Може се кондиција набацити и без запаљења мишића постепеним уходавањем истих.

- - - - - - - - - -

Орбитрек(углавном) има мерач откуцаја срца.
svaka savremena sprava ima, ali i ona mora da ima transmiter koji ce da prikaci da bi mogla da prati sopstvene otkucaje

nemoguce je da napreduje u treningu, a da se ne dobija upala misica
ovde naravno ne pricam o upali koja onesposobi vezbaca da ne moze da pomeri extremitet sutradan, ali mala upala mora da bude prisutna posle svakog dobrog odradjenog treninga
bez toga, nismo uradili nista..ostali smo u zoni u kojoj smo bili

:super: Odlicno samo napred :srecna: .

Ja sam uzela zilet :sad2: :) i sad sam lepa,mekana i odusevljena svojim lepim listovima na nogama .

Sjajno a bas sam bila loseg raspolozenja .

...ja sam uglavnom lepo raspolozena kad nisam ovde gde sam sad..al' dobro takva mi sudbina:evil:
...sto se kg tice, necu ja posustati dok ne skinem jos ta 3, a onda opet odrzavanje....sva sreca pa
su to skorasnji kilogrami koji se relativno brzo skidaju...

...draze mi je sto sam uspela da se pokrenem i aktiviram fizicki opet...e to je pravo cudo, ali i to ima
svoj razlog, uskoro cu opet trcati sa mojom Cupkom, a za to mi treba kondicije....ljubav je cudo:heart:

svaka savremena sprava ima, ali i ona mora da ima transmiter koji ce da prikaci da bi mogla da prati sopstvene otkucaje

ovde naravno ne pricam o upali koja onesposobi vezbaca da ne moze da pomeri extremitet sutradan, ali mala upala mora da bude prisutna posle svakog dobrog odradjenog treninga
Не мора, орбитрек има поред ручки које су у вези с педалама и две статичне ручке које се стегну длановима и кроз које протиче струја(врло слаба и не осети се) па се на основу тога као код електокардиографа измери број откуцаја срца који се прикаже на главном дисплеју поред потрошених калорија, времена вежбања итд.
Пробао сам на сестричином орбитреку и тачно мери.
Не мораш да покупиш запаљење мишића, више од 20 година сам тренирао кошараку за Бечејац, Академик(Србобран) и Детелинару(НС) и у прва два клуба су нас форсирали на почетку сезоне да после неколико првих тренинга добијемо такво запаљење мишића да ходамо ко да су нас ебали сву ноћ, али у Детелинари је ишло лаганезе, права уживанција, само једно недељу дана дуже, тј пре би почели.

Istu stvar nam juče reče instruktorka pilatesa.

Kad smo kod vežbanja, sa mnom u grupi su 4 gospođe koje imaju preko 60 godina. Nemam predrasude niti mislim da čovek treb ada prestane sa vežbanjem u određenim godinama ali mi je prva pomisao bila "hm, mora da su ovi treninzi laki kad one dolaze". Kad ono, ne lezi vraže u koprive, gospođe vežbaju sve u šesnaest a ja imam upalu mišića:zcepanje:

Ono što me fascinira je da kad god sam sa jednog sistema vežbanja prešla na drugi, tipa sada sa dizanja tegova na pilates, opet sam imala upalu mišića. Valjda se svakim tipom vežbanja aktiviraju različiti mišići ili isti samo na drugačiji način.

Affro, ako si u finansijskoj prilici, toplo ti preporučujem pilates.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back