Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovaj čoek je nevidjeno mudar i znalac :worth:

piši češće da nas bodriš i otvaraš oči kada se mašimo nečeg nezdravog :cmok2:

to ti pričam!
a i osećaj da si u masi i u drugim okama vidiš napredak na sebi :)

BJ el topla voda u tim bazenima, ja nekako cvikam da je ledena :( a zaista se plivanjem rezultati vide ubrzo :)
Знаш кад сам моју жену полуђармицу убедио у нездравост шећера, а исти у мађарској кухињи иде и у салате.
Мсм Смоква би то могла потврдити јер је из Воше, али у тим њеним Лединцима Мађари не егзистирају, а ови новосадски су већ урбане ђарМе па би то било мало грбаво.

Ja bih u tom slucaju nosila obroke na posao, u vidu salata ili sejkova, zito sa suvim vocem i medom, razni pirei (od jabuka, bundeve,... sa cimetom i medom),... Zasiti, a unosis vitamine i vlakna za razliku od bureka i grickalica. Taj kuvani obrok bih ostavila i uvece nesto mlecno (jogurt, kiselo mleko,...).

Probala ja to ali kod nas u firmi poslodavac forsira kao neko zajednistvo pa se narucuje i jedemo svi zajedno, sad dok sam bila djevojka nije mi smetalo to sto se nezdravo hranim, vjerovatno su godine nosile svoje imala sam pristojnih 60tak kg na 176 cm visine ali dve trudnoce jedna za drugom su mi potpuno poremetile metabolitzam, probala ja da ponesem jabuku za uzinu ja donjela kolega pojeo i zamjenio je cokoladu :sad2: ja im lepo objasnim da sam na djeti i naravno bila sam predmet zezanja 10 dana, nisu zlonamjerni ali su jako opusteni sto se tice hrane i nemogu da shvate da neko mora da pazi sta jede, onda slatkisa, krofne grickacica na svakom koraku tesko je biti karakter :). Kazem ja sebi svaki dan sutra necu tako i onda sve iz pocetka, mada savjet za sejkove i nije los ujutru pijucnem i nece mi niko dirati moju casu :)

Ja bih ti preporucila da uopste ne komentarises sa drugima svoj nacin ishrane. Moje iskustvo je da je to djavolji posao.
Ukoliko uzimas najmanje zlo na poslu od ponudjenih jela a kod kuce se hranis na odabrani nacin neces mnogo sebi da zakomplikujes zivot. Sve su to etikete na koje ljudi reaguju, dijeta, vegeterijanstvo, makrobiotika...ne prija drugima to sto cuju i onda se obavezno neko potrudi da ti pojasni kako ti zapravo ne znas sta radis pa ti on dobronamerno otvara oci. Odrasla osoba svakako zna sta radi i zato je najbolje gurati u tisini po svome...

Ja bih ti preporucila da uopste ne komentarises sa drugima svoj nacin ishrane. Moje iskustvo je da je to djavolji posao.
Čini mi se da je to previše radikalna mera... ne vidim ništa loše u tome da ljudi iznesu svoja iskustva, sve dok neko ne pokušava nekome silom da nametne nešto... lepo je čuti priče o uspehu i videti kako je neko drugi rešio svoj problem, sve dok se ima u vidu da su ljudi različiti, i da su im prehrambene navike i potrebe takođe različite...

U zenskom drustvu da...ali onako, u kolektivu, na slavama, rodjendanima ne bas...em bude neprijatno domacinu em vazda neko nasrne na vegeterijanca da mu dokaze kako je meso zdravo...

...ni u zenskom drustvu....jer ce neke koje muku muce, a da priznaju nece ni zive ni mrtve, da opletu kako to njima nije bitno, i kako su to gluposti, pa jos kad izjave
da hoce da zive i umru srecne i site...e tad mi se prevrne sve u stomaku....pritom joj lepo u ocima vidis onu providnu zavis i zlobu sto nije sposobna da se iskontrolise
nego zvace od kad otvori oci dok ne zaspi.....
...ja bih radje kulirala, i jela ono sto ponesem od kuce, ne bih to ni vadila iz torbe dok ne ogladnim.....a ono sto se kao "mora" zajedno, probrala bi po kad/kad nesto
i to bi bilo to.....upravo tako planiram da radim, od sledece nedelje....ok kucice sendvic po mom izboru, mada je sreca sto je radno vreme flexibilno i ne mmora da se
sedi tamo od do...pa cu moci da rucam kod kuce u vecini slucajeva...

...ni u zenskom drustvu....jer ce neke koje muku muce, a da priznaju nece ni zive ni mrtve, da opletu kako to njima nije bitno, i kako su to gluposti, pa jos kad izjave
da hoce da zive i umru srecne i site...e tad mi se prevrne sve u stomaku....pritom joj lepo u ocima vidis onu providnu zavis i zlobu sto nije sposobna da se iskontrolise
nego zvace od kad otvori oci dok ne zaspi.....
...ja bih radje kulirala, i jela ono sto ponesem od kuce, ne bih to ni vadila iz torbe dok ne ogladnim.....a ono sto se kao "mora" zajedno, probrala bi po kad/kad nesto
i to bi bilo to.....upravo tako planiram da radim, od sledece nedelje....ok kucice sendvic po mom izboru, mada je sreca sto je radno vreme flexibilno i ne mmora da se
sedi tamo
od do...pa cu moci da rucam kod kuce u vecini slucajeva...

Blago tebi,moj posao je divan ali ima nekoliko nedostataka a to je sjedjenje na jednom mjestu od do, konstantno buljenje u racunar i nadgledanje, kada sve i svi rade kako treba ja se ubijam od dosade i tada najvise jedem, kad dodje do frke ne stignem u wc da odem i jbg nikad nevalja, a ozbiljno planiram da napravim neku salaticu ili neki sejkic pa da ne jedem sa ostalima, vidjecu kako ce to funkcionisati jer su ovdje vecinom muskarci a oni naruce za garnizon vojske pa se ceo dan zdere posebno kad zaredaju dosadni dani, znam da ce biti nutkanja ako ja budem karakter mozda i skinem koju kilicu

Blago tebi,moj posao je divan ali ima nekoliko nedostataka a to je sjedjenje na jednom mjestu od do, konstantno buljenje u racunar i nadgledanje, kada sve i svi rade kako treba ja se ubijam od dosade i tada najvise jedem, kad dodje do frke ne stignem u wc da odem i jbg nikad nevalja, a ozbiljno planiram da napravim neku salaticu ili neki sejkic pa da ne jedem sa ostalima, vidjecu kako ce to funkcionisati jer su ovdje vecinom muskarci a oni naruce za garnizon vojske pa se ceo dan zdere posebno kad zaredaju dosadni dani, znam da ce biti nutkanja ako ja budem karakter mozda i skinem koju kilicu

....ma djavola mi je blago, nego se to nudilo pa sam to i prihvatila, jer ne mogu da biram.....a zelja mi je da nadjem posao koji je imati fixno radno vreme i platu i da znam sta i kako, ovo je
skroz drugacije od onoga sto sam u zivotu radila, tako da cu tek videti hocu li se snaci ili ne....videcemo.....mada jeste to lepo kad na posao mozes da odes, a ne moras, mozes da si tamo
u 10h ili u 8 ako ti tako odgovara....jedina obaveza kad se zaista mora su neki sastanci jednom nedeljno....

....pa raci im nad narucuju da za tebe naruce nesto sa rostilja, ili neko belo meso, sta znam sta vec jedete, pa da tako malo izbegnes pekare, i grickalice....i nosi sebi od kuce
sendvic, voce i dok ne budes gladna jednostavno to drzi u tasni, sta ce ti jabuka na stolu....samo da pada prasina po njoj:)

je l se gojis kad si srecan ili nesrecan?

Cekaj da konsultujem stare kalendare, da vidim kad sam poslednji put bio "srecan"... :rumenka: :D Koliko sam primetio ne zavisi to od toga, vec od nekog mog da se tako izrazim opsteg tempa. Recimo kad me snadje neka sezonska boljka, grip, prehlada, tako nesto, taj kratkotrajni period opustanja je dovoljan da posluzi kao okidac da se ulenjim i da nastavim s tim opustenim modom. Nakon toga nastupi neki period moje visoke motivisanosti u kome se kako tako uljudim i dovedem u red. Znaci tesko je reci sta je gore - srecne ili nesrecne faze, eto desavalo mi se da se ugojim i kad sam bio hepi, kad sam bio u jeku svaleracije, prepustim se tada uzivanciji i ne vodim racuna o sebi.

he,dobro pa svako razlicito
ja kad sam srecna smrsam,mada sad sam smrsala zbog bolesti
a kad sam nesrecna tugu ubijam slatkim :sad2: stvarno uzas em si tuzan,em si debeo,nadam se da je kraj tome
a kad se zaljubim tad nista ne jedem :lol: dobro i s tim je gotovo :lol:
daco,znas sta ti je ciniti,ide sezona slava,dupla iskusenja,moras biti jak :)

Nisu meni ti praznici toliko kriticni kao npr. te faze bolestina, vise se plasim potencijalnih prehlada i umrtvljenosti koja ih prati. Metabolizam mi je idiotski, i bukvalno bi trebao da jedem kao pticica da se ne bi gojio. Kad sam u rezimu skidanja kila toliko malo hrane mi je potrebno da se svedoci uplase, bilo ko drugi bi na mom mestu krepao od gladi. I eto cim pocnem normalnije da se hranim logicno je da krene i akumulacija, da moj organizam uzvraca udarac. A bez slatkisa ne mogu cak i kada gladujem, periodicno se pojavi nesavladiva zelja koja se mora utoliti, i ne smetaju mi slatkisi ako ne preteram, sprzi se to kretanjem, najcesce ne jedem ostale vrste hrane u tim momentima kada zadovoljavam potrebe za slatkim, ne mesam namirnice, znaci kad me zdrma glad za slatkisima citav dan samo njih jedem.

je l se gojis kad si srecan ili nesrecan?
Ja svakako :lol: Doduse cini mi se da se gojim vise kada sam nesrecna. Tada mi je sve ravno i nije me briga kako izgledam.

Ja sam smrsala nesto malo preko jednog kg-a. Nije mnogo ali krenulo je. Upisujem se i u teretanu ovih dana. Teretana je super, blizu mog radnog mesta, ima i bazen i sauna i svasta nesto. Jos samo da otkrijem koliko deru mesecno. Koliko god, nesto se mora preduzimati, dosadilo mi da budem van forme.

Motivacija, to mi nedostaje. Pre neki dan mi prijateljica pokazuje majicu mokru od znoja, da vidim kako je marljivo vezbala, tek stigla sa zumbe, jos joj je i kosa bila mokra, potrefilo se slucajno da smo bili sami u lokalu :rumenka:, i ja se ponadao da ce i shortsic pokazati, da me uveri koliko su ti treninzi korisni. I nista... stade na tome... :rumenka: Opio me miris parfema koji se sirio s majice, ali to nije dovoljna motivacija da se i ja pokrenem... :rumenka:

a znaci tako sad ce se vredjamo a ti sto nisi ucila engleski u skoli a

Nisam imala kao predmet u skoli.

Добро се оперу, и оставе да огрезну у пацу(маринади) од 3/4 воде и 1/4 неког ароматичног сирћета винског, или јабуковог, са додатком мрвљеног бибера(бибер у зрну увијеш у неку мараму, крпу и сл и излупаш дрвеним кухињским чекићем), ловоровог листа, мирођије, можда још неког ароматичног биља и оставиш на хладном да преноће.
Сутра се проперу у хладној води, исеку на колутове дебљине малог прста(око 1 цм), ставе у кипућу воду на 3-4 минута, процеде и баце на врелу маст/уље заједно с црним луком исеченим на ребарца.
При крају печења може, ко воли да се прелије павлаком умућеном с јајима(кокошијим, наравно) уз стално мешање варјачом.

Hvala :cmok2: sad znam kako i sta jer me zanima kakav ukus imaju.

Danas sam pojela pljeskavicu sa malo senfa i paradajzom i juneci rep :zaljubljena: sa salatom od paradajza i paprike sa malo ulja i zacina ce (ili tako necega na taj fazon) .Sad cu da grickam semenke i jos jednom cu jesti i to je to za danas.

Kad sam nervozna pijem Helou negazirane sokove i grickam sargarepu nocu kad mi nije do sokova ili do semenki.

Poslednja izmena:
Hvala Dacho koliko moze da bude trudim se jer da jedem isto zgadilo bi mi se :cmok2: .

:hvala: :cmok: :)

Podsetilo me to tvoje jelo bez luka na neke drugare shaljivdzije, jos iz detinjstva, uzimali su hamburger bez pljeskavice, znaci samo lepinju, sa dosta, dosta luka i sa ostalim prilozima koji idu uz hamburger, to je bio neki njihov "izum" i u hamburgeriji su imali posebnu cenu za tu porudzbinu. :D A nas su sa ogromnim zadovoljstvom "ubijali" mirisom luka. :lol:

:hvala: :cmok: :)

Podsetilo me to tvoje jelo bez luka na neke drugare shaljivdzije, jos iz detinjstva, uzimali su hamburger bez pljeskavice, znaci samo lepinju, sa dosta, dosta luka i sa ostalim prilozima koji idu uz hamburger, to je bio neki njihov "izum" i u hamburgeriji su imali posebnu cenu za tu porudzbinu. :D A nas su sa ogromnim zadovoljstvom "ubijali" mirisom luka. :lol:

Dacho uzas ja bi se sklanjala od njih il* bi njih sklanjala od sebe. Ne jedem luk i smeta mi i miris.Kako ti napredujes?

Dacho uzas ja bi se sklanjala od njih il* bi njih sklanjala od sebe. Ne jedem luk i smeta mi i miris.Kako ti napredujes?

Momentalno nikako, na minus petnaest kila vratile su mi se cetiri kile, ne mogu vise da primenjujem moj rezim za mrsavljenje posto imam izvesne zdravstvene probleme i ne bi bilo pametno da se odricem nekih namirnica.
Zato kazem da bi trebao da potrazim neku alternativu da povecam potrosnju kalorija, svaleracija mi je nekako najprihvatljiviji model, ali ima tu odredjenih poteskoca cisto organizacionog karaktera, naime prevashodno treba naci svalerku - upriliciti konkurs, prikupiti prijave zainteresovanih i odabrati najbolju kandidatkinju. :rumenka: :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back