Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izvinjavam se ako je neko vec kacio,ne pratim ovu temu redovno
malo pre citam moj omiljeni blog,zenska nasela na tuc krekere,samo oplice po njima,koliko soli imaju,koliko praznih kalorija,pa je napisala i ovo :
Da bi, dakle, potrošila, sagorela, uništila 500 bezvrednih kalorija koje je maznula za 5 minuta, prosečna osoba, s prosečnom kondicijom i prosečnom visinom i težinom, trebalo bi, otprilike, da:

Trči umerenim tempom bar 60 minuta (10 km)
Radi spinning, bar 60 minuta (30 km)
Radi intenzivan step aerobic bar 50 minuta
Radi intenzivnu zumbu bar 50 minuta
Pliva umerenim tempom bar 70 minuta
Hoda uzbrdo na traci žustrim tempom bar 100 minuta
Hoda brzinom 5km/h bar 120 minuta
Šeta brzinom 3-4km/h bar 200 minuta
Radi jogu za početnike minimum 300 minuta

ynaci jedna cokolada=dva sata hoda mog tempa?
masala:)))

izvinjavam se ako je neko vec kacio,ne pratim ovu temu redovno
malo pre citam moj omiljeni blog,zenska nasela na tuc krekere,samo oplice po njima,koliko soli imaju,koliko praznih kalorija,pa je napisala i ovo :
Da bi, dakle, potrošila, sagorela, uništila 500 bezvrednih kalorija koje je maznula za 5 minuta, prosečna osoba, s prosečnom kondicijom i prosečnom visinom i težinom, trebalo bi, otprilike, da:

Trči umerenim tempom bar 60 minuta (10 km)
Radi spinning, bar 60 minuta (30 km)
Radi intenzivan step aerobic bar 50 minuta
Radi intenzivnu zumbu bar 50 minuta
Pliva umerenim tempom bar 70 minuta
Hoda uzbrdo na traci žustrim tempom bar 100 minuta
Hoda brzinom 5km/h bar 120 minuta
Šeta brzinom 3-4km/h bar 200 minuta
Radi jogu za početnike minimum 300 minuta

...pa kad je budale lako navuci na te gluposti...mada i ja spadam u jedne od tih ako se integralni keksici,
jes da nikad ne pojedem onu jednu kutiju za dan, delim na 2-3 zavisi koliko me uhvati potreba za slatkim
pa njima resavam problem...ali opet....

Ljudi treba mi pomoc vidim da je vecina vas iskusna sto se djeta tice, pa bi molila za predlog kako regulisati ishranu (jer nesmem na djetu zbog dojenja) u zadje 3 godine sam se ugojila jedno 20kg i sad vec prelazi granicu zdravog, Najveci problem je sto sam do 4-5 h na poslu gdje jedem jednom ili ni jednom a i to su obicno grickalice, burek ili nesto iz pekare, dodjem kuci mrtva gladna i nadoknadim jednim obilnim obrokom, trudim se da to bude kuvano, veceru se trudim da izbacim jer obicno ogladnim oko 11 iliti 23 h. Uz sve to dojim klinca a kilogrami se samo ljepe pa vjerujem da negdje dobro gresim...

morala bi već kod kuce da doručkuješ nešto normalno-jogurt+ neki domaći sendvić, ali jedan komad

sve te grickalice su nezdravi ugljeni hidrati koji strava goje
nećeš biti gladna ako pojedeš neku voćku + bareno jaje i parče integralnog hleba i još jedan obrok spremi kod kuće i ponesi (neka mešana salatica sa kockama sira..ili sardina ocedjena od ulja pomešana sa nemasnim sirom..seck celer listom(celer je odličan za mršavljenje i daje sitost)
sve to možeš uveče da spremiš i poneseš naredni dan..znači ta dodatna dva obroka će ti umanjiti žudnju za velikom količinom hrane uveče..e da, popodne ne bi trebalo da se jede puno testa jer oni povećavaju insulin i nabacuju ti šećere-kalorije
valjda ti je jasno da SMEŠ-ali samo 1kom nekog slatkiša nakon ručka i večere
a kod kuće onda neka čorbica i kuvano meso ili prženo sa jednim parčetom hleba i puno salate..ili bilo koji kuvani obrok
ako si gladna i kasno uveče nemoj voće jesti, već pojedi neko meso bolje ( bez hleba)

ja verujem da nisam omašila ove preporuke, jer je u pitanju dojilja...neka me neko demantuje ako nije ok :)

Ljudi treba mi pomoc vidim da je vecina vas iskusna sto se djeta tice, pa bi molila za predlog kako regulisati ishranu (jer nesmem na djetu zbog dojenja) u zadje 3 godine sam se ugojila jedno 20kg i sad vec prelazi granicu zdravog, Najveci problem je sto sam do 4-5 h na poslu gdje jedem jednom ili ni jednom a i to su obicno grickalice, burek ili nesto iz pekare, dodjem kuci mrtva gladna i nadoknadim jednim obilnim obrokom, trudim se da to bude kuvano, veceru se trudim da izbacim jer obicno ogladnim oko 11 iliti 23 h. Uz sve to dojim klinca a kilogrami se samo ljepe pa vjerujem da negdje dobro gresim...
Ja bih u tom slucaju nosila obroke na posao, u vidu salata ili sejkova, zito sa suvim vocem i medom, razni pirei (od jabuka, bundeve,... sa cimetom i medom),... Zasiti, a unosis vitamine i vlakna za razliku od bureka i grickalica. Taj kuvani obrok bih ostavila i uvece nesto mlecno (jogurt, kiselo mleko,...).

a gde je sve ostalo sto pojedemo tokom dana
recimo uneses 1500kcal
toliko treba i da potrosis da se ne bi gojio :(
Метаболизам слатка моја, метаболизам.
И кад спавамо наш организам троши калорије 40-50 по сату, срце ради, плућа такође, јетра, бубрези, мишићи се обнављају, мозак процесуира дневне информације,ствара се нова и разграђује стара крв, црева варе...

Метаболизам слатка моја, метаболизам.
И кад спавамо наш организам троши калорије 40-50по сату, срце ради, плућа такође, јетра, бубрези, мишићи се обнављају, мозак процесуира дневен информације,ствара се нова и разграђује стара крв, црева варе...
e brate ja lepo kazem namigivanjem, ti tu sad creva rade..:roll:
vi muski ni r od romantike nemate:lol:

a gde je sve ostalo sto pojedemo tokom dana
recimo uneses 1500kcal
toliko treba i da potrosis da se ne bi gojio :(

Za svakog od nas postoji bazalni metabolizam, to su kalorije koliko svako od nas potroši u toku dana svakako ( organizam mora nešto da radi ), nevezano za to što se radi, čim ubaciš malo fizičke aktivnosti recimo, normalno je da ćeš i više kalorija trošiti, samim tim i unositi :D
I ja obožacam Tuc, sve ukuse :rumenka:

eh seks...
volim seks i rado ga se secam :aha:

ako sam dobro pratila na času, ti imaš neku mini teretanu u kući..pa i trening trakom i biciklom možeš da upražnjavaš kadgod

mislim da 1500 kalorija je neki za minimum održavanja organizma zdravim..uz neko dnevno obavezno kretanje
sve što treba dodatno-organizam sam crpi iz rezervi i na taj način troši masnoće iz tela...
no sve je to od slučaja do slučaja u zavisnosti od zdravlja

Za svakog od nas postoji bazalni metabolizam, to su kalorije koliko svako od nas potroši u toku dana svakako, nevezano za to što se radi, čim ubaciš malo fizičke aktivnosti recimo, normalno je da ćeš i više kalorija trošiti, samim tim i unositi :D
I ja obožacam Tuc, sve ukuse :rumenka:

stam te bilo,udata zena
sad cu nesto da ti nadjem u vezi tog tucanja.cekaj minut

e brate ja lepo kazem namigivanjem, ti tu sad creva rade..:roll:
vi muski ni r od romantike nemate:lol:
Баш су калорије романтичне....
Бтв ротква и ротквица, грејпфрут, целер и још понешто су тако сиромашни калоријама да њихово метаболисање у организму потроши више енергије него што се њима унесе.

eto jano nadjoh :

Pa šta kažu te informacije i zašto je TUC tako dobar (ili tačnije loš)!? Sadrži gluten, jaja, sumpor dioksid/sulfit, može da sadrži mleko i susam. Uvek me je fasciniralo kada kažu može da sadrži. A što i da ne? Može da sadrži i bubašvabe i moljce i mlevene trepavice, po kog mafijaša iz betonskog bloka. Pa zamislite kako neko pita vaše majke i bake od čega im je torta, a one krenu da nabrajaju šta sve MOŽE da sadrži. Ili Vas od čega je ručak? A Vi kažete, može da sadrži meso plave jegulje. Može, ali ne sadrži. Jer znate šta ste dodali. Jer ako samo jedna komponenta može da sadrži NEŠTO, raznim kombinacijama to nešto se prenosi u sve druge proizvode.

Bisulfiti su zabranjeni u novijim tehnologijama (razbija elastičnost glutena), ali kada ga stavljaju, obavezno se pozivaju na tradiciju dugu 150 godina. Normalno. I ja volim da odem kod doktora koji će mi na ranu previti paučinu. po tradiiji dugoj par desetina milenijuma. U svakom slučaju, kod nas, sumnjam da će se ikad znati šta se i koliko dodaje. Sećate se priče o etiketama i sitnim slovima. Na kraju već su nam se susedi uvereili da nismo poznavaoci Linolade, pa što nam ne bi uvaljivali ovo. Uz gromoglasnu najavu kako će nas ovo čudovište zasititi. Setite se samo priče o soli. Neko ko pojede jedno od ovih čuda uneo je već polovinu (negde manje, negde više) potrebne MAKSIMALNE dnevne količine soli koju ODRASLA osoba sme da unese u organizam.

Nijdna grickalica nije zdrava, ništa novo, samo ne treba preterivati i to je to...
Ja se "navučem" na nešto novo nedelju, dve i posle više nikada ne kupim, tako će biti i sa ovim krekerima al stvarno su preukusni, naročito sa ukusom sira :D

ako sam dobro pratila na času, ti imaš neku mini teretanu u kući..pa i trening trakom i biciklom možeš da upražnjavaš kadgod

mislim da 1500 kalorija je neki za minimum održavanja organizma zdravim..uz neko dnevno obavezno kretanje
sve što treba dodatno-organizam sam crpi iz rezervi i na taj način troši masnoće iz tela...
no sve je to od slučaja do slučaja u zavisnosti od zdravlja

tolka,znas one dve odvratne reci
mrzi me :(

ЗеРцови се не би сложили с тим.
Уствари набројано поврће збиља може створити осећај ситости и потрошити више енергије него што само унесе, али...
Да би било јестиво треба га зачинити, а главни додатак је уље.. међутим и даље то на концу конца буде нискоенергетска занимација.

znam, sve što imamo je deplase.."na drugoj livadi je trava zelenija" i taj rad
mada mislim da ni ja ne bih bila aktivna bez "korbača" nekog trenera koji tera "roblje" da ispusti dušu :)

nisam jos pocela,cekam da mi se vrate matorci sa mora,mrzi me sama
ma danas cu da stanem malo na traku u inat sebi

Pa šta mislite, što ja volim da treniram :zkez:?
Nije zanimljivo trenirati sam sa sobom

ЗеРцови се не би сложили с тим.
Уствари набројано поврће збиља може створити осећај ситости и потрошити више енергије него што само унесе, али...
Да би било јестиво треба га зачинити, а главни додатак је уље.. међутим и даље то на концу конца буде нискоенергетска занимација.

ovaj čoek je nevidjeno mudar i znalac :worth:

piši češće da nas bodriš i otvaraš oči kada se mašimo nečeg nezdravog :cmok2:
Pa šta mislite, što ja volim da treniram :zkez:?
Nije zanimljivo trenirati sam sa sobom

to ti pričam!
a i osećaj da si u masi i u drugim okama vidiš napredak na sebi :)

BJ el topla voda u tim bazenima, ja nekako cvikam da je ledena :( a zaista se plivanjem rezultati vide ubrzo :)

Ja bazen nikako ne volim zimi jer sam i ja ubeđena da je voda hladna i nije mi prirodno stanje da zimi odlazim na bazen al sigurna sam da je do nas takav osećaj i da ne bi svi ti ljudi išle na bazene i zimi, evo i Smokva ide redovno ( mada, to je ipak Smokva :think:)

: )))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back