- Poruka
- 21.848
To bre nije zdravo gojenje...![]()
pij sirutku, radi sklekove, guraj kontejnere...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To bre nije zdravo gojenje...![]()

ustanem ja danas iz kreveta i nešto se ko leptor lagan osećam, stanem na vagu kad ono 93 umesto 96
tu me oblije hladan znoj
večeras nisam otišo da šljemam votku, založio sam šporet i ispržio četri pljeske od po 100 grama i smazo ih uz kilo jogurta i neki leb sa susamom mmm
sad sedim ovde otvaram treću jafu i pijem kokišku, a posle ću tviks![]()

Možda ti tokom noći opao IQ, trebalo je neku knjigu da pročitaš, možda bi ti se povećala težina![]()
ravan stomak, al ono bas da se vide trbusnjaci svi redom i to vazi za deo tela koji najvise dolazi iz kuhinje a onda sve ostaloStvarno sam kreten. Odradila ceo trening, stegla zube, koncentrisala se, kao mogu ja to, i zaista me nije boleo stomak niti sam imala propratne menzis pojave ali me zato nakon treninga počela trese drhtavica i povratila sam dušu. A lep me trener pitao tri puta je l mogu da vežbam, ja kao "naravno". I išao za mnom ko majka kvočka, valjda mislio da ću da se onesvestim. Stvarno sam frik ponekad.
Gnjavila sam ga u vezi telesne masnoće što mi je merio i kaže da nisu u sprezi masnoća i kilaža (mislim na ljude koji nemaju 200kg žive mere već na ove sa do 5kg viška), i da možeš smanjiti masnoću na 15% a da smršaš par kilogarma ili da ne smršaš uopšte. I naravno deo koji sam i sama znala a to je da za čvrst i ravan stomak ide i vežbanje i no-no loši UH.
kanda najnajtezi od svega misim nije moja fotka i ne koristim skalpel nego nokte al to je to
- - - - - - - - - -
hahahah kakva bedna provokacija, bolje to malo ako misliš bar obrvu da podignem
ravan stomak, al ono bas da se vide trbusnjaci svi redom i to vazi za deo tela koji najvise dolazi iz kuhinje a onda sve ostalokanda najnajtezi od svega
![]()

Stvarno sam kreten. Odradila ceo trening, stegla zube, koncentrisala se, kao mogu ja to, i zaista me nije boleo stomak niti sam imala propratne menzis pojave ali me zato nakon treninga počela trese drhtavica i povratila sam dušu. A lep me trener pitao tri puta je l mogu da vežbam, ja kao "naravno". I išao za mnom ko majka kvočka, valjda mislio da ću da se onesvestim. Stvarno sam frik ponekad.
Gnjavila sam ga u vezi telesne masnoće što mi je merio i kaže da nisu u sprezi masnoća i kilaža (mislim na ljude koji nemaju 200kg žive mere već na ove sa do 5kg viška), i da možeš smanjiti masnoću na 15% a da smršaš par kilogarma ili da ne smršaš uopšte. I naravno deo koji sam i sama znala a to je da za čvrst i ravan stomak ide i vežbanje i no-no loši UH.
ravan stomak, al ono bas da se vide trbusnjaci svi redom i to vazi za deo tela koji najvise dolazi iz kuhinje a onda sve ostalokanda najnajtezi od svega
![]()
I vidim no saveta za gojenje...![]()

a sta mislis od cega se prave suplementi?
nemoj se ljutiti, al mislim da trebas da popricas sa nekim.
Proteina mesa?
Samo nagađam, ne znam ništa o tome pa sam probao da se raspitam ovde, ali...![]()

Zabavan si![]()

Proteina mesa?
Samo nagađam, ne znam ništa o tome pa sam probao da se raspitam ovde, ali...
Probao sam ja da popričam sa njom i pružim joj podršku a ona se naljutila i pretila banom. Nekima ne vredi pomagati
ovo boldovanoaham, udoban za spavanje na njemu i tako tonemoj se ljutiti, al mislim da trebas da popricas sa nekim.
- - - - - - - - - -
tebi bas stoji seksi stomacic <3
na stranu sve, ja sam stomak izravnala kolko mogu, medjutim vise sam nego svesna da tu nikad nece moci da se vide bilderski trbusnjaci. taka mi genetika, i da bi do toga doslo zaista nisam sigurna na koju bi tezinu morala da se spustim....jedno vreme dok sam imala izmedju 56-57 kilograma, bila sam suva ko grana, sve mi se otopilo, cak i ljubavni drzaci, sisice mi se smanjile, kosti iskocile, ma sve....ali mi stomak jos nije bio suv...na moju visinu od 175 ja sam bila po onoj bmi skali kolko se secam pothranjena, iako mi se lepo videli misici i sve, vezbala sam u to vreme, bila bas fizicki aktivna, daleko od toga da me nije bilo. dakle koliko kg jos dole bi trebalo da se spustim za vidljive trbusnjake? nemam predstavu, ali citala sam dosta o tome i saznala da je to za zene koje po gradji nisu takve prilicno i opasno, prvo jer odredjena kolicina masnoca je potrebna za plodnost kod zene, a drugo spustanje na te neke ekstremne nivoe masti u telu (i to muske a ne zenske!), neretko kod zena izazovu gubljenje menstruacije. zapravo poznajem par takvih slucajeva, a one cak i nisu toliko daleko isle u svom tom fitnesu. elem, yebes ti trbusnjake i sve, ako ce moje zdravlje i na kraju krajeva i plodnost biti ugrozeni. sada sam na stabilnih 60kila, i mislim da imam nesto vise misicne mase nego pre, i ne stomak mi nikad nece biti savrseno ravan...ali avaj, dosla sam do zen tacke u zivotu gde se osecam sasvim dobro u svom telu, radim na njemu, zdravo se hranim i vezbam i svesna sam toga da nisam profesionalni sportista
a i reko mi crnci, koji ti je q m., pa nisi ti musko da mi pokazujes nekakve nabildovane misice, zena treba da ima lepo, zdravo ali zenstveno telo. a ja ko postena, patrijarhalna zenska sta cu kud cu moram da poslusam, da se zna ko je musko u kuci!!! 
aham, udoban za spavanje na njemu i tako tona stranu sve, ja sam stomak izravnala kolko mogu, medjutim vise sam nego svesna da tu nikad nece moci da se vide bilderski trbusnjaci.
aham, udoban za spavanje na njemu i tako tona stranu sve, ja sam stomak izravnala kolko mogu, medjutim vise sam nego svesna da tu nikad nece moci da se vide bilderski trbusnjaci. taka mi genetika, i da bi do toga doslo zaista nisam sigurna na koju bi tezinu morala da se spustim....jedno vreme dok sam imala izmedju 56-57 kilograma, bila sam suva ko grana, sve mi se otopilo, cak i ljubavni drzaci, sisice mi se smanjile, kosti iskocile, ma sve....ali mi stomak jos nije bio suv...na moju visinu od 175 ja sam bila po onoj bmi skali kolko se secam pothranjena, iako mi se lepo videli misici i sve, vezbala sam u to vreme, bila bas fizicki aktivna, daleko od toga da me nije bilo. dakle koliko kg jos dole bi trebalo da se spustim za vidljive trbusnjake? nemam predstavu, ali citala sam dosta o tome i saznala da je to za zene koje po gradji nisu takve prilicno i opasno, prvo jer odredjena kolicina masnoca je potrebna za plodnost kod zene, a drugo spustanje na te neke ekstremne nivoe masti u telu (i to muske a ne zenske!), neretko kod zena izazovu gubljenje menstruacije. zapravo poznajem par takvih slucajeva, a one cak i nisu toliko daleko isle u svom tom fitnesu. elem, yebes ti trbusnjake i sve, ako ce moje zdravlje i na kraju krajeva i plodnost biti ugrozeni. sada sam na stabilnih 60kila, i mislim da imam nesto vise misicne mase nego pre, i ne stomak mi nikad nece biti savrseno ravan...ali avaj, dosla sam do zen tacke u zivotu gde se osecam sasvim dobro u svom telu, radim na njemu, zdravo se hranim i vezbam i svesna sam toga da nisam profesionalni sportista
a i reko mi crnci, koji ti je q m., pa nisi ti musko da mi pokazujes nekakve nabildovane misice, zena treba da ima lepo, zdravo ali zenstveno telo. a ja ko postena, patrijarhalna zenska sta cu kud cu moram da poslusam, da se zna ko je musko u kuci!!!
![]()
Preterana, ljudi kojima je vežbanje struka kažu da je mnogo teže ugojiti se (zdravo) nego smršati. To se zove nabijanje mase i pored krvničkog truda i zalaganja u teretani potreban je i poseban režim ishrane koji ne podrazumeva eurokrem i smoki već određeni balans UH i proteina. Sad koliko čega to će ti neko stručniji od mene reći.
nadala sam se bolodvanomJedi vise nego sto trosis + vezbaj progresivno s tegovima?
And you'll make all kindz of gainz...muscle and fat gainz.
Ako samo jedes vise nego sto trosis, opet ces se ugojiti...ali ce to biti masne naslage.

Hvala Pile, znam to..samo bih da vratim kilograme koje sam imala...sad sebi delujem bzvz s ovih 55, a bila sam opasno blizu 50nadala sam se bolodvanom
BMR mi 1374kcal
TDEE uz neke umerene vezbe 2130kcal, ako aktivno promrdam 2130kcal?
Koliko dodati, oduzeti?
STa jesti?
Moze li vezbanje kod kuce (samodisciplina nije problem)?
Koje vezbe?
Mnogo pitam verovatno, ali zaista nemam vremena za pretrazivanje.
@tema
Neki predlog mozda....
Sta od ishrane poboljsava apetit?
Neka travka?
Nesto?
Bilo sta?
Hrana nema ukus
miris jedva
help
![]()