Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj strogi rezim ishrane ce postati jos stroziji, premda bas i nisam pametna kako da ga jos redukujem, i uklopim sa ostalim ukucanima.
Ionako ih terorisem "zelenjavom", i restrikcijom ulja, secera i sl.
Stekla sam vremenom divne navike, ali moja stitna radi na izdisaju. :roll:
Sad bar znam sta me realno usporava...
Kako samo frustrira, to je posebna prica...vise za rupu...

...uzimas li neku terapiju?

...vrati se malo u nazad pa iscitaj sta je Fibi pisala, i kako je skinula kilograme, sve smo mi
uspele na ovaj ili onaj nacin, ali smo se bas dugo mucile, ona je po meni nekako najbolje to
resila i sad koliko mi je poznato ima extra figuru...
...ne moze se sve postici redukovanom ishranom, mada moze prilicno, ko je zdrav, mi ostali
moramo se vise truditi:(

...uzimas li neku terapiju?

...vrati se malo u nazad pa iscitaj sta je Fibi pisala, i kako je skinula kilograme, sve smo mi
uspele na ovaj ili onaj nacin, ali smo se bas dugo mucile, ona je po meni nekako najbolje to
resila i sad koliko mi je poznato ima extra figuru...
...ne moze se sve postici redukovanom ishranom, mada moze prilicno, ko je zdrav, mi ostali
moramo se vise truditi:(

Nisu mi jos odredili nivo, jos radim pretrage (antitela, cekam sutra rezultate i ponavljam svaki mesec hormone). Jedino je sigurno da je stitna vec smanjena, sporo radi, tj. TSH povisen...
Prelistacu njene i tvoje postove, da vidim iz iskustva kako to ide...hvala.

Nisu mi jos odredili nivo, jos radim pretrage (antitela, cekam sutra rezultate i ponavljam svaki mesec hormone). Jedino je sigurno da je stitna vec smanjena, sporo radi, tj. THS povisen...
Prelistacu njene i tvoje postove, da vidim iz iskustva kako to ide...hvala.

...nema na cemu, kako god da bude ako dobijes terapiju samo pij uredno i na vreme....to je ipak najvaznije od svega...
...imas temu na Zdravlju bas o stitnoj zlezdi, pa mozes i tamo dosta toga procitati, ako te zanima...

...to za ponavljanje svakih mesec dana ne znam, verovatno tako mora, ja nisam, a da li je trebalo nemam pojma,
ne opterecujem se vise kao u pocetku....

...nema na cemu, kako god da bude ako dobijes terapiju samo pij uredno i na vreme....to je ipak najvaznije od svega...
...imas temu na Zdravlju bas o stitnoj zlezdi, pa mozes i tamo dosta toga procitati, ako te zanima...

...to za ponavljanje svakih mesec dana ne znam, verovatno tako mora, ja nisam, a da li je trebalo nemam pojma,
ne opterecujem se vise kao u pocetku....

Nemam problem sa disciplinom, ali sam nepoverljiva prema doktorima. Najvaznije je da daju odgovarajuci lek, tj. dozu hormona. A tu cesto omanu.
Imamo vec slucaj hipo, u porodici, pa manje vise znam kako ide...
Za ponavljanje mi rece specijalista, to samo u startu uraditi hormone, 2-3 x, da se vide varijacije.
Meni je ovo kao da su mi otkrili dijabetes...disciplina do kraja zivota. Plus-jednog lepog dana, ako bude, bice rizicna trudnoca i 300 cari...
Sta je, tu je...
Borba, nema druge. :)

Nemam problem sa disciplinom, ali sam nepoverljiva prema doktorima. Najvaznije je da daju odgovarajuci lek, tj. dozu hormona. A tu cesto omanu.
Imamo vec slucaj hipo, u porodici, pa manje vise znam kako ide...
Za ponavljanje mi rece specijalista, to samo u startu uraditi hormone, 2-3 x, da se vide varijacije.
Meni je ovo kao da su mi otkrili dijabetes...disciplina do kraja zivota. Plus-jednog lepog dana, ako bude, bice rizicna trudnoca i 300 cari...
Sta je, tu je...
Borba, nema druge. :)

...da oni dosta lutaju sa tim dozama to mi je poznato....ja se prvi put susrecem sa hipo, a nemam pojma kako recimo izgleda hiper
sem sto sam cula da oni imaju problem velike mrsavosti...ko zna sta je gore u sustini...
...mislim da to moze i da se normalizuje vremenom, nemoj da gledas sve tako crno...sto pre prihvatis tu situaciju i sama sebi ulijes
nadu da ce se sve resiti, vec ces se bolje osecati, kazu da je pozitivan stav pola izlecenja kod svake bolesti....

...ja nisam imala probleme sa stitnom u vreme trudnoca pa su mi sve bile rizicne, jednu sam izgubila i evo me..samo se ti opusti i
videces i sama, sve dodje na svoje mesto...danas posebno 80% zena ima rizicnu trudnocu...

...da oni dosta lutaju sa tim dozama to mi je poznato....ja se prvi put susrecem sa hipo, a nemam pojma kako recimo izgleda hiper
sem sto sam cula da oni imaju problem velike mrsavosti...ko zna sta je gore u sustini...
...mislim da to moze i da se normalizuje vremenom, nemoj da gledas sve tako crno...sto pre prihvatis tu situaciju i sama sebi ulijes
nadu da ce se sve resiti, vec ces se bolje osecati, kazu da je pozitivan stav pola izlecenja kod svake bolesti....

...ja nisam imala probleme sa stitnom u vreme trudnoca pa su mi sve bile rizicne, jednu sam izgubila i evo me..samo se ti opusti i
videces i sama, sve dodje na svoje mesto...danas posebno 80% zena ima rizicnu trudnocu...

Hvala jos jednom. :)
Cituckam sad sve i svasta na tu temu.
Naizmenicno sam optimisticna i ono drugo. :) Spuca shok, proci ce...
Znam za onaj recept sa mladim zelenim orasima...i znam da ima dosta vezbi koje poboljsavaju prokrvljenost vratnog dela, pa su korisne za stitnu.
Mahom yoga vezbe, ne mnogo teske. Npr. sveca.

Stres, tempo zivota, pa ne cudi su u porastu em boljke, em rizici raznih vrsta...

Hvala jos jednom. :)
Cituckam sad sve i svasta na tu temu.
Naizmenicno sam optimisticna i ono drugo. :) Spuca shok, proci ce...
Znam za onaj recept sa mladim zelenim orasima...i znam da ima dosta vezbi koje poboljsavaju prokrvljenost vratnog dela, pa su korisne za stitnu.
Mahom yoga vezbe, ne mnogo teske. Npr. sveca.

Stres, tempo zivota, pa ne cudi su u porastu em boljke, em rizici raznih vrsta...

...ima tih recepata dosta, mada je meni doktorka skrenula paznju da cak ni kiselu vodu koju inace ni ne volim, sa dodatkom joda ne pijem,
ni bilo sta slicno..samo lek i to je to...
...druga stvar je fizicka aktivnost, ali bas pojacana, meni je znacila puno...dovela sam se u red, ali ako ne povedem racuna ove zime
cini mi se da ce sve otici dodjavola, sve se vise opustam, a ne bih smela..zacas se vrate kilogrami koji se mukom skidaju...
...nemoj se zahvaljivati, ovde i jesmo da bi smo se podrzavale koliko god mozemo, i izmenile iskustva...

...ima tih recepata dosta, mada je meni doktorka skrenula paznju da cak ni kiselu vodu koju inace ni ne volim, sa dodatkom joda ne pijem,
ni bilo sta slicno..samo lek i to je to...
...druga stvar je fizicka aktivnost, ali bas pojacana, meni je znacila puno...dovela sam se u red, ali ako ne povedem racuna ove zime
cini mi se da ce sve otici dodjavola, sve se vise opustam, a ne bih smela..zacas se vrate kilogrami koji se mukom skidaju...
...nemoj se zahvaljivati, ovde i jesmo da bi smo se podrzavale koliko god mozemo, i izmenile iskustva...

E, to mi je najveca muka....
Duplo vise truda za mizerne rezultate...
Dok izgubim kg, "otelim se", a vratim za cas...
Neko glat dovede sebe u red...a nekom su vezbe i rezim ishrane bukvalno pod moranje...

sta se vredjas odma kad bih odmaro eto viska nema opustanja nono

...axaxaxxa...ma dobro, ali ne moze se na svakog primeniti isto....nisu nam ni godine ni zdravlje isti....ok?

...a da se treba dobro oznojiti da bi bilo rezultata, slazem se....a mene je samo strah da ne vratim kg...ali
to znaci da ne veceram kad ddajem mami veceru vec da iskuliram......

...axaxaxxa...ma dobro, ali ne moze se na svakog primeniti isto....nisu nam ni godine ni zdravlje isti....ok?

...a da se treba dobro oznojiti da bi bilo rezultata, slazem se....a mene je samo strah da ne vratim kg...ali

...ovo sa preskakanjem obroka je najveca zabluda (:
Ako hoces, obrok trebas smanjiti tako sto ces prestati kad ti bude najsladje...jako je bitno da se jede 2-3 puta dnevno...ono sto nas prevari je KOLICINA (:

...ovo sa preskakanjem obroka je najveca zabluda (:
Ako hoces, obrok trebas smanjiti tako sto ces prestati kad ti bude najsladje...jako je bitno da se jede 2-3 puta dnevno...ono sto nas prevari je KOLICINA (:

...Boki ne pratis desavanja:mrgreen:
...smrsala sam ukupno 17kg od pocetka...i sad to treba odrzavati, ne preskacem ja obroke, ali ne moram da veceram u 21h, kad ona vecera jer nece da "trpi" gladna,
vec da se drzim svoje vecere izmedju 18-19h...i sve bi bilo ok.....al nekad ne mogu...
...i dalje su mi farmerke 30 komotne, i sve je to super, al' duga je zima, manje cu se kretati i to mene muci...ok?

...Boki ne pratis desavanja:mrgreen:
...smrsala sam ukupno 17kg od pocetka...i sad to treba odrzavati, ne preskacem ja obroke, ali ne moram da veceram u 21h, kad ona vecera jer nece da "trpi" gladna,
vec da se drzim svoje vecere izmedju 18-19h...i sve bi bilo ok.....al nekad ne mogu...
...i dalje su mi farmerke 30 komotne, i sve je to super, al' duga je zima, manje cu se kretati i to mene muci...ok?

...za svaku je pohvalu to sto si skinula 17kg...
...samo sam se nadovezao na to preskakanje obroka...ljudi, vjerujte, nije zdravo a ni dobro.

Zimi, kad se covjek ne krece, jede iz dosade, i to je opasno...ja bih ti samo preporucio da se nastavis kretati...i malo bolje jedes posto...slab metabolizam, zimi ne donosi nista osim prehlade...

To si u pravu Affro! Ništa jelo posle najkasnije 19h, treba iskoristiti još malo lepog vremena i šetati, šetati, šetati:arrow: može i bajs i roleri (ko zna da se rola)
Mada ja volim i šetnju po snegu, čak mi lepše nego po vrućini i suvom.

A to za veče i kulirinje od kasnog jela mi je dobro poznato, jer moji klinci nađu u 21 ili 22h da prave tople sendviče, pa ma koliko nisi gladan i nisi razmišljao o jelu, opijni miris iz kuhinje (koja je spojena sa dnevnom sobom) mami i "ukusom i mirisom":rostilj:
Moraš biti baš karakter da ne poklekneš pred takvim "izazovom"

tableta zamjenjuje obrok?
pa ti si gori od onih sto kirbi prodaju. razumijem da zelis da zaradis, al nemoj to pricati prosjecno inteligentnim ljudima

Ne. ne tableta.
To je enegetski napitak koji se umeša u mleko.

Bilo kako, supruga je skinula 15 kg sala za mesec i po.
Kako je medicinski radnik radi redovne analize,
stanje joj se popravilo.

Meni je posle teške operacije mnogo pomoglo.
Sin student to redovno koristi.
Pa nemislite valjda da sam kreten pa da dajem svom detetu
ako nisam siguran u to.

Inače redovni korisnici su, izmedju ostalih,
Novak Djoković, vaterpolo reprezentacija Srbije ....

Ne. ne tableta.
To je enegetski napitak koji se umeša u mleko.

Bilo kako, supruga je skinula 15 kg sala za mesec i po.
Kako je medicinski radnik radi redovne analize,
stanje joj se popravilo.

Meni je posle teške operacije mnogo pomoglo.
Sin student to redovno koristi.
Pa nemislite valjda da sam kreten pa da dajem svom detetu
ako nisam siguran u to.

Inače redovni korisnici su, izmedju ostalih,
Novak Djoković, vaterpolo reprezentacija Srbije ....

Daj majke ti,
Novak Djokovic koristi to isto kao sto kupuje deterdzent u DISu...:roll::roll:

retko koja bolest zahteva mirovanje i to samo pogorsava stanje..mnogi se vracaju u normalu vezbama i jacanjem organizma..nek je plivanje yoga pa polako..vec sam pricao o prijateljicama i mojoj razrednoj iz osnovne koje imaju po 80 god i rade vecinu vezbi koje ja radim

pa klasicna reklama i to jos lose srocena. kao nije dozvoljena reklama ali javite mi se na pp.
pa onda prvo 10 a sad 15 kg.
pa cela porodica koristi to sr.anje (sr.anje je ako ti skine 15 kg za mesec i po), to bi valjda trebalo da nas uveri u delotvornost preparata, sin student da nas raznezi...
ma dobro, ajd sve sve, ali novak :lol:

sve te tablete, ti sejkovi su smisljeni samo da bi neko zaradio na tome. mislim, cemu to? kako moze nesto biti zdravo ako ti smakne 15 kg za tako kratko vreme? zna se kako se mrsavi. manje jedi, jedi ono sto nema puno kalorija, trosi kalorije nekim vezbanjem, kretanjem i ne mozes da ne smrsas. i kraj price. nema uopste neke velike mudrosti u tome.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back