Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nego da vas priupitam, kada je najbolje vreme da se vezba?

ustaneš, piškiš-kakiš popiješ neki cedjeni sokac sa medom i mrš u teretanu, posle nje jedna banana ili par kocki čoko i 1/2 L vodice sa limunom cedjenim mirovanje do popodne
i predveče oko 19h o5 mrš u teretanu (nemoj da se nabokaš sarmi i kobaja..već čuvaj to za ručak)..posle toga kupanjac i neke laganini salate sa komadima mesa
pa do "noćnog preznojavanja" nemoj ič da jedeš..posle TOGA..samo sovka :)

ustaneš, piškiš-kakiš popiješ neki cedjeni sokac sa medom i mrš u teretanu, posle nje jedna banana ili par kocki čoko i 1/2 L vodice sa limunom cedjenim mirovanje do popodne
i predveče oko 19h o5 mrš u teretanu (nemoj da se nabokaš sarmi i kobaja..već čuvaj to za ručak)..posle toga kupanjac i neke laganini salate sa komadima mesa

sve je to super tolčice devojčice, a kad da idem na posao?:dash:

Sve je to lepo, al ja ne smem u teretanu zbog problema sa kicmom. Smem neke lagane vezbice da radim, sto mogu da radim i u kucnoj reziji. Mene je vise zanimalo jel bolje ujutru ili uvece, pre ili posle jela itd.

Sve je to lepo, al ja ne smem u teretanu zbog problema sa kicmom. Smem neke lagane vezbice da radim, sto mogu da radim i u kucnoj reziji. Mene je vise zanimalo jel bolje ujutru ili uvece, pre ili posle jela itd.

malo sam se šalila, valjda si skontala :)
imam sa kičmom problema decenijama (ne sme operacija),,samo masaža i plivanje
u teretani dozvoljene vežbe za noge i ruke kao i bicikl..i to je to bez naglih trzaja i forse

Ako možeš da hodaš-šetnje su najbolje i to zadaj sebi maršutu..5-10km (koliko možeš za početak)
najbolje je hodati nakon doručka - pre podne i ..posle 18h..svaki dan, naravno..kreni sa nekih 3-4 km( po šetnji)
pa povećavaj svake sedmice dok ne dobiješ optimum ( verujem da je to nekih 6-7 km)
ako imaš u blizini bazen, plivanje je izuzetno dobro za kičmu i sve mišiće.
.jednom nedeljno pored onog ni jako sporog( ni prebrzog) hodanja
daće dobre efekte za ceo organizam

Poslednja izmena:
Pravo vreme za vežbanje? Onda kada imate vremena i kada vam prija. Godinama unazad uglavnom vežbam uveče (od 20h pa nadalje). Jutarnje vežbanje mi ne odgovara, pošto mi je nivo "skakutavosti" pre 12h ravan nuli.

Elem, moram da podelim sa vama svoje oduševljenje. Imam drugaricu, dugogodišnju, još iz osnovne škole, koja je oduvek bila buca ali nakon trudnoće je grubo rečeno deformisana od debljine. Negde sredinom leta, našle smo se na kafi i žali mi se da bi da smrša a ja sam u to vreme intezivno čitala tekstove o hrono ishrani i intoleranciji na određenu hranu i predložim joj da proba. Pošaljem linkove, ona ode na pregled, i juče smo se videle nakon x meseci, ne mogu da vam opišem kako dobro izgleda. Smršala je 20 i nešto kilograma. Mora još desetak ali i ovako je preslatka. Ona je ženstveno građena, ima tanak struk, oble bokove, veće grudi, tako da nikada i ne može biti mršava ali mi je i sa ovih 10kg viška prelepa. Rasplakala sam se od radosti jer znam koliko njoj to znači (prvenstveno zdravstveno a onda i estetski). I volim kad je vidim nasmejanu i zadovoljnu.
Sve ovo pišem kao neko vrstu stimulacije svima nama koji bismo ne samo da smršamo, već i da promenimo način ishrane (a time i života). Nije važno biti samo mršav, bitno je biti i zdrav.

Ljub od mene:heart:

Da se malo i ja uključim u ovu interesantnu temu, mada lično nikada nisam bila ninakakvim dijetama, ali sam imala primere prijateljica, koleginjica, rođaka sa problemima telesne mase:roll:
Sa bivšom koleginjicom sam čak pila limun (kao podrška njoj:lol:)u nekoj njenoj limun dijeti, jer kao ne može ni nama da šteti. Međutim, htela bih da upozorim da ta limun dijeta (1. dan -1 limun ceđeni, 2. dan 2 limuna, 3 dan-3.....tako do 9 dana, pa nazad 9,8,7,6....1) nije nimalo naivna jer tolika količina kiseline koliko koristi, jer topi masnoće, toliko i šteti jer nagriza unutrašnje organe (za varenje).

Tada sam pogoršala moje stanje sa žučnom keseom i ž. kiselinama i dan danas imam problema sa time. Koleginjica je najpre dobrano smršala, ali kako se posle toga ponovo opustila i nastavila sa starim navikama i životom, tako je ubrzo vratila staru kilažu:(
Po meni ne postoji idealna dijeta, niti tablete koje garantuju liniju, već disciplina kako u jelu, tako i u vežbanju, piću, pušenju....

Što se tiče vežbana, ja godinama vežbam uveče 19 ili 20 h posle čega popijem samo čaj (nezaslađen zeleni) i jako mi to prija. Šetnja se podrazumeva kad god je to moguće, ali nisam sad fanatik da to mora svaki dan, toliko i toliko km.

Pa stvarno si dobra.
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

:klap::klap::klap:

:bye:

a pa nije bas tako i ja sam smrsala :flert:
nisam bas timski igrac,pa nemam zelju da stalno pisem ovde,ali se rezultati vec vide
pokusala sam sa hrono dijetom,ali sam bila dosledna samo sa doruckom,koji treba da je obilan,da sadrzi hleb i masnoce,pa sam se davila sa projama,kacamakom,poparom,kajmakom,cvarcima
za ostalke obroke bas i nisam bila dosledna,pa sam za kratko vreme nabila kilograme
elem
pocela sam za dorucak da jedem po tri kasike mlevenih semenki(kupujem gotovu smesu,protiv holesterola)
to jedem sa jogurtom i nekom vockom naseckanom
za rucak riba ili piletina sa salatom,bez hleba
vecera ili paradajz sa ela sirom,ili 2 tanjira ljute corbe od bundeve,sa pavlakom(ne mogu bez nje)
ne pijem sokove,ne jedem slatkise,ni hleb nisam jela danima
racunam da su te zitarice ujutru dovoljne?
u subotu smo imali goste pa sam jela prasetinu-bez leba
papak uvijen u list kupusa(u sarmi)-bez leba
i ogromno parce torte-bez leba
:mrgreen: misliiiiiiim,ipak sam ja na dijeti
svakodnevno brzo hodam 6 km

a pa nije bas tako i ja sam smrsala :flert:
nisam bas timski igrac,pa nemam zelju da stalno pisem ovde,ali se rezultati vec vide
pokusala sam sa hrono dijetom,ali sam bila dosledna samo sa doruckom,koji treba da je obilan,da sadrzi hleb i masnoce,pa sam se davila sa projama,kacamakom,poparom,kajmakom,cvarcima
za ostalke obroke bas i nisam bila dosledna,pa sam za kratko vreme nabila kilograme
elem
pocela sam za dorucak da jedem po tri kasike mlevenih semenki(kupujem gotovu smesu,protiv holesterola)
to jedem sa jogurtom i nekom vockom naseckanom
za rucak riba ili piletina sa salatom,bez hleba
vecera ili paradajz sa ela sirom,ili 2 tanjira ljute corbe od bundeve,sa pavlakom(ne mogu bez nje)
ne pijem sokove,ne jedem slatkise,ni hleb nisam jela danima
racunam da su te zitarice ujutru dovoljne?
u subotu smo imali goste pa sam jela prasetinu-bez leba
papak uvijen u list kupusa(u sarmi)-bez leba
i ogromno parce torte-bez leba
:mrgreen: misliiiiiiim,ipak sam ja na dijeti
svakodnevno brzo hodam 6 km

ja smokvo mislim a je tebi oksitocin sa livade sve sprzio..:malav:
nema to veze sa dijetom.

Nikad nisam imala problem sa tezinom ili drzala dijete, moje navike u ishrani;
jedem cesce u manjim kolicinama
ne volim da mesam odjednom razne namirnice
pijem samo vodu (i ponekad mleko)

Vazno je sta se jede i koliko. Sto vise covek jede, vise i trazi rasireni zeludac.
Ne treba biti opterecen tim "joj samo da smrsam 2 kg..." psiha je mocna

lep pozdrav i zelim vam puno uspeha

Moje dogodovštine sa hrono ishranom su vam svima poznate:lol:

Elem, na kraju sam krenula sa starim dobrim sistemom:
- do 11h jedem kaloričnije: kajgana, sendviči - tonus hleb+suvomesnato+kačkavalj (majonez ne volim, margarin izbegavam, razmišljam da ubacim namaz od suncokreta), domaći mafini slatki ili slani (slani sa integralnim i projinim brašnom, blitvom i sirom, a slatki sa integr. brašnom, žutim šećerom i crnom čokoladom), ponekad zgrešim sa pizzzom, ili kroasanom.

- ručak: kombinacija meso-povrće, testenina-povrće, pirinač-povrće i sl. (kada kažem povrće, ne mislim na krompir, grašak ili kukuruz, njih tretiram kao ugljene hidrate)

-večera: voćni jogurt, neka salata, belo pileće meso ili voćna salata (voće+drobljeni lešnici).

I naravno, vežbam svaki dan po 1 sat.

dobro kaze pile bitno je ujutru ka veceri jesti vise pa sve manje kaloricniju hranu..moze se opustiti i pojesti nesto opasnije ali ne navlaciti se ako krene par dana za redom eto problema..neko ko se navikava misli da je to rigorozno nesto uskracivanje mucenje..ali nije kad se naviknemo programirano je neprimetno

Moje dogodovštine sa hrono ishranom su vam svima poznate:lol:

Elem, na kraju sam krenula sa starim dobrim sistemom:
- do 11h jedem kaloričnije: kajgana, sendviči - tonus hleb+suvomesnato+kačkavalj (majonez ne volim, margarin izbegavam, razmišljam da ubacim namaz od suncokreta), domaći mafini slatki ili slani (slani sa integralnim i projinim brašnom, blitvom i sirom, a slatki sa integr. brašnom, žutim šećerom i crnom čokoladom), ponekad zgrešim sa pizzzom, ili kroasanom.

- ručak: kombinacija meso-povrće, testenina-povrće, pirinač-povrće i sl. (kada kažem povrće, ne mislim na krompir, grašak ili kukuruz, njih tretiram kao ugljene hidrate)

-večera: voćni jogurt, neka salata, belo pileće meso ili voćna salata (voće+drobljeni lešnici).

I naravno, vežbam svaki dan po 1 sat.

Vrlo sličan mom načinu ishrane, samo što ne večeravam, tj. ne jedem posle 18h, osim u iznimnim prilikama (proslavama, večerama...).
Preporučila bih ti namaz od leblebija-humus, pošto vidim da nisi ljubitelj majoneza i margarina. Za slatke varijante puter od kikirikija:super:

Moj strogi rezim ishrane ce postati jos stroziji, premda bas i nisam pametna kako da ga jos redukujem, i uklopim sa ostalim ukucanima.
Ionako ih terorisem "zelenjavom", i restrikcijom ulja, secera i sl.
Stekla sam vremenom divne navike, ali moja stitna radi na izdisaju. :roll:
Sad bar znam sta me realno usporava...
Kako samo frustrira, to je posebna prica...vise za rupu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back