Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene je ugrizao ker zimus .U stvari više me je izgrebao nego što me je ujeo,ali opet se bio pojavio otok.Najteže mi je palo što sam morao da se cimam po domu zdravlja zbog seruma i AT zaštite. Doktor mi je rekao da sam u zadnjih mesec dana bio 20-ti koji je došao zbog ugriza i da se nenormalno povećao broj napada. Što je najtužnije svi su se dešavali maltene na istom mestu verovatno od istog čopora,međutim niko se nije potrudio da ih ukloni odatle. Evo ih još uvek se šetkaju po kraju,ista ekipa dodžova :D

P.S. Ker me je ujeo iz čista mira dok sam prolazio pored njega a onda je zbrisao.Meni je prilično izgledalo smešno i nadrealno, praktično nisam ni osetio da mi je dohvatio nogu,mislio sam samo da me je ćapio za farmerke. Tek par sati kasnije kada sam osetio da me zateže koža,video sam ogrebotinu,masnicu i otok i onda sam otišao kod lekara. U pitanju je bio manji ker srećom, valjda se dokazivao pred ekipom ili šta već :hahaha:
Ostatak čopora nije se mešao...srećom ;)

pa ako su agresivni treba da se sklone

Danas su dolazili iz EDB-a i nešto džarali dole po podstanici. Između ostalog, u podstanicu je postavljen otrov za pacove. S' tim što je otrov na maloj gomilici ostavljen (dal' slučajno ili i u svrhu trovanja lokalnih pasa i mačaka) i ispred ulaza u podstanicu, koji se nalazi na par metara od ulaza u zgradu, a gde se igraju deca...
Nova taktika? Zanimljiv način...
Koliko više dece može tako da strada ovde u kraju nego od posledice ujeda psa?
Prema tome, ako je taj otrov tu ostao ne slučajno nego u svrhu trovanja i ubijanja lokalnih životinja, čisto sumnjam da je to taktika koja će se primeniti samo ovde. Pa zato, pazite gde vam se igraju deca. Malo dete to sigurno neće da "onjuši" pre nego mu padne na um da to možda uzme u ruke, jer mu tako crveno deluje interesantno. Ne kažem da će odma' zgrabiti punu šaku i pojesti. Ali ako mu kojim slučajem padne na um da možda dira to, sigurno neće odma' otići kući da opere ruke.
Sišla sam dole, vezala sam u kesu i ubacila u kontejner i slikala pa evo, da znate kako izgleda...
SP_A4615a.jpg
SP_A4616a.jpg
SP_A4617a.jpg
SP_A4618a.jpg

Izujedao je čopor pasa dok je spasavala dete

G. Avalić | 08. 09. 2010. - 20:00h | Foto: D. Milenković | Komentara: 9

Beograd - Čopor pasa lutalica izujedao je danas usred dana Ljubicu M. (59) u Ulici Nede Spasojević na Bežanijskoj kosi, dok je od pomahnitalih životinja spasavala dvoipogodišnjeg dečaka kog je čuvala. Ljubica je zadobila ujede po nogama i zadnjici.

Ljubica je u 14 sati izvela sina njenih prijatelja u park iza zgrade i pustila ga na travu da se igra, kada je primetila čopor od šest, sedam lutalica kako kreću prema detetu. Uplašena, skočila je prema dečaku i sekund pre nego što su mu lutalice prišle, zgrabila ga u naručje.

- Kučići su odjednom pojurili prema nama i dete se jako uplašilo. Uhvatila sam ga, pomislila sam da ćemo uspeti da im pobegnemo, ali nismo. Napali su me i počeli da me ujedaju - kaže Ljubica još uvek vidno potresena.

Dok su psi skakali na nju, Ljubica nije ispuštala dete, štiteći ga od razbesnelih pasa.

- Mislila sam da nećemo da se izvučemo, da neće prestati da me ujedaju, nikada nisam doživela nešto slično. Bilo je strašno - priča Ljubica. Kaže da je počela da zapomaže i da su na njene krike mnoge komšije izašle iz stanova. Vreme je bilo od presudnog značaja. U pomoć napadnutoj ženi prva je pritrčala komšinica koja obično hrani lutalice ispred zgrade i koja je pse i oterala.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/206340/Izujedao-je-copor-pasa-dok-je-spasavala-dete

G. Avalić | 08. 09. 2010. - 20:00h | Foto: U pomoć napadnutoj ženi prva je pritrčala komšinica koja obično hrani lutalice ispred zgrade i koja je pse i oterala.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/206340/Izujedao-je-copor-pasa-dok-je-spasavala-dete

A ovu borkinju koja ih hrani treba umlatiti. Ebt, puna Srbija gladne dece, dece po sirotištima, pomozite njima, a ne skupljajte džukele oko zgrada da niko osim vas "dobrotvora" ne sme da prodje kroz "njihovu teritoriju".

G. Avalić | 08. 09. 2010. - 20:00h | Foto: D. Milenković | Komentara: 9

Beograd - Čopor pasa lutalica izujedao je danas usred dana Ljubicu M. (59) u Ulici Nede Spasojević na Bežanijskoj kosi, dok je od pomahnitalih životinja spasavala dvoipogodišnjeg dečaka kog je čuvala. Ljubica je zadobila ujede po nogama i zadnjici.

Ljubica je u 14 sati izvela sina njenih prijatelja u park iza zgrade i pustila ga na travu da se igra, kada je primetila čopor od šest, sedam lutalica kako kreću prema detetu. Uplašena, skočila je prema dečaku i sekund pre nego što su mu lutalice prišle, zgrabila ga u naručje.

- Kučići su odjednom pojurili prema nama i dete se jako uplašilo. Uhvatila sam ga, pomislila sam da ćemo uspeti da im pobegnemo, ali nismo. Napali su me i počeli da me ujedaju - kaže Ljubica još uvek vidno potresena.

Dok su psi skakali na nju, Ljubica nije ispuštala dete, štiteći ga od razbesnelih pasa.

- Mislila sam da nećemo da se izvučemo, da neće prestati da me ujedaju, nikada nisam doživela nešto slično. Bilo je strašno - priča Ljubica. Kaže da je počela da zapomaže i da su na njene krike mnoge komšije izašle iz stanova. Vreme je bilo od presudnog značaja. U pomoć napadnutoj ženi prva je pritrčala komšinica koja obično hrani lutalice ispred zgrade i koja je pse i oterala.

Paz molim te, ta sto ju je navodno spasila je i navukla pse ispred zgrade hraneci ih. :roll: Nju bi trebalo kazniti. Da ih nije hranila ne bi se formirao copor. I naravo da je uspela da ih rastera, psi drugacije posmatraju onoga ko ih hrani.

A ovu borkinju koja ih hrani treba umlatiti. Ebt, puna Srbija gladne dece, dece po sirotištima, pomozite njima, a ne skupljajte džukele oko zgrada da niko osim vas "dobrotvora" ne sme da prodje kroz "njihovu teritoriju".

Ne treba je umlatiti nego poslati na lečenje, dijagnoza je hordašenje. To nije ljubav prema psima nego strah od odbacivanja koje je verovatno doživela od ljudi. A što se tiče nastavka, baš bih volela da vidim da je neko od dušebrižnika koji se pozivaju na gladnu decu po Srbiji kao argument protiv brige o psima lično nahranio barem jedno gladno dete iz tih socijalno ugroženih kategorija.

Paz molim te, ta sto ju je navodno spasila je i navukla pse ispred zgrade hraneci ih. :roll: Nju bi trebalo kazniti. Da ih nije hranila ne bi se formirao copor. I naravo da je uspela da ih rastera, psi drugacije posmatraju onoga ko ih hrani.

ma psi se nikad ne formiraju u čopore. opšte je poznato da nisu drštvene životinje.:rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:
Ne treba je umlatiti nego poslati na lečenje, dijagnoza je hordašenje. To nije ljubav prema psima nego strah od odbacivanja koje je verovatno doživela od ljudi. A što se tiče nastavka, baš bih volela da vidim da je neko od dušebrižnika koji se pozivaju na gladnu decu po Srbiji kao argument protiv brige o psima lično nahranio barem jedno gladno dete iz tih socijalno ugroženih kategorija.

kao i kod svih zakletih pravobranitelja životinja, uostalom

ma psi se nikad ne formiraju u čopore. opšte je poznato da nisu drštvene životinje.:rtfm: Nekada su taj problem rešavali lovci, i čini mi se da bi trebalo opet.

To bi bilo u protivnosti sa nizom zakona, počev od Zakona o veterinarstvu, Zakona o dobrobiti životinja, Zakona o lovstvu... To bi značilo da lovci pucaju u naseljenim mestima, što bi bilo direktno ugrožavanje bezbednosti građana.

kao i kod svih zakletih pravobranitelja životinja, uostalom

Generalizuješ.

Ja bolje da ne komentarisem, pre mesec i po dana u Mirijevu su me izujedale ulicne dzukele koje je hranio covek koga ne mozes ubediti da prestane da hrani pomahnitale i lude pse...Toliko sam kivna na sve ljude koji se "sazale" na dzukele i navade ih da dolaze na neko mesto radi hrane a ne razmisljaju da li ce ti psi napasti nekoga i mozda ga cak i trajno onesposobiti za zivot....Ti ljudi, kojima je zao lutalica i koji se sazale na njih, trebalo bi iste te pse da prime kod sebe u kucu/stan pa neka oni budu direktno odgovorni za njih...Da ne pricamo o tome kako sinteri ne rade svoj posao kako treba...Mogu ovako da nabrajam do sutra ali sve u svemu:drzava mora sto pre da uradi nesto po pitanju lutalica i da ih sto pre skloni s ulice. U suprotnom bice sve vise slucajeva napada kao i otrovanih, ubijenih, i ranjavanih pasa po naseljenim mestima...

Ja bolje da ne komentarisem, pre mesec i po dana u Mirijevu su me izujedale ulicne dzukele koje je hranio covek koga ne mozes ubediti da prestane da hrani pomahnitale i lude pse...Toliko sam kivna na sve ljude koji se "sazale" na dzukele i navade ih da dolaze na neko mesto radi hrane a ne razmisljaju da li ce ti psi napasti nekoga i mozda ga cak i trajno onesposobiti za zivot....Ti ljudi, kojima je zao lutalica i koji se sazale na njih, trebalo bi iste te pse da prime kod sebe u kucu/stan pa neka oni budu direktno odgovorni za njih...Da ne pricamo o tome kako sinteri ne rade svoj posao kako treba...Mogu ovako da nabrajam do sutra ali sve u svemu:drzava mora sto pre da uradi nesto po pitanju lutalica i da ih sto pre skloni s ulice. U suprotnom bice sve vise slucajeva napada kao i otrovanih, ubijenih, i ranjavanih pasa po naseljenim mestima...

E al' pazi najverovatnije si ti kriva, sigurno si mucila i vijala pse po kraju, tukla ih i radila uzasne stvari, cim su te napali. :roll: I nemoj sad da kazes da nisi, jer valjda znas da psi nisu teritorijalne zivotinje i da ne brane svoju teritoriju i da nikoga ne diraju kada su u coporu. Sad lepo da priznas da si kriva.:rtfm: I molim lepo, kakvo je to insistiranje da se psi uvode u kucu ili stan, insistiras na tome da se siroti ljudi, koji ih hrane po ulicama, opterecuju time gde ce ih ostaviti kada idu na more, da se opterecuju njihovim setnjama, ma da se opterecuju u svakom pogledu. Pih, kakav si ti to covek, bez razumevanja.
Kriva si po svim tackama. :zper:

edit I vise su mi se smucili ljubitelji zivotinja koji smatraju da ako neko ima nesto protiv copora pasa i ako se neko pobuni protiv napada od njihove strane, automatsk mrzi zivotinje. :roll: Ne mrze svi zivotinej, ali ljudi ne zele da ih copori lutalica presecaju, da uvece ne smeju da udju ili izadju iz zgrade, zato sto se nekome navrnulo da hrani pse bas tu. Niti su ljudi duzni da ih hrane, niti su ljudi duzni da znaju kako da se odnose prema coporu.
U nasm zakonu, koliko znam, nije definisana razlika zimedju muciti i ubiti zivotinju namerno i povrediti/ubiti zivotinju u samoodbrani. svi u sebi nosimo nagon za samoodrzanjem i naravno da ce covek, ako ga neko napadne pokustai da se odbrani. Na drugom pdf-u sma vec napisala. Pre neki dan je copor lutalica, na Vidikovcu, napao coveka sa psom, moja drugarica, koju je taj isti copor prethodno napao, dok je setala svog psa, je bila prisutna u kolim. Covek je uspeo da izvuce i sebe i svog psa, koji je usput i ujeden. Moja drugarica je bila u kolima (cela situacija se odvijala na parkingu izmedju zgrada), legla je na sirenu i moguce je da je to omelo pse.... I sta sada, da je copor nastavio da kidise i da je moja drugarica uletela u copor kolima i pri tome ubila par dzukaca, bila bi zakonski odgovorna zato sto je branila ljudski zivot????? Ma da, kako da ne. Malo posle incidenta pojavile su se dve da nahrane taj isti copor. :roll:

Poslednja izmena:
Evo i saveta shta raditi ako vas napadne pas ili psi... prvo i osnovno ne bojte se kakva god situacija bila, nauchite da potisnete strah jer psi isti osecaju pa ih to tera da kidishu josh vishe. Kao drugo, ako u blizi imate neki tvrd predmet (najbolje kamen) gadjajte ih istim. Ako nemate, simulirajte podizanje kamena sa zemlje i gadjanje, to pali u velikoj vecini sluchajeva. Eto... :)

Sada ce Caliburn da ti objasni kako si ti u stvari pedofil, a psi su ucinili dobro delo sto su te izujedali.

Evo i saveta shta raditi ako vas napadne pas ili psi... prvo i osnovno ne bojte se kakva god situacija bila, nauchite da potisnete strah jer psi isti osecaju pa ih to tera da kidishu josh vishe. Kao drugo, ako u blizi imate neki tvrd predmet (najbolje kamen) gadjajte ih istim. Ako nemate, simulirajte podizanje kamena sa zemlje i gadjanje, to pali u velikoj vecini sluchajeva. Eto... :)

pričao mi je drug kako je video dva psa koji su napali ženu... on bio bos, nije mogao da šutira, žena vrišti, pas joj zagrizao u nogu, drugi kevće, grize... nema pojma šta da radi

kad eto nekog čiče. zavali onog psa iza glave tj preko vrata štapom, onaj se samo prući, drugi pobeže

čiča bio u fazonu, e sinko, ne znaš ti sa kerovima

Sada ce Caliburn da ti objasni kako si ti u stvari pedofil, a psi su ucinili dobro delo sto su te izujedali.

Pa nisam musko, inace bi verovatno rekao da sam pedofil. Ili pedofil moze biti i zensko?! Elem, to sto su me izujedali je donekle i poucna lekcija - sad sam veoma obazriva kad vidim da mi u susret ide i najmanje kucence a o coporu da ne pricamo...Cetvore oci otvorene kad idem ulicom sama...i naravno petarde u ruci - moji najbolji prijatelji u odbrani...

Нису криве јадне животиње. Далеко већу опасност представљају људи, они много више гризу.
Животиње које су напуштене, одбачене, не заштићене у сваком погледу, одлично реагују с'обзиром да немају рационалну свест као човек, коме је Бог подарио разум али га он и поред тога не користи, него наноси зла.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back