Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam ko je polomio, sumnjam da bi huligani divljali 50 metara od policijske stanice. To je bilo postavljeno bas oko parka gde u svako doba ima vlasnika sa psima. Neko je to morao da vidi. Pozvao bi policiju koja je na cosku bukvalno 50 metara od parka, a preko puta ulice je takodje policija i 2 policijske kucice. Da su huligani lomili - neko bi sigurno reagovao. I slomili bi tu gde su prosli - ne bi isli oko parka i skinuli bukvalno svaku kutiju i kantu. To je sigurno bilo organizovano, jedni su cuvali strazu dok su drugi skidali/lomili.

Ne znam ko je polomio, sumnjam da bi huligani divljali 50 metara od policijske stanice. To je bilo postavljeno bas oko parka gde u svako doba ima vlasnika sa psima. Neko je to morao da vidi. Pozvao bi policiju koja je na cosku bukvalno 50 metara od parka, a preko puta ulice je takodje policija i 2 policijske kucice. Da su huligani lomili - neko bi sigurno reagovao. I slomili bi tu gde su prosli - ne bi isli oko parka i skinuli bukvalno svaku kutiju i kantu. To je sigurno bilo organizovano, jedni su cuvali strazu dok su drugi skidali/lomili.

Meni je logicnije da ce to uraditi huligani organizovano, nego vlasnici pasa organizovano. Uostalom u ovom gradu se demoliraju i kontejneri, telefonske govornice, autobuska stajalista - to sigurno ne radi vlasnici pasa.
Ovo za penzose sam ja gledala zaista svojim ocima i nisam mogla da verujem. U parkicu i dalje uredno stoje kutije za kese (nisu ih demolirali) ali kesa nema poodavno, jer su i komunalne sluzbe ukapirale da se ne koriste u namenu za koju su postavljene vec ih uzimaju penzosi za sta znam - pakovanje zimnice sta li. Bitno da je besplatno.

I onda nek mi neko kaze da mi kao narod nismo bahati i nevaspitani. I nek mi kaze da je to odlika iskljucivo vlasnika zivotinja. Ma kako da ne.

Vlasnici pasa demolirali? Tzar, uz duzno postovanje, to sto si rekao notorna je neistina. U parku kod Hrama vise odavno nema kesa za ciscenje izmeta, a dok ih je bilo ja sam licno gledala penzose kad izvedu unuke kako vade i kese i odnose ih. Kao sto uzimaju po 200 primeraka 24 sata. Nemojte ljudi bre tako, nije u redu da vecinu vlasnika pasa proglasavate stokom, kad to nije istina.

Mozda medju unistavacima ima i vlasnika pasa, ali ja sam takodje gledala klince koji su razvlacili kese namenjene vlasnicima pasa i ciscenju iza ljubimaca, isla iza njih i skupila deo kesa da bih vratila, eventualno, za one kojima te kese stvarno trebaju za ono za sta su namenjene.

U Beogradu su u parku kod zgrade bivseg republickog mupa, postavljeni stubici koji su imali na vrhu metalnu kutiju sa plasticnim kesama, a na dnu korpu. I sta mislite koliko je to potrajalo - 24 sata. Vlasnici pasa su to odmah demolirali i polomili, da ne bi morali da ciste za svojim ljubimcima.

jao molim te
vlasnici pasa su krivi za sve
mi smo stoka koja drzi dzukele i namerno lomi kante i sklanja kese da ne bi morala da skuplja

draga,bile te kante i kese u parku ili ne,mene ako inspekcija uvati da ostavim gomilicu za svojim psom,kaznice me
tako da to sto pricas nema veze sa zivotom

a ko unistava one plasticne kante po gradu?
isto vlasnici pasa ili mozda psi lutalice? :think:

Pa da znas da je moguce, kad vec jedu tablice sa kola sto ne bi i kante, bar su podmazane ostacima hrane...:hahaha:, ma sve na kraju vlasnici ili psi a kada su obijali prodavnice i krali najkice, ah, mozda su i to vlasnici naucili svoje pse pa ih pustili da budu lutalice i pobesne i izvedu pljacku za njih, da imaju u cemu da ih setaju... :think:

ja tvorove vec godinama pokusavam naucit da kradu...poluprofesionalno
i ne vrijedi...uvijek donesu pogresne stvari...:(

Moras ih pobenaviti, i baciti u copor, pa ce onda malo da ih muce oni ne vlasnici, jer to njima odgovara, to je za njihovo dobro, pa ce ih pustiti da gladuju i jaojaokovati kad ih vide, malo kamenovati i onda akcija... samo da potrefe pogodan momenat i tamo gde huligani ne smeju oni ce smeti....ces biti puna svega sto ti treba :rtfm:

Moras ih pobenaviti, i baciti u copor, pa ce onda malo da ih muce oni ne vlasnici, jer to njima odgovara, to je za njihovo dobro, pa ce ih pustiti da gladuju i jaojaokovati kad ih vide, malo kamenovati i onda akcija... samo da potrefe pogodan momenat i tamo gde huligani ne smeju oni ce smeti....ces biti puna svega sto ti treba :rtfm:

a pa ne moze to s njima tako...pojeli bi i mene i kamenje...to su ti dzavoli...:sad2:

Ja ovde vidim samo nebuloze i zamene teza. Konkretno - u ovoj zemlji za jako malo povrsina tacno moze reci da li su ili nisu iskljucivo decija igralista - a na one zelene povrsine koje nisu obelezene kao decija igralista ima da dovedem svog psa i vozdra dovidjenja, boli me uvo sta ce ko da kaze. Uz obavezu da za njim pocistim izmet i da ga propisno vezem, ako je to obavezno. Morske plaze u inostranstvu su potpuno otvorene za kucne ljubimce, Adu ne racunam u plazu, a i zabranjeno je. Da li cu svoje kuce da odvedem na Dunav na neku zabacenu obalu - otju i mozete da mi pljunete pod prozor.
Restorani? Ako vlasnik dozvoli, naravno. I vasa deca su vasa privatna stvar i ne tice me se da li vam se svidja da pored njih boravi pas ili ne. Na vama je da ih drzite podalje od mog psa, a na meni je da svog psa drzim podalje od vase dece. A ako ocete dog-free environment, birajte drugu planetu. Toliko.

Jedino u ovoj prvoj rečenici mogu reći da nam se stavovi poklapaju u potpunosti.:per:
Znači ubuduće za „neobaveštene“ vlasnike pasa potrebno je kraj dečijih igrališta postaviti natpis – DEČIJE IGRALIŠTE, pošto pojedincima sve mora da se nacrta, nije im dovoljno kad vide ljuljaške, klackalice, ograđen pesak, sprave za penjanje,.... da zaključe kome je taj prostor namenjen. :rtfm:
Zbog takvih drskih nevaspitanih vlasnika kao što si ti, koje boli uvo šta će ko da kaže, kod mase ljudi raste revolt prema gradskim dodžovima, a tebe konkretno će „boleti uvo“, sve dok se ne nađe neko jači, drčniji i nevaspitaniji od tebe...ili eventualno neko sa jačim dodžom. :mrgreen:

Vodi slobodno svog psa na morske plaže u inostranstvu. :D

I da poptuno se slažem sa onima koji s pravom smatraju da upravo vlasnici pasa, kako bi izbegli obavezu sakupljanja psećeg izmeta, kidaju postavljene kante. :rtfm:

Jedino u ovoj prvoj rečenici mogu reći da nam se stavovi poklapaju u potpunosti.:per:
Znači ubuduće za „neobaveštene“ vlasnike pasa potrebno je kraj dečijih igrališta postaviti natpis – DEČIJE IGRALIŠTE, pošto pojedincima sve mora da se nacrta, nije im dovoljno kad vide ljuljaške, klackalice, ograđen pesak, sprave za penjanje,.... da zaključe kome je taj prostor namenjen. :rtfm:
Zbog takvih drskih nevaspitanih vlasnika kao što si ti, koje boli uvo šta će ko da kaže,
kod mase ljudi raste revolt prema gradskim dodžovima
, a tebe konkretno će „boleti uvo“, sve dok se ne nađe neko jači, drčniji i nevaspitaniji od tebe...ili eventualno neko sa jačim dodžom. :mrgreen:

Vodi slobodno svog psa na morske plaže u inostranstvu. :D

I da poptuno se slažem sa onima koji s pravom smatraju da upravo vlasnici pasa, kako bi izbegli obavezu sakupljanja psećeg izmeta, kidaju postavljene kante. :rtfm
:

Dečije igralište nije teško prepoznati i sigurna sam da Gospođica nije od onih bahatih vlasnika koji svoje pse vode bez pardona tamo, u pitanju je nesporazum-vodiće psa u drugi, neograđeni deo parka. Šta tu ima nejasno?!

Drugo, i kod većine vlasnika raste revolt prema onima koji mrze pse jer fakat da ruralni tipovi mrze pse kao podsetnik na ruralno nasleđe, dok ih mi koji ih imamo i volimo, volimo kao podsetnik na vezu sa prirodom i poreklo iz prirode. Ako je moj pas vezan i nikoga ne dira, čak i ne njuši, i ako pokupim za njim kao što zakon nalaže, ne vidim s kojim mi pravom bilo ko prebacuje što ne 'ranim svinjče ili rađam decu.

Dečije igralište nije teško prepoznati i sigurna sam da Gospođica nije od onih bahatih vlasnika koji svoje pse vode bez pardona tamo,
u pitanju je nesporazum-vodiće psa u drugi, neograđeni deo parka. Šta tu ima nejasno?!

Ti si joj advokat? :eek:

Drugo, i kod većine vlasnika raste revolt prema onima koji mrze pse jer fakat da ruralni tipovi mrze pse kao podsetnik na ruralno nasleđe, dok ih mi koji ih imamo i volimo, volimo kao podsetnik na vezu sa prirodom i poreklo iz prirode.
Ako je moj pas vezan i nikoga ne dira, čak i ne njuši, i ako pokupim za njim kao što zakon nalaže, ne vidim s kojim mi pravom bilo ko prebacuje što ne 'ranim svinjče ili rađam decu.

O čemu ti pričaš?! :think:

Drugo, i kod većine vlasnika raste revolt prema onima koji mrze pse jer fakat da ruralni tipovi mrze pse kao podsetnik na ruralno nasleđe, dok ih mi koji ih imamo i volimo, volimo kao podsetnik na vezu sa prirodom i poreklo iz prirode. Ako je moj pas vezan i nikoga ne dira, čak i ne njuši, i ako pokupim za njim kao što zakon nalaže, ne vidim s kojim mi pravom bilo ko prebacuje što ne 'ranim svinjče ili rađam decu.

Kod vlasnika pasa bi trebao da raste revolt, ne prema ljudima koji s pravom reaguju, nego prema kvazi-vlasnicima koji vam i donose losu reputaciju.
Takodje, vi kao veliki ljubitelji zivotinja trebalo bi i vise od onih drugih, koji to nisu, da reagujete na maltretiranje zivotinja od strane kvazi-vlasnika.
I ako je tvoj pas zavezan, nikog ne dira i ti kupis za njim ja kazem- da je vise takvih, gde bi nam kraj bio. Sve ove polemike bi prestale.
p.s. Ruralno poreklo nema veze s vaspitanjem, da se zabezekne covek sta na asfaltu raste. ;)

Kod vlasnika pasa bi trebao da raste revolt, ne prema ljudima koji s pravom reaguju, nego prema kvazi-vlasnicima koji vam i donose losu reputaciju.
Takodje, vi kao veliki ljubitelji zivotinja trebalo bi i vise od onih drugih, koji to nisu, da reagujete na maltretiranje zivotinja od strane kvazi-vlasnika.
I ako je tvoj pas zavezan, nikog ne dira i ti kupis za njim ja kazem- da je vise takvih, gde bi nam kraj bio. Sve ove polemike bi prestale.
p.s. Ruralno poreklo nema veze s vaspitanjem, da se zabezekne covek sta na asfaltu raste. ;)

Meni je savest čista, ne samo da sam za svojim psom redovno skupljala nego sam kad god sam bila u prilici radila i na edukaciji drugih vlasnika zašto je poželjno da skupljaju, da pse ne vode među decu isl. A opet, i jedni i drugi su me gledali popreko, i drugi vlasnici pasa što im solim pamet i oni koji pse ne vole zeto što "ne 'ranim svinjče". Osoba koja tako nešto izjavi možda raste na asfaltu ali je svakako nikla na njivi. O tome pričam, skoro deceniju ipo sam takvih problema imala, oni kao malo manje ruralni su me pitali što ne šetam momka/muža/dete nego tu džukelu, pa kako ne bih bila revoltirana?!

A opet, i jedni i drugi su me gledali popreko, i drugi vlasnici pasa što im solim pamet i oni koji pse ne vole zeto što "ne 'ranim svinjče". Osoba koja tako nešto izjavi možda raste na asfaltu ali je svakako nikla na njivi. O tome pričam, skoro deceniju ipo sam takvih problema imala, oni kao malo manje ruralni su me pitali što ne šetam momka/muža/dete nego tu džukelu, pa kako ne bih bila revoltirana?!
Oni sto su ti uputili takva pitanja nisu to uradili zbog toga sto mrze pse ili sto tebi zele da ospore pravo na ljubimca. To je onaj tip ljudi koji uvek mora da zabode nos u tudje stvari, da pita kolika ti je plata, sta kuvas za rucak ili kad ces da se udas... Znaci- cisto nevaspitanje a ne paso-mrznja.
Pravi mrzitelji pasa su retki i obicno se sklanjaju i ne reaguju dok nisu izazvani necim.
A najveci broj ljudi samo ne zeli da ga neciji pas uznemirava, ujede ili rezi na njega- na to valjda imaju pravo.
Meni je savest čista, ne samo da sam za svojim psom redovno skupljala nego sam kad god sam bila u prilici radila i na edukaciji drugih vlasnika zašto je poželjno da skupljaju, da pse ne vode među decu isl.
Za ovo svaka cast. Treba samo biti uporan.:D
Cini se da je vecini vlasnika mnogo lakse da se posvadja sa okolinom nego da joj se prilagodi.Nadam se da ce edukacija doneti dobro svima. ;)

Oni sto su ti uputili takva pitanja nisu to uradili zbog toga sto mrze pse ili sto tebi zele da ospore pravo na ljubimca. To je onaj tip ljudi koji uvek mora da zabode nos u tudje stvari, da pita kolika ti je plata, sta kuvas za rucak ili kad ces da se udas... Znaci- cisto nevaspitanje a ne paso-mrznja.
Pravi mrzitelji pasa su retki i obicno se sklanjaju i ne reaguju dok nisu izazvani necim.
A najveci broj ljudi samo ne zeli da ga neciji pas uznemirava, ujede ili rezi na njega- na to valjda imaju pravo.

Ma niko nikome ne spori pravo na neuznemiravanje, pa prva sam protiv uznemiravanja bilo koga. I protiv uznemiravanja sebe same kad jednostavno izvedem psa u šetnju, i da se i ja malo "izduvam" i rasteretim, i ništa mi ne treba neka kreatura startuje sa idiotskim pitanjima. A kad ti nekoliko puta neki takav dokonjak stane na žulj, postanu ti krivi svi koji te/tvog psa pogledaju popreko. Priznajem da sam se trudila svih 14 godina koliko sam imala Gizma, mešanca pekinezera "teškog" 7,5kg, da ga sklanjam koliko mogu ali mi se u potencijalno konfliktnim situacijama opasno skratio fitilj, do te mere da sam bila spremna čak i na fizičko nasilje da bih njega zaštitila, ako bi bilo potrebno, i znam pouzdano da bih imala zakone, više njih, na svojoj strani. Ali, kako stoje stvari, može da se desi da moj sledeći pas bude belgijski ovčar sa kojim, blago rečeno, nema šale tako da neću više morati ja da štitim psa, štitiće se sam svojom pojavom a štitiće i mene. Samo još da smislim kako da sprovedem zvono do kapije. :whistling:

Za ovo svaka cast. Treba samo biti uporan.:D
Cini se da je vecini vlasnika mnogo lakse da se posvadja sa okolinom nego da joj se prilagodi.Nadam se da ce edukacija doneti dobro svima. ;)

O ovome sam pisala. U suštini nisam konfliktna osoba, trudim se da budem tolerantna prema neistomišljenicima ali akumulacija je čudo, trpiš do određene granice a onda si fin samo prema onima koji su prema tebi fini, onima koji ne bi bili fini je bolje da to što imaju zadrže za sebe. "Govori tiho i nosi psa sa sobom." ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back