Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolesnice. :dash:

...pa svuda u svetu (osim u nekim bash vukoje*inama) to se zove hordashenje i ima zakon protiv toga.

... a da ne prichamo shto to najvecu shtetu nanosi samim tim zivotinjama. :neutral:

Ne, mačke izgledaju fenomenalno. Uhranjene su i vidim je skoro svakog dana kako ih u onim korpicama za životinje nosi kod veterinarke. A komšinica nesrećnica izgleda gore od svakog izgladnelog mačeta.

Valjda to u savremenom svetu tako treba, nemam pojma.

... a kako to da promenimo?

Promena je na drzavi jer ona raspolaze parama i fondovima cije novce usmerava, ona je ta koja odredjuje aktivnosti udruzenja svojom dozvolom.

Priznajem da sama hranim pse jer njihov pogled ne mogu da izdrzim a probleme ne mogu da resim svejedno.

Nisam za ubijanje, nemam stomak za tako nesto a ne zelim da zaposlim dzelata koji bi uprljao ruke a da ja ne vidim posledicu. Posledica su mrtvi psi, isuvise grubo za moj ukus. Drustva za zastitu zivotinja bi morala da se usmere ka uzroku a ne ka posledici, uzrok je da cak ni tim psima nije dobro da kopaju po kantama i napadaju ljude. Pored azila (koji bi bili finansirani od strane organizacija naravno) tu su i sterilizacija, udomljavanja, uspavljivanja bolesnih i besnih...pa bi se onda napravili privremeni azili negde bogu iza ledja i za 10 godina ne bismo imali ni jednu lutalicu...to je sasvim prihvatljivo resenje ali bi organizacije morale da odrese kesu, ljudi koji vole zivotinje takodje...

Promena je na drzavi jer ona raspolaze parama i fondovima cije novce usmerava, ona je ta koja odredjuje aktivnosti udruzenja svojom dozvolom.

Priznajem da sama hranim pse jer njihov pogled ne mogu da izdrzim a probleme ne mogu da resim svejedno.

Nisam za ubijanje, nemam stomak za tako nesto a ne zelim da zaposlim dzelata koji bi uprljao ruke a da ja ne vidim posledicu. Posledica su mrtvi psi, isuvise grubo za moj ukus. Drustva za zastitu zivotinja bi morala da se usmere ka uzroku a ne ka posledici, uzrok je da cak ni tim psima nije dobro da kopaju po kantama i napadaju ljude. Pored azila (koji bi bili finansirani od strane organizacija naravno) tu su i sterilizacija, udomljavanja, uspavljivanja bolesnih i besnih...pa bi se onda napravili privremeni azili negde bogu iza ledja i za 10 godina ne bismo imali ni jednu lutalicu...to je sasvim prihvatljivo resenje ali bi organizacije morale da odrese kesu, ljudi koji vole zivotinje takodje...

Hahaha rekla si to ko ubistvo da priznajesh... :)

U redu je, nije to nishta loshe u principu... :mazi:

Imaš li ti neki dokaz, istraživanje i slično, koji može da potkrepi tvoju tvrdnju da su sve masovne ubice maltretirale životinje u detinjstvu, ili si to napisala tek onako...

:lol: Ja sam potencijalni masovni ubica.

Mada bih pre rekla da masovne ubice postaju deca koja su, upravu suprotno - maltretirana u detinjstvu i da se kasnije svete ljudima sličnim onima koji su ih maltretirali.

Tačno. Ako su psi na ulici, ne treba ih hraniti.

maltretirana deca često svoje frustracije iskaljuju na bespomoćnijima od sebe - a to su životinje.
ne mogu da verujem da iko pri zdravoj pameti može ikoga, uključujući i životinje da maltretira

niko te ne tera da hraniš pse, ali ne treba ni sprečavati one koji to rade

Pomažem, naravno, ali uglavnom bližnjima (mislim da svako od nas ima nekoga u familiji kome je pomoć dobrodošla, ali radije dajemo nekim nepoznatim ljudima, nego svom bližnjem. Kakav paradoks, ali 'ajde) ili učestvujem u akcijama za koje kojim znam da će pare otići onome kome su namenjene. Skoro smo u naselju skupili 20 000 evra za operaciju devojčice koja je imala saobraćajni udes. Eto...npr. to. U akcije poput "dinar za gladne na Kosovu", fond Katarina Rebrača i sl. više ne verujem i neću nikada dati kintu.

Ali i dalje ne hranim pse lutalice.

lepo
ja priznajem nikada nisam skupljala novac za operaciju devojčice:mrgreen:
ali nikad ne ostavim gladnog psa koji je pored moje ograde, ma koliko mojim psima se to ne dopada

које бре протеривање, то нико нормалан не ради... и где да скуће бар пар стотина хиљада луталица из целе србије? са којом кинтом? и зашто?

нема потребе да се ми правимо паметни кад су то паметнији већ све смислили. овако: пса нађеш на улици...

- има чип? власника оглобиш пар стотина евра, пса уништиш ако је агресиван.
- нема чип? у прихватилиште. тамо буде од недељу до две, шанса на усвајање. остале уништиш чим истекне рок.

чему нека дискусија

nema diskusije u pravnoj državi

ali zato i tamo nebi moglo da te recimo kolim akreten spuca na semaforu tak što prođe na crveno i da ti još preti da ne zoveš miliciju, pa ako se ipak usudiš da to uradiš onda ti i čika milicajac kaže pa de nije to baš tako strašno, šta je to branik i zadnja vrata...i uostalom vrat će da se oporavi...ili kad duguje milion za struju a letuje dva puta dnevno i niko mu ne isključuje struju...

e kad se tome stane na put lako će se rešiti pitanje pasa

mnoga društva su taj problem uspešno rešila
samo treba prepisati recept od njih

nema diskusije u pravnoj državi

ali zato i tamo nebi moglo da te recimo kolim akreten spuca na semaforu tak što prođe na crveno i da ti još preti da ne zoveš miliciju, pa ako se ipak usudiš da to uradiš onda ti i čika milicajac kaže pa de nije to baš tako strašno, šta je to branik i zadnja vrata...i uostalom vrat će da se oporavi...ili kad duguje milion za struju a letuje dva puta dnevno i niko mu ne isključuje struju...

nisam siguran kakve veze ima taj lik sa semafora osim ako hoćeš da kažeš da smo mi bedna banana-republika gde se ništa ne radi kao što bi trebalo

što stoji

ali ne menja činjenicu da je način borbe protiv problema pasa lutalica već drugde osmišljen i da, mada kao banana-republika nismo u stanju itd, nema potrebe da otvaramo diskusiju oko toga da li je psima ipak mesto na ulici, da li su oni koji ne zele tamo da ih vide devijantni, itd

jer rešenje je već dato.

Setila sam se jednog dogadjaja, o kome je pisano. Zenska je setala psa i prosla tako da je pas oborio nekoj zeni kafu koju je pila. Ta druga zena je toliko tukla psa, da je pas oslepeo. Ne znam sta je dalje bilo....nebitno, pas je u tom slucaju stradao, ni kriv, ni duzan.
Ali, ja se kao bivsi vlasnik psa pitam, zasto je ona morala da prodje sa psom tik uz nekoga, tako da pas prospe kafu? Hocu da kazem, da ja svog psa nikada nisam setala tako, jer ima ljudi koji mrze pse, ima onih koji su ravnodusni prema zivotinjama, ima onih koji se plase, a cak i oni koji vole pse nisu svaki put raspolzeni da im prilazi nepoznati pas na ulici i eventualno ih uprlja, a oni idu negde.
Izem ti ja vlasnicu, ljubitelja, koja je dozvolila da se tako nesto desi. :roll: Krivica je i njena itekako.

Kapiram da je ona izazivala tu zenu, jer znale su se. Glupaca. Ma bilo je o tom incidentu na Tv-u, koliko se secam. Ova nije trebala tako da reaguje, ali sto je ova morala da prodje tako da se pas sudari sa tim stolom? A ima takvih vlasnika koliko hoces. Ne kapiraju da ce nekome da pukne i da ubije zivotinju, toliko o ljubavi prema zivotinjama, pre svega psima. To su ti vlasnici koji bacaju stenad na ulicu i izbacuju pse kada ih smore.

Setila sam se jednog dogadjaja, o kome je pisano. Zenska je setala psa i prosla tako da je pas oborio nekoj zeni kafu koju je pila. Ta druga zena je toliko tukla psa, da je pas oslepeo. Ne znam sta je dalje bilo....nebitno, pas je u tom slucaju stradao, ni kriv, ni duzan.
Ali, ja se kao bivsi vlasnik psa pitam, zasto je ona morala da prodje sa psom tik uz nekoga, tako da pas prospe kafu? Hocu da kazem, da ja svog psa nikada nisam setala tako, jer ima ljudi koji mrze pse, ima onih koji su ravnodusni prema zivotinjama, ima onih koji se plase, a cak i oni koji vole pse nisu svaki put raspolzeni da im prilazi nepoznati pas na ulici i eventualno ih uprlja, a oni idu negde.
Izem ti ja vlasnicu, ljubitelja, koja je dozvolila da se tako nesto desi. :roll: Krivica je i njena itekako.

a,ne,to je bilo ono u dvoristu,sto je ostavila psa bez nadzora il kako bese...
u svakom slucaju,kriva je :evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back