- Poruka
- 51.779
Ako vas plase psi, nosite poklopac od sahta sa sobom.
Mislis, od bureta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako vas plase psi, nosite poklopac od sahta sa sobom.
Pikolo, злоба и страх од паса- веза?![]()
Ја пре мислим да су се куце уплашиле Триванке па нагрнуле из страха.Pa zar Velja nije bio jasan u svojoj izjavi za Jelenu Trivan - dakle, psi idu na zlobne osobe, izmedju ostalog.
Opet logika koja vredi samo za tebe ni za koga drugog...Oni prljaju prozore i onda ih čiste...Nisam baš toliki Isus nazarećanin da svakome dajem ono što sam OPOREZOVANO sa 100 poreza zaradio,a ne stekao polu-krađom poput tih...![]()
U ŠINTERSKOJ službi takođe![]()
Verovatno zato jer na PDF-u Životinje kažnjavaju sipanjem vrelog ulja u ždrelo svakoga ko iznese jeretičke stavove![]()
Rešenje je omasovljivanje čipovanja i sterilizacije svih pasa, i vlasničkih i uličnih. Ti "polutani" imaju solidne šanse da budu udomljeni, možda za 50% veće od čistokrvnih dodževa, ali opet, svega 2-3 šteneta iz legla su te sreće, ostali ostaju lutalice.
ljudi koji mrze pse su jednostavno o.d.v.r.a.t.n.i.
Nijesi upućena...Prvo ti pljunu na šoferšajbnu ili je isprljaju prljavom krpom i onda poliju kao sredstvom za čišćenje i očiste...Pritom očiste samo ono što su isprljaliNe razumem, kako prljaju?!
Eto, vidiš, rešenja uvek ima, samo što neće da rade.
A ti izvoli pa se žali administraciji. Lepo piše da je Zaštita prava životinja podforum namenjen onima koji se time bave i koje to interesuje. Da li bi ti usvojio isluženog hrta trkača kojeg bi inače eutanazirali? I imaš li neko konstruktivno rešenje problema lutalica a da je ono humano i u skladu sa važećim zakonima? I da li bi bojkotovao proizvode iz Kanade dok ne prestanu sa komercijalnim pokoljem beba foka krznašica?
To je samo primer (ne)odgovornosti. Ako vec oni dzukci na ulici ne znaju sta rade i ostavljaju potomstvo, covek, vlasnik muzjaka, bi trebao da zna da time doprinosi povecanju broja stenadi i pasa na ulici. Zna, ali ga zabole uvce.
Evo, ja npr. ne mrzim pse. Cak sam i sama imala pse, vise ih nemam, jer ne mogu psa ponekada da ostavima samog i zatvorenog po 8 sati ili nekada i po dva dana. Ali, ja i pored toga sto ih volim ne mogu da garantujem da me sutra nece pojuriti copor lutalica i izujedati. A branila bih se i rukama i nogama i ako treba i ciglom u glavu i lopatom i cime stignem. Zasto bi meni ostale posledice, zbog tudje neodgoovrnosti? zasto bih ja bila izujedana? Mozda bih bolje odreagovala, u smislu da znam kako da izbegnem napad, ali nisu ljudi u obavezi da to znaju. To je ono sto neki ljubitelji zivotinja ne prihvataju i ne shvataju. Ocekuju da svi moraju da znaju o psima i sta da rade sa njima.
Jedna moji komsija je imao obicaj da trci uvece, po ulicama i naleteo je na copor lutalica, bili su spremni da ga napadnu. Izbegao je napad, jer je on i sam imao pse i to rasu koja vazi za opasnu. Ali, sta da je na njegovom mestu bio neko drugi, ko recimo ne mrzi pse, ali nema pojam o njima? Ni njemu nije bilo svejedno kada je naisao na njih dok su lutali.
Izujedan covek ce biti ljut covek.
I da, da mi niko ne kaze da je covek svesno i razumno bice i da treba da ima razumevanja za psa koji ga je napao i izujedao, a njemu ostale nekada i dozivotne posledice, i psihicki i fizicki oziljci. Pas nije kriv, ne moze biti zivotinja kriva, niti zla, jer i u prirodi zivotinje brane svoju teritoriju, svoje mladunce i nisu zle zato sto to rade. To je za njih prirodno.
Ali da smatram da slobodnih pasa, na ulicama, ne treba da bude, vec da psi mogu biti samo u vlasnistvu.
edit A jos gore je sto u slucaju napada, uglavnom kazu da eto grad radi sve sto moze blablabal....prazne price.
Ja volim pse ali ne volim lutalice kao što ne volim kriminalce i nitkoveljudi koji mrze pse su jednostavno o.d.v.r.a.t.n.i.
Nijesi upućena...Prvo ti pljunu na šoferšajbnu ili je isprljaju prljavom krpom i onda poliju kao sredstvom za čišćenje i očiste...Pritom očiste samo ono što su isprljali
Pa to samo kad bio šinteri funkcionisali kao u svim normalnimn državama
Mislim da se podforum zove ''Svet životinja'' ali svejedno je bastion ljudi koji isto misle.Svaka kritika je strogo zabranjena![]()
Ja volim pse ali ne volim lutalice kao što ne volim kriminalce i nitkove![]()
ljudi koji mrze pse su jednostavno o.d.v.r.a.t.n.i.
Ovako...preko bolesnog mačeta mi je jedan dečak prešao biciklom. Ima nekih desetak- petnaest godina... romske je nacionalnosti, a meni teže ide određivanje starosti ljudi koji nisu bele puti. Taj dečak je iz komšiluka i to je uradio namerno. Mače je dobro i nema nikakvih povreda, ali jednostavno ne mogu pustiti da to tako prođe. Imamo svedoka. E sad... može li mi neko objasniti šta bi se dogodilo kad bih ja podnela tužbu... da li bi neko snosio posledice ili da jednostavo uzmem već pripremljenu letvu i ubijem boga u njemu (znam kako ovo zvuči, ali od kako smo se doselili u ovaj komšiluk truju mi životinje, stalno tužikaju iako ih držimo u savršenom redu i nikome ne smetaju, iživljavaju se bez ikakvog razloga kao da su predmeti)?
tebi je normalno ljudsko ponasanje patologija
necu na tebe da ispucam c1 ali j.p.m![]()
Ma jok, ISH je lep narodni termin za pilice[Ne_Vazim_Se];15366133:Neko je prilichno agresivan...
... i to pravo na svog drugara zashtitara c c c.
Inache, shto se tiche Verovatnoce, ako ti neko namerno zgazi machku kakve crne tuzbe ...
Tuzba nema shasne da ce ti proci.![]()
[Ne_Vazim_Se];15366432:... a ne, za mache su shamari, a za dete se ubija.
Mislim, ne moze isto biti chovek i zivotinja nikako.![]()
pa to i pricam
![]()