Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet logika koja vredi samo za tebe ni za koga drugog...Oni prljaju prozore i onda ih čiste...Nisam baš toliki Isus nazarećanin da svakome dajem ono što sam OPOREZOVANO sa 100 poreza zaradio,a ne stekao polu-krađom poput tih...:neutral:

Ne razumem, kako prljaju?!

U ŠINTERSKOJ službi takođe:ok:

Eto, vidiš, rešenja uvek ima, samo što neće da rade.

Verovatno zato jer na PDF-u Životinje kažnjavaju sipanjem vrelog ulja u ždrelo svakoga ko iznese jeretičke stavove:lol:

A ti izvoli pa se žali administraciji. Lepo piše da je Zaštita prava životinja podforum namenjen onima koji se time bave i koje to interesuje. Da li bi ti usvojio isluženog hrta trkača kojeg bi inače eutanazirali? I imaš li neko konstruktivno rešenje problema lutalica a da je ono humano i u skladu sa važećim zakonima? I da li bi bojkotovao proizvode iz Kanade dok ne prestanu sa komercijalnim pokoljem beba foka krznašica?

Rešenje je omasovljivanje čipovanja i sterilizacije svih pasa, i vlasničkih i uličnih. Ti "polutani" imaju solidne šanse da budu udomljeni, možda za 50% veće od čistokrvnih dodževa, ali opet, svega 2-3 šteneta iz legla su te sreće, ostali ostaju lutalice.

To je samo primer (ne)odgovornosti. Ako vec oni dzukci na ulici ne znaju sta rade i ostavljaju potomstvo, covek, vlasnik muzjaka, bi trebao da zna da time doprinosi povecanju broja stenadi i pasa na ulici. Zna, ali ga zabole uvce.

ljudi koji mrze pse su jednostavno o.d.v.r.a.t.n.i.

Evo, ja npr. ne mrzim pse. Cak sam i sama imala pse, vise ih nemam, jer ne mogu psa ponekada da ostavima samog i zatvorenog po 8 sati ili nekada i po dva dana. Ali, ja i pored toga sto ih volim ne mogu da garantujem da me sutra nece pojuriti copor lutalica i izujedati. A branila bih se i rukama i nogama i ako treba i ciglom u glavu i lopatom i cime stignem. Zasto bi meni ostale posledice, zbog tudje neodgoovrnosti? zasto bih ja bila izujedana? Mozda bih bolje odreagovala, u smislu da znam kako da izbegnem napad, ali nisu ljudi u obavezi da to znaju. To je ono sto neki ljubitelji zivotinja ne prihvataju i ne shvataju. Ocekuju da svi moraju da znaju o psima i sta da rade sa njima.
Jedna moji komsija je imao obicaj da trci uvece, po ulicama i naleteo je na copor lutalica, bili su spremni da ga napadnu. Izbegao je napad, jer je on i sam imao pse i to rasu koja vazi za opasnu. Ali, sta da je na njegovom mestu bio neko drugi, ko recimo ne mrzi pse, ali nema pojam o njima? Ni njemu nije bilo svejedno kada je naisao na njih dok su lutali.

Izujedan covek ce biti ljut covek.

Poslednja izmena:
I da, da mi niko ne kaze da je covek svesno i razumno bice i da treba da ima razumevanja za psa koji ga je napao i izujedao, a njemu ostale nekada i dozivotne posledice, i psihicki i fizicki oziljci. Pas nije kriv, ne moze biti zivotinja kriva, niti zla, jer i u prirodi zivotinje brane svoju teritoriju, svoje mladunce i nisu zle zato sto to rade. To je za njih prirodno.
Ali da smatram da slobodnih pasa, na ulicama, ne treba da bude, vec da psi mogu biti samo u vlasnistvu.

edit A jos gore je sto u slucaju napada, uglavnom kazu da eto grad radi sve sto moze blablabal....prazne price.

Poslednja izmena:
Ne razumem, kako prljaju?!

Eto, vidiš, rešenja uvek ima, samo što neće da rade.

A ti izvoli pa se žali administraciji. Lepo piše da je Zaštita prava životinja podforum namenjen onima koji se time bave i koje to interesuje. Da li bi ti usvojio isluženog hrta trkača kojeg bi inače eutanazirali? I imaš li neko konstruktivno rešenje problema lutalica a da je ono humano i u skladu sa važećim zakonima? I da li bi bojkotovao proizvode iz Kanade dok ne prestanu sa komercijalnim pokoljem beba foka krznašica?
Nijesi upućena...Prvo ti pljunu na šoferšajbnu ili je isprljaju prljavom krpom i onda poliju kao sredstvom za čišćenje i očiste...Pritom očiste samo ono što su isprljali:neutral:
Pa to samo kad bio šinteri funkcionisali kao u svim normalnimn državama:neutral:
Mislim da se podforum zove ''Svet životinja'' ali svejedno je bastion ljudi koji isto misle.Svaka kritika je strogo zabranjena:sad2:

To je samo primer (ne)odgovornosti. Ako vec oni dzukci na ulici ne znaju sta rade i ostavljaju potomstvo, covek, vlasnik muzjaka, bi trebao da zna da time doprinosi povecanju broja stenadi i pasa na ulici. Zna, ali ga zabole uvce.

Evo, ja npr. ne mrzim pse. Cak sam i sama imala pse, vise ih nemam, jer ne mogu psa ponekada da ostavima samog i zatvorenog po 8 sati ili nekada i po dva dana. Ali, ja i pored toga sto ih volim ne mogu da garantujem da me sutra nece pojuriti copor lutalica i izujedati. A branila bih se i rukama i nogama i ako treba i ciglom u glavu i lopatom i cime stignem. Zasto bi meni ostale posledice, zbog tudje neodgoovrnosti? zasto bih ja bila izujedana? Mozda bih bolje odreagovala, u smislu da znam kako da izbegnem napad, ali nisu ljudi u obavezi da to znaju. To je ono sto neki ljubitelji zivotinja ne prihvataju i ne shvataju. Ocekuju da svi moraju da znaju o psima i sta da rade sa njima.
Jedna moji komsija je imao obicaj da trci uvece, po ulicama i naleteo je na copor lutalica, bili su spremni da ga napadnu. Izbegao je napad, jer je on i sam imao pse i to rasu koja vazi za opasnu. Ali, sta da je na njegovom mestu bio neko drugi, ko recimo ne mrzi pse, ali nema pojam o njima? Ni njemu nije bilo svejedno kada je naisao na njih dok su lutali.

Izujedan covek ce biti ljut covek.

I da, da mi niko ne kaze da je covek svesno i razumno bice i da treba da ima razumevanja za psa koji ga je napao i izujedao, a njemu ostale nekada i dozivotne posledice, i psihicki i fizicki oziljci. Pas nije kriv, ne moze biti zivotinja kriva, niti zla, jer i u prirodi zivotinje brane svoju teritoriju, svoje mladunce i nisu zle zato sto to rade. To je za njih prirodno.
Ali da smatram da slobodnih pasa, na ulicama, ne treba da bude, vec da psi mogu biti samo u vlasnistvu.

edit A jos gore je sto u slucaju napada, uglavnom kazu da eto grad radi sve sto moze blablabal....prazne price.

U suštini se slažemo u svemu. A boldovano mi je naročito jasno, dok sam volontirala na CNR u BG pre 7-8 godina, dovela žena mešanku haskija iz svog parka, tj. onog gde šeta svog psa, i kaže Ovo je moje unuče, moj.... kako joj se zvao pas... joj je tata! :D Priznajem, i moji roditelji su našeg psa nedno kratko vreme puštali samog, dok ga neko nije ukrao pa se posle 3 dana vratio izbezumljen, bez ogrlice ali dobro hranjen i ne štrokav i raščupan. Posle gpdinu-godinu ipo nam je pred zgradu došetao njegov sin iz legla sa jednom kujicom, iz čopora dve ulice dalje. :dash: Dobio je ogrlicu na poklon od tatinih gazda i jako brzo je udomljen ali šta je sa onima koje nismo našli?!

Nijesi upućena...Prvo ti pljunu na šoferšajbnu ili je isprljaju prljavom krpom i onda poliju kao sredstvom za čišćenje i očiste...Pritom očiste samo ono što su isprljali:neutral:
Pa to samo kad bio šinteri funkcionisali kao u svim normalnimn državama:neutral:
Mislim da se podforum zove ''Svet životinja'' ali svejedno je bastion ljudi koji isto misle.Svaka kritika je strogo zabranjena:sad2:

Eto, nisam upućena. Ja ne vozim a i kod nas ih nema toliko, rade u Čistoći, bockaju lišće po parku.

Kod nas ništa ne funkcioniše, evo, jutros se devojka žali, sutra joj počinje ispitni rok a na fakultetu još nema nikakvog rasporeda, i kako ona sad iz Vršca da se organizuje kad nema pojma kakve su joj obaveze, koliko dana...

U okviru Sveta životinja postoji podforum Zaštita prava životinja, većina tema tog tipa je tamo a na vrhu stoji zalepljeno i zaključano obaveštenje supermoderatora.

Ja volim pse ali ne volim lutalice kao što ne volim kriminalce i nitkove:neutral:

Psi nisu odabrali da budu lutalice, ljudi su ih izbacili na ulicu i pustili da se pare, ljudi su sami odabrali da budu kriminalci i nitkovi, najlakše je ne pružati otpor okolini i postati ono što ona od tebe očekuje.

ljudi koji mrze pse su jednostavno o.d.v.r.a.t.n.i.

Људи који мрзе људе и имају тешке комплексе и фрустрације које лече, како они мисле, "љубављу" према псима, заправо су тешки болесници и представљају опасност по околину.
Та "љубав" је толика, да или праве азиле* у својим штрокавим кућама, или хране чопоре паса луталица, или својим љубимцем/има тероришу околину и проглашавају мрзитељима животиња све оне које не подржавају овакво патолошко понашање.

*читај конц логоре за псе

• Podržavam
Reactions: Reg
:cool: Dovoljno je samo procitati sta misle ''borci za prava zivotinja'' sa pdf Zivotinje :

Ovako...preko bolesnog mačeta mi je jedan dečak prešao biciklom. Ima nekih desetak- petnaest godina... romske je nacionalnosti, a meni teže ide određivanje starosti ljudi koji nisu bele puti. Taj dečak je iz komšiluka i to je uradio namerno. Mače je dobro i nema nikakvih povreda, ali jednostavno ne mogu pustiti da to tako prođe. Imamo svedoka. E sad... može li mi neko objasniti šta bi se dogodilo kad bih ja podnela tužbu... da li bi neko snosio posledice ili da jednostavo uzmem već pripremljenu letvu i ubijem boga u njemu (znam kako ovo zvuči, ali od kako smo se doselili u ovaj komšiluk truju mi životinje, stalno tužikaju iako ih držimo u savršenom redu i nikome ne smetaju, iživljavaju se bez ikakvog razloga kao da su predmeti)?

http://forum.krstarica.com/threads/407379

:rtfm:i videti kako se zdusno zalazu za motke, tuzbe i slicno zbog jednog maceta
kome na kraju nije nista, pozivanje u pomoc eventualnog rasizma urednika medija koji bi se pozvali u borbu,
protiv ovoga puta LJUDI BEZ PEDIGREA
i to isti oni koji Vas ubedjuju da su AVLIJANERI bolji za usvajanje ;)
a kako se napada i merka koliko je ovde pomenuta zena-deca zrtva povredjena
i da li se ponasala u skladu sa zakonom o zastiti zivotinja ,
ako tako nam i treba kad zakon o zastiti ljudi od zivotinja ne postoji :dash:

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];15366133:
Neko je prilichno agresivan... :whistling:

... i to pravo na svog drugara zashtitara c c c. :mrgreen:

Inache, shto se tiche Verovatnoce, ako ti neko namerno zgazi machku kakve crne tuzbe ... :)

Tuzba nema shasne da ce ti proci. :)
Ma jok, ISH je lep narodni termin za pilice :lol:
Dalje, kad ti neko namerno povredi dete, ili ga ne daj Boze izujeda copor lutalica,
''povedi caleta, brata ili tako nekoga da mu nalupa shamare i kraj priche''
u ovom slucaju, u vezi s temom, kakav zakon o zastiti zivotinja,
motke, kuke i lopate...pa ne po kucicima, vec po ''HORDASICAMA''
za koje zakon jos nismo dobili :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back