goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Ma meni je ok kad neko stvarno razume i voli životinje ali vidiš da ima mnogo ljudi koji drže pse kao neku vrstu oružja...I niko to ne sankcioniše a oni se utope u masu sa ostalima i na njih stave bed nejm...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a,ne,to je bilo ono u dvoristu,sto je ostavila psa bez nadzora il kako bese...
u svakom slucaju,kriva je![]()
Ma meni je ok kad neko stvarno razume i voli životinje ali vidiš da ima mnogo ljudi koji drže pse kao neku vrstu oružja...I niko to ne sankcioniše a oni se utope u masu sa ostalima i na njih stave bed nejm...
Ovde je rec o psima sa ulice, ali ovo su samo primeri vlasnika koji su njacesce odgovorni za povecanje broja lutalica. Plus sto ima vlasnika muzjaka koji love zenke sa ulice, kada su u teranju, i pustaju muzjake da se pare sa njima.![]()
Pričo mi ortak slučaj u nekom fensi kafiću neki kao ''baja'' stoka neka ušla i dovela pita unutra...Pit stajo pored šanka i seo lik koji je stvarno krimos i baja ne ko ovaj(kakvih danas ima dosta,šaban s bogatim taticom) i jednom opomeno ovog da skloni psa i ovaj nije hteo i lik izvadi pištolj i upuca psa usred kafića...Znam da jeste bilo nesto, znaci zajednicko dvoriste. Kazem ova nije trebala tako da postupi sa psom, a ocigledno joj se moglo tako, jer pas nije bio ujedljiv i agresivan. Ali brate, ako je zajednicko dvoriste, takodje mora da se vodi racuna.
Pa tako je jedan kreten hteo da pusti pita na mog dzukca i covek koji je prolazio stao i rekao mu da kupi psa da ne bi pucao u njega. I ovaj pokupio pita i zbrisao. A covek blefirao.Ovde je rec o psima sa ulice, ali ovo su samo primeri vlasnika koji su njacesce odgovorni za povecanje broja lutalica. Plus sto ima vlasnika muzjaka koji love zenke sa ulice, kada su u teranju, i pustaju muzjake da se pare sa njima.
![]()
Pričo mi ortak slučaj u nekom fensi kafiću neki kao ''baja'' stoka neka ušla i dovela pita unutra...Pit stajo pored šanka i seo lik koji je stvarno krimos i baja ne ko ovaj(kakvih danas ima dosta,šaban s bogatim taticom) i jednom opomeno ovog da skloni psa i ovaj nije hteo i lik izvadi pištolj i upuca psa usred kafića...![]()
a,ne,to je bilo ono u dvoristu,sto je ostavila psa bez nadzora il kako bese...
u svakom slucaju,kriva je![]()
..овде си га замастила, Стивен Кинг би се посрамио.![]()
Eto vidiš kako sve znaš. Znači, psima lutalicama nije mesto na ulici, već u azilima, daleko od gradskih naselja. Ali, dok se država ne seti da počne da rešava problem (ali ne kao što zahtevaju ovi borci i borkinje: sterilizacija i nazad na ulicu), predlažem da se vi, humani ljudi organizujete i uprkos kontraargumentu o vašoj pedantnosti, primite po jednog, dva psa, u zavisnosti od veličine stana ili kuće, hranite ih, kupate, šetate na povocu i time sprečite da napadaju druge ljude, a naročito decu, ili da ljudi maltretiraju njih. Višestruka korist: sebi ćete dokazati da ste humani, a na ulicama više neće biti pasa lutalica.
Stvarno?
...a one kutijice u Meku uz kasu? Nije valjda, ja uvek ostavljam novac tamo, deluju mi kao ozbiljna firma, oni to rade zajedno sa Crvenim krstom, ima i onih sto prodaju neke knjizice sa popustima po ulici, uvek se zafrknem i uzmem ali nisam nikada koristila te popuste pa ne znam koliko su pouzdani...da li je moguce da je sve prevara? Ako jeste onda sam ovca za sisanje sa dugackim runom
...
Drugo, naravno da je kombinacija sterilizacije i iseljavanja najbolja opcija...ja ne razumem, u mnogim zemljama je normalno da ti zec prepreci ulicu, jos kada je sezona radjanja milion ih ima, bogme i lisica u manjim mestima (brrrrrr i ne razumem logiku uopste), patke setkaju slobodno po parkovima dok se psi zbrinjavaju...sigurno postoji razlog...verovatno je procenjeno da mogu biti opasni...sasvim ispravna orjentacija...
Видим да овде неки потпуно погрешно интерпертирају функцију азила на западу. Огромна већина азила, чак и на пребогатом западу је привремени, а не стални, доживотни смештај за псе.
Псе кад покупе са улице, или кад им неко ко више није у могућности да их држи донесе пса, прегледају га ветеринари, санирају евентуалне повреде и болести, стручњаци процене њихов карактер и они погодни за усвајање иду у понуду за усвајање, остали, посебно агресивни пси, иду на успављивање. Затим ни ови који иду у понуду за усвајање не држе се у азилу бесконачно, већ им се у одређеном временском року тражи дом...Значи не постоји старачки дом за псе ни у најбогатијим друштвима. Та опција једноставно не постоји, осим код неких лудача, које своје штрокаве куће претворе у "азиле", односно конц-логоре за псе и мисле да су јако хумане.
Sviračima nekad dajem,cenim kad neko stoji po hladnoći svira posebno ako je klasika ili nešto slično lepo...
Hahahaha kako ce sada da popizde neki...
Inache, mislim da je bolje ono reshenje sa sterilizacijom i proterivanjem dragi kolega, da ne budemo bash skroz ono kamenog srca.![]()
Bash tako, ni oni ni shinteri... zashto ne rade svoj posao?![]()
Reagovali su, ali su se umešale borkinje i sad je slučaj na sudu. Ne znam kako je to regulisano zakonom, vidim da se broj mačaka ne smanjuje.
Promena je na drzavi jer ona raspolaze parama i fondovima cije novce usmerava, ona je ta koja odredjuje aktivnosti udruzenja svojom dozvolom.
Priznajem da sama hranim pse jer njihov pogled ne mogu da izdrzim a probleme ne mogu da resim svejedno.
Nisam za ubijanje, nemam stomak za tako nesto a ne zelim da zaposlim dzelata koji bi uprljao ruke a da ja ne vidim posledicu. Posledica su mrtvi psi, isuvise grubo za moj ukus. Drustva za zastitu zivotinja bi morala da se usmere ka uzroku a ne ka posledici, uzrok je da cak ni tim psima nije dobro da kopaju po kantama i napadaju ljude. Pored azila (koji bi bili finansirani od strane organizacija naravno) tu su i sterilizacija, udomljavanja, uspavljivanja bolesnih i besnih...pa bi se onda napravili privremeni azili negde bogu iza ledja i za 10 godina ne bismo imali ni jednu lutalicu...to je sasvim prihvatljivo resenje ali bi organizacije morale da odrese kesu, ljudi koji vole zivotinje takodje...
...kmek...pa kad sam kontradiktorna
, sa jedne strane se zalazem da ih vise nema a sa druge ih hranim ispred pekare....zenska pamet sta ces, stotinu ce promeniti vera
![]()
Setila sam se jednog dogadjaja, o kome je pisano. Zenska je setala psa i prosla tako da je pas oborio nekoj zeni kafu koju je pila. Ta druga zena je toliko tukla psa, da je pas oslepeo. Ne znam sta je dalje bilo....nebitno, pas je u tom slucaju stradao, ni kriv, ni duzan.
Ali, ja se kao bivsi vlasnik psa pitam, zasto je ona morala da prodje sa psom tik uz nekoga, tako da pas prospe kafu? Hocu da kazem, da ja svog psa nikada nisam setala tako, jer ima ljudi koji mrze pse, ima onih koji su ravnodusni prema zivotinjama, ima onih koji se plase, a cak i oni koji vole pse nisu svaki put raspolzeni da im prilazi nepoznati pas na ulici i eventualno ih uprlja, a oni idu negde.
Izem ti ja vlasnicu, ljubitelja, koja je dozvolila da se tako nesto desi.Krivica je i njena itekako.
Ima homo sapiensa koji žive gore nego psi a ne svojom krivicom.
Znam da jeste bilo nesto, znaci zajednicko dvoriste. Kazem ova nije trebala tako da postupi sa psom, a ocigledno joj se moglo tako, jer pas nije bio ujedljiv i agresivan. Ali brate, ako je zajednicko dvoriste, takodje mora da se vodi racuna.
Pa tako je jedan kreten hteo da pusti pita na mog dzukca i covek koji je prolazio stao i rekao mu da kupi psa da ne bi pucao u njega. I ovaj pokupio pita i zbrisao. A covek blefirao.Ovde je rec o psima sa ulice, ali ovo su samo primeri vlasnika koji su njacesce odgovorni za povecanje broja lutalica. Plus sto ima vlasnika muzjaka koji love zenke sa ulice, kada su u teranju, i pustaju muzjake da se pare sa njima.
![]()
Opet logika koja vredi samo za tebe ni za koga drugog...Oni prljaju prozore i onda ih čiste...Nisam baš toliki Isus nazarećanin da svakome dajem ono što sam OPOREZOVANO sa 100 poreza zaradio,a ne stekao polu-krađom poput tih...Tu su i perači šoferšajbni na semaforima, i oni rade nešto, ili se bar trude.
U ŠINTERSKOJ službi takođeU Čistoći non-stop otvoren konkurs za fizikalce i čistače, nek' se prihvate posla za koji su kvalifikovani!
stvarno ne kontam zasto se na pdf-u politika raspravlja o psima??
da probamo pa ako ne ide..da se izvinimo za zlochin nad kulovima pochinjen u nashe ime
pun grad divljih kerova
mog caleta pre godinu,dve jedan ugrizao
Ае важи...ја имам рецепт за сапун...da probamo pa ako ne ide..da se izvinimo za zlochin nad kulovima pochinjen u nashe ime
pun grad divljih kerova
mog caleta pre godinu,dve jedan ugrizao
Mislio je da si ti.