Senta
Zainteresovan član
- Poruka
- 153
Sve vise cujem price kako se polovna vozila uvoze iz Holandije.. Koliko su jeftinija polovna vozila u Holandiji za razliku od ostalih zemalja EU? Sta je razlog tome? Poreski sistem? Koliko se moze ustedeti? poz
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
... i na istoku, a i kod nas.Mursielagio:... dileri automobila koji su svuda na zapadu dno drustvene lestvice ...
SAGLASAN!!!Milojko Vasic:... i na istoku, a i kod nas.Mursielagio:... dileri automobila koji su svuda na zapadu dno drustvene lestvice ...
Mursielagio:A sto se tice prodavaca automobila: Svi vracaju kilometraze na kolima koja kupuju zato sto uglavnom kupuju kante koje su presle ko zna koliko,a jedini slucaj kad ne vracaju kilometrazu jeste onaj kad su kupili auto koji je bio "odvaljen od zivota" ili ti udaren i spremljen za otpad a realno mu je mala kilometraza...tada ti se diler kune u mamu,tatu,pokojnog brata,decu i daje ti sve sto ima ako dokazes da je kilometraza vracana...naravno, da ti odvrati paznju od toga sto tvoj auto ima 25 kg viska...ugavnom gita i slojeva farbe...Dalje, Auto nije farban....bar ne kod mene majke mi, tako sam ga uvezao a ako je farban onda je to u nemackoj....Klasicna fora, kao da nema veze sto je farban jer tamo ga farbaju vanzemaljci a ne turci,arapi i ex jugovici koji jedini hoce da rade u poluosvetljenim i vlaznim garazama...Uvoznu carinsku deklaraciju ti ne daju...ili ti daju fotokopiju na kojoj je falcifikovana boja uvezenog auta...Jer da ne pise ova koja je sad,najcesce crna metalik(ta im je omiljena za farbanje) pisala bi BEZ-ZUTA koja je standardna za sva taxi vozila recimo unemackoj...Kad pogledas dugmence za paljenje svetla u kabini(izindjalo i izguljeno od svakodnevnog paljenja i gasenja prilikom naplate voznje u nocnim satima) "diler" ce slegnuti ramenima zacudjeno i krajnje blagonaklono da ti kaze, e j|bes mi mater ako se i ja nisam sve vreme pitao sta li je to...itd itd...Onda, ima jedna auto, solidno stanje,presao 380000 km ali ladno moze da prodje kao 120000...Javlja mu njegov "covek" iz fufenfafenhofena...(karikiram).Ali ima jednan problem, auto je 97 godiste a samo od 98 moze da se uveze...Ma kakav je to problem, pa ima diler coveka...Zavrsice mu da prepravi brif i podmladi ga na 99...ma da, pa dobar je auto...ko ce da posumnja.Pa kazace da je stajao 2 godine u salonu,bio sajamski model(oni su kvalitetniji kao) i tako dalje...Evo, ovo su neki od razloga zasto sam rekao ono sto sam rekao. I nemoj mi samo reci da ima izuzetaka...Znam da ih ima samo sto ja za 33 godine i 18 godina u poslu sa automobilima jos nisam sreo ni jedan "primerak" izuzetka...Ako se bavis ovim poslom i ako si realan i cestit covek onda mozes reci samo jednu stvar na gore napisano.
U PRAVU SAM!!!
Imam jos mnogo toga da pricam na temu dilera...
Ej Espanjol,sad mi pade na pamet. Mogli smo da napravimo forum o tome kako pomoci ljudima da ih ne varaju dileri kad kupuju kola...Pozdrav
KEspanol:Može Lamborgini. Ima puno načina da se provale mnoge stvari. Za neke je potrebno više iskustva, neke mogu da vide i laici ako se potrude. Dobar primer koji si pomenuo je zagledanje u dugmiće i razne druge komande na kojima ne mogu da se sakriju tragovi korišćenja. Isto važi za gumene obloge na papučicama kočnica i kvačila, patosnici ispod vozačevih nogu, ručici menjača, raznim kederima. Često, ako se malo smakne keder oko vrata može da se provali stara boja. Znam čoveka koji je kopajući ispod kedera i po gepeku otkrio tragove bele i zelene boje (pandurski auto). Možeš misliti šta je i koliko taj prešao! Kod nekih automobila moguće je ući u centralni kompjuter i provaliti sve, od datuma proizvodnje, preko učestalosti servisiranja, do tačne kilometraže ( ma da se mafija i tu izveštila). Dobro je imati jaku baterijsku lampu kojom se auto osvetljava iz raznih uglova i lako provaljuju tragovi limarskih radova i farbanja. Za kontrolu ispod potrebna je dizalica i puno iskustva, ali se i tu lako provaljuju mnoge stvari, stanje manžetni na poluosovinama, zglobovi, spone, udari u trap, pod, korozija... Evo načeo sam malo. Štosova ima puno za jedno javljanje. Javljajte svoja iskustva.![]()
... i ja saglasan![]()
Ja sad u Nedelju idem na auto-pijac u Holandiju-Utrecht,videcemo kako ce biti pa cu napisati ovde utiske....
Srecno! Sta planiras da uzimas![]()
Matori jel palo nesto?![]()