Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako da ti objasnim kada kao da zivis na marsu nisi cuo da je medicina napredovala jos u 20 veku i da je
beskrvna medicina savremenija i bolja.
Problem je sto u nasim bolnicama malo njih radi beskrvno...
Ali ih ima...
Oni su uglavnom specijalizirali u Americi ili negde drugde.
Takodje postoje nove metode lecenja
operacije laserom
laparaskopske operacije
sve te metode su bez krvi jer nema gubitka krvi...
I razni aparati koji omogucavaju manji gubitak krvi i time ne zahtevaju krv.

tako da apgrejduj se malo
:lol:
Reference, molio bih lepo.

Poslednja izmena:
Pitate Arianu godinama o transfuziji a ona godinama na to pitanje vam neće konkretno odgovoriti. Čini mi se da je rekla da svaki član jehovinih svedoka odlučuje svojevoljno.
Tako da se možete samo vrteti u krug.
Pa naravno da svako odlucuje o sebi i metodi lecenja

Kako mislis da se svi isto lecimo?
Ovo nije pdf medicina izvolite idite tamo

Članak nije decidan protiv transfuzije, nego govori o efikasnijim hirurškim zahvatima sa stanovišta upotrebe krvi
Pa to je to...
Te nove metode omogucavaju da se neko operise bez krvi...

Kod nas ne postoje beskrvne klinike a u svetu postoje...

JS se tako lece tim novim metodama gde nema gubitka krvi...
Takodje beskrvne operacije se rade ko zatrazi kao sto to JS traze...
Na Dedinju postoji tim lekara koji operise beskrvno...
U skoro svim bolnicama ima mogucnosti za to.

Evo imas na nasem sajtu

https://www.jw.org/sr-latn/medicinska-literatura/

Informacije za lekare specijaliste

Ovde se nalazi medicinska literatura koja sadrži brojne izveštaje o složenim medicinskim i hirurškim zahvatima koji su uspešno obavljeni bez transfuzije pune alogene krvi ili njenih glavnih komponenata. Lečenje bez transfuzije krvi podrazumeva upotrebu kliničkih strategija kako bi se gubitak krvi sveo na minimum, očuvala autologna krv, ubrzala hematopoeza i povećala tolerancija na anemiju. Ovde ćete pronaći delove stručnih članaka iz vodećih medicinskih časopisa, koji govore u prilog strategiji sprečavanja gubitka autologne krvi, kao i alternativama transfuziji krvi.

https://www.jw.org/sr-latn/medicinska-literatura/beskrvna-hirurgija-medicina/

evo ovde ima na nasem sajtu puno materijala klipova itd...

https://www.jw.org/sr-latn/medicinska-literatura/filmovi/metode-lečenja-bez-transfuzije/

Poslednja izmena:
nisam znao...mislio sam da je to na šta se pozivate iz starog zaveta
jel možeš da mi citiraš mesto gde se to pominje u novom zavetu?
vec sam citirala prelistaj temu

Bozji zakon je jasan.

Хришћанима је заповеђено да се ’уздржавају од крви‘

Дела 15:28, 29: „Јер свети дух и ми одлучили смо да не стављамо никакво додатно бреме на вас, осим овога што је потребно: уздржавати се од онога што је жртвовано идолима, од крви, од удављенога и од блуда.Ако се од свега овога чувате, биће вам добро. Остајте здраво!“

( Da li se neko uzdrzava od droge tako sto je nece uzimati oralno
a uzimece je u vene? )

3. Mojsijeva 17:11

11 Jer je duša tijela u krvi i ja sam vam je odredio za žrtvenik za očišćenje vaših duša; krv je ono što vrši očišćenje jer je duša u njoj

Bitno je kako Bog gleda na krv, na zivot.

Nasa Krv je nasa dusa nas zivot.
Svacija krv je jedinstvena.

Bozji zakon je jasan.

Хришћанима је заповеђено да се ’уздржавају од крви‘

Дела 15:28, 29: „Јер свети дух и ми одлучили смо да не стављамо никакво додатно бреме на вас, осим овога што је потребно: уздржавати се од онога што је жртвовано идолима, од крви, од удављенога и од блуда.Ако се од свега овога чувате, биће вам добро. Остајте здраво!“

( Da li se neko uzdrzava od droge tako sto je nece uzimati oralno
a uzimece je u vene? )

krv može biti i životinjska. zašto zahtev za uzdržavanje od krvi smatrate za uzdržavanje od ljudske krvi?
pa nisu ljudi tad pili krv jedni drugima, pa da im se ovakav savet daje. očigledno se misli na životinjsku krv u ishrani.

Djela apostolska 15,29Da se čuvate od priloga idolskijeh i od krvi i od udavljenoga i od kurvarstva, i što nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.

3. Mojsijeva 17:11

11 Jer je duša tijela u krvi i ja sam vam je odredio za žrtvenik za očišćenje vaših duša; krv je ono što vrši očišćenje jer je duša u njoj

Bitno je kako Bog gleda na krv, na zivot.

Nasa Krv je nasa dusa nas zivot.
Svacija krv je jedinstvena.

ovo je već Stari Zavet..
da li je u životinjskoj krvi njihova duša?

Back