Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepi stihovi.
Zašto vas onda Vodeće telo, taj "verni i razboriti rob", taj "direktni kanal komunikacije sa Jehovom", ubeđuje da je NEISTINA skroz OK? 🤔
Odakle ti to?
ja sam ti navela razliku onako cisto psiholoski

A i razlika je i te kako velika.

Svedociti lazno protiv nekoga je tezak greh
na primer to sto su za Isusa govorili da demonskom silom cini cuda

a neistina nije tezak greh

Dakle treba znati iz Biblije sta je tezak greh a sta ne.

ne moze biti greh ako nesto pogresno slucajno kazem i to bude neistina
i nije isto ako neko namerno govori lazi o nekome.

Zbog nesavrsenosti mozemo gresiti u recima
i to se ne moze ravnjati sa onim sta je laz.

Dakle to znam iz Biblije. i Kako Bog gleda na sta.

Tebi ne jer si pametan, ali neki članovi su stradali zbog toga. Zato što su osnivači krivo shvatili ne uzimanje stanog tela. To je duhovna misao, a ne bukvalna i ne fizička.
Pa Biblija lepo kaze da ne treba slediti coveka
Vec Boga.
a i niko ne treba da zdravo za govotovo nesto veruje
vec svako treba da proucava Bibliju da se uveri sta je Bozja rec.

Jer je Bozja rec - ISTINA.
ja mislim da je to opet semantika sto nam nudis, cek da vidim sta bese semantika po def. ... sem, hehe, da nije od semita
Hristos kaze za sebe da je On Istina [PUT, ISTINA I ZIVOT], a kad kazes Bog, pa vi ne znate ni Bozije ime, tj. frljate se sas english language...JAHOVAH treba, upamti, od samoglasnika uzetih od reci Adonaj -a-o-a, a ne kako vi uzimate, citate englesko A kao E, a H na kraju ignorisete, jer vam se zena odaziva na sera ili sevena, ali pise se Sarrah, ili Savannah, i jevreji NE IZGOVARAJU KAO AMERI/ENGLEZI
The Hebrew name שָׂרָה
13px-Speaker_Icon.svg.png
listen and repeat

Poslednja izmena:
Jeste, a glavni grad je nev jork jehova ameri citaju YAHOVAH, isto kao i sera, ali jevreji kazu sara, pocuj malo The Hebrew name שָׂרָה
13px-Speaker_Icon.svg.png
listen and repeat
samoglasnike iz reci ADONAJ su umetali u JHVH, da takvi kao ti ne bi uzimali uzalud Bozje ime, ali to za tebe ne vazi, jer ga ti ni ne znas, jEhova je americka verzija kao i sEra, a znamo da su se dozivali i SARA I JAHOVAH, mnogo pre kolumba, hehe, murfi, od cega ti PI, mislim PE, odnosno PJU

Lepi stihovi.
Zašto vas onda Vodeće telo, taj "verni i razboriti rob", taj "direktni kanal komunikacije sa Jehovom", ubeđuje da je NEISTINA skroz OK? 🤔
ukljuci mozak, djavo je otac lazi, a neistina, ko te pita mozes ti da joj budes tata kad se uclanis u ropsku JS ako 'oces, usvojis je, pa mozes da ''neistinis'' koliko te volja, ako niko nije na steti i drugo sta bese....

Bolje robovati Bogu nego ljudima i Djavolu.
zato vi i ne znate kako se izgovara ime Sara, jer ste od one druge Avramove linije - ropske, ismailiti, majka vam je Hagar
21 Kažite mi, vi koji hoćete pod zakonom da budete, ne slušate li zakon?
22 Jer je pisano da Avraam dva sina imade, jednog od robinje, a drugog od slobodne.
23 Ali koji beše od robinje, po telu se rodi; a koji od slobodne, po obećanju.
24 Koje znači drugo: jer su ovo dva zaveta: jedan dakle od gore sinajske, koja radja za robovanje, a to je Agar.
25 Jer Agar znači Sinaj gora u arapskoj, i poredi se sa sadašnjim Jerusalimom, i služi sa decom svojom.
26 A gornji Jerusalim slobodna je, koji je mati svima nama.
27 Jer je pisano: Razveseli se, nerotkinjo koja ne radjaš; poklikni i poviči, ti koja ne trpiš muke porodjaja; jer pusta ima mnogo više dece negoli ona koja ima muža.
28 A mi smo, braćo, po Isaku deca obećanja.
29 No kako onda onaj što se rodi po telu gonjaše duhovnog, tako i sad.
30 Ali šta govori pismo? Isteraj robinju i sina njenog; jer sin robinjin neće naslediti sa sinom slobodne.
31 Tako, braćo, nismo deca robinjina nego slobodne.

ne moze biti greh ako nesto pogresno slucajno kazem i to bude neistina
Ne skreći pitanje.
Ko govori o slučajnim greškama?
Vaše rukovodstvo vam poručuje da je skroz ok da ne govorite istinu, ako to ugrožava vašu propoved

At all times they must be very careful not to divulge any information to the enemy that he could use to hamper the preaching work.

a gde se zensko predstavlja kao musko
avatar je slika ne predstavlja nas :)
a na forumu imamo pravo na anonimnost
dakle ne treba da te zanima ko stoji iza nicka
nemas pravo na to :)
zašto onda u prvim postovima na forumu govoriš kao muško i to još kao Hrvat?
zar to nije lažno predstavljanje?
dakle moje pitanje je da li je to laž ili neistina?

Kako se razvila nauka o Trojstvu?

SADA bi mogao upitati: ‘Ako Trojstvo nije biblijska nauka, kako je onda postala naukom tzv. kršćanstva?’ Mnogi vjeruju da je bila formulirana na koncilu u Niceji godine 325. n. e.

...

Back