PMS i vashe muke...

ZAsto ne probate prirodan nacin? Zagrejati belim vinom natopljenu tkaninu i staviti oblog..i dobro umotati..Ili Ginger..djumbir u prahu...caj(izguglaj recept) ...pomaze...
U krajnjem slucaju -ima lekova na biljnoj bazi..samo pitati u apoteci .)

e to sa vinom je i meni pomagalo. samo to. i mojoj cerki samo to pomaze, nijedan drugi lek.
medjutim, cula sam da je stetno za jajnike. da li je to tacno?

Ne znam da li postoji tema o menstrualnim bolovima,ali da pitam da li je neko probao???cafetin menstrual...ja obicno popijem brufen,ili diklofenat duo...repten k ne deluje nikako

...ej ja bas pre neki dan pitala doktora za cafetin menstrual....kaze da je to samo marketing,da je apsolutno istog sastava i dejstva kao brufen....tako da sam ja nastavila da se kljukam brufenom za vreme onih dana:D...

Nije stetno..ukoliko se dobro ugreje mesto..i dodatno obmota..nema mogucnost prehlade...
A prah djumbira se pije na vrh kashicice..sa pola case vode...dobar i kod mucnine..

Kod mladih je danas veliki problem i moda...kratkih najica...golih ledja..te se veoma brzo ozebe..prehladi ..stradaju bubrezi...beshika...a i jajnici...
Devojcice i devojke koje vole ovakav nacin oblacenja trebalo bi barem u danima menstruacije da budu pazljivi prema svojem telu..i zastite osetljiva mesta odecom...

Meni recimo pomaze i ono "lutajuce" magnetno srce,,pa i josh neki magneti(ima toga...da ne reklamiram..sve je veoma zgodno za bilo koju bolest)..koje stavljam na ledjni karlicni deo...a i lako se kaci za vesh...ublazava bolove.

Meni recimo pomaze i ono "lutajuce" magnetno srce,,pa i josh neki magneti(ima toga...da ne reklamiram..sve je veoma zgodno za bilo koju bolest)..koje stavljam na ledjni karlicni deo...a i lako se kaci za vesh...ublazava bolove.

...fala za informaciju...moj tata kupio to srce zbog pritiska i ne skida ga, kaze da mu pomaze ...ostace bez njega ako deluje :D

...oštećuje bubrege usput( prosto rečeno, da ne zalazim u medicinsko obrazloženje)...
Ova druga dva su ista grupa lekova- nesteroidni antiinflamatorni lekovi...Malo deluju iritantno na sluznicu želuca, oa ako imaš taj deo malo osetljiviji- smetaće ti i jedan i drugi...

Što neko reče- pij nanu i kamilicu.Ako ti pomaže.Većini ne pa ti preotaju lekovi...

A rapten K?

Jel i on štetan?

O ovom problemu mogu knjigu da napisem,a kamoli post :)
Elem,ne postoji apsolutno nista sto nisam probala od cajeva,lekova,masaza,
obloga,vezbanja ne bi li smanjila bolove.Cesto su me vodili tj nosili i na injekcije .Znalo se,taj dan u skolu se ne idi,a i sada na posao.
Retko se desi da je bol malo manji,pa nekako izguram dan.Jedno je ipak jako vazno,
svako je slucaj za sebe,i ono sto pomaze meni,nekome to nije dovoljno,a ima i onih sto nemaju nikakav problem,pa ne shvataju da je caj od nane smesan u tim situacijama.
Davno mi je ginekolog rekao da su ti bolovi jako slicni porodjajnim kontrakcijama,pa ko je radjao shvatice o cemu pricam.Ja vec duze vreme koristim Diklofen duo,i mogu reci
da mi je odlican.Mada,ja ga skoro pijem kao antibiotik,na 8 ili 10 sati(sto i nije bas pametno :)),ali jedino tako uspevam da eliminisem bolove.I mogu jos dodati,i da je fizicka
aktivnost veliki prijatelj u ovoj situaciji.

PS.I meni su rekli da se porodjajem sve to malo menja,tj ublazava,
tako da se duplo radujem unapred :)

:hvala:
Kad sam bila dobila neku upalu jajnika ginekolog mi je preporucio Spasmex forte, ne izdaje se na recept. I ja rekoh ako pomaze kod upale jajnika, koja je tu muku mucila zna o cemu pricam, sigurno i za menstrualne bolove hoce-i pomaze, stvarno.

Kao sto rece maxyma, knjigu bih mogla napisati,
bila kod nekoliko razlicitih lekara, i svi dali istu dijagnozu.
nema tih cajeva koji mogu da pomognu.
S' porodjajem nece nista lakse biti.
Jedina tableta koja pomaze je spasmex u kombinaciji sa diklofenom ili raptenom, i to na 3-4 sata.
Znaci ja sam neko ko ima zaista ozbiljan problem.
Ali, pre koriscenja ove ili bilo koje druge tablete treba se obratiti svom lekaru.
On najbolje zna koja vam tableta odgovara, i diklofen i brufen i svaka druga tableta imaju svoje negativne strane i ne treba ih uzimati olako.

probala cafetin i jos svasta - i nista ne pomaze.
ostala na brufenu.
kad su bolovi intenzivni - nekad sam i na 4x400 dnevno.
nemam uvek bolove istog intenziteta, ali me istih nije resilo radjanje.
manjeg intenziteta jesu, ali su i dalje tu.
isti osecaj, boli sve..stomak, ledja, noge..
pomaze kad U PRAVOM trenutku popijem brufen..najbolje dan pre nego sto dobijem..tada su oni podmukli bolovi - grcevi i ako se sutradan dobro u krevetu utoplim..sa sve termoforom na stomaku (cak iako je napolju 40C)..
e onda ne povracam i provucem se sa podnosljivim bolovima..u suprotnom - ne`ebala sam..

Postoji jedan čaj,obično se može naći kod travara i zove se KEDIOT.Samo pod tim nazivom.Rijedak je ali nešto najbolje što sam probala u svim godinama prije porođaja.Kasnije je uterus zauzeo bolju "poziciju" ali i danas taj čaj pijem ne samo kod menstruacije,već kod bilo kakvih ginekoloških problema.

Back