„Тежина ланаца“ на јутубету.

Данас је рођендан Бориса Малагурског и решио да на свом профилу на јутјубу постави свој филм „Тежина ланаца“.

Ко још није погледао филм, сад му је прилика.

Gledao ga pre par dana an BN-u.

Сад баш прочитао један коментар на фејсбуку да је филм исувише про-милошевићевски. :lol:

Film je vise okrenut na kritiku "bolje buducnosti" obecane na izborima 2000te, nego na kritiku "patriotske" ali vrlo nesposobne vlasti tokom 90tih. Autor je prilicno mlad, mozda se i ne seca svega.

U svakom slucaju, ni za koga nije izrekao pohvale.

FIlm kritikuje duznicko ropstvo, ni manje ni vise od toga.

Данас је рођендан Бориса Малагурског и решио да на свом профилу на јутјубу постави свој филм „Тежина ланаца“.

"Грца" јутубе, немогу да гледам...
Али видох увод, онда ме не чуди зашто је Тијанић одбио приказивање. Са пуним правом. Одвратно!

Film je vise okrenut na kritiku "bolje buducnosti" obecane na izborima 2000te, nego na kritiku "patriotske" ali vrlo nesposobne vlasti tokom 90tih. Autor je prilicno mlad, mozda se i ne seca svega.

U svakom slucaju, ni za koga nije izrekao pohvale.

FIlm kritikuje duznicko ropstvo, ni manje ni vise od toga.
Наравно да је филм окарактерисан као про-милошећевски обзиром да је истина први пут приказана онаква каква јесте, а истина је на страни Милошевића.
Али видох увод, онда ме не чуди зашто је Тијанић одбио приказивање. Са пуним правом. Одвратно!
Па оплео је по свим овим папанима у оделима и са кУрватом.

Uvod je podsecanje na istorijske cinjenice, na ruznu istoriju Drugog svetskog rata na ovim prostorima. Kreni negde od 20-25. minuta, kada pocinje sadasnjost.

Наравно да је филм окарактерисан као про-милошећевски обзиром да је истина први пут приказана онаква каква јесте, а истина је на страни Милошевића.
...

Ti bi to hteo da bude... Film na potpuno neutralan nacin govori o ovim prostorima, protiv svih tzv. elita i propagandi... srpske, bosanske, hrvatske. Ne stedi nikoga.
Doduse, kraj filma ne daje neko cvrsto resenje. Ipak, bice i nastavak, pa cemo da vidimo, mozda bude dao neku pouku na kraju nastavka.

Иронично коментасирање Милошевићевог страаашнооог националистичког говора на Газиместану. Уместо сваљивање читаве кривице на Милошевића за рат у Хрватској, БиХ, за бомбардовање, овај филм даје један објективан поглед на те догађаје и први пут до сад обзнањује праву истину на те моменте наше историје.
Ти очигледно видиш све супротно у том филму. За тебе, иако је јасно показано ко је главни кривац за рушење Југославије, бомбардовање и шта је све радила одређена класа из Европе и САД-а и даље мислиш да је неко други са њима могао да се договори, а да је Милошевић био најгора опција.
Овде само ти имаш искривљену слику и погрешан закључак.

Ретко добар документарац (кад се сетим шта су пуштали на Б92 о Вуковару и Косову жуч ми проради:bljak:)
Ја сам се на документарце са Б92 о Вуковару страшно ложио. Чак сам хтео да истетовирам тигра на гузи у Арканову част, али сам схватио да то стављају бичарке.
lik je klinac 89 ako je gledao skupstinu posle 9.3.91 nije relevantan da pametuje o jugoslaviji jer je ni ne pamti.. jos da pametuje o sankcijama i devedesetim pa da poredi sa ovim sada...jede g...a :D
По твојој логици данас нико није релевантан да прича о другом светском рату и Адолфу Хитлеру. :D

https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08&feature=youtu.be

Jel puhno Malažurovki u svjećice ..

Ја сам се на документарце са Б92 о Вуковару страшно ложио. Чак сам хтео да истетовирам тигра на гузи у Арканову част, али сам схватио да то стављају бичарке.

По твојој логици данас нико није релевантан да прича о другом светском рату и Адолфу Хитлеру. :D

ja nisam ziveo za vreme 2 sv.rata a ne pravim se da jesam kao on za vreme jugoslavije da zna

Иронично коментасирање Милошевићевог страаашнооог националистичког говора на Газиместану. Уместо сваљивање читаве кривице на Милошевића за рат у Хрватској, БиХ, за бомбардовање, овај филм даје један објективан поглед на те догађаје и први пут до сад обзнањује праву истину на те моменте наше историје.
Ти очигледно видиш све супротно у том филму. За тебе, иако је јасно показано ко је главни кривац за рушење Југославије, бомбардовање и шта је све радила одређена класа из Европе и САД-а и даље мислиш да је неко други са њима могао да се договори, а да је Милошевић био најгора опција.
Овде само ти имаш искривљену слику и погрешан закључак.

Malagurski nije presudno okrivio nijednog vodju 90tih - ni Milosevica, ni Tudjmana, ni Izetbegovica. I u tome je neutralnost. Govori o tome da Srbi kao takvi nisu uzrok rata, a da Milosevicevi javni govori svakako ne sadrze to sto su nam na cnn spakovali. Spominje da se mi Srbi uopste nismo snasli u medijskom ratu, da dok smo ukapirali sta je bilo - da smo izgubili rat na terenu.
I govori o tome da su se sve drzave na prostoru bivse SFRJ izuzetno zaduzile, po nekoliko puta vise nego sto su to bile ranije.
Malagurski posebno kritikuje "ekipu" koja nas je zaduzila... Kritikuje duznicko ropstvo ka kome se krecemo.

Back