PLIN U AUTOMOBILU

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor Bg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
chika_doktor:
I ovo je glupost! Najjeftiniji model Renaulta nije ispod 11000 eura. Aj nemoj pretjerivati... :shock:

RENAULT CLIO
ACCESS 1.2/3V
Neuron Commerce
Bez poreza i carine
EURO 6 670,-
Tel: 033-542-606 Znaci maksimalno 9000evra
Doktore, kupi tablete ili zastavu pa lelujaj! Kupio sam novi auto tako da sam se detaljno raspitao o svemu a nikada nisam vozio auto za invalide. Čak i taj je u Bg iznad 11000 eura. Kada je tebi zastava bila čudo tehnike onda nemamo o čemu da pričamo. Pogledaj auto oglase na Krstarici pa ćeš videti šta je šta. Ti i par sveznalica se trpaju svuda a voze zastave od 30 godina. :lol: Ako tako lečite komplekse to je sasvim OK. Samo meni nemojte da prodajete seljačku filozofiju. Pozdrav svima!
PS Pozdrav i doktoru jer ga potpuno shvatam.

Posto tebe tvoji roditelji ocigledno nisu umeli da nauce osnovnoj kulturi i vaspitaju, ja ni to necu pokusavati, samo cu ti reci da 'oladis od mene jer mi ne trebaju kojekakvi likovi da se raspravljam, za razliku od tebe ja ovde dolazim iz razloga kulturne civilizacijske(hmmm strana rec, zar ne?) razmene misljenja, a ne da se svadjam.
Samo cu ti reci da dve reci-KAD-TAD ne znace dve godine :lol:
A za ovo ostalo, sta da ti kazem, neko je mehanicar a neko je na putu da zavrsi fakultet :wink: :P Zao mi je.
P.S.Javi se za nekoliko godina da vidimo Ladu.Ne mora niko da bude naucnik da provali sta se brze kvari, proveren zapadnoevropski auto ilim uz svo postovanje prema svim poboljsanjima i trudu-Lada.

Zagor BG:
chika_doktor:
I ovo je glupost! Najjeftiniji model Renaulta nije ispod 11000 eura. Aj nemoj pretjerivati... :shock:

RENAULT CLIO
ACCESS 1.2/3V
Neuron Commerce
Bez poreza i carine
EURO 6 670,-
Tel: 033-542-606 Znaci maksimalno 9000evra
Doktore, kupi tablete ili zastavu pa lelujaj! Kupio sam novi auto tako da sam se detaljno raspitao o svemu a nikada nisam vozio auto za invalide. Čak i taj je u Bg iznad 11000 eura. Kada je tebi zastava bila čudo tehnike onda nemamo o čemu da pričamo. Pogledaj auto oglase na Krstarici pa ćeš videti šta je šta. Ti i par sveznalica se trpaju svuda a voze zastave od 30 godina. :lol: Ako tako lečite komplekse to je sasvim OK. Samo meni nemojte da prodajete seljačku filozofiju. Pozdrav svima!
PS Pozdrav i doktoru jer ga potpuno shvatam.

Aj ti lijepo uzivaj u svojim Ladama,Dachijama i drugim visokosofisticiranim modelima i pusti ljude da razmjenjuju misljenja na bazi argumenata...
PS.I nisam ja kriv sto sam sirotinja pa ne mogu sebi da priustim tako dobar i nov automobil... :lol: :lol:

Da mi je tvoja pamet na par dana da se malo odmorim. :lol: :lol: Jedna mala lekcija iz računa 10500 - 7150 = 3350 eura. Kada se lupa 3350 eura je sića, ali nije kada se broji. :lol: Što se tiče svog znanja i zvanja nebih to javno potencirao, jer bih te tek tada ubio u pojam. :lol: :lol: Reći ću ti samo da se pre mesec održao par predavanja na jednom elitnom inostranom univerzitetu, vratio se i kupio kupio Ladu. [/b] Zato uči da nešto naučiš mada kako slušaš starije i iskusnije teško da će od tebe nešto biti. 8)
PS To što si pomislio da sam automehaničar je samo dokaz koliko poznajem mehaniku i zapamti ni jedan majstor ne kupuje nov automobil jer za to često nema finansijske snage a i onaj polovni koji ima nema vremena kada da sredi. Vlasnik servisa ima nov auto! :lol:

Milojko Vasic:
OK, Ljudi ajde da malo spustimo loptu.
Molim sve učesnike da se suzdrže od ličnih prepucavanja.
Човек је у праву. Свако купује ауто из различитих ралога и има другачије приоритете. Загоре, желим ти да те лајка скужи као фамозни талбот кад је био нов.
И пиши како си задовољан истом!

Kypck (ex evening):
Milojko Vasic:
OK, Ljudi ajde da malo spustimo loptu.
Molim sve učesnike da se suzdrže od ličnih prepucavanja.
Човек је у праву. Свако купује ауто из различитих ралога и има другачије приоритете. Загоре, желим ти да те лајка скужи као фамозни талбот кад је био нов.
И пиши како си задовољан истом!
Hvala. Ja nikad nisam za svađu ali ... Nego da kao ''mehaničar'' dam sliku ugrađenog gasa kada su automobili sa karburatorom.
autog3.gif
riduttore.jpg

Na slici desno je uslovno rečeno ''plinski'' karburator ili narodski raspršivač. On dobija zagrejanu vodu iz sistema za hlađenja, ''odleđuje'' gas i miksuje ga sa vazduhom. Na njemu se podešava ler gas i kvalitet smeše vazduha i gasa.

Zagor BG:
Da mi je tvoja pamet na par dana da se malo odmorim. :lol: :lol: Jedna mala lekcija iz računa 10500 - 7150 = 3350 eura. Kada se lupa 3350 eura je sića, ali nije kada se broji. :lol: Što se tiče svog znanja i zvanja nebih to javno potencirao, jer bih te tek tada ubio u pojam. :lol: :lol: Reći ću ti samo da se pre mesec održao par predavanja na jednom elitnom inostranom univerzitetu, vratio se i kupio kupio Ladu. [/b] Zato uči da nešto naučiš mada kako slušaš starije i iskusnije teško da će od tebe nešto biti. 8)
PS To što si pomislio da sam automehaničar je samo dokaz koliko poznajem mehaniku i zapamti ni jedan majstor ne kupuje nov automobil jer za to često nema finansijske snage a i onaj polovni koji ima nema vremena kada da sredi. Vlasnik servisa ima nov auto! :lol:
Pa pazi, s obzirom da si me (bez razloga, zestoko) napao, pre toga prakticno ne citajuci moje postove sto ze lako moglo zakljuciti iz tvojih, nije mi ni najmanje zao da ti kazem da bi, tvoje sposobnosti iz oblasti mehanike mogao da uocim samo kad bih te gledao kako radis, ostaje zakljucak da sam zakljucio( pogresno) ono sto sam zakljucio iskljucivo iz tvog PONASANJA, koje se moze videti samo kod odredjene grupe ljudi, cast izuzecima.
Pa se ti sad zamisli, kakav utisak ostavljas.

RaiKkonen 911:
Zagor BG:
Pa pazi, s obzirom da si me (bez razloga, zestoko) napao, pre toga prakticno ne citajuci moje postove sto ze lako moglo zakljuciti iz tvojih, nije mi ni najmanje zao da ti kazem da bi, tvoje sposobnosti iz oblasti mehanike mogao da uocim samo kad bih te gledao kako radis, ostaje zakljucak da sam zakljucio( pogresno) ono sto sam zakljucio iskljucivo iz tvog PONASANJA, koje se moze videti samo kod odredjene grupe ljudi, cast izuzecima.
Pa se ti sad zamisli, kakav utisak ostavljas.
I Sokrat je govorio da je vrlina velikih ljudi da se prilagode ljudima sa kojima trenutno komuniciraju ( nije doslovan citat od reči do reči ali funkcioniše). Međutim, da me je toliko ljudi ''poklopilo'' ili bolje rečeno zateklo u tolikim neistinama ja se lično nikada nebih pojavljivao na Forumu. Još je bednije što si pokušao da jednog običnog mehaničara poklopiš činjenicom da si intelektualac (student). :lol: Ja više cenim vrhunskog mehaničara nego štancovanog ''intelektualca'' koji na svakom koraku potencira svoju intelektualnost. Mene cene, bez lažne skromnosti, i akademici i obični majstori i vidiš niko nebi znao moj nivo znanje i obrazovanja na ovom forumu da ti nisi insistirao na referencama zbog svoje nabusitosti:lol: Ni ovo nemoj da shvatiš kao ubijanje u pojam, već kao najiskreniji savet da se više ovako ne ponašaš ili da bar, ako nemožeš da se obuzdaš u takvom ponašanju,ispitaš ko je sa druge strane jer ćeš u najboljem slučaju ispasti smešan kao što se desilo i ovom prilikom. Treba poštovati starije i iskusnije i one koji više znaju, jer ako ne poštuješ druge ni drugi neće poštovati tebe. Iz svega proizilazi da se vratiš sebi dok još možeš. Obuzdaj i svoju ljubomoru što trenutno ne možeš sebi da pružiš nov auto, jer ga dugo godina i ja nisam mogao priuštiti i zbog toga znam dosta o mehanici (muka me naterala). I još nešto, možda će delovati kao sitnica, rečenica se nikad ne počinje sa Pa. To mi ne deluje kao greška u kucanju zbog brzine i ne priliči jednom potencijalnom intelektualcu, čak i ako pod tim već otrcanim pojmom podrazumevali čoveka koji kao dokaz svog papagajskog znanja ima drvenim ramom uokvirenu diplomu od fine, bezdrvne hartije formata A4 (a do tog istorijskog momenta ti još moraš mnogo da radiš). Reprodukovati nešto što je ''provaljeno'' pre toliko godina nije neka ''akcija''. Intelektualac je čovek koji na osnovu starog smisli nešto novo! I još nešto. Moje odgovore na tvoje postove shvati kao pedagoške napore da postaneš svestan svoje nesvesti, tj. mogao sam da te jednostavno ignorišem kao da ne postojiš. Nadam se da ćeš ceniti ovo što sam napisao jer sam umesto toga mogao nešto da dodam u vezi topika ''Dizel i plin u ringu'' a ne da se bavim buntovnikom bez razloga i bez argumenata.

Zagor BG:
vd:
Pera_Zdera:
Nego ovde kazete da je motor cak i cistiji kad ide na plin, a ja sam cuo za preporuke da se uvek povremeno progura malo na benzin cisto da bi procistio motor.

Takodje trenutno imam makinu na gas i u zadnje vreme povremeno pocne da se gasi...navodno obrazlozenje - nesto se zapusilo od prljavstine. Da li se i vama to desava ...ili sam to samo ja.

ne radi se o čišćenju već svaki put kad prebaciš sa benzina na plin karburator ostane suv a pre toga potroši sav benzin uključujući i talog koji ostaje na dnu . :wink:
Pročisti sito u elektroprekidaču za plin. Postupak je sledeći: zavidaš dovod plina na boci u gepeku, uzmeš ključ 13, nađeš elektroprekidač, sa njega skineš dve žičice, demontiraš elektroprekidač odvrtanjem dva holendera i šraf koji drži nosač elektroprekidača, rasturiš isti i nađeš unutra metalno sito, očistiš ga od metalnih opiljaka (kompresor je zakon). Da bi proverio instalaciju do elektroprekidača neko neka pusti malo plina iz boce. Ako se ne pojavi plin u vidu magle a boca otvorena što se retko dešava, onda se zavučeš i lupkaš većim ključem (17 ili 19) po cevki koja ide ispod vozila sve dok ne prošišti plin. Onda sve to vratiš i miran si najmanje sledećih tridesetak hiljada kilometara čak i ako je plin ''prljav''. Ovo važi za plin na karburatorske motore jer samo sa njima imam iskustvo. Pretpostavljam da je postupak sličan i kod injection makina ali neću da pričam ono što nisam radio. Nije teško i nemaš šta da zezneš. A i ako nešto krene naopako zavidaš bocu, delove u auto pa na benzin do majstora. Pozdrav svima! :D
Elektroprekidač
gpl.ht1.jpg

U donjem delu (burencetu) ima metalni filter koji treba očistiti od prljavštine. Pozdrav svima!

RaiKkonen 911:
Nisam verovao da ce se naci neko ko ce MENI da objasnjava o kontaktu sa, takoreci-'obicnim' ljudima, ali se nasao.Bez komentara. :shock:
Komentar si već dao. :lol: Međutim, pošto si ti na putu da završiš fakultet :lol: i vitlaš sa stranim rečima tipa civilizovano ja kao obični majstor ostajem bez teksta. :lol: Pozdrav svima!

Espanol:
Često načinjana tema sakupljena na jednom mestu...
Da li bi pojasnio uvođenje plina za 550 eura? Da li je to sekvencionalni plin za euro 3 motore sa plastičnom usisnom granom? Ja sam se neshto uzgred raspitivao i kako sam čuo za ove motore uzimaju od 800 do 1200 eura za ugradnju plina u zavisnosti koju opremu koriste. Pozdrav!

Espanol:
Imaš li bar neku teoriju o tome kako plin "sređuje kompjuter". Pa ljudi hajde da se na ovom forumu bavimo ozbiljno automobilima bez "mislim", "čuo sam" i slično...

Odgovor je odavno, ali za mene je bas interesantna tema, pa cu da dam vidjenje:

Znaci motor radi, a kompjuter registruje da nema protoka bezina...

Po mom misljenju i iskustvu sa CPU to je dovoljno da ga zbuni, a mozda i syebe....

Rachunar prati rad sistema za direktno ubrizgavanje, koji danas imaju prakticno sve mashine i njega ne interesuje sta i odakle dolazi na ulaz direktnog ubrizgavanja. Dokle god ima regularan protokom goriva kroz sistem nema sta da ga zbunjuje. Sad bitna je razlika sto je benzin techno, a plin gasovito gorivo, tako da razlicito reaguju na pritisak koji se pravi pri direktnom ubrizgavanju, tj gas se moze vise sabiti. To je vec stvar koja moze zbuniti rachunar da prijavi kvar na direktnom ubrizgavanju i odbiti startovanje motora. Nisam upoznat sa ovom problematikom, ali nagadjam logicno sta moze da bude problem. Znachi u tom slucaju bi trebalo reprogramirati deo programa u rachunaru da prilagodi kompresiju u direktnom ubrizgavanju kad krene dotok plina!

jomini:
Heh, sećam se... Ali nije vredelo. Stručnjaci...
TV bla- bla su jedno a praksa nešto deseto. Kako bi bilo da nas "stručnjak" jomini prosvetli nekim dokazom o F1 koja je išla naopačke?
Da se vratimo na plin. U rezervoare dolazi u tečnom stanju kao i bilo koje drugo gorivo. Tek se u narodski zvanom "isparivaču" pretvara u gas i tako dolazi u usisnu granu. Dodatni kompjuter (zbog čega je ugradnja skuplja za motore sa ubrizgavanjem) čita vrednosti smeše isto kao i kod benzina. Stručnjak ispod jominija pomenu kako kompjuter treba da očita kompresiju. Poznavaocima je jasno da je kompresija projektno zadata veličina motora i da nema kompjutera koji može da je izmeni...I bilo bi lepo da se ovde malo ozbiljnije bavimo tehničkim argumentima, ovo nije tema "Eh ti Japanci"...

Back