Pleme Kuči

• Začetnik teme Začetnik teme Kuber
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vasojevici su de facto Srbi , samim tim i rodonacelnici srodnih im plemena .

Malisorski albanski plemena.
Vasojevici ( Vaso) , Bjellopavlici (Palabardha), Kucici (Kuqi) su bili deo albanskog plemena Hoti, Gruda, Kuqi. Kad se crkva delila na Vizantijsku i Rimsku, ovaj deo je presao Vizantijsku stranu dok drugi deo je ostao na rimskoj, kojoj pripada jos dan danas. Ovi sto su presli na Vizantijsku stranu u crkvu su se molili na slavenskom (crnogorskom). Istoriju njihovu zna svaki Albanac a zato i smatramo Crnogorce bliznjim sto se tice nekih zakona... Postoje knjige o ovome.

U knjizi Edith Durham-a se prikazuju slike nekih clanova od Vasojevica u albanskim nosnjama.
i Sam Prof. Milan Popovic je prizano da pripada plemenu Kuqi i objavio knjigu: The tribe of Kuqi in folk stories and songs.

Ovo sta je pisano , potvrdjuje i ovaj link:
The literature in Montenegro before 1918
.................................................. ..............................

Berisha pripadaju grupi plemena Puka i po istorijskim
podacima oni su starosjedeoci na toj teritoriji (malo juznije od plemena
Krasnichi i Shala). Po njemackom autoru Baronu Nopcsi (Franz Baron Nopcsa,
Das Katolische Nordalbaniens, Budapest 1907) prvi tragovi plemena Berisha se
mogu naci iz 1270. godine. Oni se smatraju najstarijim arbanaskim plemenom.
Od tih Berisha vuku porijeklo Drekalovici 8a preko njih znatan dio plemena
Kuci), ko i arbanasko pleme Gruda. Sami Drekalovici vuku porijeklo od
predaka koje se zvao Ndre - na albanskom Andrija. Drekalovici su bliski rod
arbanaskom plemenu Kastrati, koji isto vuku porijeklo od potomka Drekalovica
koji se zvao Dedli. Interesantno je da Edith Durham (M. E. Durham, Some
Tribal Origins Laws and Customs of the Balkans, London 1928) navodi da je u
vrijeme njenog boravka u tom dijelu Balkana saznala da se te 1913. godine
(dakle vec 20. vijek), nije bilo dozvoljeno da se Drekalovici zene s
Kastratijima jer "ne valja uzimati svoju krv".
ovde vise o tome
http://www.montenet.com/2003/rajo2.html

Neznam Bajo na sta aludiras , ali pre toga trebas dokazivati istorijskim dokumentima , ako ih imas pre XI-og veka ?

Алудирам на то да Албанци никако не могу носити имена Краснићи од "памтивека", јер постоји јасно ограничење пре којег се Албанци не помињу у историјским изворима, а то је 11. век.

[SIZE=3:
Dimitrije_Tucovic[/SIZE];20280896]kako da ne. ti bi hteo da su siptari ali nisu. Kuci su bili brana odbrane slovenskog zivlja od pomanitalih arbanasa.
izlistaj sve poznatije enciklopedije sam ces se uveriti

Dovoljno govori tvoj Nickname : http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%B8_%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0_(%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A2%D1%83%D1%86%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B)
Алудирам на то да Албанци никако не могу носити имена Краснићи од "памтивека", јер постоји јасно ограничење пре којег се Албанци не помињу у историјским изворима, а то је 11. век.
Dovoljno je i to da se Albanci pominje od XI veka , dok drugima fale takve dokumente od XI veka .

Evo jos jednom isti link od Crne Gore , jer se taj gore mislim se ne otvara i da ne mislis da smo mi Arbanasi napisali nesto o ovome :
http://www.montenet.org/2003/rajo2.html

Arberi,
Hvala ti na ovome.
To za Daciće me iznenadilo, jer poznajem nekoliko Dacića koji su Crnogorci pravoslavne vjere i nikad niko nije rekao da ima od tamo korijene,
Poslaću im ovo sakupljanje Dacića ali će sigurno reći da sa tim nemaju ništa.

Ovo za Drekaloviće, kasnije Popoviće je sve apsolutno provjereno i tačno.
Jedino nikako da saznam porijeklo Drekala jer nagađanja je previše.

vasojevici su pored drobnjaka najsrpskije pleme koje postoji. ko kaze da su vasojevici siptari toga treba poslati kod psihijatra

Dimitrije,
Zbog turskog zuluma i krvne osvete je dosta ljudi iz Kuča,Klimenta, Beriša, pobjeglo u Vasojeviće, Rovce, Moraču i Drobnjak, sve do Tare.
U to ne sumnjaj i to će ti svi tamo reći kad i od kuda su došli.
Ali koliko mi se čini, tamo je dolazio (bježao) samo slovenski živalj a za albanski ne znam tačno.
Koliko se tamo priča, niko od tih ljudi nije govorio albanski jezik, iako je znao ponešto i razumio taj jezik.
Po tome zaključujem, da je to bio samo slovenski živalj, koji je govorio isti jezik.

ako nekome treba pricati o asimilaciji to ste vi albanci.
konstantno asimilirate manjine sa posebnim naglaskom na ono sto u sadasnjosti radite u albaniji i na kosmetu.
radi se o pokusaju masovne asimilacije svih nealbanskih naroda dodavanjem albanskog nastavka na njihovim prezimenima, najcesce se radi o gorancima, turcima, romima i ostalima .
imate i drugih asimilatorskih metoda

ako to sada radite sta me sprecava da poverujem da ste istu stvar radili i u proslosti nad onima za koje ste mislili da nisu zasticeni

Poslednja izmena:
ako nekome treba pricati o asimilaciji to ste vi albanci.
konstantno asimilirate manjine sa posebnim naglaskom na ono sto u sadasnjosti radite u albaniji i na kosmetu.
radi se o pokusaju masovne asimilacije svih nealbanskih naroda dodavanjem albanskog nastavka na njihovim prezimenima, najcesce se radi o gorancima, turcima, romima i ostalima koji su islamske vere.
imate i drugih asimilatorskih metoda

ako to sada radite sta me sprecava da poverujem da ste istu stvar radili i u proslosti nad onima za koje ste mislili da nisu zasticeni

proces asimilacije između Slovena i Albanaca je prirodan i obostran....slovenski etnički korpus se islamizovao i albanizovao na području Kosova i zapadne Makedonije, albanski slavenizirao u Sandžaku i Crnoj Gori, a jellinizirao u Epiru....1804. godine u Sjenici i Tutinu se govorio isključivo albanski jezik, kao i u Gusinju, dobrom delu Plava i klimentaškom djelu Rožajske opštine...
Evo kako je izgledao Novi Pazar 1904. godine...

lab_man

88e bio sam u vojsci sa jednim pazarcem, on mi je slicno rekao. rekao je i da su muslimani bosnjaci iz novog pazara jednim delom potomci ulemskih turskih porodica

jeste, jednim delom...nekih 20%, 40% su albanskog i srpskog porekla. Oni iz Sjenice i Tutina su svi kompletno slavenizirani Klimente (da se razumemo, oni u etrničkom smislu, kao ni Kuči nisu čisti), dok su muslimani iz Nove Varoši, Prijepolja, Priboja, Berana, Trapeza, Bijelog Polja i Pljevalja srpskog porekla.

jeste, jednim delom...nekih 20%, 40% su albanskog i srpskog porekla. Oni iz Sjenice i Tutina su svi kompletno slavenizirani Klimente (da se razumemo, oni u etrničkom smislu, kao ni Kuči nisu čisti), dok su muslimani iz Nove Varoši, Prijepolja, Priboja, Berana, Trapeza, Bijelog Polja i Pljevalja srpskog porekla.

jos kad bi se javio koji musliman bosnjak sa toga prostora da malo detaljnije isprica. vazno je cuti sta oni imaju da kazu, ipak pricamo teorije koje se njih doticu i koje oni sami trebaju da ispricaju

jos kad bi se javio koji musliman bosnjak sa toga prostora da malo detaljnije isprica. vazno je cuti sta oni imaju da kazu, ipak pricamo teorije koje se njih doticu i koje oni sami trebaju da ispricaju

ovo ti pričam jer taj kraj odlično poznajem, a i nemački, ruski i srpski etnolozi su ostavili jasne podatke o njima i svi se slažu....Sadašnji Bošnjaci, naravno, da će sve to negirati i provlačiti neku svoju teoriju o bošnjačkom poreklu...z:cry:
mada, ti krajevi nikada nisu bili u sastavu bosanske srednjevekovne države...

Vaso je slovensko ime? Koga su ono Vasojevići zvali Srbljacima?

Kako si maliciozan samo , kako branis stavove , a znas da nisu ispravni .Vasojevici su Srbljacima nazivali narod koji su tu zatekli , cesto podrugljivo jer ih nisu smatrali sebi ravnima , nisu ih smatrali dovoljno Srbima , cak su ih nazivali i bugarasima i jos nekim pogrdnim imenima .
Procitao sam sve sto sam mgao o Vasojevicima , zato me i cudi ovakav tvoj stav .
Procitaj Vasojevicki zakonik.

Back