Pleme Kuči

• Začetnik teme Začetnik teme Kuber
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije valjda da mislis da su neke tkz Sandzaklije tj Bosnjaci ziveli pre dolaska Turskih zlotvora? Pre 1389.godine (((jezgro srpske drzave))) je bilo: Kosovo i Metohija, Stara Srbija Raska oblast, jug Srbije, danasnja Crna Gora sa Brdima, Stara Hercegovina, i Hercegovina, zapadna Makedonija, i okolina Skadra. Na ovim prostorima je zivelo iskljucivo srpsko stanovnistvo, naravno bilo je nesto Cincara, Vlaha i ostalih naroda.
Inteligencija ti je ravna niku ;)

po tome sto ovde pisete ,ispadne da su sva plemena u crnoj gori albanskog porekla ,cak je neko spomenuo i pastrovice kaa albance ...a oper sa drug strane neki albanci slave slave mdakle znamo da je to samo sepski obicaj ,tako da mi nije jasno ...

Hm, sve poznavaoci.... :) Ev malko da vas uputim....
Prvo; da bi se uopshte govorilo o plemenima u CG, Brdima i Hercegovini a i u Albaniji morate znati mnogo toga a prvenstveno kako su plemena nastajala, kako su se sirila... Dalje, nikako se ne trebaju izostaviti BRATSTVA i RODOVI jerbo jo to jako bitna stvar u plemenskoj podeljenosti.
Et, sad nastavite a ja cu da pratim...

Hm, sve poznavaoci.... :) Ev malko da vas uputim....
Prvo; da bi se uopshte govorilo o plemenima u CG, Brdima i Hercegovini a i u Albaniji morate znati mnogo toga a prvenstveno kako su plemena nastajala, kako su se sirila... Dalje, nikako se ne trebaju izostaviti BRATSTVA i RODOVI jerbo jo to jako bitna stvar u plemenskoj podeljenosti.
Et, sad nastavite a ja cu da pratim...
Ja sam to jedini i pomenuo...

Pa normalno da sam poznavaoc plemena Kuci jer moja majka ima porijeklo od Kuca,mnoge familije u Sandzaku su nastale upravo od tog plemena.
E sad je pitanje ko su bili oni... Srbijanske tvrdnje da su Kuci njihovo tj. srpsko pleme ne treba uzimati za ozbiljno jer postojbina Kuca je Crna Gora a ne Srbija.
Tvrdnje Albanaca da su bili albansko pleme takodje ne mora da znaci da je to tacno jer oni ne poticu iz Albanije,niti mi Bosnjaci mozemo reci da su bili nase pleme jer nisam upoznat da vuku korijene iz Bosne ili Hercegovine mada se jesu neka plemena u CG naselila iz Hercegovackih krajeva.

Ja mislim da su oni bili pleme Ilira i da treba napomenuti da Iliri kroz svoju historiju nisu bili posebno organizovani niti gradili zajednicki identitet vec su bili podijeljeni na mnogo plemena.
To je slucaj i sa Kucima pa ih danas svako svojata

Pa normalno da sam poznavaoc plemena Kuci jer moja majka ima porijeklo od Kuca,mnoge familije u Sandzaku su nastale upravo od tog plemena.
E sad je pitanje ko su bili oni... Srbijanske tvrdnje da su Kuci njihovo tj. srpsko pleme ne treba uzimati za ozbiljno jer postojbina Kuca je Crna Gora a ne Srbija.
Tvrdnje Albanaca da su bili albansko pleme takodje ne mora da znaci da je to tacno jer oni ne poticu iz Albanije,niti mi Bosnjaci mozemo reci da su bili nase pleme jer nisam upoznat da vuku korijene iz Bosne ili Hercegovine mada se jesu neka plemena u CG naselila iz Hercegovackih krajeva.

Ja mislim da su oni bili pleme Ilira i da treba napomenuti da Iliri kroz svoju historiju nisu bili posebno organizovani niti gradili zajednicki identitet vec su bili podijeljeni na mnogo plemena.

Hm, pa veruj mi da nemas pojma! :)

E moj poturko inteligencija ti je ravna Turcima. Znas li da su Brda i Stara Hercegovina pripojeni CG posle Berlinskog kongresa? Kuci, Vasojevici, Drobnjaci, Banjani, Pivljani, i ostali nikad nisu bili deo CG sve do 1878g.

Na Albanskom za djevojku se kaze Vajza ili Qika. za to Cuca prvi put cujem,mozda tako kazu oni iz Albanije ali ne sa Kosova.
Ima razlike izmedju Albanaca iz Albanije,Kosova i drugih drzava,kako u govoru tako i u nosnji i obicajima. Recimo covjek iz Albanije i Kosovar tesko ce u govoru sporazumjet

Na Albanskom za devojku se kaze Vajza, Chika, Cuca, Chupa, Goca itd. zavisno od regije. Ovo boldovano nije istina. I ja, ovih dana, cujem da covjek iz Srbije i iz CG tesko se sporazumeju, pa ako je ovo istina, moze biti istina i za coveka iz Albanije i Kosovara.

E moj poturko inteligencija ti je ravna Turcima. Znas li da su Brda i Stara Hercegovina pripojeni CG posle Berlinskog kongresa? Kuci, Vasojevici, Drobnjaci, Banjani, Pivljani, i ostali nikad nisu bili deo CG sve do 1878g.

Brdlija, znam ja da je sve to pripojeno CG poslije B.kongresa 1878 a dotada sve je to pripadalo Bosni tj. Bosanskom vilajetu

Pre ce biti da je neznalica taj sto tvrdi suprotno za ova plemena. Slovenski toponimi u Albaniji su ostali od vreme okupacije Bugara a ne Srba. A ko je ostavio albanske, vlaske, rumunske, madjarske toponime po Srbiji?

Bosnjacko pleme je osnovano pre 17. godina. Naziv bosnjakog plemena je FederacijaBH. Boze mili sta necu sve cuti od islamiziranih Janicara.

Na Albanskom za devojku se kaze Vajza, Chika, Cuca, Chupa, Goca itd. zavisno od regije. Ovo boldovano nije istina. I ja, ovih dana, cujem da covjek iz Srbije i iz CG tesko se sporazumeju, pa ako je ovo istina, moze biti istina i za coveka iz Albanije i Kosovara.

To jeste istina,recimo Moravac i Vojvodjanin tesko mogu da se sporazumeju,posebno moze neki Srbijanac sa Juzne morave ili Pirota da se sporazumije sa pravoslavcem iz Bosne,za tu priliku ne bi bilo lose prevodioc da se nadje :kafa:

gledaj ,hercegovic su srbi ,ako je nesto siguno onda je to ...hercegovci su bili pravoslavci masovno ,tek od 16i 17 veka franjevci prodiru u te delove ...dakle tu nema dileme ...ja mislim da su kuci pleme koje je stvoreno od dva naroda uglavnom srba i albanaca ,neznaci da su ljudi mesavina tih ,nego da su u plemenu bili i albanci i srbi ,e sad od kojih ste vi nebih znao ,verovato i od jednih i od drugih . . . .

Pre ce biti da je neznalica taj sto tvrdi suprotno za ova plemena. Slovenski toponimi u Albaniji su ostali od vreme okupacije Bugara a ne Srba. A ko je ostavio albanske, vlaske, rumunske, madjarske toponime po Srbiji?

nebih se slozio ,sa obzirom da se srpsko carstvo prostiralo preko cele albanije ,dakle tragovi toga verovatno postoje ,stose tice kosova gradovi i manastiri su srpskog jezika ,mad asvako prvodi na svoj jezik kako mu odgovara ....

Hercegovci i Srbi su isto ko sto su Eskimi i Aboridzini.
Trebas da znas da u Bosni nije bilo pravoslavne crkve sve do 16 vijeka,dakle tek po dolasku osmanlija napravljena je prva pravoslavna crkva u Bosni.
Velik broj danasnjih haj da ih ne nazovem tz. Srbima u BiH su Vlaski potomci koje su Osmanlije dovele i naselile da brane njihove granice,zato su naseljavali krajeve u zapadnoj Bosni i Hrvatskoj. Seselj ima katolicko porijeklo iz Popova Polja u Hercegovini sve dok njegovi nisu presli u Pravoslavlje kad im je Ortodoksna crkva dala zemlju i posed.

Back