Plati kartu ili marš iz Beograda

Neka neko proba da se ponasa kao ovde - ali na zapadu. Nema sanse. E pa, posto nismo glupi, nego itekako dobro umemo, onda neka budemo dobri sami sebi i svojoj okolini - a ne samo zapadu.

Prevoz se placa.
Parking se placa.
Infostan se placa.
Struja se placa.
Djubre se ne baca kroz prozor, kao ni opusci i drugi sitan otpad.
Parkiranje u stilu "vezi konja na tarabu ispred vrata" - auto pravo na ulaz u nesto, uopste nije pozeljan.
Guzva u saobracaju je uobicajena pojava.
U autobus se ne ulazi tako sto se popnes uz stepenice odmah tu zakucas na mestu.
Posto je cesto guzva, kreni na vreme, nemoj da divljas pokusavajuci da stignes na vreme.

Itd.

da da ne bacate djubre sa terase solitera :roll:

.........а цене су прилагођене платежним могућностима становништва

Aha... jos kada bi svi platili to bi bilo super.

Tv pretplata kosta koliko kosta - ali samo pola nas placa. Sto znaci, da svi plate onda bih ja pola ustedeo, a neko bi tu polovinu platio. Ipak, moram da primetim da se rts vec odavno zali, da nemaju dovoljno sredstava za rad - a oni su prakticno jedina televizija koja ima dopisnike po svetu. Ostali samo prepisuju od drugih.

Tv pretplata kosta koliko kosta - ali samo pola nas placa. Sto znaci, da svi plate onda bih ja pola ustedeo, a neko bi tu polovinu platio. Ipak, moram da primetim da se rts vec odavno zali, da nemaju dovoljno sredstava za rad - a oni su prakticno jedina televizija koja ima dopisnike po svetu. Ostali samo prepisuju od drugih.
Šta ćemo s onima koji ne gledaju TV?Što da plaćaju lopove i neradnike u RTS-u?Neka otpuste sve koji su višak,prodaju nepotrebne objekte i naprave posle toga kalkulaciju.Naravno bez reklama ako hoće da naplaćuju pretplatu.

Ускладити цене па тек онда поставити то питање.

da da kako da ne :roll:

svako ko zivi u beogradu je beogradjanin

Ma da? Evo uzmi nekog Nemca na primer, ako je pre 2 meseca dosao i misli da ostane. On je odmah Beogradjanin? Ne bih rekao.

Beogradjanin je neko ko je to poreklom (i pretpostavljam da je naucio kako se u velikom gradu ponasa), ali nije ograniceno samo na to. Ima i sjajnih ljudi koji nisu iz Beograda ali su mnogo ucinili za njega. Ucinili su to svojom visokom kulturom, vrednim radom i slicno.

Ma da? Evo uzmi nekog Nemca na primer, ako je pre 2 meseca dosao i misli da ostane. On je odmah Beogradjanin? Ne bih rekao.

Beogradjanin je neko ko je to poreklom (i pretpostavljam da je naucio kako se u velikom gradu ponasa), ali nije ograniceno samo na to. Ima i sjajnih ljudi koji nisu iz Beograda ali su mnogo ucinili za njega. Ucinili su to svojom visokom kulturom, vrednim radom i slicno.

svugde ima i kulturnih i nekulturnih ljudi negde vise negde manje i to ako je neko rodjen negde , da je po automatizmu kulturan/primitivac je najobicnija glupost i generalizacija.

Pa jeste, tako je, ali zasto se onda svi ne ponasaju kao Beogradjani, nego bacaju djubre komsiji ispred vrata, kao sto su nekad bacali u potok u rodnom selu.

verovala ti ili ne ja u mom malom mestu nikada nisam video da neko baci djubre sa terase ili sa prozora .

nikada.

i ako smo svi mi "gradjani" tog malog grada, u stvari seljaci i potomci seljaka koji su se doselili u to nekada malo vece selo :roll:

Back