Planete na Asc

Trebalo bi postaviti celu kartu sa takvim pitanjima.

Mars je u Ovnu, povezan sa 4 stepenom Vode (Rak), Mars koji se okreće ka porodici i tera porodicu na akciju. Ne želi da dopusti porodici da mirno sedi kod kuće, a pogotovo ne sopstvenoj deci.

Od izuzetnog je značaja da se oružje ili rad sa ljudima koji imaju oružje ostavi po strani.
Druga izuzetna stvar od značaja jeste da se svi problemi vezani za neurozu rešavaju kod adekvatnog profesionalca, a da se alternativnim metodama lečenja ne pridodaje visok značaj jer je sa ovakvom postavkom to veoma naglašeno.

Slatkiše smanjiti.

Kako bi tumacili mars u ovnu u prvom polju? Asc deli prvo polje ribe i ovna,u ribama nema nijedne planete a u ovnu je mars na 4 stepenu

Asc je u Ribama ili u Ovnu? Moze da je i 29.stepen Riba opet se uzimaju Ribe kao ascedent. U tom slucaju Mars nema bas jednaki upliv kao kad bi Ovan bio asc, sto je dalje od vrha polja, i ako menja znak, upliv je sve manji.
Uglavnom znak ascedenta je jedan, ne postoje dva podznaka :)

Planeta u sedistu je svakako plus kako god da se tumaci, borben i hrabar Mars. Za Ribe asc Mars vlada 2. i 9.im poljem, tako da se odnosi na ove oblasti zivota.
Impulsivno trosenje, velika usmerenost na sticanje, na tu oblast zivota odlazi dosta fokusa i energije.
Vladar 9. u Ovnu bi oznacavao dobru intuciju, zelju za istinom po svaku cenu, moguce i malo dogmatike jer je Mars u pitanju. Treba verovati svojoj intuciji ovde. Dobrobit od profesora, ucenjaka.
To je to onako uopsteno iz ovog polozaja, jer ipak se cela karta gleda :)

Poslednja izmena:
Vidite da uhvatite @N3Wz kad je tu, on vam je najpouzdaniji. (nisam plaćena da reklamiram, Bože daj da jesam);
Budite oprezniji kada delite svoje najličnije podatke sa bilo kim, shvatite da je to kao kad nesvesno poklanjate deo sebe.
Od mene toliko.
:kpozdrav:

Asc je u ribama na 2 stepenu riba pocinje i zavrsava se u ovnu gde je mars na 4 stepenu ovna,ribe i ovan dele 1 kucu natala 😊

Ali treba cela karta. :lol: Opet se igramo nagađanja i delovanja intuicije.

Sanjar i vizionar u velikom delu ličnosti, sa potrebom da se ideje sprovedu u delo, što nije uvek prosto ili lako.
U mladosti je moguća mržnja od strane muških osoba, a neizostavno je i da je bilo povreda glave ili ugnjetavanja na javnim mestima, izlascima ili slično tome.

Neptun ovde nije dostavljen, a bitan je da se upotpuni slika. Zavisno od pozicije Neptuna i kuće u kojoj se nalazi Neptun se dobija precizna slika o tome kakva je to vrsta energije koja se troši, za šta se troši i na koji način.

Bitni motivi ličnosti su stvaralštvo, suzbijanje mržnje, davanje, pružanje, doduše i idealizacija, alternativne metode lečenja, veze sa sumnjivim licima koji se nazivaju beli magovi i slično tome. Moguća je fascinacija ljudima koji se okreću ka pomaganju drugim ljudima, koji se vezuju za lečenje bića (ako ti to ima smisla). Dalje, vidovnjaštvo u nekim slučajevima ili fascinacija vidovitim osobama, možda čak i strah od takvih ljudi.

U pitanju je socijalna osoba koja je u sukobu sa sobom jer se ono što želi gotovo nikada ne ispunjuje. Postoje problemi u komunikaciji sa muškim osobama i generalno ljudima koji deluju agresivnije, nasilnije, napadački.

Veliki problem je i lenjost i pokretanje iz mesta te ideje sprovoditi u delo, a ideja sa takvom pozicijom ima na pregršt.

Potrebno je videti sledeće

Pozicija Meseca, Sunca, Neptuna, preovladavanje elementa u karti, ispoljeno polje i znak. A ovo što sam napisao je samo jedan deo ličnosti.

Proveriti limfne žlezde, takođe, pogotovo u poznijim godinama.

@N3Wz ako te ne mrzi...oće li biti nešto zanimljivo...

IMG_20200220_141709.png

Ovo je mart '96 između prvog i drugog. Recimo 2 mart, 1 ujutru. Nisam siguran da ti je vreme tačno, nekih desetak minuta je off.

Ovde su izražene veoma dobre pozicije, ali isto tako i poprilično loše po pitanju ličnog zdravlja, prvenstveno emotivnog zdravlja. Neka devojčica ili mlađa sestra te je pošteno zeznula (ili će te zeznuti) do te mere da možeš se potpuno ograditi od sličnih emotivnih naboja i bola koji svakako u karti je ispoljen velikim turbulencijama, nemirima na ljubavnom planu i slično tome. Sa sestrama može biti nadmetanja za majčinsku ljubav, te se od tebe može zatražiti u okruženju da što pre odrasteš i pokažeš da si sposoban za vođenje brige o sebi što tebe ne pogađa toliko koliko te pogađa nerazumevanje porodice i okoline za stvari koje su tebi bitne.

U svakom momentu osećaš veliki udeo samoće i to ti smeta, ali ti je samoća lagodnija nego da se bakćeš sa ljudima koji crpe tvoju energiju.

Sa trenutnim tranzitima doplazi veliko pitanje - kolika ti je zrelost i kolika ti je odgovornost? Pitanje posla i karijere, te životnog puta se pokrenulo pre tri godine kada su stvari počele da se dešavaju brže i intezivnije. Od roditelja se može videti i maleni teror u jednom momentu učenja i studija, bukvalno čupanje kablova, bacanje telefona ili slično tome, što može ostaviti težak emotivni ožiljak na tebe i zauvek te udaljiti od, konkretno, majke ili majčinske figure. Majčinska figura je distancirana nekako ili će biti distancirana uprkos tvrdnjama o ljubavi ili iskazivanju istih. Što je viša zrelost, ovo će postajati sve uočljivije.
Studije, učenje i realizacija naučenog sada dolazi u prvi plan i to je ono što se najbolje vidi u karti. Ukoliko nema konkretno završetka fakulteta, škole ili slično tome, neki oblik sopstvenog učenja ili rada će se odmah primeniti. Da li želiš ili ne želiš, ti moraš da ideš napred kako znaš i umeš. U tome možeš imati veliku podršku svojih poznavaoca, ali ipak treba da biraš sa kim se družiš jer postoji mogućnost da su to pomalo opasniji likovi, pogotovo ako se kreću ili bleje u okrugu škola, teretana i slično (Pluton u Strelcu, VI Blizanci).

Najteži period sa društvom ti je prošao pre 3 godine kada je došlo do čistke toga s kim se druži, a s kim je na distanci.

Druženja, drugarstva i komuniacija sa ljudima iz inostranstva mogu biti veoma primamljivi u ovo vreme, ali tu je i pitanje zdravlja. Najslabiji je respiratorni sistem, mogućnost gušenja, astme ili problemi sa rukama u mladosti. Kasnije se poboljšava situacija. Trenutno zbog Merkura može da drži blaga prehlada.

Trenutno je Mesec direktna opozicija tvom Mesecu, u skladu Plutona, Saturna pa i Jupitera. Ovu vrstu energije koju imaš kod sebe treba i da iskoristiš na neki konstruktivan način. To su izuzetno jake planetarne energije (kažemo energije, iako su tranziti) koji ti sigurno mogu pomoći da realizuješ planove. Ovo što čitaš te može pogoditi, ali gledaj da o ovome razmisliš sutradan bistrije glave. Juče i prekjuče je osetan nagli pad energije i volje za bilo čim, jer su mogući i porodični problemi.

Za tri dana je slična situacija i potrebno je gledati bilo šta vezano za školu u tom periodu.

Sada, ne bi trebalo da se posvetiš drugaricama i jurnjavi istih za bilo kakve šeme za te stvari, a može ti biti veoma primamljivo zbog tranzita Venere. Bitnije su ti druge stvari zahvaljujući tranzitima, tako da gledaj da se posvetiš tome i ostvarenju bilo kakvih škola, učenja i slično tome jer su to primarne stvari koje bi trebalo da te zanimaju.

@N3Wz na šta misliš sa 'potpuno ograditi od emotivnog naboja/bola'? Samoću osjetim vrlo rijetko i taj osjećaj traje baš premalo, pa se može reći da toga nema. Skroz sam se distancirao od oca, precrtao ga, a sa majkom sam koliko toliko ok...i tu sam nešto distanciran ali se taj odnos može nazvati poslovnim, iako nema veze sa poslom, ali tako djeluje...i ja mislim da će vremenom biti veća distanca, ali sam okej sa tim. Pad energije od prije 2 dana se nije osjetio, dobro, sad kad bih razmislio - i jeste malo, ali je to vrlo blago u odnosu na ono što se osjetilo kroz život pa je prošlo nezapaženo. :D a i kratko je trajalo...nije trenutna energija ništa posebno, bilo je mnogo jačih u prošlosti...slabo je sve ovo. Naravno da me ovo nije pogodilo. :D

Možda ima nekih mogućnosti na nebu ali kao da nisu (dobre) za mene...nije to to, if you know what I mean. Misliš da se distanciram od ženskih osoba? Da se posvetim poslovnom planu?

Možda ima nekih mogućnosti na nebu ali kao da nisu (dobre) za mene...nije to to, if you know what I mean. Misliš da se distanciram od ženskih osoba? Da se posvetim poslovnom planu?

Baš to.

A sa ocem neće nikada biti tog distanciranja jer što više vremena bude prolazilo, kada budeš u 30im, uvidećeš da su neke stvari imale logike. Tebi je Saturn poprilično ispoljen i bitan, a on funkcioniše bolje nakon 28me godine.

Ako i dalje možeš, posveti se učenju. Ja bih to izdvojio kao primarnu stvar za tvoje godine.

Pozdrav

Baš to.

A sa ocem neće nikada biti tog distanciranja jer što više vremena bude prolazilo, kada budeš u 30im, uvidećeš da su neke stvari imale logike. Tebi je Saturn poprilično ispoljen i bitan, a on funkcioniše bolje nakon 28me godine.

Ako i dalje možeš, posveti se učenju. Ja bih to izdvojio kao primarnu stvar za tvoje godine.

Pozdrav
Što se oca tiče to je odavno završeno, to je jedna od stvari u životu koje ću održati, makar išao i protiv sebe, do kraja. Logiku sam odavno vidio, sve to razumio i obradio...stavio tačku i nema mijenjanja, bez obzira na posledice.

Učim skoro svaki dan News, ali ne na tradicionalne načine, to je dosadilo.

Ovo je mart '96 između prvog i drugog. Recimo 2 mart, 1 ujutru. Nisam siguran da ti je vreme tačno, nekih desetak minuta je off.

Ovo mi je pobeda :lol: :lol:
Rektifikovati nekome kartu, bez da znas i jednu crticu o dogadjajima iz zivota te osobe, jer se tako rektifikuje karta.
Jako neozbiljno i sarlatanski, sve ne bi li se postigao neki wow efekat kod tumacenja.

To nije rektifikacija, već konstatujem da je sigurno uzeo odokativno vreme. Za ozbiljna tumačenja karte neka ide kod astrologa, forumi nisu za to i to je opšte poznato.

Naravno, ako možeš i želiš da odvojiš sate i sate na tumačenje i pisanje, svaka čast i samo napred. Ja te u tome sigurno neću sputavati, naprotiv! Jedva čekam da vidim bilo šta slično na PDF Astrologije. Slobodno analiziraj kartu, sada je postavljena. :lol:

To nije rektifikacija, već konstatujem da je sigurno uzeo odokativno vreme. Za ozbiljna tumačenja karte neka ide kod astrologa, forumi nisu za to i to je opšte poznato.
Vrijeme je uzeto sa izvoda iz matične knjige rodjenih, ne znam jesu li te babice tamo ili ko god, ofrlje upisivali. Ako nije problem da malo obrazložiš ono što si napisao a ja pripitao...ako je problem, i to je okej.

Ne rade se horoskopi na forumu. :lol: Naglasio sam ti da revidiraš za dva dana situaciju i razumećeš šta sam napisao jer ti je sada opozicija Meseca i neće ti biti najjasnije šta se dešava.

Kapiram šta ti nije jasno.
Ograditi sebe od emotivnog naboja ili bola znači da stavljaš ispred sebe fasadu i trpiš, a pogotovo kada je u konktestu ljubavi, POTENCIJALNIH sestara i konkretno majke. To ti je slaba tačka, iako ti to možda ne želiš ni sebi, a ni drugima da priznaš jer ti je bitno zbog Asc da postaviš sliku jake osobe, dok s druge strane to i nije istina ako pogledamo aspekte. Postoji puno nabeđivanja sebe, a pomoć najviše dolazi preko poznanstava i drugara koji se upoznaju preko granice. Ako ih SADA nemaš, onda ćeš ih najverovatnije naći u naredne dve godine. Tako ti je u karti.
Dakle, planete u karti koje se tiču ženskih osoba (kuma, tetka, sestra, rođaka itd) generalno, a konkretno u slučaju tvojih ljubavi, nisu u najboljem odnosu trenutno i gledajući tranzite predlažem ti da IPAK se okreneš ka učenju jer su ti povoljni aspekti za to ove i sledeće godine. Da li ćeš ti to učiniti ili ne je na tebi da odlučiš, naravno, ali ćeš ukoliko se zacopaš poprilično emotivno nadrljati. Ne znam kako da ti to bolje dočaram, a da me razumeš.

Što se tiče dešavanja i događaja, iako ti lično možeš osetiti (uticaj opozicije Meseca) da je odnos s ocem katastrofalan, ovde je i te kako povezanost s ocem prisutna i naglašena, a doći će do izražaja između tvoje 28 i 32 godine. Zapamti kako se sada osećaš po pitanju oca, a kada budeš u tim godinama, setićeš se ovoga što sam ti rekao sada i uvidećeš da su neke stvari mogle biti bolje u porodici.

Intimnije od ovoga neću da zalazim niti smatram da je to fer prema drugim korisnicima PDF-a. Ako smatraš da ti bilo šta od toga nije tačno ili ako si nezadovoljan, treba da imaš u vidu da ovo nije profesionalna analiza, da se horoskop radi u četiri oka i to nekoliko sati uz konsultacije itd. To nije stvar zabave i ubijanja vremena. To se ipak plaća, tako da ako imaš konkretno probleme koje treba rešiti onda je najbolje da se obratiš profesionalnom astrologu jer ovde ćeš teško naići na bilo koga ko će da odvaja puno vremena za detaljnu analizu i odgovore na sva pitanja koja te tište, a kojih je sigurno puno.

Dalje, okretanje na učenje je glavno ovde. Ako smatraš da je to nemoguće trenutno, onda posao.

Koje si vreme stavio za kartu?

@N3Wz ok, idemo iz početka. Neka djevojka me je zeznula ili će to uraditi (pošto nemam sestre) pa sam se ogradio i blokirao emocije? Zbog toga sam distanciran od ostalih djevojaka, sestara i majke...i to mi je slaba tačka, a to krijem od javnosti jer zbog podznaka želim izgledati kao jaka osoba. Jesam li dobro povezao?

Ne tražim da bude profesionalno, valjda je sve ovo entertainment purposes only.

Poslednja izmena:
Nije bitno :lol::lol::lol: Zbunio sam te potpuno jer sam žurio... Koliko si me samo nasmejao sad. Svaka ti čast.

Aj, ispočetka

1. Sa sestrama, majkom, kumom, rođacima ženskog roda, drugaricama takođe, nemoj da ništa započinješ, nikakav biznis, nikakav koncept, to ti nije jača strana u narednom periodu i možeš da izvisiš za lovu, za nerve, za tvoje stanje generalno. Skenjaće te to ako veruješ nekoj takvoj osobi, a ti sad vidi koja je od njih ako je uopšte i ima, jer će ta te obmanjuje oko nečega. Drugim rečima ČUVAJ SE LOŠIH ŽENA. :lol: To traje u narednih godinu i po dana. Da li ih imaš, da li ih nemaš, nebitno je, ne poznajem te, gledam ti kartu i vidim ono što vidim i što se ističe u karti :lol: Da imaš decu, rekao bih ti da povedeš računa o kćerci.

2. Nemoj ulaziti u ljubavne šeme jer ćeš da nagrabusiš. Kao COMBO ovo je još više ispoljeno ako si upoznao neku devojku, ženu, štagod, preko tvoje sestre, kume, rođake ili ženskog zlatnog retrivera na kraju krajeva :lol:

3. U REDU JE da se opustiš i da shvatiš da ne nosiš sav teret na grbači i da si samo čovek i ljudsko biće, iako ti očekuješ od sebe, a mogu i drugi od tebe da očekuju, da šljakaš kao Supermen.

Nadam se da smo se sad sporazumeli koliko-toliko sa sve ovim retro Merkurom preko tvog Sunca. :lol:

Pozdrav i živ bio.

Back