- Poruka
- 131.190
Imamo glasanje na Književnosti:
https://forum.krstarica.com/threads/glasanje-na-temu-raskrsca.949768/
https://forum.krstarica.com/threads/glasanje-na-temu-raskrsca.949768/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Upravo te TransSturnovske planete najvise govore o globalnim ali i karmickim desavanjima, kojima covjek treba da se prilagodi, bilo da se radi o Urani u velikim poslovnim i intelektualnim sistemima kojima mora da se prilagodi, bilo da li moze da se uklopi u zasebnu neptonovsko umjetnicku, glamoroznu svjetsku scenu, ili da se putem svog Plutona u kojima su sadrzani geni dalekih predaka suprostavi politickim mocnicima.Naravno da ce oni koji imaju transSaturne na uglovima u karti, i to u slucaju da im tranSaturno ne rade lose aspekte na licne planete, mnogo prirodnije prihvatati te vrste neminovnosti.Predrag Petković je neupućen u mundanu astrologiju.Kakav Pluton i konjunkcija sa Saturnom kad za mundanu astrologiju isto kao i za horarnu,Pluton ne postoji kao planeta.
Što se tiče ratnog sukoba dvije zemlje postoji više parametara koji se gledaju,prvenstveno planete vladari prostora Ukrajine i Rusije.Onda postoje i karte tih država,tj mundane karte za osnivanja dvije države.I one se takođe gledaju,kao i karta početka sukoba.Ima daleko većih znalaca od mene za pitanja mundane astrologije pod čiju vladavinu potpada pitanje ovog sukoba,prvenstveno ćete naći o ovom na FB,stranica Astrološki dijalozi.Radi se o neuporedivo stručnijim licima od navedenog Petkovića.
Transsaturni su,zahvaljujući neupućenim i zlonamjernim ljudima, na izuzetno efikasan način doveli u zabludu mnoge ljude,tj ljubitelje astrologije.Načinjena je i ogromna šteta dotadašnjoj zvaničnoj astrologiji,onoj izvornoj koju danas zovemo tradicionalnom.Upravo te TransSturnovske planete najvise govore o globalnim ali i karmickim desavanjima, kojima covjek treba da se prilagodi, bilo da se radi o Urani u velikim poslovnim i intelektualnim sistemima kojima mora da se prilagodi, bilo da li moze da se uklopi u zasebnu neptonovsko umjetnicku, glamoroznu svjetsku scenu, ili da se putem svog Plutona u kojima su sadrzani geni dalekih predaka suprostavi politickim mocnicima.Naravno da ce oni koji imaju transSaturne na uglovima u karti, i to u slucaju da im tranSaturno ne rade lose aspekte na licne planete, mnogo prirodnije prihvatati te vrste neminovnosti.
Meni je npr Pluton egzaktno na Mcu u kvadratu sa licnim planetama u Jarcu u 1 polju, sa So, Me i Ma, i za moju siru porodicu sa oceve strane se moze reci da je tokom vremena bila aristokratska, sto naglasavaju i moji Saturn i Mjesec u Lavu, ali ja se zbog tog kvadrata borim protiv tih feudalno burzosakih mocnika , protiv svega onoga sto su mi preci bili, trazim tu klasnu jednakost, zalazem se za pravdu, istinu itd
TransSAturni su postojali i u ta davna srednjevijekovna vremena kada covjek nije znao za njih, sto ne znaci da i tada nisu " uticali" na svojstven nacin na covjeka, ali su se nekako " javili" i otkrili upravo u skladu sa simbolikom koju i predstavljaju.Uran je otkriven daleke 1781, odmah nakon francuske buroazske revolucije, sa krajem Feudalizma i prelaska u parlamentarnu demokratiju, pa zar to nije sve ono sto Uran i predstavlja, slobodu misljenja, revoluciju, borbu protiv tiranije, protiv feudalne aristokratije, tj onog preko Puta Lava kao " kralja", koji simbolizira autokratiju, ego, samovolju itd?Transsaturni su,zahvaljujući neupućenim i zlonamjernim ljudima, na izuzetno efikasan način doveli u zabludu mnoge ljude,tj ljubitelje astrologije.Načinjena je i ogromna šteta dotadašnjoj zvaničnoj astrologiji,onoj izvornoj koju danas zovemo tradicionalnom.
Neinteligentni (ili svjesno zlonamjerni mediji) doprinijeli su tomw da se ova pogrešna slika proširi na sve strane svijeta.Transsaturni treba da budu ono što jesu,a to znači treba da ostanu astronomska,a ne astrološka nebeska tijela.Za pravu astrologiju oni su uljezi,nekorisni i beznačajni.Sve za šta im je navodno dodijeljena vladavina već postoji.
Jer film nije obmana niti nikakav Neptun.Film je oblik umjetničkog stvaranja i kao takvim njim vlada Venera.Uran nije kompjuter,jer je kompjuter je običan uređaj na struju tj pokreće ga Mars kao vladar vatre ili električne energije.Ono što kompjuter radi je obrađivanje informacija a to je uloga Merkura.I na kraju,Pluton.Navodni vladar razaranja,uništavanja.Kao da prije njega u prirodi i kod čovjeka nije bilo takvih događaja.Pa razaranje je najobičnija odlika štetnih planeta, kako Marsa,tako i Saturna.
Ničeg novog pod suncem.Ali samo za one koji pokušaju da razumiju ove proste istine.
Sve si to tačno opisao. Samo nijesi postavio pitanje kako su tadašnji astrolozi, "neuki" za ova astronomska tijela,radili i napravili imena(i objavili knjige opisujući znanje koje stoji iza autoriteta), a koja stoje kao najčvršće stijene i dan danas.A nije baš malo vremena od Ptolomeja i Valensa(2.vijek),Retoriusa(4.vijek),Abu Mašara al Balkhija(8-9.vijek),Ibn Ezre(12.vijek),Sahla i Mashaalaha(10.vijek),Bonatija(13.vijek),Lilija(16-17.vijek) itd.TransSAturni su postojali i u ta davna srednjevijekovna vremena kada covjek nije znao za njih, sto ne znaci da i tada nisu " uticali" na svojstven nacin na covjeka, ali su se nekako " javili" i otkrili upravo u skladu sa simbolikom koju i predstavljaju.Uran je otkriven daleke 1781, odmah nakon francuske buroazske revolucije, sa krajem Feudalizma i prelaska u parlamentarnu demokratiju, pa zar to nije sve ono sto Uran i predstavlja, slobodu misljenja, revoluciju, borbu protiv tiranije, protiv feudalne aristokratije, tj onog preko Puta Lava kao " kralja", koji simbolizira autokratiju, ego, samovolju itd?
Zar Neptun nije otkriven 1864 godine, kada se pojavljuju prvi fotoaparati, prve fotografije,a kasnije i film? Zar Pluton nije otkriven 1930, u vrijeme velike svjetske kapitalisticke tj ekonomske depresije, u vrijeme porasta fasizma u Evropi koji je proizveo 2 svjetski rat i one dvije nuklerane bombe na Japan , u vrijeme porasta kriminala, Al Capona i kompanije, pa zar Pluton ne predstavlja potdragu za moci, kriminal, sive eminencije, atomsku bombu, radikalizam, bilo kakvu vrstu totalitarizma itd?
Vodeci se svojim zivotom upravo su mi te tranSaturnovske planete najnaglasenije, i jako ih osjetim, od Plutona na Mcu koji me je na polju karihere bacao na milion razlicitih strana, Neptuna na ascedentu koji je od mene nacinio cesto dekoncentrisanog sanjara, sto bi se reklo " u svom svijetu", te idealistu i Urana egzaltiranog u svom 11 prirodnom polju u sextilu sa Uranom, pa mastam o revoluciji, ljevicar sam ideoloski, borim se za istinu, pravdu, protiv truhle burzoazije ?
A dobro, koliko god se zanimali za istu ipak znamo da astrologija nije nauka koja u cijelosti moze da potvrdi sve svoje hipoteze, nego spada u grupu pseudonauka, i cinjenica da su se neki astrolozi za vrijeme srednjeg vijeka i dalje bavili astrologijom bez uticaja i znanja o postojanju transSaturna, ni po cemu ne naglasava da je rad tih tradicionalnih astrologa bio " ucinkovitiji" od astrologa danasnjice koji uvazavaju i postojanje tranSaturna.Sve si to tačno opisao. Samo nijesi postavio pitanje kako su tadašnji astrolozi, "neuki" za ova astronomska tijela,radili i napravili imena(i objavili knjige opisujući znanje koje stoji iza autoriteta), a koja stoje kao najčvršće stijene i dan danas.A nije baš malo vremena od Ptolomeja i Valensa(2.vijek),Retoriusa(4.vijek),Abu Mašara al Balkhija(8-9.vijek),Ibn Ezre(12.vijek),Sahla i Mashaalaha(10.vijek),Bonatija(13.vijek),Lilija(16-17.vijek) itd.
Kako ih tadašnji nepametni vladari,kraljevi,prinčevi,vojvode,(o običnom narodu da ne govorim) konsultovaše za razna pitanja a niko od njih nikad čuo za ove aktiviste Urana i ekipu?
Evo pitanje ne samo za tebe nego i ostale koji misle na ovu temu.
A ne trazim da iko odstupa od bilo cega, samo iznosim licna zapazanja.Neptun je to.
A možda i činjenica da nikakve sasvim jasne činjenice koje ti se predstave,poput ovih o dokazanoj uspješnosti astrologa pomenutih s moje strane jednostavno ne zavređuju pažnju nekog ko u svom natalu ima averziju Merkura i Mjeseca.Tako da vlasniku pomenute konfiguracije u karti možeš da predočavaš proste činjenice do mile volje,on će se uvijek držati svojih principa i od njih ne odstupa.Pitanjem na pitanje i razne tehnike izbjegavanja odgovora.
Volio bih da za ovo u vezi Keplera objaviš neki izvor informacije jer ne mogu da komentarišem samo navode.Jer,ako je i radio tako,radio je protiv sebe. Vrijeme je najbolji pokazatelj kvaliteta nečijih procjena i zato taktike manipulacija nemaju dug vijek.Otkriju se brzo i ne isplate se,prosto.
Pesma je losa ali je ona dobraNaravno, gleda mi se. Sviđa mi se i vatrena Španjolka.
Pesma je losa ali je ona dobraNaravno, gleda mi se. Sviđa mi se i vatrena Španjolka.
Bila bi zanimljiva da ovaj covjek poznaje ljudsku anatomiju i cinjenicu da svijest o postojanju dolazi iz atoma mozga i da taj mozak nakon bioloske smrti covjeka takodjr umire, nestaje, i da kosturovi koje nalazimo od prije nekoliko stotina i hiljada godina predstavljaju zaista neke ljude koji su nekada zivjeli, i da ti ljudi nikako ne mogu da budu "Mi", ako bi se vec u nekoj sljedecoj reinkarnaciji rodili u proslosti.
Zanimljiva tema za razmišljanje...
Pravi Jarcevski racionalni stavBila bi zanimljiva da ovaj covjek poznaje ljudsku anatomiju i cinjenicu da svijest o postojanju dolazi iz atoma mozga i da taj mozak nakon bioloske smrti covjeka takodjr umire, nestaje, i da kosturovi koje nalazimo od prije nekoliko stotina i hiljada godina predstavljaju zaista neke ljude koji su nekada zivjeli, i da ti ljudi nikako ne mogu da budu "Mi", ako bi se vec u nekoj sljedecoj reinkarnaciji rodili u proslosti.
Imas li ti neke dokaze o tome?Pravi Jarcevski racionalni stavtovarišč Čelični
Inače se ne inkarnira cela duša već samo deo suštine
Ipak smo svi u svakom rođenju unikatne individue