Planetarijum

Imas li ti neke dokaze o tome?:mrgreen:

Razmisljao sam ja o biocentrizmu dok jos nije bio definisan kao takav, sa nekih 12,13 godina, o cinjenici da je ljudska svijest kao oblik energije tvorac Univerzuma a ne obrnuto, da sve sto se desava jeste u skladu sa nasom individualnom spoznajom o bitku, bez koje ne postiji nista, kao sto nije postojalo ni prije nego sto smo rodjeni, te ako smo jednom "probudjeni" a ne znamo nista sem onoga sto znamo, onda nije moguce ni da n umremo, tj da nasa svijest zavrsi putovanje, jer i u fizici ucimo zakon o " odrzanju energije" koji kaze da " Energija u zatvorenom sustavu nema svoj pocetak i kraj, ona je konstanta u vremenu u prostoru",a nasa dusa je oblik energije, kazu teska 21 gram, ali energija ne moze egistirati bez materije, a dok god postoiji materija vrijeme i prostor bi bili aktuelni, sto znaci da ovaj laze da vrijeme ne postoji ;)

Ipak razgovaras sa covjekom koji je rodjen u istom znaku kao Njutn , Kepler ili Nostradamus :mrgreen:
Nisam ni luda ni glupa da ubeđujem Jarca u nešto, sem ako nisam primorana
Imam dokaze al ne verujem da ćeš ih prihvatiti
Mada ja prihvatam istočnjački termin pojma " duša"

Nije isti kao naš hrišćansko zapadnjački

Bila bi zanimljiva da ovaj covjek poznaje ljudsku anatomiju i cinjenicu da svijest o postojanju dolazi iz atoma mozga i da taj mozak nakon bioloske smrti covjeka takodjr umire, nestaje, i da kosturovi koje nalazimo od prije nekoliko stotina i hiljada godina predstavljaju zaista neke ljude koji su nekada zivjeli, i da ti ljudi nikako ne mogu da budu "Mi", ako bi se vec u nekoj sljedecoj reinkarnaciji rodili u proslosti.
Taj čovek spominje i različite univerzume...nije samo reč o jednom kao sam dobro razumeo.

Nisam ni luda ni glupa da ubeđujem Jarca u nešto, sem ako nisam primorana
Imam dokaze al ne verujem da ćeš ih prihvatiti
Mada ja prihvatam istočnjački termin pojma " duša"

Nije isti kao naš hrišćansko zapadnjački

A ne trazim da me ubjedjujes, razgovaramo, dijelimo razmisljenja ,a nemamo dokaza ni ja ni ti da je ono o cemu razmisljamo istina.

Astrolozi poput ovog iznad nisu u stanju da ljudima pravilno urade analuizu natalne karte vezanu za ovaj zivot, a hvataju naivce nekakvim razmisljanja o povratcima duse u proslost.

Na koji nacin dusa moze da nastavi svoje bivstvovanje nakon fizicke smrti pojedinca, nakon odumiranja bioloskih funkcija, i kako vrjeme moze da bude laz, kada kretanje materije kroz prostor uvijek sadrzi kretanje tacke a do tacke b, za sta je potrebno neko vrijeme je li tako?Znaci ovaj laze.

Naravno ti imas pravo na svoj stav.

Taj čovek spominje i različite univerzume...nije samo reč o jednom kao sam dobro razumeo.
Neka nas odvede u te druge univerzume da ih upoznamo?Mislim ono, mogu ja da pricam da sam razgovarao sa Bogom, ali bi lagao.

A ne trazim da me ubjedjujes, razgovaramo, dijelimo razmisljenja ,a nemamo dokaza ni ja ni ti da je ono o cemu razmisljamo istina.

Astrolozi poput ovog iznad nisu u stanju da ljudima pravilno urade analuizu natalne karte vezanu za ovaj zivot, a hvataju naivce nekakvim razmisljanja o povratcima duse u proslost.

Na koji nacin dusa moze da nastavi svoje bivstvovanje nakon fizicke smrti pojedinca, nakon odumiranja bioloskih funkcija, i kako vrjeme moze da bude laz, kada kretanje materije kroz prostor uvijek sadrzi kretanje tacke a do tacke b, za sta je potrebno neko vrijeme je li tako?Znaci ovaj laze.

Naravno ti imas pravo na svoj stav.

Neka nas odvede u te druge univerzume da ih upoznamo?Mislim ono, mogu ja da pricam da sam razgovarao sa Bogom, ali bi lagao.
Duša nije materijalna a energija je večna,samo menja oblik

Um je dimenzija
Sean Carroll, kozmolog i profesor na Kalifornijskom tehnološkom institutu, kaže da bi za postojanje života poslije smrti naša svijest morala biti potpuno odvojena od našeg fizičkog tijela, a nije.

Svijest je, kaže Carroll, niz atoma i elektrona koji nam daju um, a zakoni svemira ne omogućuju da ti atomi i elektroni nastave djelovati i nakon smrti. - Ne postoji način unutar zakona fizike da informacije pohranjene u našim mozgovima potraju nakon naše smrti - tvrdi Carroll

Objašnjava da prema teoriji kvantnog polja (QTF) za svaku vrstu čestice postoji jedno polje - svi fotoni u svemiru su na jednoj razini, elektroni na drugoj i tako dalje. Da bi se život mogao nastaviti nakon smrti, testovi kvantnih polja bi otkrili "duhovne" čestice i sile, a nisu. - Ako doista nema ničega osim atoma i poznatih sila, očito nema načina da duša preživi smrt. Vjerovanje u život poslije smrti, blago rečeno, iziskuje fiziku izvan standardnog modela.

Nego meni je zanimljivo koliko ljudi pored citavog niza dokaza o paganskim plagijatima ubacenim u monoteisticke religijske spise, o svoj toj destrukciji i dogmi u Starom i Novom zavjetu i u Kuranu i dalje kao ovce slijede religijske poglavare .

Ovaj video objasnjava koliko su svi monoteisticki religijski spisi plagirani i koliko se sve zasniva na poznavanju astronomije i astrologije nasih davnih predaka.

Kad naiđeš da se poslužiš jer znam da nećeš tek tako tamo ući

Za @Agatha

IMG_20220805_133603.jpg

Back