Planetarijum

Nastia, otkrila si mi Ameriku za ono sto se tice Saturna :D
Evo vec danima razmisljam periferno i skroz se uklapa.
Mada za profesionalnu glumacku karijeru Holivud selebritije i sl. ujedno i Sunce da bude istaknuto.
Inace iz zivota, najveci glumci koje znam su istaknute Vodolije. Mislim i da po nekim statistikama najvise spijuna je u tom znaku(gle cuda nije Skorpija :D) Logicno da sam polozaj Sunca nije kljucan, ali ovde da :D jer odmah znamo da je Sunce tj. identitet u Saturnovom znaku.
I meni je uvek bilo cudno sto se gluma vezuje za Lava, to bi trebalo da je najiskreniji znak. Teatralnost da, ali gluma nekako ne.
Mada kapiram zasto ljudima to tako deluje. Lav stvarno sebe dozivljava tako majestic, pa to ispadne smesno donekle i kao gluma.
Ali nije gluma, to je samo dozivljaj sebe i sveta. (Po nekim modernim teorijama Neptun je egzaltiran u Lavu)
Jarac je previse krut za glumca donekle, ali ono sto Jarcevi glume su najcesce Lavovi i neke velicine.Ne postoji Jarac koji ne pokusava da oponasa Lava iz sve snage.
Vodolijski Saturn je mnogo lezerniji zbog vazdusnog kvaliteta, i nema taj Jarcev kompleks biti na vrhu, pa im i ta gluma lakse ide, drugim recima ne shvata sebe toliko ozbiljno.
Ali ujedno mislim da nije sve tako crno, jer Saturnu/Suncu u Saturnovom znaku je data sansa da osvetli svoju tamnu stranu i postane kompletniji od bilo kog Sunca u Lavu. Samo ovo nije lak zadatak, i nije tesko shvatiti zasto mnogi padnu i postanu glumci, ili padnu pod negativnu simboliku Saturna (slavoljubivi manipulanti)
Malo se raspisah, tr. Jupiter mi je na vladaru 3 :lol:

ali to prosto-naprosto nije istina,znači bukvalno nije tačno i ne dešavaju se take stvari u stvarnosti, tkd u to jedino i može da se veruje,da se dešava-ZNALO bi se

Šta ''to'' nije tačno? Kako definišeš ''to''?

Ja ti napisah da ne pišem o stvarima koje se vezuju za ''sedim na stolici i čekam da mi padne sa neba jer o tome mislim'' već prepoznavanje simbola i situacija koje nam se otvaraju u skladu sa astrologijom i univerzumom, a koje naginju više ka onom idiličnom mentalnom treningu kakav se viđa kod ljudi koji se aktiviraju molitvom.

Princip je sličan molitvi, ali bez padanja u dogmu.

Približniji je recimo udelu koje boje imaju na nas. Recimo, zelena soba ti neće buditi ista osećanja ili razmišljanje kao ljubičasta ili plava. Neće te na isti način podstaći ili nadahnuti da nešto preduzmeš, bilo fizički ili mentalno.

Čovek je biće koje vezuje simbole, mirise, ukuse i ostale stvari na emotivnoj noti odakle se priseća stvari koje su se u određenom trenutku odigrale tokom života. Sad, to čovek radi mahinalno, gotovo podsvesno, bez opterećivanja razuma. Često se naglasi ''to se podrazumeva''. Kao kada zevaš, zar ne?
Ali zašto onda zevanje jedne jedinke životinjske vrste kod čoveka, takođe, može da izazove zevanje? Koja je uloga zevanja? Ovo je veoma prosto pitanje, ali na koje ni ti, a ni ja ne možemo dati ni precizan, a ni tačan odgovor. Kao što vidiš u primeru koji si gore naveo ''da se dešava, znalo bi se''. Kao što znaš, zevanje se dešava stalno, sa ili bez audiovizuelnih trigera. Dovoljno je da napišem ''ZEVANJE'' i to automatski, virološki gotovo, pokreće seriju zevanja. To zevanje je podsvesno i ne može da se svojevoljno utiče na to. A, bez obzira koliko je ''tu'' među nama, ne postoji niti jedan konkretan odgovor ni sa biološke, a ni sa psihološke osnove. Jednostavno, nemamo pojma zašto se zeva. I još dok zevaš se možeš i protegnuti. I to ne radiš samo ti, već i ptice, reptili, psi, mačke itd...

Iz tog jednostavnog primera ti kažeš ''da postoji, znalo bi se'', a ja ću ti okrenuti tu priču da ti pokažem da bez obzira što nešto postoji, primetno je i u mogućnosti da se detaljno istraži - to jednostavno nije tako prosto kako se na prvi pogled čini iako bi rekli da se podrazumeva.

Postoje svakodnevne stvari koje živa bića rade i čine, što svesno, što nesvesno, na koje nauka jednostavno nema odgovor, barem ne onaj koji može da zadovolji čoveka ili generalnu znatiželju.

Ovaj svet i postojanje je i dalje jedna ogromna misterija, pa bi realno bilo i pristupiti istom sa te tačke bez tog isuviše ljudskog ''ja sve znam'' sindroma koji često srećemo u narodu.

Čisto da budem dosledan, pitaću te koja je poenta i šta je svrha zevanja? Pozdrav i svako dobro želim.

na dobrom si putu...sad vidjeh ova dva glavna clana benda jedan riba drugi djevica ^^
@Nastija

Pa trazi nekog pobogu..ovde ga sigurno neces naci...

Albino, pa ja sam ti zenski Mesec I zenska Venera, one su zenski princip u ljubavi.

Salim se, ali generalno meni kad je sve potaman I kada sam emotivno ispunjena onda me nema ni na forumu niti mi je astrologija na pameti.

Najvise sam ucila I izucavala onda kada sam emotivno neispunjena, to mi dodje kao neka kompenzacija, moram tu strast negde da uspucam. :D

Olympea, bas to, meni su Lavovi dragi I slatki, njihova teatralnost je nekako, iskrena, detinja.
Ono sto Saturn ume da odglumata mislim da niko nije u stanju.
Glumata zaljubljenost, strast, pa do zrtvenog jagnjeta.

I meni je uvek bilo cudno sto se gluma vezuje za Lava, to bi trebalo da je najiskreniji znak. Teatralnost da, ali gluma nekako ne.

Sunce vlada nastupom i personalnošću. Bukvalno vlada Svetlom koje pada na Pozornicu, što života, što umetnosti koja oponaša Život.

Sunce, Merkur i Venera zajedno u ulozi prikazuju Umetnost koja se Širi u znaku Riba, a ogromnu podršku dobija od znakova Intelekta.

Apsolutno je tačno da je Sunce najglavnija planeta (i svetlo) koja se povezuje za glumu. Svaki Asc LAV prvo posmatra glumce u nekom filmu ili seriji, režisere i sl tome.

Lavovi imaju prirodnu sklonost ka glumi.

Čovek kao ljudsko biće je naučen da glumi i oponaša sve oko sebe još od ranih godina.

Razlog zbog čega gluma odlično stoji Lavu je zbog harizmatičnosti, prvo osmeh od uvceta do uvceta. Zatim pogled. Nastup i uloga. I, najbitnije za Lava koji puni baterije - PUBLIKA.

To je odnos Glumca (Lav) i Publike (Vodolija).

I pišete o GLUMI koja je globalno rasprostranjena zahvaljujući Holivudu sa lokacije koja je Asc Strelac, gde je inače Sunce jako. I bez obzira što je cela zapadna obala Asc Strelac (Filmovi west coast, serije East coast gde je Asc Blizanci) ovde neko piše da je SATURN bitan za glumu.

Saturn kao planeta ne daje niakakv šarm niti glumačku sposobnost. Saturn je najbolji kada je na MC kod ljudi koji se proslave kroz pevanje i pevačku karijeru. U glumačkoj karijeri slabo.

Đoooooni koji je svirao sa Partibrejkersima

https://www.astrotheme.com/astrology/Johnny_Depp

5, 9, 1. Uran Mars, stalno igra neke likove satikovima. Poznat po ulozu EDVARDA makazorukog koje mu je neko našklecao mehanički i zamenio sečivima (Uran, Mars).

edward-scissorhands.jpg

Šta je tu Saturn? U opoziciji preko 7, pa ga svi gledaju kao izolovanog paćenika koji živi na vr' brda, osim jedne devojke (Mesec u Jarcu) kojoj je probušio vodeni krevet (12 u Raku). Proslavlja se onog trenutka kada uspe da radi u frizerskom salonu (MC Bik, Merkur+Venera).

Asc LAV, trigon 9 Jupiter. Gde ćeš bolje za glumu?

Potvrda jakog ASC i uticaja Sunca u 11?

https://www.astrotheme.com/astrology/Tim_Burton

Sa ovakvim Plutonom i Suncem filmovi uvek imaju veliku crtu agonije, apatije i morbidnosti kod Burtona. Sve je ufrćkano, izvijeno, uvrnuto, otkačeno čak. Zbog toga je i primamljivo.
Proslavio se zahvaljujući uvrnutim ulogama svojih glumaca, među kojim je bilo najviše Blizanaca.

Venera, Uran, Merkur, Pluton, Sunce.

Dalje, Brad Pitt.

Asc Strelac, Sunce 1. Bum. 9 Lav.

https://www.astrotheme.com/astrology/Brad_Pitt

Šta tu dalje reći? Još jedna individua sa Jupiterom u Ovnu, isto kao i Depp. Sreća ih prati preko prvog znaka Zodijaka gde je Sunce najjače (gluma). Pogotovo filmske karijere.

Leo DiCaprio, proslavio se ulogom avanturiste koji je preko kocke dobio put preko okeana. Ček da vidimo gde je Jupiter, a gde je Deveta...

https://www.astrotheme.com/astrology/Leonardo_DiCaprio

Charlie Sheen
https://www.astrotheme.com/astrology/Charlie_Sheen

Bogart, recimo

https://www.astrotheme.com/astrology/Humphrey_Bogart

5 Lav, 9 preaktivna. Tipično lice Holivuda. Venera MC, Asc Bik.

Will Smith, preaktivna 5

https://www.astrotheme.com/astrology/Will_Smith

Đek
https://www.astrotheme.com/astrology/Jack_Nicholson

Asc Lav, 1 stepen, Mars 5. Bum! Fun Fact, rođen je u mestu koje se zove NEPTUN. Ha! 9 u Ribama. Saturn u 9.

Najpoznatiji je po filmu The Shining gde je igrao psihopatu oca koji je pisao pričicu u napuštenom hotelu daleko od problema zajedno sa porodicom, a gde su postojali duhići. Slova su bila unatraške, Crvena Soba iliti Murder. Eto nama Lav, Pluton, Mesec, Neptun. I 12 u Raku, normalno.

Prvi film koji je radio se zvao ''Cry Baby Killer''. Dovoljno rekoh o simbolici pređašnjih planeta.

Predivna Penelope Cruz
https://www.astrotheme.com/astrology/Penélope_Cruz

1 Sunce, 5 Lav, 9 Strelac.

Kad pomenuh Džeka, moram i Ledgera. Najbolji Džoker svih vremena i jedna od najbolje, ikad, odigranih glumačkih uloga!

https://www.astrotheme.com/astrology/Heath_Ledger

Sunce na Asc u Ovnu, 5 Lav, 9 Strelac. Neptun Strelac. Mars Merkur ribe.

Colin Farrell, ponovo preaktivna 5

https://www.astrotheme.com/astrology/Colin_Farrell

Morgan Freeman

https://www.astrotheme.com/astrology/Morgan_Freeman

Čovek najpoznatiji po ''Glasu Boga''. Venera 1, 1 Ovan. 5 Lav.

Hale Beri

https://www.astrotheme.com/astrology/Halle_Berry

Sunce pipka petu kuću. Ona je tipičan primerak Lavice. Ali tipičan. Vilica, kosa, sve. Fantastična je! Proslavila se ulogom Catwoman. Šta su mačke beše u horoskopu? A, da, Sunce.

A sada trenutno najpopularniji internet heroj

KEANU REEVES
https://www.astrotheme.com/astrology/Keanu_Reeves

Saturn + Gluma. Evo, stiže deda da odglumi žrtvu odma posle protesta sindikata rada. :lol::mrgreen::mrgreen::heart:

Ummmm... Da.

Gos'n N3, karta Kijanu Rivsa je nepouzdana, sto znaci da je u najvecoj bazi astroloskih podataka oznacena C rejtingom, sto u prevodu na srpski znaci "nije pouzdana".

To mi laici dobro znamo.

Ali, da je uzmemo za odlican primer uticaja Saturna na karakter I personality, sta cemo sa ovim Saturnom u Ribama I 7. znaku koji oznacava javnost, popularnost u separaciji od Sunaca I takodje vlada 5. poljem, I kome aplicira retrogradni vladar ASC Merkur u Devici? :flert:

To sto se ti frljas nekom izmisljenom simbolikom astroloski je totalno neupotrebljivo I beskorisno, SVE sto sam ja napisala potkrepljeno je relevantnim izvorima a zatim I dokazima, izmedju ostalog I sam mi ih nudis. :heart:

Sami sebe pokopavate ovim primerima. :)

Poslednja izmena:
Šta ''to'' nije tačno? Kako definišeš ''to''?

Ja ti napisah da ne pišem o stvarima koje se vezuju za ''sedim na stolici i čekam da mi padne sa neba jer o tome mislim'' već prepoznavanje simbola i situacija koje nam se otvaraju u skladu sa astrologijom i univerzumom, a koje naginju više ka onom idiličnom mentalnom treningu kakav se viđa kod ljudi koji se aktiviraju molitvom.

Princip je sličan molitvi, ali bez padanja u dogmu.

Približniji je recimo udelu koje boje imaju na nas. Recimo, zelena soba ti neće buditi ista osećanja ili razmišljanje kao ljubičasta ili plava. Neće te na isti način podstaći ili nadahnuti da nešto preduzmeš, bilo fizički ili mentalno.

Čovek je biće koje vezuje simbole, mirise, ukuse i ostale stvari na emotivnoj noti odakle se priseća stvari koje su se u određenom trenutku odigrale tokom života. Sad, to čovek radi mahinalno, gotovo podsvesno, bez opterećivanja razuma. Često se naglasi ''to se podrazumeva''. Kao kada zevaš, zar ne?
Ali zašto onda zevanje jedne jedinke životinjske vrste kod čoveka, takođe, može da izazove zevanje? Koja je uloga zevanja? Ovo je veoma prosto pitanje, ali na koje ni ti, a ni ja ne možemo dati ni precizan, a ni tačan odgovor. Kao što vidiš u primeru koji si gore naveo ''da se dešava, znalo bi se''. Kao što znaš, zevanje se dešava stalno, sa ili bez audiovizuelnih trigera. Dovoljno je da napišem ''ZEVANJE'' i to automatski, virološki gotovo, pokreće seriju zevanja. To zevanje je podsvesno i ne može da se svojevoljno utiče na to. A, bez obzira koliko je ''tu'' među nama, ne postoji niti jedan konkretan odgovor ni sa biološke, a ni sa psihološke osnove. Jednostavno, nemamo pojma zašto se zeva. I još dok zevaš se možeš i protegnuti. I to ne radiš samo ti, već i ptice, reptili, psi, mačke itd...

Iz tog jednostavnog primera ti kažeš ''da postoji, znalo bi se'', a ja ću ti okrenuti tu priču da ti pokažem da bez obzira što nešto postoji, primetno je i u mogućnosti da se detaljno istraži - to jednostavno nije tako prosto kako se na prvi pogled čini iako bi rekli da se podrazumeva.

Postoje svakodnevne stvari koje živa bića rade i čine, što svesno, što nesvesno, na koje nauka jednostavno nema odgovor, barem ne onaj koji može da zadovolji čoveka ili generalnu znatiželju.

Ovaj svet i postojanje je i dalje jedna ogromna misterija, pa bi realno bilo i pristupiti istom sa te tačke bez tog isuviše ljudskog ''ja sve znam'' sindroma koji često srećemo u narodu.

Čisto da budem dosledan, pitaću te koja je poenta i šta je svrha zevanja? Pozdrav i svako dobro želim.
pa to što si reko, da mišljenjem prizivamo nešto

negenralizuj,na MENE recimo boja nema nikakav efekat,ni svesno ni podsvesno (''podsvest'' je isto još jedna glupost i izmišljotina)

nije dovoljno lol eto bio si napiso zevanje i nisam zevnuo :cepanje:

postoje ali ako nauka nema odgovor na njih nema nužno ni astrologija niti bilo koja druga disciplina
plus,to što nauka TRENUTNO nema,neznači da NEKAD neće imati
a i nzm što se tolko pozivaš na nauku,kao da ja nauku cenim nešto posebno,ko da sam naučni fanatik,daleko bilo,mrzim je skoro ko i astrologiju,religiju i slično

nebih se složio baš da je ogromna misterija,kako kome,ja npr savršeno znam kako svet u suštini i osnovi funkcioniše,a detalji su nebitni
postojanje pogotovo tek što nije nikaka misterija,ništa nepostoji bez svesti i toe to,svest je krucijalna za postojanje ičega i tačka,gotova,rešena misterija :kafa:

ali čak i da sve jeste preeogromna misterija itd,to neznači da je hebena ASTROLOGIJA nešto što tu ''misteriju'' može da razreši

neznam i nezanima me
takodje z:kiss: sve naj naj tebi i tvojoj fameliji..

Vidi Hale Beri, ASC Bik sa svim planetama u Raku, Saturn vladar 10. u Ribama I partilnom trigonu sa Venerom koja je vladar ASC.
Sunce pipka 4. znak jer je Lav od Bika 4 znak I jer je vladar 5. kuce I znaka Merkur, koji jeste u Lavu.

Proslavila se ulogom Bondove devojke :D

hale-beri-nisam-bila-dovoljno-seksi-za-bondovu-devojku-video-347049-velika.jpg

Poslednja izmena:
Albino, pa ja sam ti zenski Mesec I zenska Venera, one su zenski princip u ljubavi.

Pa da si i sva od zenskog principa niko ti neće pokucati na kućna vrata...ne zivimo u vremenu kad dodju ispod prozora da sviraju serenade..XD ili te mame i tate udaju bez da te i pitaju za misljenje. XD

A i bolje sto imas i tog muskog ..jer kad je u karti previse zenskog principa, bilo koji vid da je u pitanju, se u sustini svodi na teznju pripadnosti nekome (nečemu)...sto na kraju ispadne da najcesce budes zrtva necije sebicnosti (ako te imam volim te ako te nemam mrzim te)..a nekad i sopstvene ako je zenski princip neosvjesten (daj mi sve svoje i nikom drugom osim mene )

Salim se, ali generalno meni kad je sve potaman I kada sam emotivno ispunjena onda me nema ni na forumu niti mi je astrologija na pameti.

Pa to na pocetku ..ali se prije ili posle svi opet sastave sa samim sobom...ne zivi niko u ljubavnoj utopiji 24h iz dana u dan...Mi smo dizajnirani kao bica sa raznovrsnim interesovanjima (nevezano za pol)...samo u svima njima treba naci balans...a nije to bas jednostavno...Meni je npr. forum bas navlakusa postao..jer ovu moju ovisnicku ljubav prema astrologiji nikome ne pada na pamet da djeli sa mnom...osim vas astroljubaca ovde...XD

Pa da si i sva od zenskog principa niko ti neće pokucati na kućna vrata...ne zivimo u vremenu kad dodju ispod prozora da sviraju serenade..XD ili te mame i tate udaju bez da te i pitaju za misljenje. XD

A i bolje sto imas i tog muskog ..jer kad je u karti previse zenskog principa, bilo koji vid da je u pitanju, se u sustini svodi na teznju pripadnosti nekome (nečemu)...sto na kraju ispadne da najcesce budes zrtva necije sebicnosti (ako te imam volim te ako te nemam mrzim te)..a nekad i sopstvene ako je zenski princip neosvjesten (daj mi sve svoje i nikom drugom osim mene )

Pa to na pocetku ..ali se prije ili posle svi opet sastave sa samim sobom...ne zivi niko u ljubavnoj utopiji 24h iz dana u dan...Mi smo dizajnirani kao bica sa raznovrsnim interesovanjima (nevezano za pol)...samo u svima njima treba naci balans...a nije to bas jednostavno...Meni je npr. forum bas navlakusa postao..jer ovu moju ovisnicku ljubav prema astrologiji nikome ne pada na pamet da djeli sa mnom...osim vas astroljubaca ovde...XD

Ne brini, ne sedim ja kod kuce cekajuci da me neko izvuce na lutriji, vec jednostavno...
Ljubav se ne trazi, ona nadje tebe. :)
A nadje te onda kada ti ljubavlju zracis, kada si za nju spremna, nasmejana, raspolozena, vedra, razigrana...

Ja nisam bas zracila ljubavlju u poslednjih mesec dana :D sto ne znaci da se to nece brzo promeniti.

Ljudi sa kontaktom Venere I Marsa ako nista, nemaju dosadan ljubavni zivot.:D

Haha verujem, ja ne smem ni da pricam bas javno u rl koliko sam zapravo zagrizena jer to ne moze shvatiti neko ko nema iste afinitete. :D

Ne brini, ne sedim ja kod kuce cekajuci da me neko izvuce na lutriji, vec jednostavno...
Ljubav se ne trazi, ona nadje tebe. :)
A nadje te onda kada ti ljubavlju zracis, kada si za nju spremna, nasmejana, raspolozena, vedra, razigrana...

Mi zivimo u drugacijim realnostima...ja i ti onda..Tvoja realnost je možda malo više idilična....nego što bi trebalo.. a venera ti u znaku koji bas drugacije govori ....sto bi trebalo da za tebe bude neka pouka..ali dobro..as you wish...its your life.

Haha verujem, ja ne smem ni da pricam bas javno u rl koliko sam zapravo zagrizena jer to ne moze shvatiti neko ko nema iste afinitete. :D

Mene su prvo uvukli...a onda su se pokajali sto su to uradili XD

Mi zivimo u drugacijim realnostima...ja i ti onda..Tvoja realnost je možda malo više idilična....nego što bi trebalo.. a venera ti u znaku koji bas drugacije govori ....sto bi trebalo da za tebe bude neka pouka..ali dobro..as you wish...its your life.

Mene su prvo uvukli...a onda su se pokajali sto su to uradili XD

Ne znam u kom kontekstu je drugačija moja od tvoje realnosti?

Ja sam u nekim stvarima veliki idealista, normalno kada sam pravi Jupiterijanac, ali sam u ljubavi prava Venera u Jarcu.

Nemoj mi reći da si i ti od ovih novokomponovanih muškaraca koji smatraju da žena treba njih da osvaja? :)

Ja sam se sama uvukla, i to tako, ni iz čega...:
A valjda je moralo da nam se desi :)

Danas sam nešto fino raspoložen pa ću da postavim jedno konkretno astro pitanje da se malčice mućne glavom:

Pitanje : Kada to GLUMAC dostiže maksimalni potencijal ako je luk Saturnovog zenita u konjukciji sa MC tačno 17. maja? Tog dana Sunce je bilo na 53º 0' (prividna) i 53º 16' (korektna).

Pronaći dan, mesec i godinu kada je luk ostvario maksimalni efekat u natalu pojedinca ukoliko je direkcija Saturna okrenuta ka MC gde znamo da je Saturnovo dostojanstvo najuticajnije i najmoćnije.

Plot Twist : Prihvatam odgovore isključivo sa planetom postavljenom u okviru zapadnog meridijana.

Činjenica : Za ovo sami pronalazite datum rođenja kao i progresiju. 10 minuta posla, najviše. :ceka:

Napomena: Ovde nam minuti nisu toliko bitni jer 1º = 1 godina života u primeru.

Šta znači za glumca postići maksimalni potencijal?

Jel to znači da mu je nakon toga karijera krenula nizbrdo?

Ja iskreno, ne razumem pitanje.

Da si dao podatke o nekome i pitao koja godina mu je bila presudna za karijeru to bi mi bilo logično pitanje jer je moguće izračunati preko vladara vremena, direkcije, firdarije, profekcije, mesečne profekcije, solara, lunara...ovako, ja ne vladam ovim terminima niti razumem šta pričaš. :)

Ne znam u kom kontekstu je drugačija moja od tvoje realnosti?

Ja sam u nekim stvarima veliki idealista, normalno kada sam pravi Jupiterijanac, ali sam u ljubavi prava Venera u Jarcu.

Ma nije nista odvojen identitet..ja sam ovo u ovom ..ono u onom..ti si citav natalna..i u svakom trenutku si citava natalna...sve je to stopljeno u tebi..Zamislis prosto sebe kao nekakvu sliku koja je slikana razlicitim boljama..i slikar jeste favorizovao neke odredjene tonove na toj slici..ali su svi elementi bili neophodni da bi se dobila kompozicija bas takva kakva jeste...kada je ti posmatras u cjelini.

Nemoj mi reći da si i ti od ovih novokomponovanih muškaraca koji smatraju da žena treba njih da osvaja? :)

hahahahahahh...čuj osvajati. ... ma moze "osvajati" i glumiti vitezove tu ko koga hoće..ali kad nema hemije nema i ništa ne štima od početka...kad je ima...sve se to desi spontano...kakvo crno osvajanje...to su uvijek neki ego kompleksi s obje strane...u tom slucaju..Ali dobro...vi vatreni u tome mozda nalazite gust..nemam pojma :) .

Ja sam se sama uvukla, i to tako, ni iz čega...:
A valjda je moralo da nam se desi :)

ti si onda baš true...

Ja se naplakah ceo jul mesec. Ne pamtim da mi je bilo tako teško kao što mi je bio ovaj jul.

Valjda me je sve nešto stiglo, puno obaveza, i onako...često razmišljam o tome kako je za ženu mnogo bolje da je Mesec, da se identifikuje sa lepim, ženskim planetama. Mislim da su te žene srećnije, tačnije zadovoljnije jer umeju da traže i dobiju podršku i zaštitu, ne moraju da budu jake. To mi je nekako prirodnije.

Nešto u poslednje vreme često razmišjam o tome.
Delim misljenje. Volim sliku neznijeg i jaceg pola, bez obzira na zahteve koje nam danasnjica namece, a kose se sa njom. I smatram da svaka strana nosi izvesnu snagu u svojoj "ulozi". :)

Albino, Znaš šta je problem kod ovih forumskih priča?
Što ti ne možeš da zamisliš kakva sam ja, kao celovita osoba, niti ja mogu da zamislim kakav si ti kao celovito ljudsko biće.
Istina je, da smo mi svi, verovatno kvalitetni i dobri ljudi, koji ujutro ustanu, piju kafu, smeju se, raduju, druže sa sebi dragim i dobrim ljudima, imamo prjatelje, ljude koji bi uvek potvrdili da smo ekstra...

Često tako, kada razmišljam, pomislim kako bih sa nekim u rl verovatno bila ekstra drugar, ali ovde, na forumima uvek vladaju neki ego tripovi jer bi svi nekkao da se istaknu i izdvoje. Nisam ni ja od toga operisana, tako da se ne perem pred tim. :D

I suština je u tome, da jja sebe ne mogu opisati ovako, iskreno ni ne piše mi se previše, ali slažem se, mi smo celovita bića, što ne znači da se u svakom segmentu života ponašamo na isti način.
Ja, recimo imam jako Sunce na ASC koje me je obojilo u mnogim sferama života, ali sam vrlo svesna da, kada su u pitanju ljubavni odnsi, ja ne želim da budem Sunce. :) I to je takodje sastavni deo moje ličnosti, i takva sam celovita, u poslu sam Sunce, ali ne želim da budem u odnosu. :)

Daaa, ne mislim u bukvalnom smislu osvajati, a ja glumiti nedostižnu frajlu. :)
Ali meni prija ta jaka muška energija, pa obe muške planete su mi jake, Mars u 5. u Ovnu u kvadratu sa Venerom, Sunce na podznaku...
Inače sve što radim radim sa puno strasti moguće da je to što ti kažeš, vatra. Ali, nema to veze sa ego tripovima, to je ćista životna i ljubavna strast. :)

Znanje astrologa se ogleda i u njegovoj sposobnosti da pronađe nečije vreme samo na kontu par podataka, što je jedna veoma logična i tačna metoda predikcije na kontu koje su ljudi u stanju da načine konkretne horoskope istorijskim ličnostima bez uvida u njihovo tačno vreme rođenja. Bitno je da je okvirno naglašeno kada je planeta, njima bitna, odradila ascenzijsku razliku, recimo. Ovaj termin postoji, naravno, i u okviru tradicionalne astrologije i primaran je kada se posmatraju direkcije.

Princip rešavanja tog veoma jednostavnog astrološkog pitanja se ogleda u direktiranju nebeskih tela na aspekte sa horizontom. Princip se koristi u formiranju aspekta na ekliptici bez latitude. Za to se koriste tablice deklinacije jer mi automatski znamo gde je tačka dnevnog kretanja planeta nakon nečijeg rođenja. Odatle možemo da razvijemo potpunu sliku, a formiranje slike dobijamo posmatranjem konkretnog primera i naglašaja položaja približno dveju planeta koje sam u pitanju postavio i naglasio da se radi o 17. maju kada se obrazovao takozvani obrnuti luk.
Iz primera, bukvalno primera se može naći TAČNO vreme rođenja jednostavnim zaključkom da se radi o ZAPADNOM meridijanu.

Iz priče je preuzet upravo Saturn jer se pominje kao najbitniji signifikator GLUME, a preko Saturna i Sunca se lako može doći do podataka jer kao što sam naveo sunčeva rektascenzija je na 53º stepena.

Šta znači REKTASCENZIJA? Znači - Prava Ascenzija.

Zaključak se vadi na kontu ekvatorijalnih lukova direkcije nakon čega sledi progresija. Kada pronađemo datume ascenzije i deklinacije, možemo i da napravimo odnos sa lukovima i da pronađemo tačan dan kada se poklapaju na horizontu.

Stepene izračunamo za okvirno oba dana i odradimo umanjenje za onoliko stepeni rektascenzijskih vrednosti položaja Sunca tog datuma kako bi iz razlike utvrdili KOJA JE GODINA najbolja za neku osobu.

Ova metoda odstranjuje kvazitumačenja i pruža najtemeljniji način posmatranja konkretne godine preko rektascenzije, a kod svih glumaca koje sam naveo Saturn ni u jednom momentu nije bio na snazi tokom perioda njihovih najuspešnijih godina, već upravo Sunce.

Ovim mogu da potvrdim da je Sunce najbitnije za osobu koja se bavi ili želi da se bavi glumom jer je to prirodni izvor ''glumačke energije'', da je tako nazovem.

Čak i direkcije koje se tiču donjeg meridijana, te pokušaja obrnutih lukova, kvalitetno opisuju USPEH u okviru Sunca, pogotovo u rodnom kraju, dok sa Saturnom su najčešće smrti roditelja.

Ako neko moze da mi pomogne oko horara. Pitanje je da li ce doci do ljubavnog odnosa. E sad ja sam Ve on Ma iznedju nas So. Sve u Lavu u 5p. So vlada 5 poljem pa me asocira na ljubav. Prvi mesecev aspekt je opozicija sa Ve ali je orbis veliki. Da li opozicija mote da nadjaca konjukciju?

Prilozi

• Screenshot_20190814-011212.png
    Screenshot_20190814-011212.png
    234,6 KB · Pregleda: 7

Back