Planetarijum

Vucic je Rak u podznaku. To je ono njegovo narod(Mesec) to sam ja :mrgreen: (prvo polje)
Sto se mene tice ova je pouzdana, ima Ma u Ovnu u 10.
Tu je i Sa u Biku na MC.
S obzirom da covek svoj vrhunac dostize tranzitom Saturna kroz 10, to obicno bude granica preko koje se ne moze preci.
Moja procena je da cemo ga gledati onda jos sedam godina u ovom ili onom obliku.
Kraj je poceo, ovim tranzitom Saturna kroz njegovo 7, to su prvi "klinci" pod noge i neka realna opozicija.
Sledi mu opasna psihicka kriza, tranzitom Saturna kroz Vodoliju i njegov vladar Asc ujedno i Mesec.
Sunce mu je u 9. znaku, pa me ne cudi da ima podrsku iz inostranstva, u trigonu je i sa vladarem Sunca Jupiterom u Skorpiji. Ali taj isti Jupiter je u kvadratu sa njegovim vladarem ascedenta, pa on tu podrsku malo precenjuje, i zapravo i nije bog zna koja podrska jer on Jupiter prima u izgnon. Tu mu nesto ne odgovara.
Kad Saturn udje u Vodoliju, opasno ce mu i presusiti finansijska podrska svih partnera(druga kuca od sedme)

Nego kad smo kod politike, bese Milo Djukanovic ima stelijum u Vodoliji u 12?
Ima skoro sve u Vodoliji cini mi se, ukljucujuci i Sa.
Bas je fiksirao tu vlast.
Videla sam ga prosle godine u cg u nekom restoranu na obali, jedino on dosao primorskim putem na jahti, pa smo svi morali da se sklonimo da gospodin ruca :mrgreen: Uzas :mrgreen:
Srecom politiku odavno ne pratim, vidim i ovako sta se desava oko mene.
Poludela bi odavno da gledam Vucicevu rijaliti stil politiku na tv-u.

Lili kaze za Saturna u 10 da donosi moc ali da covek bude vrtoglavo zbacen sa trona I da se nikad vise ne vraca na vlast.

Ako se ne varam, I Sloba je imao Saturna u 10.

Inace, ne razumem ljude koji ga podrzavaju I ljude koje je svojim glumatanjem pridobio. Ne mislim pri tome na one koji od svega imaju korist, vec one koje njegovo glumatanje odusevljava I koji su na to naseli.
Kad se setim onog spasavanja iz poplave, smetova, pozara...pa ima li veceg glumca od njega?

Pa mi smo gotovi ako nas bude maltretirao jos 7 godina :(

Što to misliš?

Moj neki utisak je da ovim tranzitom obično počinje neka faza u karijeri/profesiji natusa koja je po sistemu 'svaki početak je težak', nekako je svima koje sam pratila tako bilo.

Pa bude tesko kad se skonta da dalje ne moze da se dobaci, pa u tom smislu moze da deluje kao novi pocetak jer se osoba inati i upinje.
Prvi ciklus Sa je kroz 1-4 tad vrslja kroz samu licnost, i on je obicno najtezi Sa prolaz.
A pravi pocetak pocetak kad je Sa kroz kuce udari IC i kad krene da se penje do MC.
Samim prolaskom kroz MC zavrsava ciklus, koji sustinski nije zavrsen dok ne prodje kroz 11 i 12.
Osoba tek postane svesna da je ono bio vrhunac negde kroz tranzit Sa kroz 12 na pragu 1.

Izgleda da zavisi kako gledaš, jer npr. imam primer iz okoline za koji mislim da jako dobro predstavlja poentu ovog tranzita, osoba je otišla u inostranstvo na nastavak školovanja upravo pod tranzitom SA kroz 10. To je bio bukvalno početak daljeg i školovanja i napretka i karijere, posle toga sledi samo napredak.

Ja sam takođe nešto slično preživela sa tim tranzitom.

Asocijacija na taj period mi je rad bez nadoknade i priznanja, mislim na generalnu simboliku i tumačenje. Kad se taj period završi, sledi priznanje i nagrada (obično preko nekog JU aspekta/pozicije/tranzita) ali dok je SA tu ulažeš i ne vidiš šta će iz toga ispasti, najčešće.

Pričam ovo iz ugla simbolike 10. kuće a ne generalno, ličnosti, sazrevanja i sl.

Moguće da posmatramo stvari iz potpuno različitih uglova.

Izgleda da zavisi kako gledaš, jer npr. imam primer iz okoline za koji mislim da jako dobro predstavlja poentu ovog tranzita, osoba je otišla u inostranstvo na nastavak školovanja upravo pod tranzitom SA kroz 10. To je bio bukvalno početak daljeg i školovanja i napretka i karijere, posle toga sledi samo napredak.

Asocijacija na taj period mi je rad bez nadoknade i priznanja, mislim na generalnu simboliku i tumačenje. Kad se taj period završi, sledi priznanje i nagrada (obično preko nekog JU aspekta/pozicije/tranzita) ali dok je SA tu ulažeš i ne vidiš šta će iz toga ispasti, najčešće.

hahahhaha....takodje ella o saturnu iz ugla karijere kada se rasprava o tome razvukla na 3 strane :

"Njegova osnovna simbolika je nedostatak, ograničenje, nemogućnost, bolest i siromaštvo. To nisu stvari koje idu rame uz rame sa ambicijom, uspehom i karijerom. Štaviše, o tome govori njegov prirodni opozit, Sunce."

I jos trazi da joj se stavovi postuju...mislim..A koji stavovi...ella..oni koji su u datom trenutku najprije prilagodjeni tebi pa onda ostalima?

znači ako dovoljno dugo razmišljam o zilion evra npr, na kraju ću ih prizvati i imati ih? jel ozbiljno veruješ u ovo,bez ikake sprdnje sad?

Naravno da verujem, s tim što ne smatram da treba da sediš na WC šolji i misliš o zilion evra dok brojiš pločice. :lol:

Nije to baš tako kako si to zamislio.

Imaš s jedne strane mentalnu samodisciplinu kojom možeš sebe što svesno, što nesvesno, podstaći da se aktiviraš i ostvariš ciljeve i planove. Mozak i um su previše jaki. Iako ti razum može naglasiti da nije izvodljivo, preko Uma ti sebe treniraš da ostvariš cilj.

Sloba je ako se ne varam Asc Bik sa Saturnom u 1 ali u kvadratu sa So u Lavu(i jos par planeta u Lavu)
Isto So90Sa je pad sa polozaja.

Ja nemam pojma, nisam pratila nešto previše detaljno, ali moglo bi se svašta povezati.

Saturn je čudo od planete, kako on ume da prevati, to je čudo jedno, da vine u nebesa pa da razbije u paramparčad.

hahahhaha....takodje ella o saturnu iz ugla karijere kada se rasprava o tome razvukla na 3 strane :

"Njegova osnovna simbolika je nedostatak, ograničenje, nemogućnost, bolest i siromaštvo. To nisu stvari koje idu rame uz rame sa ambicijom, uspehom i karijerom. Štaviše, o tome govori njegov prirodni opozit, Sunce."

I jos trazi da joj se stavovi postuju...mislim..A koji stavovi...ella..oni koji su u datom trenutku najprije prilagodjeni tebi pa onda ostalima?

Što neće promeniti činjenicu da je Saturn esencijali malefik i da mu je osnovna želja, ako ništa drugo, onda barem da čoveku ukrade vreme.

Ćak i kada je najbolje postavljena planeta u karti, on će makar malo da napravi problem ili otezanje, jer je logično - esencijalni malefik i nikada neće biti planeta sreće, kao što može biti Jupiter. Šta ćeš...tako je to u astrologiji.

Pričam ovo iz ugla simbolike 10. kuće a ne generalno, ličnosti, sazrevanja i sl.

Moguće da posmatramo stvari iz potpuno različitih uglova.

Ja sam takođe krenula u potpuno drugom smeru u životu baš sa Saturnovim tranzitom kroz 10, on mi je bio prekretnica. :)

Za njega je specifično da on nakon 30 godine postaje podnošljiviji, a Mars nakon 40 postaje *nežniji*.

Što neće promeniti činjenicu da je Saturn esencijali malefik i da mu je osnovna želja, ako ništa drugo, onda barem da čoveku ukrade vreme.

Ćak i kada je najbolje postavljena planeta u karti, on će makar malo da napravi problem ili otezanje, jer je logično - esencijalni malefik i nikada neće biti planeta sreće, kao što može biti Jupiter. Šta ćeš...tako je to u astrologiji.

Znači glumci ...imaju jednu od najnesretnijih profesija na svijetu...mnogo tesko je zamanje u pitanju i nosi mnogo karmickog tereta za sobom?

https://en.sat24.com/en/ba

aquarius-the-water-pourer.jpg

Opozitno znaku Lava kada su najveće temperature, imamo i znak Vodolije koji prati sa svojim olujama, kišama, gromovima i munjama.

uranus.jpg

d496a4ddb6f75a733a027d8c975c125c.jpg

Nije mi jasna tvoja logika, zaista...pišeš gluposti.

Karmička astrologija je izum iste one koja u analizu natalne karte kreće od Plutona. :)

To apsolutno nije tacno sto pises (i ne zanima me sto se orijentises na lilijevo "hriscanskog pakovanja" ) ..Ti odlicno znas da je Sa za karmu vezan jos odavno prije moderne astrologije...svaka tvoja individualna akcija (mars) ima kolektivnu posljedicu (saturn) na citavu strukturu ,sto ti donosi i ponovno zaduzenje unutar tog njenog poretka...A rak (izvor) ti ukazuje da se iz jednog radja drugo i tako stalno u krug ,mi ne zavrsavamo s našom smrću našu priču..Mars (akcije) koji je tu u padu (sat)..uvijek nosi spostveni teret (sat) iz prenatalne (rak) proslosti...koji smo ponijeli nasim rodjenjem...i koji nas je i doveo na mjesto,polozaj u kom se sada u ovom zivotu nalazimo..Isto tako ono sto "gradimo" sada unutar ovog poretka i nasih mogucnosti se prenosi u budućnost koja zavisi od toga.

Nego hajde..evo necu te zamarati sa pojmom karme..zasto okolišaš (jupiter) na pitanje..i skrećeš priču na neku lijevu temu...saturn je i sudbina..dug....pa eto umjesto tog pojma karme...nek bude da sam napisao ovo zadnje. :) isto ti ga dodje...za nas trenutno ovdje.

Naravno da verujem, s tim što ne smatram da treba da sediš na WC šolji i misliš o zilion evra dok brojiš pločice. :lol:

Nije to baš tako kako si to zamislio.

Imaš s jedne strane mentalnu samodisciplinu kojom možeš sebe što svesno, što nesvesno, podstaći da se aktiviraš i ostvariš ciljeve i planove. Mozak i um su previše jaki. Iako ti razum može naglasiti da nije izvodljivo, preko Uma ti sebe treniraš da ostvariš cilj.
ali to prosto-naprosto nije istina,znači bukvalno nije tačno i ne dešavaju se take stvari u stvarnosti, tkd u to jedino i može da se veruje,da se dešava-ZNALO bi se

To apsolutno nije tacno sto pises (i ne zanima me sto se orijentises na lilijevo "hriscanskog pakovanja" ) ..Ti odlicno znas da je Sa za karmu vezan jos odavno prije moderne astrologije...svaka tvoja individualna akcija (mars) ima kolektivnu posljedicu (saturn) na citavu strukturu ,sto ti donosi i ponovno zaduzenje unutar tog njenog poretka...A rak (izvor) ti ukazuje da se iz jednog radja drugo i tako stalno u krug ,mi ne zavrsavamo s našom smrću našu priču..Mars (akcije) koji je tu u padu (sat)..uvijek nosi spostveni teret (sat) iz prenatalne (rak) proslosti...koji smo ponijeli nasim rodjenjem...i koji nas je i doveo na mjesto,polozaj u kom se sada u ovom zivotu nalazimo..Isto tako ono sto "gradimo" sada unutar ovog poretka i nasih mogucnosti se prenosi u budućnost koja zavisi od toga.

Nego hajde..evo necu te zamarati sa pojmom karme..zasto okolišaš (jupiter) na pitanje..i skrećeš priču na neku lijevu temu...saturn je i sudbina..dug....pa eto umjesto tog pojma karme...nek bude da sam napisao ovo zadnje. :) isto ti ga dodje...za nas trenutno ovdje.

Zašto si ti ubeđen da mi ne završavamo našu priču našom smrću i zašto misliš da ja u to verujem, ili zašto misliš da treba da verujem?

Kakva individualna akcija i Mars?

Tvoja individualna akcija je zapisana u tvom temperamentu, a na njega utiču sasvim drugi faktori, ni Mars, ni Saturn ni izvor.

Možeš ti imati najsnažnijeg mogućeg Marsa koji nema veze ni povezanosti sa tvojim ASC, i imati iluziju neke individualne akcije, a da si po temperamentu flegmatik koji nije u stanju prstom da mrdne a kamoli da se upusti u neku akciju, i o kojoj ti individualnoj akciji onda pišeš?

Znači glumci ...imaju jednu od najnesretnijih profesija na svijetu...mnogo tesko je zamanje u pitanju i nosi mnogo karmickog tereta za sobom?
Занимљива теза, нисам о овоме размишљао на тај начин.
Иначе, у контакту сам са једним човеком који гледа прошле животе и занимљиво је рецимо да за најуспешније спортисте каже да су у прошлим животима били велики ратници. Посебно је споменуо Стефа Карија.

Bonati, Lieber Astronomiae, Knjiga III.

Da je meni neko ovako sve davao na gotovo...:flert:

Gle, vidi šta kaže Bonati: Saturn siboliše dugotrajna lutanja, i to će se samo po sebi dogoditi sa tešoćama, ako je Saturn u lošem stanju..

Takodje, kaže da Alcabitus kaže da Saturn simboliše i brodove, i velike brodove, i lutanja, i putovanja...

Ne bejah lenja...a srećom imam i odličnu memoriju.

Dakle, Liz Green, Saturn:

Postoji aspekt Saturna kome nije posveceno dovoljno paznje, a koji ipak drzi kljucnu rec za njegovo znacenje.To je Sklonost ka Prerusavanju...Jarac je jedini znak koji je predstavljen dvema odvojenim linijama povucenim u potpuno razlicitim pravcima.Poznata je ona urodjena crta tipicnog Jarca da ciljem opravdava sredstvo i na izvesno vreme ulece u sve vidljive zamke pokornosti ako mu je to od pomoci da konacno dosegne plodove svoje ambicije.Pa ipak se jarac obicno ne smatra varljivim znakom.Zato se isplati jos jednom pazljivije osmotriti nasu vrednu,samodisciplinovanu divokozu jer niko tako revnosno kao ona ne pribegava nadkompenzaciji.Mnogi znaci i planete menjaju boju kao kameleoni;ali svi su oni promenljivi i nestalni zato sto je to u njihovoj prirodi da budu takvi bez obzira da li to zahtevaju okolnosti ili ne.Samo Saturn proracunava svoju odbranu,na nacin kompetentnog advokata,da bi se odbranio i od napada okoline i od svesnog otkrivanja samog sebe.Pa ipak je u oba slucaja sama osoba ta koja inicira zastitu.

Sa Saturnom stvari nikada nisu onakve kakvim se cine;svuda gde ima svetlosti postoji i senka...

Za dalje ćete ti i kolega morati sami... :flert:

Čisto da znaš za ubuduće, ja sam uvek u pravu jer nikad ne pričam napamet a da nisam do korena nešto proverila. Ipak su to Merkur i Mesec u Škorpiji a vladar Jupiter u Vodoliji...znam da to iritira, ali nisam baš lak zalogaj. :manikir: :mrgreen:

Edit: LOL

Back