Planetarijum

nema skeptičnije osobe od mene
Baš zato što sam upoznala toliko ljudi
I pravih i šarlatana
I uvek me neka jeza prođe kad vidim da neko opsesivno obožava nekog
I stalno to ističe
Doduše, to je njegovo pravo
Naravno da je njegovo pravo. Drugo je što sam ja skeptičan prema svim tim učiteljima, guruima...
Odnosno nemam nikakvu potrebu za njima.

Svako pronalazi svoj put. Za neke ljude spoznaja bilo čega je moguća isključivo i samo u okviru saslušanja ljudi koji nose zvanja ili su nešto ''postigli'' u životu.
To je Jarčevski princip.
Ali, i to je komunikativni princip.

Šta takav čovek obojen Jarčevskim energijama zapravo radi? Naime, polazi od internog kompasa koji kaže sledeće: ''želim da budem kao taj neko i da pobegnem od života u kom živim''(novac, slava, status), i kada se takvi statusni kicoši prepoznaju, makar i površno, ka njima sva ta Jarčevska energija stremi. I lakše će od njih da se informacije preuzmu, nauče i održavaju. Tu se ogleda, heh, kapricioznost prema ljudima koji imaju sve potrebno znanje sveta, ali nemaju zaista neko zvanje ili status. Za ovakve Jarčevske energije je bitno da postoji sklad između statusa i znanja, a često uzima zdravo za gotovo tvrdnju da su ljudi na statusnim pozicijama oni od kojih se može najviše naučiti. Situacija u kojoj su u stanju da poznaju ili održe kontakt sa ''nekom od'' osoba statusnih kicoša je princip od apsolutne važnosti. Za te vrste Jarčevskih energija, to je kao da im je neko dao olimpijsku baklju da nose dalje. U stvari se svodi na idealizaciju i fiksaciju koja je svoj udeo pronašla u čistom konzervatizmu koji se pretvara naglašavajući da je potpuno liberalan i pošten. Ovo je blještava kontradiktornost, koja je svoj sivi put pronašla u aleji velikana. Upravo onih velikana, recimo, o kojim isključivo na površnoj osnovi može da prozbori reč il' dve.

Tu se stvara jedna lopta sačinjena od tri faktora

- Idealizacija
- Fiksacija
- Konzervatizam

U toj centrifugi koja Jarčevskim energijama pomuti razum, ovi faktori se koriste isključivo radi zadovoljenja sopstvene strasti, iako ona može delovati mlako ili relativno platonski čak. Ta strast se ogleda u praćenju ''klasika'' koji predstavljaju jednu vrstu sigurne kuće. One sigurne kuće u kojoj se čuvaju od svakodnevnog batinjanja onih vrsta gluposti koje su sami odabrali da ih kažnjavaju svakodnevno. Možemo da kažemo da su to evergreen filmovi, glumci i glumice sive kinematografije, mrtvi sjaj Holivuda ili, pak, neke političke nakaze sa TV-a koja u svoj toj Neptunovskoj boji pruža ručicu sa temporarnim fiksom iliti zanimacijom, dok se sve te Jarčevske energije kriju u ćošku te sigurne kuće sakupljajući klikere na kojim piše ''Jarac u horoskopu'', ''Jarac u horoskopu'', ''Mesec u Jarcu'', ''Još jedan Jarac'', ''Čuvam Jarca za Crne dane''. U džepić svaki klikerčić. Da ne čuje zlo. Ili tako nešto. Kada se iscrpe klasici, dolazi period tuge, bola, patnje, nesreće i očaja. Tu se jarčevska energija lagano upija u alkoholu i brže, bolje hvata za onu vrstu Krsta koju nosi na svojim leđima. Dok ga drži savijen na kolenima, crnu krv ispušta i za sebe sebi prašta i oprašta.

I posle kažu da su Škorpije opsednute.

Blizanci...Blizanci...Opsednuti...Neopsednuti...

Staviš Blizanca u kavez, odvojiš od društva, oduzmeš telefon ili kompjuter, zatvoriš im usta, kažeš im da su dosadni, izbegavaš ih kada te jure i aktivira se onaj pozlaćeni Plutončić, gospodski egzaltiran u maloj, sitnoj i neprimetnoj Blizanačkoj znatiželji koja u glavi počinje sa

''Hmmmm, pa ne znam baš. Nije tako. A šta ako ovo?''.

Blizanac želi da se o njemu piše astrološki dok je to interesantno, ali ne želi da bude apsolutno tačno jer onda se oseća zatvorenim, što naravno nikako ne imponuje plućima.

Svaki put je lak kada je svest dovoljno razvijena da ga odabere kao konacni. To opet sve zavisi i individualno ima i dosta promenjivih tipova licnosti, multilicnosti itd... Dobro je imati senseja ali ne i idola. Svaki covek koji postuje 10 zapovesti je svetac Bau, nije to nista tesko...

Svaki covek koji postuje 10 zapovesti je svetac Bau, nije to nista tesko...

Vidis, meni je opet sama ta riječ "božje" zapovijesti donekle dovoljna da shvatim ko ih je koncipirao kao takve.

Ne,ova ce me nova verzija u grob strpati ..ok na laptopu ali na tel...:roll:
Mislim znam da negdje postoji opcija da podesim izgled interfejsa da bude kao na kompu ali mi se, za razliku od proslog ,u ovom izgleda nigdje ne nudi ta opcija..help

Vidis, meni je opet sama ta riječ "božje" zapovijesti donekle dovoljna da shvatim ko ih je koncipirao kao takve.

Ne,ova ce me nova verzija u grob strpati ..ok na laptopu ali na tel...:roll:
Mislim znam da negdje postoji opcija da podesim izgled interfejsa da bude kao na kompu ali mi se, za razliku od proslog ,u ovom izgleda nigdje ne nudi ta opcija..help
nema te opcije
Nema mnogo čega
Za utehu,ima divni crni interfejs:heart:

Svaki put je lak kada je svest dovoljno razvijena da ga odabere kao konacni. To opet sve zavisi i individualno ima i dosta promenjivih tipova licnosti, multilicnosti itd... Dobro je imati senseja ali ne i idola. Svaki covek koji postuje 10 zapovesti je svetac Bau, nije to nista tesko...

Ја не тражим Учитеља који ће да ме иницира у неки ред већ разне продуховљене људе од знања и свести који ће ми открити неке ствари.

Pa i meni je. Isti ''taj'' koji je koncipirao takve reci je i koncipirao rec savest i povezao je sa dusom. E iz te savesti prostim recnikom za siroke narodne mase
-3500 god. izvire ''10 zapovesti''. I to ovoj mojoj navedenoj formi se ne odnosi na sve, nego na one stvari koje prirodno kad pogledas u sebi vidis kao ispravne. Ne lazi, ne kradi, ne ubij itd....Covek koji postuje pravila savesti cisti dusu i dovodi se u neku vrstu enlightmenta. I te energije deluju, svidjalo se to tebi ili ne...Radi!

Ja nisam toliko zatvoren da ukoliko se moji stavovi razlikuju sa fundamentom neke religije smatram da je sve tu totalno pogresno i da nema mudrosti.
Tako da slazem se sa tobom i ne slazem se sa tobom.

p.s nigde nisam rekao bozije.

Moze se uciti od bilo koga, ne znam sto bi bili skepticni apriori. I najbezveznija knjiga, ima neku dobru recenicu.
astroloski, oni sa dobrim Jupiterom i devetom kucom, mogu dosta da se oslone na tako neke figure ili ideologije, ne bi ih odvelo na pogresan put.

Ne lazi, ne kradi, ne ubij itd....Covek koji postuje pravila savesti cisti dusu i dovodi se u neku vrstu enlightmenta. I te energije deluju, svidjalo se to tebi ili ne...Radi!

Ućuti više...

eva-green-sin-city-gif-11.gif

Back