Planetarijum

Dark Theme je svakako pobedica.

Kod mene je uživancija, standardno. :mrgreen:

Uzmem jedan Next od breskve. Zaledim dok se ne pojave mali kristalčići. Izvadim iz zamrzivača, dobro promućkam. Presečem tetrapak na pola.
U činiju sipam tu fantastičnu kašicu, a preko nje polijem nekih 50gr prah šećera u kombinaciji sa sokom od polovine limuna i listić mente.

Imaš da kupiš malene, keramičke kašičice koje ovako izgledaju. Uz to uzmeš neki dobar film, ispružiš noge, pustiš kišicu da se sliva niz prozorska okna i uživaš. :mrgreen:

Ја сам сад више у фазону да гледам филмове једним оком док радим, а кад не радим онда радим неке прече ствари.
Ал гледају ми се сад баш стари филмови, филм ноар исл. То не дају толико на ТВ-у.

Тјах, нешто нисам фан тих супер'еројских филмова. Мада бих волео да сниме филм о Сребрном Летачу, трагичан карактер.

Да, али као споредан лик. Волео бих филм где би била описана његова животна прича, од протеривања са матичне планете до мрцварења са тупавим и деструктивним Земљанима. За мене је то можда и једини дубљи карактер у том суперхеројском свету.

Eh, jedini. . .

:mrgreen:

Betmen ti izgleda nije kompleksan lik? :mrgreen:

hhhhhhhhhhh.png

Да, само раде неке римејке изузимајући Кристофера Нолана који заиста покушава нешто ново да направи ( Inception, Interstellar ).

Ućuti više...

eva-green-sin-city-gif-11.gif

Pa tek sam ti napisao jednu stranu odgovora, ko ih je koncipirao kao takve?

Mozda mislis na Egipatsko tajno svestenstvo iz doba Novog kraljevstva, i mit o Ozirisu, Izidi i Horusu. I taj mit verovatno vuce korene iz preddinastijskog perioda, a mozda u prvobitnoj formi i iz same Mesopotomije. Sumer odakle i poticu koreni astrologije, moguce i tarota ima neku totalno drugu pricu i nastao je poprilicno kasnije u odnosu na Egipat, pa ga necu mesati ovde. Sama prica i na prvi pogled nema dodirnih tacaka sa Hriscanstvom, medjutim kada se malo dublje proceslja tu, pitanje je? Otelotvorenje Horusa se lako moze povezati sa Hristovim, kao i predpostavka da je umro na krstu, lecio ljude itd..Njegov otac Oziris je vaskrsnuo itd...Vecina diplomiranih istoricara ovakvo posmatranje mitova smatra pseudoistorijom. Mesopotamiju sam spomenuo zbog umereno kontinentalne klime i toka ideja koje do moderne istorije uvek uslovljava vreme, nemam drugu konekciju.

I sta dalje rade te osobe koje koriste zivote svih ljudi pre nas upisane u nama, te osecaje necega viseg, nade? Sa druge strane novcica nalazi se beskonacno crnilo, strah i smrt...Zloupotrebljavaju malocas izreceno i sve ostalo neopisivo da bi obezbedili materijalno bogastvo i vladavinu. Putuju iz Egipta u Izrael i prave hoax baziran na prethodno navedenom mitu i originalnim(starozavetnim) predanjima Jevrejskog naroda. Kada je prica uzela maha prelaze u najmocnije carstvo tog doba Rim, gde je glavni covek Sv.Petar koji je i clan prvobitne posade i verovatno mnogo vise od ''ribara''. U Rimu se osniva organizacija koja ce biti drzava u drzavi i maltene sigurno paralelno vladati narednih 1500-2000god(kroz ovaj period naravno bice i podela u razlicite frakcije kao i otkrivanja novih svetova, gde novi interesi pokazuju pravo lice sad vec firme). Stvari se samopotvrdjuju jos vise kada se pridoda da Jevrejski narod ne priznaje Isusa kao svog proroka. Oni mudro kazu da je Isus bio prorok, ali nije bio njihov Messiah.

I sta imamo danas? Manastire po Srbiji koji zaradjuju min 10k evra mesecno, popove koji naplacuju krstenja i sahrane sa sve Audijem A4, i on je covek sto da ne vozi...Monehe koje neretko puca ego trip jer ih ljudi velicaju, ljube ruke...Sa sve najboljom domacom hranom u paketu. Katolicka crkva je otisla malo i dalje i postala jedna od najmocnijih, ako ne i najmocnija organizacija(odnos uticaj/novac/umetnost). Grehovi se brisu novcem, svestenci jure decake....
Totalno izoblicenje i manipulacija. Mozda ovo ne zvuci popularisticki, to su cinjenice.

Tako da kada kazem metaforicki 10 zapovesti, znam zasto sam to rekao...Postoje dobre forme(post, brak, molitva itd...) koje su opstale iz prvobitnih ideja i rade, jer su fundament koji je neko izoblichio. Postoje ljudi unutar d.o.o koji su prosveceni jer su slepo pratili ove forme, ispod krova iluzije. I njih najvse koriste za odrzavanje masinerije. Oni su ceo ovaj period bili gorivo za zivot Hriscanstva u svakom smislu.
Nista ovoga nije konacna istina, ja sam uvek otvoren za sve opcije.

2tsi.gif

Vise nema dobrih Sf filmova ni serija.....Izgleda presusila masta, sta li...?

Ne, nego su liberali preuzeli tu industriju konstantnim mobingom preko digitalnih medija, te se više niko ne usuđuje da napravi nešto originalno i zanimljivo iz straha da se ne uvredi neka debeljuca u papučama koja će da vrišti na twiteru o ljudskim pravima.

Zbog toga je propao Star Wars, recimo. Potencira se uništavanje omiljenih likova zarad nečije prolazne zabave, manipulacije mladih umova i najčešće uništavanje svih medija u kojim postoji bilo šta ''belo''.

Ovo postoji već dobrih desetak godina u industriji, ali je najviše uzelo maha tokom 2014-2017. godina. Prominentno je i sada, recimo, kada se pojave veoma forsirane liberalne scene koje potenciraju ''raznovrsnost'' po osnovi boje kože, a ne intelektualnih, glumačkih ili generalno umetničkih kapaciteta i generalne edukacije.

Децо, немојте да једете печурке које стоје припремљене 4 дана јер ћете сутрадан све да исповраћте, а да остатак дана малаксали проведете у кревету.

@Truman : Ozdravi!

@BLAJBI : Eh, ima nešto. :mrgreen:

ghostbustersbanner-152380-1280x0.jpg

MV5-BMj-Ay-NDEy-Mzc4-Ml5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-Mj-Ez-Nj-M0-NTM-V1.jpg

MV5-BMTE0-YWFm-OTMt-YTU2-ZS00-ZTIx-LWE3-OTEt-YTNi-Yz-Bk-Zj-Vi-ZThi-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde.jpg

the-flash-iris-west.jpg

racebenthermione.jpg

Terminator-2019-Stars-Official-First-Picture.jpg

k29RtpF.jpg

U bioskopu je bila jedna scena za novi Endgame gde su se sve žene pojavile kao po naređenju, koja je bila toliko forsirana da su svi sa gađenjem mumlali u bioskopu. Da je ovo rađeno pre desetak godina, niko živ ne bi obratio pažnju na to sa političke osnove. Poenta je da se to danas potencira kao osnova za ''jake žene'' i to se smatra bog zna kako inovativnim i kulturnim, a samo predstavlja niz ostvarenja lajni.
Ne vidim kako bilo koji od ovih filmova i ostvarenja čini bilo šta dobro za žene već ih samo stavlja u poziciju gde ih svako može ismevati i degradirati.

Ovi današnji kvazifeministi i liberali mogu samo da sanjaju da dočaraju ulogu bilo koje žene poput one koja je prikazana u SciFI ostvarenjima Terminator 2 i Alien.

Sarah-Connor-Linda-Hamilton.jpg

Mislim da ne postoje bolje ženske uloge gde su žene prikazane toliko sposobnim, a da se bore za neke prave ideale onoliko koliko je to u njihovoj moći i bez neke pretenzije. Čista iskrenost. Fantastična uloga i fantastična gluma. Izgleda da je to u današnje vreme izumrela sorta jer je poenta postavljati Meri Su likove kao placeholdere za dobar scenario.

Kad smo kod bioskopa, moram ovo da ispricam :lol:
Bila sam skoro sa majkom u bioskopu, na meni je bilo da biram film, nije bio neki izbor, vidim Metju Mekonahi, prodato!
Kad ono stizemo, jedine u sali(to mi se nikad nije desilo) film nije delovao lose, ali katastrofalan je bio, nije ni imao fabulu neku, samo o duvanju i travi.
Jos dobile na poklon rizle :lol:
mnogo volim Metjua

Јуче ме звала жена заинтересована да јој издам стан. Требало би данас или ових дана да га погледа. Не знам да ли су ми звезде наклоњене. :think:

Јуче ме звала жена заинтересована да јој издам стан. Требало би данас или ових дана да га погледа. Не знам да ли су ми звезде наклоњене. :think:
Pusti zvezde. U principu se valja konsultovati oko nekih bitnijih stvari, ovo su neke zivotne, svakodnevne.

Back