Planetarijum

@Elle

astronomski? Kako nije...jeste. :) ..pluton je u astronomskim krugovima zbog svih svojih karakteristika vracen u kategoriju planeta..ali onih patuljastih...sto je noviji termin.
patuljaste planete nisu u istoj kategoriji kao planete, naziv možda buni, one nisu vrsta planeta već posebna vrsta nebeskih tela.

Patuljastih planeta ima još, od poznatijih evo Eris na primer (koja je čak veća od Plutona), logike nema da se od svih njih samo Pluton uzima u razmatranje astrološki i pri tome tretira kao planeta. Planeta-planeta, prava planeta :lol: ne patuljasta ili kakva već, koja ima veze sa planetama samo po nazivu.

Postoji logika, a ona lezi u tome da se Pluton posmatrao daleko duze od drugih "patuljastih" planeta.

Deklaracija planete je bitna, takodje. Deklarisanje planete u ljudskoj svesti cini tu planetu vidljivijom, tj. jacom.

Primer : Nemacka, podznak Jarac. Plutonovci su silovali za NG. Pluton kao planeta se uvek vezivao za silovanje i unistavanje zena, a pogotovo u jednoj organizovanoj religiji koja sluzi kao paravan kriminalcima da cine nedela.

To nisu nekakvi izolovani slucajevi, vec se vidno vezuju za tranzit Plutona o cemu se i ranije pisalo i na sta se upozoravalo desetinama godina unazad od strane astrologa koji su naglasavali da ce u tom periodu da bude nalet muslimana u Evropi, sto se i ostvarilo.

I to je nesto sto je toliko uticalo, da je odjeknulo svetom. Tako da ne kapiram konstantnu potrebu da se vrednost neke planete umanjuje samo po osnovi licnih ubedjenja koji se ticu Djotisha, tj. indijskih ucenja.

Te spor hod, te mala planeta, te trla baba lan. Imamo gomilu astroloskih dokaza koji potvrdjuju knjishki, sto u teoriji, sto u praksi, delotvornost i uticaj PL, tako da mislim da zaista nema svrhe o tome uopste raspravljati.

Poslednja izmena:
patuljaste planete nisu u istoj kategoriji kao planete, naziv možda buni, one nisu vrsta planeta već posebna vrsta nebeskih tela.

Patuljastih planeta ima još, od poznatijih evo Eris na primer (koja je čak veća od Plutona), logike nema da se od svih njih samo Pluton uzima u razmatranje astrološki i pri tome tretira kao planeta. Planeta-planeta, prava planeta :lol: ne patuljasta ili kakva već, koja ima veze sa planetama samo po nazivu.

Tebe možda buni..ali mene npr nimalo...naziv je astronomski takav kakav jeste s razlogom.Ovi objekti se ne zovu slucajno npr. asteroidima ...Dakle imaju osobine koje očito aludiraju na osobine planete.Oni sami su rekli da su kriterijumi za odvajanje njih od tradicionalnih planeta prilicno neprecizni (možes proguglati)... Pluton čak ima i svog satelita Harona :)

Nego zasto tok priče neočekivano ode u astroLoskom pravcu XD...meni recimo to nema logike...ono hello sunce je zvjezda...a mjesec mali zemljin satelitić...Znaš već da zodjackim znacima ne vladaju nužno i iskljucivo astronomski kategorisane high class planete lol...radi se o astrološkim tijelima prvenstveno...jer neki od tih tijela nisu uopšte planete pa ni blizu (i to mislim na svijetla ...a ne na plutonceka)

edit: Pa jeste Eris fizički nam poznata...poenta je što nam ona nije jos uvijek poznata u onom nematerijalnom smislu (što je logično) i samo zato je astrologija ne uzima u razmatranje... (ovdje naravno izuzimam neutemeljene kvazipokušaje )

To ti je kao u medicini npr...Znalo se za mitohndriju..ali je trebalo neko vrijeme da se skapira njena uloga u ćeliji....a za to je opet trebalo vrijeme da se podrobnije shvati cjelokupno funkcionisanje celije...sto je dakako bio naporan istrazivacki proces. Zamisli kako je tek komplikovan taj "istrazivacki proces" kada je okultisticka nauka u pitanju. Za sve je uvijek potrebno jelte da se zadese "pravi" ljudi,kvalitetan pristup i naravno vrijeme ,koje je ključno (ono što kažu perfect timing) :)

Poslednja izmena:
Nisam čitao ništa o Erisu, ali mi ova patuljasta planeta izuzetno zanimljivo zvuči. Naziv me podseca na alternativu Marsu. Šta ''stručna'' javnost kaže ukratko?

Strucno? Voila:

e0e-DUKK9-400x400.jpg

U sustini kompletan treci pokret kvazifeminizma je usko povezan s planetom Eris/Xena.

Eris/Xena poseduje dvojno dejstvo, u principu da nikada ne mozes biti siguran o cemu se radi s tom planetom koja ima dva lica. Takva je i nominacija planete, obavijena u dualnosti.

U mitologiji je poznata kao ERIDA gde je usko povezana sa izuzetno negativnim dejstvima.

wiki:
It was discovered in 2005 by Mike Brown and the laser guide star adaptive optics team at the W. M. Keck Observatory, and carried the provisional designation of S/2005 (2003 UB313) 1 until officially named Dysnomia[5] (from the Ancient Greek word Δυσνομία meaning anarchy/lawlessness) after the daughter of the Greek goddess Eris.

Eris was discovered in January 2005 by a Palomar Observatory-based team led by Mike Brown, and its discovery was verified later that year. In September 2006 it was named after Eris, the Greek goddess of strife and discord.

Tekst dalje navodi da je otkrivanje datih nebeskih tela upravo bio razlog da se dovede u pitanje sta se smatra planetom, a sta ne.

Sama nominacija planete je vec potvrdila svoju ulogu u DESTABILIZACIJI i uvodjenju anarhije.

Eris/Xena i Pluton usko i solidno saradjuju, iako su potpuno ideoloski razliciti i u totalnoj opoziciji po pitanju musko/zenskih prava. Zato mozes dobiti potpune retose koji razmisljaju na ovaj nacin:

Cq-Mt7g-ZUMAA4g-R0.jpg

tumblr-ost3ny-Ald-R1vgp6peo1-400.jpg

To ti je u sustini - to.

A, da, pripadniCe Eris/Xene, tj. ljudi koji su snazno obojeni tom energijom ce uvek mrzeti muski rod po defaultu, kao i u mitoloskim definicijama. To je barem tako u teoriji, a da li ce se zaista pokazati u buducnosti, videcemo. Par godina nakon nominacije planete, ma koje, se pokazuje njezina energija.

Јуче је почео, а данас се завршио, а има и људи који га прослављају по неколико дана.

Него, видим да се потенцира да ти је Хејлен син и да су овде крвне везе веома битне. То ме наводи на размишљање - чији сам ја? Ко ми је тата, а ко мама? z:mrgreen:

Van Halen 1995 je forumski entitet nastao nakon jednog eksperimenta koji je pošao naopako. z:mrgreen:
Agatha je jedno veče poželela forumskog sina. Trebao je, po mom datumu registracije, biti Blizanac u horoskopu, međutim, dok je mešala kazan, slučajno je oborila sa police teglu punu škorpija.
Kako je tečnost poprimila plutonske karakteristike, odluči da spasi što se spasiti može i veštičjim činima mi prebaci neke planete u Strelcu i odgodi moje rođenje da budem u podznaku Strelac, a Sunce je ostalo škorpionsko.

I tako nastade biće, koje je, zbog toga što je u tom trenutku bio na tv-u spot grupe Van Halen, Agi nazvala Van Halen 1995. z:mrgreen:

Od onda, moje poreklo je i meni misterija i stalno dobijam nove podatke o svom poreklu.
Tako, na primer, izgleda da su mi forumska braća Snow i Bau. Forumska rođaka mi je Diazepam, a Lust forumska skvo. :per:

- - - - - - - - - -

Gde je Kiflica? :prstic:

Послато са Nokia 5.1 уз помоћ Тапатока

:tambalamba: :mrgreen:

Van Halen 1995 je forumski entitet nastao nakon jednog eksperimenta koji je pošao naopako. z:mrgreen:
Agatha je jedno veče poželela forumskog sina. Trebao je, po mom datumu registracije, biti Blizanac u horoskopu, međutim, dok je mešala kazan, slučajno je oborila sa police teglu punu škorpija.
Kako je tečnost poprimila plutonske karakteristike, odluči da spasi što se spasiti može i veštičjim činima mi prebaci neke planete u Strelcu i odgodi moje rođenje da budem u podznaku Strelac, a Sunce je ostalo škorpionsko.

I tako nastade biće, koje je, zbog toga što je u tom trenutku bio na tv-u spot grupe Van Halen, Agi nazvala Van Halen 1995. z:mrgreen:

hahahahhahahahhah...precool

Htela sam da bude Škorpija
Nemam ja živaca za promenljive znale
A tetkina Dia je Vaga Lav
Za ovu dvojicu mangupa Bika i Jarca ne znam baš da li su mi deca al ih volim ko da jesu

- - - - - - - - - -

Jel vidiš sada zašto mi je sinz:lol:

- - - - - - - - - -

Inače od muških forumskih prijatelja najviše imam Škorpiona i Bikova

;)

Htela sam da bude Škorpija
Nemam ja živaca za promenljive znale
A tetkina Dia je Vaga Lav
Za ovu dvojicu mangupa Bika i Jarca ne znam baš da li su mi deca al ih volim ko da jesu

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Evo, imam nešto za tebe, da pokažem šta si me naučila. z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

znas agi da sam nekad prije pomislio da je on stvarno tvoj sin..jer se ta vaša fora u konverzaciji jedno vrijeme provlačila spontano...tako da je meni neupućenom novajliji stvarno dalo takav utisak .Tek kasnije sam skapirao da je to ipak samo fora.

<3

Poslednja izmena:

Back