Planeta X-Nibiru

I ja sam dosta toga cuo o Nibiru ( ili Planeta x ) i jos ucek nisam odlucio dal da verujem u njegovo postajenje ili ne. Mozda zvuci smesno, al kada bolje razmislimo dodjemo do zakljucka da su mnogo stvari moguce ( barem kada je rec o svemiru ).
Kada sam ja isao u osnovnu/srednju nas su ucili da je Pluton nasa 9-ta planeta, a pre par godina izgubio je status planete i postao planetoid ( zbog velicine i putanje ).Tako su i 2003 godine naucnici otkrili jos jedan planetoid i nazvali ga Sedna i tako postao najudaljeniji objekat u nasem sistemu. To je jedan od razloga zbog kog mi nije teskoda poverujem u postojanje Nibiru-a, a npr jedna od periodicnih kometa (Ikeya-Zhang ) koja je otkrivena 2002 godine na ima najvecu udaljenost od oko 15milijardi kolometara....

Dal bi sada trebali da vidimo Nibiru na nebu, vrlo verovatno. Neki cak tvrde da ga je od maja meseca ove godine moguce videti ( izgleda kao mala crvena tacka ), al ja ga jos nisam uspeo da ugledam. Em zivim u gradu gde je nebo veoma tesko videti ( mislim na kolicinu svetlosti koja gusi svetlost koja dolazi ), em nemam teleskop ( a dvogled je malko glup ) a mozda se i ne vidi sa ove hemisvere...

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Ljudi mnogo toga pokusavaju da povezu sa 2012 i smakom sveta a sto se zasniva na samo dve cinjenice :)-kraj Majanskog kalendara i maksimumom solarnih aktivnosti koje Sunce treba da dostigne upravo te godine.
Sto se tice Nubirua predlazem ti da se potrudis i malo vise izucis sumersku istoriju , pa sam izvedes svoje zakljucke. :bye:

Da, za teoretičare sudnjeg dana uvijek ima neki sledeći datum, ako onaj prethodni iznevjeri (kao što je do sada uvijek bilo).

To je potpuno tacno, smaka sveta nece biti, moze samo da bude smaka ljudske rase, a i to sve zavisi samo od nas samih!
Ali ovi datumi sto se tice 2012. nisu slucajno izmisljeni jer upravo 2012. ce Sunce u svom ciklusu biti na maksimumu pa postoji velika mogucnost da dodje do solarne oluje koja bi nacisto unistila sve elektronske uredjaje. Ali opet niko na svetu ne moze da predvidja ono sto ce se stvarno desiti u buducnosti, moze da se predividi jedan od mogucih scenarija ali da li je tacan to cete morati da sacekate taj dan i da saznate!
A Nibiru ne postoji vise i ova tema bi trebalo da se zakljuca posto samo usmerava ljude u pogresnom smeru!

Sunce ima svoj ciklus minimalne i maksimalne aktivnosti koji se ponavlja svakih 11 godina. Do sada sam preživio 5 ciklusa maksimalne aktivnosti, pa ću valjda i šesti :lol:

A temu zasad neću zaključavati. Već sam ranije zaključao nekoliko sličnih pa se uvijek pojavi neko da je otvori ponovo. Tvrdnja da je Nibiru uništen je samo jedna od pretpostavki pa ako zaključam temu buniće se oni koji tvrde da nije uništena. Sačekaćemo još ovih 1226 dana pa ćemo definitivno znati. A vjerovatno i mnogo manje, jer, ako postoji, moraće biti primijećena mnogo ranije. Ipak je to planeta i njen uticaj na cijeli sistem putuje brže od nje same.

Da, za teoretičare sudnjeg dana uvijek ima neki sledeći datum, ako onaj prethodni iznevjeri (kao što je do sada uvijek bilo).

Sunce ima svoj ciklus minimalne i maksimalne aktivnosti koji se ponavlja svakih 11 godina. Do sada sam preživio 5 ciklusa maksimalne aktivnosti, pa ću valjda i šesti :lol:

A temu zasad neću zaključavati. Već sam ranije zaključao nekoliko sličnih pa se uvijek pojavi neko da je otvori ponovo. Tvrdnja da je Nibiru uništen je samo jedna od pretpostavki pa ako zaključam temu buniće se oni koji tvrde da nije uništena. Sačekaćemo još ovih 1226 dana pa ćemo definitivno znati. A vjerovatno i mnogo manje, jer, ako postoji, moraće biti primijećena mnogo ranije. Ipak je to planeta i njen uticaj na cijeli sistem putuje brže od nje same.

:rotf:

@tema
Mislim da mi malo offtopikujete ovde:think:
Mislim da sam naglasio u uvodnom postu da mi nije tema 2012 godina nego planeta kao planeta, sta se zna o njoj (ako si bili sta zna), koje su pretpostavke osim te da ce da tresne u zemlju za malo 2012 godine?
Do sada sam samo procitao te ,,hipoteze,, o smaku sveta za koje generalno mislim da smislja neko ko voli da se zabavlja i nasladjuje ljudskom maloumnsocu :)
Bez uvrede:roll:

Evo ovako...
Iz čiste dosade sam pratio neke kanadske i australijske forume o Nibiruu...
Pa onda ovog govornog područja.
Koliko god ljudi miješali Eris, Marduk, Nibiru i Planet X, koliko god se neki trudili da ih razuvjere, koliko god ljudi lupali gluposti bez poznavanja osnova fizike...
Ima nešto još gore.
Vladavina paranoje, želja da se plašim ja,pa onda i svi drugi.
Ja sam išao gledati Fredi Krugera da bi se unjaoke... :per:
Mehanika nebeskih tijela je nešto što takozvani otvoreni umovi ovdje ne poznaju.
Kosmos ne funkcioniše kao špica TV serije Treći kamen od Sunca.
Mada jes zabavno ono rolanje planeta kao klikera.
:dash:
Koliko je meni poznato nešto što ima putanju koja siječe naš solarni sistem između
Jupitera i Marsa svakih 3.600 godina do sada bi MORALO da bude opaženo.
A o fake clip glupostima i nepoznavanju " halo " efekta takođe ne bih.
Dovoljno se zabavljam čitajući gluposti.

Sta mislite o novoj planeti TYCHE za koju misle da je cuvena NIBIRU
Ako pogledamo imamo sve vise zemljotresa, magnetno polje zemlje se menja, polovi se pomeraju, ptice padaju sa neba po celom svetu, imamo globalno zagrejavanje,vulkani se masovno aktiviraju, meni se cini da je ovo suvise slucajno, sta vi mislite?

Nacionalna kosmička agencija SAD (NASA) odlučila da umiri narodnu zabrinutost i odgovorila na 12 glavnih pitanja o kraju sveta

12. U Mreži je mnoštvo fotografija i video materijala o planeti koja se kreće u pravcu Zemlje. Zar to nije dokaz?
Dejvid Morison: Ne mogu da odgovaram za te prikaze, ali većina od njih je ništa drugo do lažni odraz Sunca, načinjen veštim baratanjem foto-tehnikom. A to se može lako ustanoviti jer je lažni odraz Sunca zapravo direktno naspram pravog Sunca, a na video, prilikom pomeranja objektiva, tačno se ponavlja njegovo kretanje. I tu iluziju často prihvataju kao prikaz letećih tanjira i čudi me da ljudi i dan-danas olako nasedaju na takvu obmanu.
http://standard.rs/vesti/41-svet/3269-nasa-ispriala-sve.html :roll:

Neko te je zajeebao, nema Boga....

Када субјекат реченице тако одлучно негираш онда би требао да будеш у стању и објаснити шта то негираш? Чега то нема?

Бог је сувише широк појам да бисмо сви знали шта ти мислиш под њиме? Ако уопште нешто мислиш, јер ви назови "љубитељи нуачног метода" нисте навикли да мислите, онда вероватно замишљаш бога као старца на небу који награђује и кажњава? Па, у праву си , тако нечега нема, али ако под богом узмемо рецимо Спинозину супстанцију или Шопенхуарову вољу, Бергоснову интуицију или Кантову Ствар по себи.... онда твоја "ингенизона" негација НИЈЕ ТАЧНА!

А зашто није ..епа мораћеш мислити....жао ми је. Гледање у епрувете и реторте није довољно.

Када субјекат реченице тако одлучно негираш онда би требао да будеш у стању и објаснити шта то негираш? Чега то нема?

Бог је сувише широк појам да бисмо сви знали шта ти мислиш под њиме? Ако уопште нешто мислиш, јер ви назови "љубитељи нуачног метода" нисте навикли да мислите, онда вероватно замишљаш бога као старца на небу који награђује и кажњава? Па, у праву си , тако нечега нема, али ако под богом узмемо рецимо Спинозину супстанцију или Шопенхуарову вољу, Бергоснову интуицију или Кантову Ствар по себи.... онда твоја "ингенизона" негација НИЈЕ ТАЧНА!

А зашто није ..епа мораћеш мислити....жао ми је. Гледање у епрувете и реторте није довољно.

Lepo rečeno Ozi :)
Zapravo je većina alergična na sam naziv "Bog", jer je toliko zloupotrebljeno i eksploatisano da je izgubilo svaki smisao.

Back