Plan predaje Ukrajine u 28 tačaka

Da li podrzavate ovaj plan?

• Ukupno glasova
    8

Schrodinger

Elita
Poruka
17.042
Tramp je definitivno spreman da preda Ukrajinu i sada vidimo razlog ogromne panike u briselskim redovima https://www.b92.net/info/svet/183145/28-tacaka-nicega-potpuna-predaja-ukrajine/vest
  • povlačenje trupa iz neokupiranih delova Donjecke i Luganske oblasti;
  • ograničavanje Oružanih snaga Ukrajine na 50% njihove trenutne snage;
  • odbijanje "ključnih kategorija naoružanja".
  • zabrani raspoređivanje stranih trupa u Ukrajini;
  • zabrani Kijevu da prima strano oružje dugog dometa od partnera sposobnih da pogode ciljeve duboko u ruskom zaleđu;
  • primora Ukrajinu da ruski jezik učini zvaničnim državnim jezikom;
  • primora Ukrajinu da dodeli zvanični status Ruskoj pravoslavnoj crkvi Moskovske patrijaršije.
  • ...
Naravno trenutni rezim nece i ne moze pristati na sve navedeno, zato je kljuc mira da se vlast preda neutralnim snagama odnosno da propadne obojena revolucija...

Poslednja izmena:
Листа укључује следеће услове... https://www.pravda.ru/world/2310792-us-ultimatum-to-ukraine/
  • Признавање Крима као руске територије:
    „Сједињене Државе и друге земље признају Крим као легитимну руску територију“ (Ројтерс); „Сједињене Државе и друге земље признају Крим као руски“ (Аксиос). Све санкције против Крима и за Крим су укинуте (сви медији).
  • Признавање Донбаса као руске територије:
    „Сједињене Државе и друге земље признају Донбас као легитимну руску територију“ (Ројтерс); „Кијев се одриче целог Донбаса“ (исто).
  • Фиксирање линије фронта у тренутном стању
    : „Контактне линије у Запорошкој и Херсонској области биће углавном замрзнуте“ (Ројтерс); „Борбе ће престати дуж тренутне линије контакта у тренутку потписивања споразума“ (WSJ).
  • Ограничења наоружања и екстерна ревизија украјинског војно-индустријског комплекса
    „Контрола над украјинским војно-индустријским комплексом од стране екстерних ревизора“ (Axios); „...напуштање кључних категорија наоружања“ (Economic Times, према FT).
  • Несврстан статус Украјине и њено одбацивање НАТО-а
    „Украјина прихвата несврстан статус и обећава да се неће придружити НАТО-у“ (WSJ, FT).
  • Економски опоравак предвођен САД
    „Опоравак Украјине ће контролисати САД, које предлажу програм опоравка“ (WSJ, Axios).
  • Постепено укидање санкција против Русије, руска имовина
    : „План предвиђа постепено укидање низа санкција против Русије“ (FT, WSJ); „Украјина неће добити замрзнуту руску имовину“ (WSJ), „Принцип је да је оно што је изгубљено изгубљено“ (RI).
  • Политичко ресетовање у Кијеву:
    „Предлози укључују промене у украјинском руководству“ (Axios); „Кијев ће бити приморан да потпише“ (Rojters).

Tu su demilitarizacija i denacifikacija + medjunarodno priznanje Donbasa, ko bi ocekivao vise?

Ја сам очкивао излазак на Дунав.

Овако не видим користи за нас.

Исти нам *****, као и пре рата.

Мислим, разумем да је Русима ова варијанта супер, под условом да их не зајебу (као што често бива) по питању те денацификације и полудемилитаризације, али шта ћемо ми?

Ја сам очкивао излазак на Дунав.

Овако не видим користи за нас.

Исти нам *****, као и пре рата.

Мислим, разумем да је Русима ова варијанта супер, под условом да их не зајебу (као што често бива) по питању те денацификације и полудемилитаризације, али шта ћемо ми?
И тиксоје очекује, још увек, а онда се он спушта на Косово равно.:mrgreen:

Back