Giovanna
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Ja bih kupila jednu manju peć za picu ali nikako da nadjem...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a ovako ja pravim kod sebe na terasi![]()
Da li je to poziv da dodjemo![]()
Ja bih kupila jednu manju peć za picu ali nikako da nadjem...
Baš lepo da si ovo tako lepo uslikao... taman da nam otvoriš apetit.
![]()
da se zna ko je ovde teoreticar a ko prakticar
verujte ne verujte, ovo mi je vec trca pec koju sam sazidao, imam je i u prvoj kuci /koju iznajmljujem kao restoran/ kao i u vikendici
sam kuvam svoj pelat sa svezim bosiljkom i belim lukom itd itd
neka nesto ostane i tajna![]()
Da li je neko to osporavao?da, boj ne bije svetlo oruzje nego i 30-to godisnje iskustvo !!!!!!!
pekao sam pizze po picerijama na moru jos od svoje 19 -te godine.....................
naravno
sve pecnice koje su na trzistu a kao su za pizzu ne vrede ni pare, zato odustani na vreme..
resenje je da prilagodis testo tvojoj rerni i eventualno da peces na pogodnoj ploci koju ces postaviti u tu svrhu na dno rerne..
pozz![]()
Inace za rernu sam skontao da je najbolje da se ispece samo testo , premazano evetualno pelatom ili maslinovim uljem jedno 10 min i da se onda izvadi i stave ostali nadevi (sir , pecurke , povrce , meso ...) i onda se pece jos oko 5-10 min zavisi od jacine da se samo sir istopi , kulen , kobaja i slaninca zacakle , zarumene i puste malo sok , a ne postanu tvrde ... dok prsutu i svez bosiljak ili origano treba stavljati na vec skroz pecenu vrelu picu cim se izvadi iz rerne ...
Ima već tema . Evo jedan brzinski klasičan:
u jednu šolju veću ili činiju, staviti pola kvasca svežeg,kašičicu šećera ,2 kašičice soli ,1,5.2 dk mlake vode i dve velike kašike maslinovovg ulja .
Kada kvasac "proradi" tj. počne da peni što se čuje , u veću vanglu ili činiju istresti oko pola kile ili 700 g brašna (zavisi od broja i veličine pica ) tip 400 meko
napraviti udubljenje u brašnu na sredini posude , naliti pomenutu smesu sa kvascem ,vodom i uljem i mesiti rukama jedno 5 min dok testo ne prestane da se lepi za ruke i postane kompaktna smesa
pokriti umešeno testo u činiji sa čistom krpom i ostaviti ga od 45nin -1h da naraste ,
posle tog vremena i spremno je za razvlačenje , filovanje i pečenje