Pitanje za vernike?

ni u snu mi ne bi pao na pamet da sam zivela u ona vremena..zlatno tele bi obozavala.. ..:(

Krava je i danas sveta zivotinja u Indiji, kolevci duhovnosti. Zlato je metal koji se od pamtiveka vezao za bozansko.

- - - - - - - - - -

U drevnom jeziku, genericki naziv za boga je AL. Predstavlja "Alef", koji je simbol glave bika. To je simbol moci, a to je i broj 1. Ba'el znaci Otac Bog, a isti je imao sina Jehovu.

Mnogi ljudi veruju da je jedan broj Boga. Sef Moci Jehova mrzi svoga oca Ba'ela i to je razlog zasto on ne zeli da ljudi obozavaju Zlatnog Bika koji je bio simbol njega. Jehova je takodje govorio ljudima da prihvate dan SATURNA kao sveti dan. Na planeti Saturn uocen je vrtlog heksagrama i oko.

image001.jpg

I tebi je to isto?

I jedno i drugo su nedokazane, neobjasnjive, natrprirodne pojave :)
Nisu sve vere podjednako neverovatne, ako neko veruje da mozda postoji neka visa inteligencija koja je pokrenula svemir onda se moze reci da to nije skroz neverovatno, ali ako neko veruje da je ceo svemir stvoren zbog jedne vrste sisara u ovom zabacenom delu jedne galaksije onda po meni veruje u neverovatnu stvar.

Kad nekoga volim ja ga volim, radim sto sta sto pokazuje ljubav prema voljenoj osobi. Kad bih znao da ce se toj osobi nesto lose desiti ja bih gledao da to sprecim jer tu osobu volim.
Bog voli coveka koga je stvorio [tako tvrdite Vi vernici] a ne sprecava poplave, nesrece, vulkane, zamljotrese, ubistva, ovo, ono.......ne sprecava nista od navedenog ni onima koji u njega veruju, koji mu se mole, pa kako sad to :think:

Kad nekoga volim ja ga volim, radim sto sta sto pokazuje ljubav prema voljenoj osobi. Kad bih znao da ce se toj osobi nesto lose desiti ja bih gledao da to sprecim jer tu osobu volim.
Bog voli coveka koga je stvorio [tako tvrdite Vi vernici] a ne sprecava poplave, nesrece, vulkane, zamljotrese, ubistva, ovo, ono.......ne sprecava nista od navedenog ni onima koji u njega veruju, koji mu se mole, pa kako sad to :think:

Ista stvar kao kada odeš zubaru.

Tamo te boli ali za tvoje buduće dobro.

Tako i Bog mora ljudima dopustiti da upoznaju i patnju i bol, i samu smrt da bi mogli biti spremni za vječni život.

Jer će taj život stvarno enormno dugo trajati.

Isus je tu poruku jasno svima dao svojim primjerom, što svakoga čovjeka čeka.

Surovo od njega.......kao kad bi video saobracajku, mogao da pomognes unesrecenom da ne umre ali neces za njegovo dobro :lol:

NIje to isto.

Mogao je Bog i da ljudi nikada bol ne osjete ali onda bi Ga krivili zašto nam nije sve omogučio što je moguće zašto nešto skriva od nas.

Najbolji primjer ti je Eva.

Koliko god uživala u raju morala je pojesti zabranjeno voće, jer nije mogla vječno izdržati da ne sazna kako je baš to pojesti.

Bog cuva SVOJE.
Koji si ti?

NIje to isto.

Mogao je Bog i da ljudi nikada bol ne osjete ali onda bi Ga krivili zašto nam nije sve omogučio što je moguće zašto nešto skriva od nas.

Tako bi verovatno i ti postupio kad bi video ovakvu saobracajku koju sam gore opisao ?

- - - - - - - - - -

Bog cuva SVOJE.

Vidim da ih cuva.....pusta ih da stradaju a i ti bi ih pustio [dao sam primer]

dobar roditelj pomaze i detetu koje ga slusa i detetu koje ga ne slusa

svet bi bio MNOGO bolji

da je inteligencija stvaraoc a ne priroda

kao kad bi uporedili skicu dvogodisnjeg deteta

i arhitekte ili masinskog inzinjera

Recimo vako zamislimo sada situaciju da u istoriji nikada nije nastala Biblija(ili bilo koji verski spis svejedno) da li biste verovali u Boga kretaora sveta?Ako ne bi,zasto ne bi ako bi zasto bi?
Atestirane bih unapred zamolio da zaobidju temu.....:hvala:

Um nam govori da svemir nije mogao sam nastati.

Znači i da nema Biblije bilo bi jasno da je svemir kao i sva živa bića na Zemlji netko inteligentan napravio. :worth:

Samo treba otkriti kako to je sve.

Tako bi verovatno i ti postupio kad bi video ovakvu saobracajku koju sam gore opisao ?

- - - - - - - - - -

Vidim da ih cuva.....pusta ih da stradaju a i ti bi ih pustio [dao sam primer]

Pa neće vječno ljudi stradavati, ne shvaćaš to?

Sam Isus veli da svaki čovjek mora patnju proći, i smrt (osim onih koji dožive Njegov drugi dolazak), i zato je dao i primjer što se predao da ga i muče i ubiju.

Ali je upravo time dokazao da je jači i od same smrti, i da čovjek poslije smrti ne čeka ništavilo nego vječni život koji je pripremeljen ljudima prije nego je materijalni naš svijet, svemir nastao.

Nije nijedan ljudski život lagani zadatak, ali ni Isusova muka i smrt nisu bili lagani zadatak ali je to odradio do kraja, pokazavši nam Put do neba, drugoga nema.

Back