Pitanje za vernike?

1. Ne treba verovati ni u sta bez dokaza, znaci ne znamo tacno kako je nastao svemir ni sta je pokrenulo veliki prasak.
2. verujes u ko zna koju kopiju knjige koju su pisali ljudi decenijama nakon sto se desila, znaci sve sto pise da je Isus rekao ne mora da znaci uopste da to i jeste rekao.
3. Objavljuje se i Alah muslimanima, i mnogi drugi paganima.

kako ti se objavio, daj detalje ?
Znamo ili pretpostavljamo?A što ako je sve nastalo tako,zar nije netko mogao sve to pokrenuti?
Biblija je knjiga koju su prepisivači vrlo precizno prepisivali.Uostalom,sve knjige tog vremena su prepisivane mnogo puta,nema baš puno orginala..Ne znači da Isus nije,baš to rekao!
Bogova ili ima stotine ili je samo jedan.Nije svaka "objava" objava.Mnoge su insinuacije,plod ljudske mašte pa čak I prevare.Piše da se đavo pretvara u anđela da bi prevario!

Znamo ili pretpostavljamo?A što ako je sve nastalo tako,zar nije netko mogao sve to pokrenuti?
Biblija je knjiga koju su prepisivači vrlo precizno prepisivali.Uostalom,sve knjige tog vremena su prepisivane mnogo puta,nema baš puno orginala..Ne znači da Isus nije,baš to rekao!
Bogova ili ima stotine ili je samo jedan.Nije svaka "objava" objava.Mnoge su insinuacije,plod ljudske mašte pa čak I prevare.Piše da se đavo pretvara u anđela da bi prevario!

Naravno da je moglo sve da pokrene neko uzviseno bice, samo ne postoji dokaza da jeste, jos manje da ima neke veze sa nama.
Ne znaci ni da Isus jeste to rekao, jevandjelja se ne slazu na mnogo mesta, upravo zato sto su kopije kopija napisane decenijama nakon originala koji je i sam napisan desetinama godina nakon dogadjaja.
Ja mislim da su sve prevare, ukljucujuci i to sto pise da djavo postoji i da vara ljude.

Naravno da je moglo sve da pokrene neko uzviseno bice, samo ne postoji dokaza da jeste, jos manje da ima neke veze sa nama.
Ne znaci ni da Isus jeste to rekao, jevandjelja se ne slazu na mnogo mesta, upravo zato sto su kopije kopija napisane decenijama nakon originala koji je i sam napisan desetinama godina nakon dogadjaja.
Ja mislim da su sve prevare, ukljucujuci i to sto pise da djavo postoji i da vara ljude.

A kao dokaza ima da nije Bog sve stvorio!Daj mi ih!Vjera da je sve plod slučaja je isto vjera u nešto nedokazivo.Ateisti su veći "vjernici" od nas vjernika jer , treba ti veća vjera da je svemir,zemlja I sve na njoj product pukog slučaja.
Jedan poznati znanstvenik reče:"Kad promatram stvoreno,iza svega vidim tvorca!"

Otkud znaš da je napisano decenijama iza?
Nisi glup vidim ali nisi dovoljno informiran.Ja jesam,studirao sam teologiju 2 g. pa znam da je najstariji fragment(komadić) evanđelja nađen a datira iz 2 stoljeća!Isusovi govori I djela su prepričavani od očevidaca,kasnije su zapisivali sve to,i nije točno da se ne slažu,naime,probaj nać 4 izvjestitelja nekog događaja , isti događaj a različito tumačenje,ne znači da lažu nego se netko fokusirao na ovo,drugi na ono,I kad sva četiri pročitaš,tek tad ćeš dobiti pravi uvid u događaj!

A kao dokaza ima da nije Bog sve stvorio!Daj mi ih!Vjera da je sve plod slučaja je isto vjera u nešto nedokazivo.Ateisti su veći "vjernici" od nas vjernika jer , treba ti veća vjera da je svemir,zemlja I sve na njoj product pukog slučaja.
Jedan poznati znanstvenik reče:"Kad promatram stvoreno,iza svega vidim tvorca!"

Nema dokaza da Bog ne postoji isto kao sto nema dokaza da vampiri i vestice ne postoje, jel to znaci da treba da verujemo u njih ? Ateista je neko ko nije ubedjen u price drugih ljudi da Bog postoji, to je to, nema veze sa nastankom svemira iz pukog slucaja itd.
" Kad posmatram stvoreno, iza svega vidim tvorca " To je subjektivno misljenje i kakve veze ovo ima sa tvorcem koji brine o nama ili inspirise knjige ?

- - - - - - - - - -

Otkud znaš da je napisano decenijama iza?
Nisi glup vidim ali nisi dovoljno informiran.Ja jesam,studirao sam teologiju 2 g. pa znam da je najstariji fragment(komadić) evanđelja nađen a datira iz 2 stoljeća!Isusovi govori I djela su prepričavani od očevidaca,kasnije su zapisivali sve to,i nije točno da se ne slažu,naime,probaj nać 4 izvjestitelja nekog događaja , isti događaj a različito tumačenje,ne znači da lažu nego se netko fokusirao na ovo,drugi na ono,I kad sva četiri pročitaš,tek tad ćeš dobiti pravi uvid u događaj!

Ako si studirao teologiju znas da se svi slazu da je prvo jevandjelje napisano oko 70 godine nove ere, znaci 40 godina posle isusove smrti, prvi fragment koji imamo je iz drugog veka, znaci ko zna koja kopija, to sam hteo da ti kazem, jevandjelja nisu pisali ocevidci, ne zna se ko ih je pisao.

Logika ti je malo jača,,ha ha ha

Ako je Isus ubijen tridesetih,pa bolan nebio zar očevidci nisu mogli živjeti još 40 g?I pisali su ONI a kasnije su njihova pisanja prepisivali drugi!Ivan I Matej su bili očevidci a Luka I Marko su pisali Evanđelja na temelju onog što su čuli od Petra npr. ili Tome!Ja vjerujem Evanđelistima jer su to bile osobe koje su laž smatrali grijehom,dakle pisali su istinu!

- - - - - - - - - -

Niko validnim dokazima nije ubedio bozje postojanje

Niti nepostojanje!Možemo li se oko toga složiti?

Logika ti je malo jača,,ha ha ha

Ako je Isus ubijen tridesetih,pa bolan nebio zar očevidci nisu mogli živjeti još 40 g?I pisali su ONI a kasnije su njihova pisanja prepisivali drugi!Ivan I Matej su bili očevidci a Luka I Marko su pisali Evanđelja na temelju onog što su čuli od Petra npr. ili Tome!Ja vjerujem Evanđelistima jer su to bile osobe koje su laž smatrali grijehom,dakle pisali su istinu!

- - - - - - - - - -

Niti nepostojanje!Možemo li se oko toga složiti?

Jevandjelja se ne zna ko je pisao tako da ne mozes da kazes da su pisali ocevidci, kako ti nije malo cudno sto su cekali 40 godina da napisu najvazniji tekst u istoriji a onda je Bog dopustio da do nas samo dodju kopije napisane desetinama godina posle toga ( tako je odlucio da nam da svoju savrsenu rec ).

I malo su prepravljana, verovatno iz necijih interesa a po nesto i fali.

Osecam da je izbaceno nesto sto govori da ne treba ici u crkvu. Nisam 100 % siguran ali logicki......

Bubaš napamet,bez veze!

- - - - - - - - - -

Jevandjelja se ne zna ko je pisao tako da ne mozes da kazes da su pisali ocevidci, kako ti nije malo cudno sto su cekali 40 godina da napisu najvazniji tekst u istoriji a onda je Bog dopustio da do nas samo dodju kopije napisane desetinama godina posle toga ( tako je odlucio da nam da svoju savrsenu rec ).
Zašto nebi pisali o tome pretkraj života.zašto bi morali isti čas?Zna se tko je pisao evanđelja,Luka,Matej,Marko i Ivan!
Ja im vjerujem,tebe nitko ne tera da veruješ!Kapiši!

nema dokaza da su oni pisali, niko nije ostavio potpis na kraju tih kopija koje imamo.

A da je,ti bi kao,vjerovao?
Pisali su oni,nemaš dokaza da nisu.

- - - - - - - - - -

Ima veze, zasto su izbacene neke stvari ?

Nisu!

- - - - - - - - - -

Да, али ко је аутор?

Luka,Matej,Marko I Ivan.
Vođeni Duhom Svetim.
Evanđelja sadrže samo dio Isusovih govora I djela.
Onoliko koliko nam treba da bi uzvjerovali!

naravno, svi vernici imaju dokaze koje niko nije video :)

A vi ste vidjeli,,Big Bang I evoluciju!
Pa valjda ti je jasno da je to samo hipoteza!
Kad bi to bila dokaziva činjenica,svi naučnici bi u to vjerovali!Zato I postavih temu o naučnicima vjernicima.Dakle,tu smo neđe,neki vjeruju a neki ne.Meni je nekako logičnije da iza tog tako kompliciranog svemira stoji netko,a ne slučaj!

A vi ste vidjeli,,Big Bang I evoluciju!
Pa valjda ti je jasno da je to samo hipoteza!
Kad bi to bila dokaziva činjenica,svi naučnici bi u to vjerovali!Zato I postavih temu o naučnicima vjernicima.Dakle,tu smo neđe,neki vjeruju a neki ne.Meni je nekako logičnije da iza tog tako kompliciranog svemira stoji netko,a ne slučaj!

Evoluciju jesmo videli, jer je posmatran proces, veliki prasak mozemo da gledamo i danas, vidimo svemir koji se siri, logicn je da je krenuo iz neke tacke.
Raspitaj se da li ti naucnici vernici koje si nabrojao poricu evoluciju i veliki pasak, na primer spomenuo si Francis Colinsa koji je vodio tim koji je mapirao ljudski genom, da ga citiram

"As someone who's had the privilege of leading the human genome project, I've had the opportunity to study our own DNA instruction book at a level of detail that was never really possible before.
It's also now been possible to compare our DNA with that of many other species. The evidence supporting the idea that all living things are descended from a common ancestor is truly overwhelming.
I would not necessarily wish that to be so, as a Bible-believing Christian. But it is so. It does not serve faith well to try to deny that. "

Poslednja izmena:

Back