Pitanje za vernike?

Recimo vako zamislimo sada situaciju da u istoriji nikada nije nastala Biblija(ili bilo koji verski spis svejedno) da li biste verovali u Boga kretaora sveta?Ako ne bi,zasto ne bi ako bi zasto bi?
Atestirane bih unapred zamolio da zaobidju temu.....:hvala:

a ako smo nekad verovali, jel smemo nešto da kažemo?

Biblija je doprinela da prestanem da verujem. Tako da mislim da bi bio jedan vernik više da te knjige nema. :lol:

Recimo vako zamislimo sada situaciju da u istoriji nikada nije nastala Biblija(ili bilo koji verski spis svejedno) da li biste verovali u Boga kretaora sveta?Ako ne bi,zasto ne bi ako bi zasto bi?
Atestirane bih unapred zamolio da zaobidju temu.....:hvala:

Biblija nije uzrok, vec posledica verovanja....ljudi su verovali u razna bozanstva i pre bilo kakvih spisa. Da ne postoji, vec bi se nasao neko ko bi napisao neku novu bibliju.

интересантно
постављач теме је замолио да атеисти не учествују у овој теми, а којица и јелена (које су и иначе вернице:D само нису хришћанке) ипак су се поставиле културно питајући да ли смеју да учествују.

ето доказ да на овом форуму су атеисти јако не васпитани:D

интересантно
постављач теме је замолио да атеисти не учествују у овој теми, а којица и јелена (које су и иначе вернице:D само нису хришћанке) ипак су се поставиле културно питајући да ли смеју да учествују.

ето доказ да на овом форуму су атеисти јако не васпитани:D

kako misliš nisam hrišćanka?
i kako misliš jesam vernica?
ateista sam oko 80%, to je velika većina.
onih 20% je sumnja. :lol:
i pitala sam nea da li može, rekao ja da može. :flert:

Biblija nije uzrok, vec posledica verovanja....ljudi su verovali u razna bozanstva i pre bilo kakvih spisa. Da ne postoji, vec bi se nasao neko ko bi napisao neku novu bibliju.

Biblija uopste nije tema ali ja kolko vidim ljudi su toliko optereceni tom kjnigom da je to vec poprima patoloshke razmere.....ja sam postavio pitanje samo da li da ne postoje neki sveti spisi bilo koji..kuran,rig vede ...nije bitno da li bi ljudi verovali u Boga?to je sustina....al ovde svaka budala doshla da se cehse de ga svrbi...al aj sad sta je tu.....:lol:

ne, nije internet u pitanju.. moja ideja o bog se nije poklapala sa onim biblijskim bogom, nikako..

па ни ја нисам са библијом баш у добрим односима па ме то није отерало у атеизам или неку другу веру, вера је лична ствар, само тражиш оно што је теби најближе јер некад не умемо нешто себи да објаснимо па тражимо по књигама и кажемо е то је то, тај сам:D

Back