Pitanje za vernike?

pa znachi da astrologija nema veze s mozgom.....al je zabavna..ajde.sto jes jes.....:mrgreen:

zato i kažem, hobi, zanimacija... imaš i onu ozbiljniju granu, tumačenje natala, svaki je kao otisak prsta, ne postoje dva ista, ali opet ni to nije merilo.
često su kontradiktorni, dešavalo se da protumačim jedno, a prilikom neke lične analize utvrdim nešto drugo, uvek će ovo drugo preovladati.
predviđanja recimo da su dosta realna, ali to nema veze sa karakterom i nezahvalno je bilo kome tumačiti ovako nešto kao sudbinu, ja to radim iz ugla izbora i mogućnost, pa na subjektu je da bira, taj izbor mora da postoji.

Recimo vako zamislimo sada situaciju da u istoriji nikada nije nastala Biblija(ili bilo koji verski spis svejedno) da li biste verovali u Boga kretaora sveta?Ako ne bi,zasto ne bi ako bi zasto bi?
Atestirane bih unapred zamolio da zaobidju temu.....:hvala:

Naravno da bih.
Kada pogledamo sa bioloske strane, zivot nikako ne moze da nastane slucajno a kamoli da se razvije sam od sebe slucajno u milijarde drugih jako komplikovanih organizama. Ako pogledamo teoriju evolucije takodje sa bioloskog gledista, vidimo da je to nemoguca i svesno forsirana teorija
od onih koji kroje ceo svetski sistem.
DNK iliti spisak informacija za svaku celiju u organizmu nije mogao nastati slucajno, jer informacije ne mogu nastati slucajno.
Onda logikom dolazimo do Tvorca, svemoguceg koji nam je sve to podario.

ko muva djavolju?:lol:

pokušao je pre nego što sam zamandalila zadnju kapiju... ne obraćaj pažnju. :)

утиче и када руси рокну балистичку ракету на камчатку, то није поента оно што покушавам да те питам

u sunčevom sistemu su sve planete, meteori, sateliti itd... u zemljinoj atmosferi se nalazi samo mesec, kao prirodan satelit.
šta me ti sada pitaš, za neki veštačku kataklizmu?

u sunčevom sistemu su sve planete, meteori, sateliti itd... u zemljinoj atmosferi se nalazi samo mesec, kao prirodan satelit.
šta me ti sada pitaš, za neki veštačku kataklizmu?

ти си рекла да небеска тела утичу на живот на земљи, ја сам ти рекао и да човек утиче на живот на земљи, а тога смо сви сведоци, зато сам те питао за нептун, а знаш ли како јупитер утиче на земљу који је ван земљине атмосфере и има веома важну улогу за земљу и остале планете сунчевог система?:D

Evo da vam kazem nesto za vaseg boga

Ako bog postoji i moze da iskoreni sva zla ovoga sveta a nece - onda je on ...zao?

Ako bog postoji ali ne moze da iskoreni sva zla ovoga sveta - onda on nije ...svemocan?

Znaci, ako postoji ili je zao ili nije svemocan...
Mene iskreno vise i ne interesuje da li postoji i koji je istinski bog ako postoji (hriscanski,islamski,hindu itd...) Imam pametnije stvari da radim nego da se raspravljam ciji je Imaginary Friend realniji... Religija je jedan opijum za narod, kako je rekao jedan filozof. Prosecnom coveku je lakse veruje da je bog stvorio sve i svasta, da su munje i gromovi bozija sila itd. nego da sam proucava.

Ako bog postoji i moze da iskoreni sva zla ovoga sveta a nece - onda je on ...zao?

Ako bog postoji ali ne moze da iskoreni sva zla ovoga sveta - onda on nije ...svemocan?

Znaci, ako postoji ili je zao ili nije svemocan... Mene iskreno vise i ne interesuje da li postoji i koji je istinski bog ako postoji (hriscanski,islamski,hindu itd...) Imam pametnije stvari da radim nego da se raspravljim ciji je Imaginary Friend realniji... Religija je jedan opijum za narord, kako je reko jedan filozof. Prosecnom coveku je lakse veruje da je bog stvorio sve i svasta, da su munje i gromovi bozija sila itd. nego da sam proucava.

si ti pismen?:lol:

ти си рекла да небеска тела утичу на живот на земљи, ја сам ти рекао и да човек утиче на живот на земљи, а тога смо сви сведоци, зато сам те питао за нептун, а знаш ли како јупитер утиче на земљу који је ван земљине атмосфере и има веома важну улогу за земљу и остале планете сунчевог система?:D

utiče, da... ali sa zemlje i to nije prirodna pojava.
ne znam, kako?
------------------
a za ono drugo u rep, pojma nemam, niti me zanima. :lol:

Mene iskreno vise i ne interesuje da li postoji i koji je istinski bog ako postoji (hriscanski,islamski,hindu itd...) Imam pametnije stvari da radim nego da se raspravljam ciji je Imaginary Friend realniji... Religija je jedan opijum za narod, kako je rekao jedan filozof. Prosecnom coveku je lakse veruje da je bog stvorio sve i svasta, da su munje i gromovi bozija sila itd. nego da sam proucava.

ne očekuješ valjda da će i vernik ovako razmišljati?

е баш добро што си нам то рекао
ти онако у пролазу

Back