Pitanje za vernike?

znash kad dodje srbin u zagreb i kaze na jelchic placu ja sam srbin..ona rulja ga ubije od batina i uvreda...a dodje hrvat u bg i dere se ja sam hrvat ja sam hrvat...niko nista... jedan dobronamerni mu pridje potapse ga i kaze ko ti kriv sto nisi srbin :lol:

чуо сам тај фазон
оно шта се дереш БРЕ шта смо ти ми криви што си хрват:hahaha:

Recimo vako zamislimo sada situaciju da u istoriji nikada nije nastala Biblija(ili bilo koji verski spis svejedno) da li biste verovali u Boga kretaora sveta?Ako ne bi,zasto ne bi ako bi zasto bi?
Atestirane bih unapred zamolio da zaobidju temu.....:hvala:
Bih, verovao bih, jer za Boga znam od kad znam za sebe.

Kao malo dete znao sam za Boga, a još nisam ni čuo za Crkvu....

vi ste tu da se muvate i od Religije pravite orgije :mrgreen:

Da niste vi vernici bi pisali slobodno i diskutovalo bi se o religiji :lol:

pa smeta mi, i nisam tu da onanisem to radim na mestima koja su predvidjena za to a ne na Religiji kao perverznjak :malav:

I ti si slobodna da se muvas na drugom mestu sa Neom :zper: imate PP - Chat pa raspalite :hahaha:

осећа се љубомора у твом посту:per:, горд си човече:hahaha:

najbliza slika ateizma ti je hrvatski nacionalizam.....:hahaha: to ti je to u praksi......:hahaha1:

a agnostichki stav je sasvim razuman stav....racionalan....

pa normalno... znash sliku kakvu stvaraju u glavi... vernik ima ikonu, samo se moli bogu, u opancima, zasiljen mastiljara za uvetom, zeni stavi maramche na lice kad je kreshe i to samo da bi imo decu jede pasulj i kupus :lol: kad je sizif pocho ranije da se proserava nesto slichno ja mu dao po njegovim tektronixima i malo elementarne kulture sto se tice elektronike pa on zacutao... u razvijenom svetu svakim danom je sve vise verujucih... verujte na rech.

sa agnostikom je zanimljivo diskutovati jer da bi neko bio agnostik mora da ima predznanje iz mnogih disciplina ... filozofije najvise a toga bro ovde ne mozes navatati pa tachno da bacish durdubak u mrestilishte :lol:

има смисла има:think:
ја досад нисам чуо ништа друго осим да је атеиста онај који негира постојање божанства и тачка, неке веће филозофије нема:D

Posto govorimo o podeli Vernik/Nevernik to je sasvim opravdano. Dovoljno mi je da znam da nisam vernik.

gle ovog.........

pa svako ko patoloski mrzi je bolestan.bio vernik ili ne.

des ti vidla iskrenog vernika da mrzi? jel ti znas sta su meni ovde sve pisali i vredjali me sto sa originalima sto sa klonovima a ja jos i dan danas sa njima sa osmehom razmenim po koju... vecina ih je na nevernichnkoj strani jer patologija je uvek na onima koji negiraju principkoji je postavljen kao temelj svega sto poznajemo i sto ce nasa deca poznavati. kod zena je borba sa vetrenjachama uvek radi nautazivog nagona, pa chim je obalish kako treba postane i ono sto nije nikad ni verovala da moze :)

des ti vidla iskrenog vernika da mrzi? jel ti znas sta su meni ovde sve pisali i vredjali me sto sa originalima sto sa klonovima a ja jos i dan danas sa njima sa osmehom razmenim po koju... vecina ih je na nevernichnkoj strani jer patologija je uvek na onima koji negiraju principkoji je postavljen kao temelj svega sto poznajemo i sto ce nasa deca poznavati. kod zena je borba sa vetrenjachama uvek radi nautazivog nagona, pa chim je obalish kako treba postane i ono sto nije nikad ni verovala da moze :)

:lol:

moracu cesce da otvaram teme za par sati vec 7 strana......:hahaha:

samo ubacish u prichu da su zhene ateistkinje agresivne zbog nejebice i da najvishe volu kad legnu potrbushke a ti sednesh na njih i shetash sluzavog zhivana shancem od njine guze pritom je zesce pljeskajuci po obrazima... ima i 120 da vidis.. strana mislim:hahaha:

i na pp ce oma a kad cemo na kaficu... ovaj mislim... :rumenko::mrgreen::flert::gace:

samo ubacish u prichu da su zhene ateistkinje agresivne zbog nejebice i da najvishe volu kad legnu potrbushke a ti sednesh na njih i shetash sluzavog zhivana shancem od njine guze pritom je zesce pljeskajuci po obrazima... ima i 120 da vidis.. strana mislim:hahaha:

i na pp ce oma a kad cemo na kaficu... ovaj mislim... :rumenko::mrgreen::flert::gace:

atestirane greshnice zeljne panushmenta preko gooze......:hahaha:

Recimo vako zamislimo sada situaciju da u istoriji nikada nije nastala Biblija(ili bilo koji verski spis svejedno) da li biste verovali u Boga kretaora sveta?Ako ne bi,zasto ne bi ako bi zasto bi?

Mi smo pala stvorenja... odvojena od Boga.
Bog je morao nekako da nam se otkrije i kaze istinu... da bi svako od nas napravilo izbor za sebe!

Ko ima teznju za nasim Stvoriteljem, trazice da ga bolje upozna kroz Bibliju i da sazna istinu i o sebi...zasto smo na ovoj planeti? Zasto je ljubav divna, a mrznja i bol odvratna i destruktivna itd.?
Nesto cujemo i od drugih ljudi...ali i oni su procitali u Bibliji pa onda mogu dalje da prenesu! )Ima i onih,naravno koji izmisljaju,dodaju stihovr,pisu religiozne zapise koji opovrgavaju Bibliju..ali to sad nije tema).

Bog je SAM izbrao da nam se otkrije kroz pisanu rec-BIBLIJU. Jel jemogao i na drugi nacin? Ne znam... Mi smo gresna stvorenja,ne mozemo da pricamo s njim licu i lice. Moze dase otkrije svakom u snovima i kaze-JA SAM BOG- ali on zeli da verujemo iako ne vidimo.... A iznad svega- da svako odluci za sebe da li ce istrazivati u Bibliji,ili ce ga bas boljeti briga da se udubljuje.... i tako izgubi vecni zivot!

zeno......omanula si temu znachi trista.......:lol: da prekopiram samo dogovor koji sam vec negde napisao....

Biblija uopste nije tema ali ja kolko vidim ljudi su toliko optereceni tom kjnigom da je to vec poprima patoloshke razmere.....ja sam postavio pitanje samo da li da ne postoje neki sveti spisi bilo koji..kuran,rig vede ...nije bitno da li bi ljudi verovali u Boga?to je sustina....al ovde svaka budala doshla da se cehse de ga svrbi...al aj sad sta je tu...

Kao prvo, mesecima ovde mlatis praznu slamu kako ateisti ne postoje vec su to sve agnostici, kako sad zabranjujes ateistima koji po tebi ne postoje ucesce na temi, sam pobijas svoje razmisljanje.

Kao drugo, odgovor na tvoje pitanje postoji odavno, kroz istoriju ljudi su oduvek stvarali bogove, mnoge religije nisu imale nikakve svete spise, bozije reci, vec se verovanje prenosilo sa kolena na koleno, tj nasledjivalo se. Stara slavenska religija skoro da nije imala nikakvih spisa i svetih knjiga pa je opet vekovima trajala, ono sto je nakada bio bog sada je mitologija, a stare bogove smo zamenili novim, unapredjenim, ali bogovi postoje onoliko koliko i postoje ljudi koji ih stvaraju, kada ne bude ljudi nece biti ni bogova.

Kao trece, pitanje ti nije dobro formulisano, sta je to bog ili kreator. Ako ljudska rasa dovoljno pozivi i stekne tehnologiju da upravlja materijom, recimo da dodje do tog nivoa da moze stvoriti neki novi univerzum, da li su ljudi samim tim cinom bogovi i kreatori, da li bi bili jednaki bogu o kom religije pricaju? Ako ne bi bili jednaki, onda mi objasni sta je to bog ili kreator sveta?

sta ti je ovo atestirani ? ruznog li izraza...

cmok blejd :P cmokcmokcmok

zinat :P e sad odoh :lol:

- - - - - - - - - -

ko zna kako bi pisala na ovim temama da ne pustim muziku.....jednom cu probati

Mnogo toga je ovde ružnoga i mnogo je hrabrih koji su preko neta hrabri da druge vrijeđaju.To su ti epički junaci koji imaju razne avatare iz nekih filmova.

sta ti je ovo atestirani ? ruznog li izraza...

Ma to ti je osobina onih osoba koji ne umeju argumentovano da diskutuju, u nedostatku argumenata i nemogucnosti da se nose sa temom o kojoj je rec, oni posezu za etiketiranjem, grubim recima, tj zele da svedu diskusiju na svoj nivo, tamo gde umeju da barataju prostim recima i uvredama. To atestirani nije cak ni njegov izum, vec kao i svaki papagaj ponavlja ono sto je cuo od nekoh drugog korisnika.

Najdraze mi je kada napisu kome je dozvoljen a kome zabranjen ulaz na neku temu, valjda ljudi misle da je ovo neki fan klub osoba sa istim razmisljanjem, gde su dosli da jedne druge tapkaju po ramenu i srecno klimaju glavom zadovoljni sto imaju indenticno razmisljanje.

Ma to ti je osobina onih osoba koji ne umeju argumentovano da diskutuju, u nedostatku argumenata i nemogucnosti da se nose sa temom o kojoj je rec, oni posezu za etiketiranjem, grubim recima, tj zele da svedu diskusiju na svoj nivo, tamo gde umeju da barataju prostim recima i uvredama. To atestirani nije cak ni njegov izum, vec kao i svaki papagaj ponavlja ono sto je cuo od nekoh drugog korisnika.

Najdraze mi je kada napisu kome je dozvoljen a kome zabranjen ulaz na neku temu, valjda ljudi misle da je ovo neki fan klub osoba sa istim razmisljanjem, gde su dosli da jedne druge tapkaju po ramenu i srecno klimaju glavom zadovoljni sto imaju indenticno razmisljanje.

i dalje se ceshesh tamo gde te svrbi.....:lol:
el imash toliko kognitivnih sposobnosti da shvatish da me sizofrenija atestiranog uma ne zanima niti je ovde tema.....el ti patish od disleksije?treba bojice da koristim?mislim kazi brate sta je u pitanju da ti pomognem ako mogu....a otvoricu posebnu temu o ateizmu....shizofrenom stanju ljudskog uma.......nemo da mi se brinesh......bices izlechen.......:lol:

Back