pitanje za muskarce

Cim jedan pokusava da zadrzi svoj zivot tj taj momacki zivot (u ovom slucaju) to nije to sa njegove strane. Mislim, ko bi se plasio zajednickog zivota ako stvarno volis i ako je prava ljubav????Razmisli malo o tome!!!

Pošto me je tema podsetila na neke stvari, moraću da dodam još jedan post, a onda odoh... da ga zovem... ;)
Pre nekoliko meseci moja drugarica je raskinula sa momkom, dva dana pre prekida moje veze. Kaže ona meni: ma prebolećemo, naći ćemo druge, volećemo ih više, voleće nas više, biće nam bolje. U redu je, klimam glavom, mislim i ja isto.
Ona je bila u boljoj poziciji od mene, jer je ona bila ta koja je prva prekinula tu vezu. Priča dalje ona: u toj vezi oni su dostigli maximum, a taj maximum njoj nije dovoljan, jer nije to ono što ona traži, srce njeno ne oseća tako... ona neće njega da menja, jer to onda nije ljubav ako se on zbog nje promeni da bi ga ona volela ili obratno... i neće da se vraća na staru priču, jer doći će do istog problema posle nekog vremena i šta onda... gubila je vreme trudeći se da nešto povrati ili stvori...
ALI. Šta se dešava?
Posle dve, tri nedelje, ne znam kako, ona odluči da se pomiri sa tim momkom. Da probaju da im bude lepše. Da se promene. Ako. Samo glup i mrtav ne menjaju mišljenje.
I sada su i dalje zajedno. I sada je možda još više vezana i zaljubljena u njega. I lepše im je nego što je bilo. Jer se oboje mnogo više trude, ali taj trud nije više ni usiljen...
I ona više sebi ne postavlja ista pitanja. Ako dođu do istog, nema veze. Do nečega se uvek dolazi. Bitno je da oni jedan drugome ispunjavaju vreme na lep način.
Ne kažem da će da budu još dugo zajedno. Ali sam sigurna da, kad budu raskidali, to će biti zbog nekog drugog problema. Ili se možda oboje tako dogovore. Ili možda sad on odluči da raskine.
Ne zna se.
U svakom slučaju, ako je nekad negde postojala ljubav, ako je nekad nekome stalo do nekog, ako se nije neko pojavio u vašim životima ko vas je više zainteresovao, onda vredi probati.
A ako nema toga, ako ga nije bilo... Pusti neka ide...

dragojIo:
pozovi ga i reci mu sta imas, hahaha...... a sandrina, pa ona nema pojma.... njen koncept je mesavina pasivnosti, sujete i igranja igrica u nedogled...

Bezze zakljucujes...najmanje je moj problem igranje igrica...najvise je kukavicluk doticne osobe iliti muskarcine, a to je njegov problem... :?

Ako ne moze da se izbori ili nece sa sobom i svojom okolinom, onda mu ili nije stalo ili nema snage, a onda dolazimo do onog, sta ce mi takav pored mene... :?

Sta bi se desilo danas-sutra, ako bi se pojavili veci problemi...kako bi se "izborio" za mene, nas ili eventualnu decu koja bi se pojavila...ma komplikovano skroz... :confused:

Nemoj unapred da donosis zakljucke ako ne znas pravu situaciju, a ja jos mislim da ona ne treba njemu da se javlja iz istih razloga koje sam vec pobrojala...

posesivac:
ovako-situacija je sledeca:

bili ste u dugogodisnjoj vezi.bilo je lepo,bili ste zaljubljeni,voleli ste...u jednom trenutku raskidate jer smatrate da ste u fazi "ili-ili" a vi niste spremni za duboko vezivanje(iako ste vec vezani),plasite se za kraj svog "momackog zivota" i protiv svojih osecanja vi prekidate da bi poslusali razum koji govori da bi trebalo jos proziveti.silite sebe da je zaboravite..

pitanje:

kako bi reagovali da posle dva meseca od raskida ,doticna devojka vas pozove,posalje pismo,mail,poruku gde vam iznosi sva svoja osecanja,govori da je njoj jos stalo i da vas jos voli.Da li bi se pomirili i nastavili ili ne..

Misljenje je jako nezrelo u startu. Sta to znaci "proziveti jos"? Glupost. A takav koji bi ostavio devojku nakon tolikih godina, ne verujem da bi imao volje da slusa njena zapomaganja, osecanja i molbe.

Ljudi,zvala sam ga! :!: :!:

.......a on nije hteo da se javi......
........poslala sam mu poruke na mejl.......
.......a on ih nije ni procitao........

.....lakse mu je da me uopste necuje,nevidi i da ne zna nista....

...bas sam glupaca... :| :| :|

preokret situacije..... :|

ja zvala sutradan ponovo(..sta cu kad sam tvrdoglava)..i javi mi se On-prvo cuti na slusalici ,kao nesto tiho ''...eee..,gde si ti...''...i pocinje razgovor,onaj najtuzniji...
nedostajes mi..i ti meni
zasto ovako..bolje je tako
sta ima novo..nema ništa,radim,i to je to..ništa me nezanima,nemam nikog i nezelim da imam nikog
jel me ne volis vise..ma-volim te jos
moram da se ohladim od emocija prema tebi..ja zbunjena
opet zašto..nemogu sad da ti dam ono što tebi treba,a plasim se da ce kasnije biti kasno..ja ponovo zbunjena
drago mi je što me zoves,mislim na tebe svaki dan,i meni je teško..ja opet,zbunjena
razmišljao sam da dodjem kod tebe,ali mozda je još rano...nisam siguran dal smem još uvek da te vidim,mozda da prodje jos malo vremena..
..ja zbunjena..placem..a on kaze..nemoj plakati,bice sve u redu..
..i tako..
al evo,ne znam zašto,ali lakše mi je iako se ništa konkretno nije promenilo...nemam pojma.. :roll: :cry:
ps.rekla sam da cu javiti sta je bilo-evo,javljam

...ma mani se toga...mladi ste...on zeli da se izivi ko covek...
. ..pusti ga...izgubicete jedno drugo ako ga na silu vezes za sebe...
...iskreno ima dosta muskaraca koji zele da budu vezani....kad je zelja obostrana ima smisla truditi se u vezi...
...ne valja kad se samo jedan cima za oboje ;)

gossca:
Ne slazem se. Muskarci mnogo teze prezive raskid. Zene vise pricaju, pa olaksaju sebi..a muskarci cute.
...isto je...pricali ili ne...
...ja bih rekla da neke osobe jako tesko podnose raskid...bili muskrci ili zene...
...zene ce podjednako da pate , ali zene su odmalena naucene na potencijalnu patnju pa to prihvataju uglavnom se trudeci da drze glavu gore...koliko je moguce...

Lepa umetnica:
Pa..dobro..ne deshava se to samo mushkarcima...bar shto se tice ovog straha za kraj "momackog zivota.." Ja sam u dugoj vezi...i s vremena na vreme...uhvate me te bubice...lep je ovaj nash devojacki....
...pa i mene ponekad...i vecinu nas zena...
...pa nam se posle cini da oni tesko podnose raskid...
...naravno da je tako , kad te neko ostavi...nece valjda da peva od srece sto si ga sutnula jer zelis da zivis svoj zivot jos malo dok si mlada :roll:

...bitno je i da ti ostavlja dovoljno prostora u vezi...da te postuje , da te ne gusi...naravno i ti njega...:)
...kad je veza zdrava , a partneri se postuju i komunikacija je na dobrom nivou...
...problemi postaju lako resivi ;)

Back